پیام آذری

آخرين مطالب

هوش مصنوعی سلول‌های قاتل سرطان را شناسایی می‌کند علمي

هوش مصنوعی سلول‌های قاتل سرطان را شناسایی می‌کند
  بزرگنمايي:

پیام آذری - دانشمندان با استفاده از هوش مصنوعی، یک مدل پیش‌بینی‌کننده را برای شناسایی قوی‌ترین سلول‌های ایمنی قاتل سرطان و ارائه دادن ایمنی‌درمانی سرطان ابداع کرده‌اند.
به گزارش ایسنا، یک مدل پیش‌بینی‌کننده جدید را می‌توان همراه با چندین الگوریتم‌ برای درمان‌ سرطان به صورت شخصی‌سازی‌شده به کار برد که درمان را با ترکیب سلولی منحصربه‌فرد تومورهای هر بیمار منطبق می‌کند.
به نقل از ساینس دیلی، «الکساندر هراری»(Alexandre Harari) از «مرکز پژوهش سرطان لودویگ»(Ludwig Cancer Research) که این پژوهش را به همراه «رمی پترماند»(Rémy Pétremand) فارغ‌التحصیل این مرکز سرپرستی کرده است، گفت: اجرای هوش مصنوعی در سلول‌درمانی یک کار جدید است و شاید بتواند روش درمان را تغییر دهد و گزینه‌های بالینی جدیدی را به بیماران ارائه کند.
ایمنی‌درمانی سلولی شامل استخراج سلول‌های ایمنی از تومور بیمار، مهندسی کردن آنها برای تقویت توانایی‌های طبیعی در مبارزه با سرطان و انتقال مجدد آنها به بدن پس از رشد یافتن است. سلول‌های T یکی از دو نوع اصلی گلبول‌های سفید یا لنفوسیت‌ها هستند که در خون گردش می‌کنند و به دنبال سلول‌های آلوده به ویروس یا سرطان می‌گردند.
سلول‌های T که به تومورهای جامد نفوذ می‌کنند، به عنوان «لنفوسیت‌های نفوذکننده تومور»(TIL) شناخته می‌شوند. با وجود این، همه لنفوسیت‌های نفوذکننده تومور در شناسایی و حمله به سلول‌های تومور موثر نیستند. هراری توضیح داد: در واقع تنها بخشی از لنفوسیت‌ها به تومور واکنش نشان می‌دهند و بیشتر آنها ناظر هستند. چالشی که ما پیش روی خود قرار دادیم، این بود که تعداد اندکی را از لنفوسیت‌های نفوذکننده تومور شناسایی کنیم. این لنفوسیت‌ها به گیرنده‌های سلول T مجهز هستند که می‌توانند آنتی‌ژن‌ها را روی تومور تشخیص دهند.
هراری و گروهش برای این کار، یک مدل پیش‌بینی مبتنی بر هوش مصنوعی را توسعه دادند که «TRTpred» نام دارد و می‌تواند «گیرنده‌های سلولT » یا «TCRs» را براساس واکنش‌پذیری تومور هدف آنها رتبه‌بندی کند. برای توسعه TRTpred، آنها از 235 گیرنده‌ سلول T جمع‌آوری‌شده از بیماران مبتلا به ملانومای متاستازشده استفاده کردند که پیشتر به عنوان واکنش‌دهنده یا غیر واکنش‌دهنده به تومور طبقه‌بندی شده بودند. این گروه پژوهشی، مشخصات بیان ژن سلول‌های T حامل هر گیرنده‌ سلول T را در یک مدل یادگیری ماشینی بارگذاری کردند تا الگوهایی را شناسایی کنند که سلول‌های T واکنش‌دهنده به تومور را از همتایان غیرفعال آنها متمایز می‌سازند.
هراری توضیح داد: TRTpred می‌تواند از یک جمعیت سلول T یاد بگیرد و قانونی را ایجاد کند تا برای جمعیت جدید اعمال شود. بنابراین، وقتی با یک گیرنده‌ سلول T جدید روبه‌رو می‌شویم، این مدل می‌تواند مشخصات آن را بخواند و پیش‌بینی کند که آیا تومور واکنش‌دهنده است یا خیر.
