پیام آذری

آخرين مطالب

درمان تومورهای مغزی با فناوری شتاب‌دهنده ذرات «سرن» علمي

درمان تومورهای مغزی با فناوری شتاب‌دهنده ذرات «سرن»
  بزرگنمايي:

پیام آذری - یک آشکارساز ذرات که برای اولین بار توسط فیزیکدانان سرن ساخته شد، از شتاب‌دهنده‌های غول‌پیکر به طول 26 کیلومتر(16 مایل) به سالن‌های جراحی مغز منتقل شده و توسط دانشمندان آلمانی برای درمان تومورهای مغزی با دقت و ایمنی بیشتر استفاده می‌شود. به گزارش ایسنا به نقل از نیواطلس، از بین بردن تومورهای سر و گردن کار نسبتا ساده‌ای است. پزشک آنها را با مواد شیمیایی مناسب تحت تاثیر قرار می‌دهد یا آنها را با تشعشعات قوی از بین می‌برد. مشکل این است که چگونه می‌توان سلول‌های سرطانی را بدون از دست رفتن بیمار از بین برد. یکی از راه‌های موثر برای درمان چنین تومورهایی استفاده از پرتوهای یونی است. با شتاب دادن به ذرات باردار تا سه چهارم سرعت نور، آنها می‌توانند به اندازه 30 سانتی‌متر در بافت زنده نفوذ کنند. برای محافظت از سلول‌های سالم، روش معمولی حرکت دادن پروژکتور یونی در یک منحنی با مرکزیت قرار دادن تومور در کانون آن است. به این ترتیب، تومور به طور مداوم بمباران می‌شود در حالی که بافت سالم فقط اندکی در معرض اشعه قرار می‌گیرد. این یک روش ساده و موثر است اما زمانی که تومور در مغز باشد، روش کاملی نیست. در چنین شرایطی، خطر واقعی قرار گرفتن سلول‌های سالم مجاور در معرض تشعشعات ثانویه ناشی از برخورد پرتو یونی به بافت‌ها وجود دارد که می‌تواند منجر به از دست رفتن حافظه، آسیب به عصب بینایی و سایر مشکلات شود. برای به حداقل رساندن این امر، سی‌تی اسکن‌ با اشعه ایکس می‌توانند موقعیت تومور را دقیقا ترسیم کنند تا جراح را در تنظیم درمان راهنمایی کند. متاسفانه، اسکن گرفته شده قبل از عمل ممکن است نادرست باشد زیرا مغز از آن زمان به بعد در جمجمه جابجا شده است. برای جبران این موضوع، محققان مرکز ملی بیماری‌های تومور آلمان(NCT)، مرکز تحقیقات سرطان آلمان(DKFZ) و مرکز درمان پرتو یونی هایدلبرگ(HIT) در بیمارستان دانشگاه هایدلبرگ از یک دستگاه تصویربرداری جدید ساخته شده توسط جمهوری چک استفاده کردند. این دستگاه ادوکم(ADVACAM) نام دارد که دارای آشکارساز پیکسل Timepix3 توسعه یافته در سرن است. Timepix3 که برای کار با آشکارسازهای نیمه هادی و آشکارسازهای پر از گاز طراحی شده است، یک مدار همه منظوره است که می‌تواند داده‌های تشخیصی پراکنده را دریافت کند و خروجی‌هایی با وضوح بالا در مدت زمان کوتاه ارائه دهد. این به ادوکم اجازه می‌دهد تا از تشعشعات ثانویه پرتو یونی برای به روزرسانی نقشه‌های بافت با استفاده از تابش استفاده کند. لوکاش مارک(Lukáš Marek) از ادوکم می‌گوید: دوربین‌های ما می‌توانند هر ذره باردار تشعشعات ثانویه ساطع شده از بدن بیمار را ثبت کنند. ایده این است که این به‌روزرسانی‌ها تومور را بهتر مورد هدف قرار می‌دهند و در عین حال میزان تشعشعات ناخواسته‌ای را که بیمار در معرض آن قرار می‌گیرد کاهش دهد. مایکل کمپبل، سخنگوی شرکت Medipix Collaborations می‌گوید: زمانی که ما شروع به توسعه آشکارسازهای پیکسلی برای شتاب دهنده ذرات سرن کردیم، یک هدف در ذهن داشتیم و آن شناسایی و تصویربرداری از هر فعل و انفعال ذرات و در نتیجه کمک به فیزیکدانان در کشف اسرار طبیعت در انرژی‌های بالا بود. بسیاری از این زمینه‌ها در ابتدا پیش‌بینی نشده بودند و این برنامه نمونه‌ای درخشان از آن است.