مدلTRTpred لنفوسیت‌های نفوذکننده تومور را در 42 بیمار مبتلا به ملانوما و سرطان‌های دستگاه گوارش، ریه و پستان تحلیل کرد و گیرنده‌های سلول T واکنش‌دهنده به تومور را با دقت 90 درصد شناسایی کرد. پژوهشگران فرآیند انتخاب لنفوسیت‌های نفوذکننده تومور خود را با استفاده از یک فیلتر ثانویه اصلاح کردند که تنها سلول‌های T واکنش‌پذیر به تومور را غربالگری می‌کند؛ یعنی فقط سلول‌هایی که اتصال قوی به آنتی‌ژن‌های تومور دارند.
هراری گفت: TRTpred منحصرا پیش‌بینی‌کننده‌ واکنش‌پذیر بودن یا نبودن گیرنده‌ سلول T به تومور است اما برخی از گیرنده‌های واکنش‌گر به تومور یک اتصال قوی را با سلول‌های تومور برقرار می‌کنند و به همین دلیل بسیار مؤثر هستند. این در حالی است که برخی دیگر با تنبلی این کار را انجام می‌دهند. تمایز اتصال‌های قوی و ضعیف، اثربخشی را نشان می‌دهد.
پژوهشگران نشان دادند سلول‌های T که توسط TRTpred و الگوریتم ثانویه به‌ عنوان واکنش‌دهنده تومور شناسایی شده‌اند، اغلب در تومورها جا می‌گیرند. یافته‌های این پژوهش با سایر پژوهش‌هایی هم‌سو هستند که نشان می‌دهند سلول‌های T موثر معمولا به عمق تومور نفوذ می‌کنند.
سپس، پژوهشگران یک فیلتر سوم را برای به حداکثر رساندن تشخیص آنتی‌ژن‌های تومور معرفی کرد. هراری گفت: ما می‌خواهیم شانس اینکه لنفوسیت‌های نفوذکننده تومور تا حد ممکن آنتی‌ژن‌های گوناگون را هدف قرار دهند، به حداکثر برسانیم.
این فیلتر نهایی، گیرنده‌های سلول T را براساس ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی مشابه در چندین گروه سازمان‌دهی می‌کند. فرضیه پژوهشگران این است که گیرنده‌های سلول T در هر خوشه همان آنتی‌ژن را تشخیص می‌دهند. «وینسنت زوئت»(Vincent Zoete) پژوهشگر مرکز پژوهش سرطان لودویگ که الگوریتم‌های گروه‌بندی گیرنده‌های سلول T را توسعه داده است، گفت: بنابراین ما در هر خوشه، یک گیرنده‌ سلول T را برای تقویت کردن انتخاب می‌کنیم تا شانس هدف قرار دادن یک آنتی‌ژن مشخص را به حداکثر برسانیم.
پژوهشگران، ترکیب TRTpred و فیلترهای الگوریتمی را «MixTRTpred» می‌نامند.
گروه هراری برای تأیید روش خود، تومورهای انسانی را در بدن موش‌ها کاشتند، گیرنده‌های سلول T را از لنفوسیت‌های نفوذکننده تومور آنها استخراج کردند و سیستم MixTRTpred را برای شناسایی سلول‌های T به کار بردند که نسبت به تومور واکنش داشتند و آنتی‌ژن‌های متعددی را در تومور هدف قرار دادند. سپس، آنها سلول‌های T به‌دست‌آمده از موش‌ها را برای بیان گیرنده‌های سلول T مهندسی کردند و نشان دادند که این سلول‌ها می‌توانند تومورها را در صورت انتقال به موش از بین ببرند.
«جورج کوکوس»(George Coukos) یکی از پژوهشگران این پروژه که در حال برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی مرحله اول آزمایش بالینی است تا این فناوری را در بیماران آزمایش ‌کند، گفت: این روش نویدبخش غلبه بر برخی از کاستی‌های درمان مبتنی بر لنفوسیت‌های نفوذکننده تومور، به‌ ویژه برای بیمارانی است که با تومورهای ناتوان در پاسخ دادن به چنین درمان‌هایی مقابله می‌کنند. تلاش‌های مشترک ما روش کاملا جدیدی را از درمان با سلول T ایجاد می‌کنند.
این پژوهش در مجله «Nature Biotechnology» به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/680128/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکس پوشش عجیب دختر کویتی پور مداح سرشناس

احداث و بهسازی بیش از 800 کیلومتر راه روستایی در استان اردبیل

شهید رئیسی احیاگر خدمت جهادی و انقلابی بود

عکس/ طبیعت دیدنی دریاچه سوها در اردبیل

اردبیل استان غیرساحلی پیشرو در آبزی پروری است

بازدید از موزه تاریخ طبیعی اردبیل رایگان است

2 هزار عدد انواع لوازم خانگی قاچاق در مهاباد ضبط شد

پخت لازانیای غول پیکر توسط آشپز اوکراینی ساکن آذربایجان (فیلم)

افزایش دما برای استان اردبیل در روزهای آینده

سوق دادن رویکرد‌های فرهنگی به‌سمت نیاز‌های جوانان و جامعه

هشدار سازمان هواشناسی به کشاورزان 13 استان کشور

هشدار هواشناسی به کشاورزان 13 استان کشور

هشدار برای کشاورزان 13 استان کشور | جزئیات بارش و رعد و برق در 3 روز آخر هفته برای استانها

هشدار زرد هواشناسی برای 13 استان

پیش‌بینی تولید 100 هزار تن گندم در مهاباد

ظرفیت سد علویان مراغه پر شد

برگزاری مراسم قیام 15 خرداد و سالگرد رحلت امام خمینی (ره) در خوی + تصاویر

پیش‌بینی هفته بارانی در آذربایجان شرقی

هوای آذربایجان شرقی جمعه بارانی می‌شود

نقش‌آفرینی زنان در قیام 15 خرداد و اعتصابات مردم تبریز+ اسناد

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز سه‌شنبه 15 خرداد / ترافیک سنگین در محورهای شمالی

دستگیری قاتل فراری قبل از خروج از کشور

فخرفروشی جدید بهاره رهنما با چشمان سبزش/ ویدئو

9 طرح سرمایه‌گذاری در فرودگاه اردبیل آماده واگذاری است

سلیمی نمین: بذرپاش شانسی ندارد، احمدی نژاد هم ردصلاحیت می شود /برخی کاندیداها توهم دارند در حد یک «رئیس جمهور» هستند

پر شدن ظرفیت آبی سد علویان در مراغه

ویترین تسنیم شماره 683/ «تو به ما جرأت طوفان دادی»

بزرگداشت سالروز ارتحال امام امت و قیام 15 خرداد در دیزج دیز + فیلم

خسارت تگرگ به باغات مراغه

هواشناسی ایران1403/03/15؛هشدار‌ هواشناسی برای 13 استان

هشدار هواشناسی برای 13 استان

مناسبت روز/ سه‌شنبه، 15 خردادماه

ویپ خطرناک‌تر از سیگار کاغذی

انقلابی که فرهنگ انسان‌ساز اسلام را صادر کرد

انقلاب فناوری در ایران از راه مقاله‌های فناوری‌محور ممکن می‌شود

گرامیداشت سی و پنجمین سالروز ارتحال حضرت امام خمینی (ره) در مهاباد

اورژانس هوایی آذربایجان‌غربی 2 بیمار بدحال را نجات داد

خُنک‌تر شدن دمای هوا در مهاباد

(ویدئو) خبر مهمی که حسن روحانی برای خبرگان رهبری آورد

صادرات 309 میلیون دلاری از گمرکات آذربایجان شرقی

رکاب زنی 90 کیلومتری در گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت

نجات جان فرد سقوط کرده در ارتفاعات برفی پیرانشهر

بررسی مسایل باشگاه فوتبال تراکتور در استانداری آذربایجان شرقی

حل دائمی مشکل صدور مجوز انشعابات آب، برق و گاز حاشیه‌نشینان شهرستان ارومیه

واقعیت ما هرگز بیش‌تر از امروز کافکایی نبوده است

پیشکسوت استقلال: من حال ادامه دادن ندارم!

سخنرانی رهبر معظم انقلاب اسلامی تحسین‌برانگیز بود

پیکر مرد هشترودی تا ساعاتی دیگر از چاه خارج می‌شود

برگزاری آیین بزرگداشت ارتحال امام راحل در مصلی تبریز/ استکبارستیزی مهمترین ویژگی سیاسی حضرت امام(ره) بود

بایدن در کنفرانس سوئیس درباره اوکراین شرکت نمی‌کند