یک آشکارساز ذرات که برای اولین بار توسط فیزیکدانان سرن ساخته شد، از شتاب‌دهنده‌های غول‌پیکر به طول 26 کیلومتر(16 مایل) به سالن‌های جراحی مغز منتقل شده و توسط دانشمندان آلمانی برای درمان تومورهای مغزی با دقت و ایمنی بیشتر استفاده می‌شود.
به گزارش ایسنا به نقل از نیواطلس، از بین بردن تومورهای سر و گردن کار نسبتا ساده‌ای است. پزشک آنها را با مواد شیمیایی مناسب تحت تاثیر قرار می‌دهد یا آنها را با تشعشعات قوی از بین می‌برد. مشکل این است که چگونه می‌توان سلول‌های سرطانی را بدون از دست رفتن بیمار از بین برد.
یکی از راه‌های موثر برای درمان چنین تومورهایی استفاده از پرتوهای یونی است. با شتاب دادن به ذرات باردار تا سه چهارم سرعت نور، آنها می‌توانند به اندازه 30 سانتی‌متر در بافت زنده نفوذ کنند. برای محافظت از سلول‌های سالم، روش معمولی حرکت دادن پروژکتور یونی در یک منحنی با مرکزیت قرار دادن تومور در کانون آن است. به این ترتیب، تومور به طور مداوم بمباران می‌شود در حالی که بافت سالم فقط اندکی در معرض اشعه قرار می‌گیرد. این یک روش ساده و موثر است اما زمانی که تومور در مغز باشد، روش کاملی نیست.
در چنین شرایطی، خطر واقعی قرار گرفتن سلول‌های سالم مجاور در معرض تشعشعات ثانویه ناشی از برخورد پرتو یونی به بافت‌ها وجود دارد که می‌تواند منجر به از دست رفتن حافظه، آسیب به عصب بینایی و سایر مشکلات شود.
برای به حداقل رساندن این امر، سی‌تی اسکن‌ با اشعه ایکس می‌توانند موقعیت تومور را دقیقا ترسیم کنند تا جراح را در تنظیم درمان راهنمایی کند. متاسفانه، اسکن گرفته شده قبل از عمل ممکن است نادرست باشد زیرا مغز از آن زمان به بعد در جمجمه جابجا شده است.
برای جبران این موضوع، محققان مرکز ملی بیماری‌های تومور آلمان(NCT)، مرکز تحقیقات سرطان آلمان(DKFZ) و مرکز درمان پرتو یونی هایدلبرگ(HIT) در بیمارستان دانشگاه هایدلبرگ از یک دستگاه تصویربرداری جدید ساخته شده توسط جمهوری چک استفاده کردند. این دستگاه ادوکم(ADVACAM) نام دارد که دارای آشکارساز پیکسل Timepix3 توسعه یافته در سرن است.
Timepix3 که برای کار با آشکارسازهای نیمه هادی و آشکارسازهای پر از گاز طراحی شده است، یک مدار همه منظوره است که می‌تواند داده‌های تشخیصی پراکنده را دریافت کند و خروجی‌هایی با وضوح بالا در مدت زمان کوتاه ارائه دهد. این به ادوکم اجازه می‌دهد تا از تشعشعات ثانویه پرتو یونی برای به روزرسانی نقشه‌های بافت با استفاده از تابش استفاده کند.
لوکاش مارک(Lukáš Marek) از ادوکم می‌گوید: دوربین‌های ما می‌توانند هر ذره باردار تشعشعات ثانویه ساطع شده از بدن بیمار را ثبت کنند.
ایده این است که این به‌روزرسانی‌ها تومور را بهتر مورد هدف قرار می‌دهند و در عین حال میزان تشعشعات ناخواسته‌ای را که بیمار در معرض آن قرار می‌گیرد کاهش دهد.
مایکل کمپبل، سخنگوی شرکت Medipix Collaborations می‌گوید: زمانی که ما شروع به توسعه آشکارسازهای پیکسلی برای شتاب دهنده ذرات سرن کردیم، یک هدف در ذهن داشتیم و آن شناسایی و تصویربرداری از هر فعل و انفعال ذرات و در نتیجه کمک به فیزیکدانان در کشف اسرار طبیعت در انرژی‌های بالا بود. بسیاری از این زمینه‌ها در ابتدا پیش‌بینی نشده بودند و این برنامه نمونه‌ای درخشان از آن است.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/676585/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کشف 1000 سکه عتیقه از یک کوله‌ پشتی در تهران!

حمله مسلحانه به ایست و بازرسی در ساری

جاساز حرفه‌ ای مواد مخدر در بزرگراه آزادگان لو رفت

دستگیری کلاهبردار 100 میلیاردی فروش خودرو در تبریز

نماهنگ «اوچونجی محراب شهیدی»

شیرازی‌ها دست‌خالی اردکان را ترک کردند/ فجر در بدترین زمان باخت

سروده شاعران برای امام جمعه شهید تبریز

حمایت صندوق بیمه حوادث طبیعی از سیل‌زدگان منطقه کشتارگاه ارومیه

1.5 میلیارد مترمکعب آب به سمت دریاچه ارومیه هدایت شد

5 میز خدمت در حاشیه نماز جمعه ارومیه برپا می‌شود

باخت مس‌ سونگون مقابل قعرنشین

مراسم بزرگداشت استاندار شهید در گلشن زهرای مراغه

شهید «رحمتی» شب قبل حادثه از مادر شهید چه درخواستی داشت؟

ظرفیت ویژه اردبیل در حوزه ورزش‌های روستایی و عشایری

نام‌گذاری ایستگاه‌های راه‌آهن مشهد و تبریز به نام شهیدان رئیسی و آل‌هاشم

لیگ یک/ امیدها در تبریز زنده شد

آیت‌الله رئیسی خود را خادم مردم می‌دانست

شهید آیت‌الله رئیسی دشمنان خود را وادار به تسلیم می‌کرد/ شهید امیرعبداللهیان اصول، میدان و دیپلماسی را به هم گره زد

خط اصلی انتقال آب شرب پارس آباد اصلاح شد

ارسال سریع تکنولایف در تبریز راه‌اندازی شد

تصویب طرح بازآفرینی و تفصیلی اراضی منطقه کشتارگاه ارومیه

تولید نانومواد معدنی درون سلول زنده

تحویل 15 هزار واحد مسکن تا پایان سال

مادر شهیدان «براتعلی و کتابعلی قاسمی» آسمانی شد

جان باختن کوهنورد مهابادی در ارتفاعات هاوشینان

جنون سرعت با طعم خسارت

ملاحظات زیست محیطی قربانی توسعه ناپایدار نمی‌شود

کشف 4 انبار انواع پوکه سیگار و کاغذ توتون قاچاق در ارومیه

آغاز بهسازی رودخانه بالیقلوچایی اردبیل

تدارک سرپناه برای 412 متقاضی مسکن در خلخال

تشکیل شورای کارگران شهرداری ارومیه با هدف پیگیری حق و حقوق قانونی آن‌ها

سلامتی کارگران فدای معیشت شده است

کارگران مهم‌ترین بخش نیروی انسانی شهرداری هستند

تاکید ایران و آذربایجان بر اجرای توافقات در سد «قیزقلعه سی»

کشف سکه های 2هزارساله در یک استان غربی + جزئیات

فوت کوهنورد مهابادی در ارتفاعات هاوشینان آذربایجان‌غربی

نگاه ویژه شهید رئیسی به احیا دریاچه ارومیه با تفویض اختیارات ویژه به آذربایجان‌غربی

استقلال و پرسپولیس واگذار شدند تا دغدغه‌ای 20 ساله تمام شود!

برنامه های آموزشی و فرهنگی حفاظت از محیط زیست در استان اردبیل اجرا می شود

رشد 4 برابری فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی در دولت سیزدهم

استاندار اردبیل به شهرستان پارس‌آباد سفر می‌کند

کمیته امداد اردبیل 43 هزار و 800 خانوار نیازمند را حمایت می کند

بی‌نظیرترین فضای همدلی را در اردبیل شاهد هستیم

بازتاب نامه امام خامنه‌ای در وب‌سایت عراقی شفق نیوز

آغاز به کار رویداد صدار در شبستر با حضور بیش از 20 شرکت صنعتی

پاسخ مرعشی به پیشنهاد نامزدی انتخابات ریاست جمهوری

قدردانی امام خامنه‌ای از مواضع شرافتمندانه دانشجویان‌ آمریکایی

وضعیت مبهم مالکیت تراکتور/ پایان یا ادامه عصر زنوزی در تبریز؟

آغاز کار رویداد صدرا در شبستر با حضور 20 شرکت صنعتی

فیلم| برگزاری جشن بزرگ صوفیان پس از سال‌ها در پاکستان