پیام آذری

آخرين مطالب

روزنامه صائب تبریز:صادرات مواد غذایی و مقوله حفظ امنیت غذایی مقالات

روزنامه صائب تبریز:صادرات مواد غذایی و مقوله حفظ امنیت غذایی
  بزرگنمايي:

پیام آذری - تبریز - روزنامه صائب تبریز در شماره جدید خود طی گزارشی با عنوان «صادرات مواد غذایی و مقوله حفظ امنیت غذایی» به اهمیت حفاظت از ذخایر غذایی کشور در کنار توجه به صادرات پرداخته است.
  امنیت غذایی مقوله ای مهم و استراتژیک در روابط ملت ها و دولت ها از اهمیت بالایی برخوردار است و در بررسی جغرافیای مناطق مختلف جهان ریشه بسیاری از مناقشات منطقه را می توان در تلاش برای برخورداری برخی دولت ها از منابع و ذخایر غذایی و معدنی در دیگر مرزها جستجو کرد.
امنیت غذایی را در عباراتی ساده می توان به حفاظت از ذخایر غذایی جمعیت هر کشوری در قالب های مختلف از کشاورزی تا صنعت و سایر زمینه ها تبیین و تعریف کرد.
به صورت عینی و فیزیکی نیز حداقل باید برای مدت محدود یا نامحدود برای مقابله با بحران هایی نظیر جنگ ، بلایای طبیعی و مسائلی از این دست ذخایر کافی مواد غذایی اصلی و مورد نیاز جمعیت ساکن در آن کشور ذخیره و در مواقع ضروری قابل استفاده گردد.
بنابراین امنیت غذایی را می توان در قالب حفاظت از منابع و ذخایر اصلی خوراکی کشور در قالب های گوناگون از گندم تا گوشت و از محیط زیست تا ذخایر آبی و نیز تعدیل الگوی مصرف می تواند تبلور یابد.
کشور ما در منطقه ای از جهان قرار گرفته است که مطامع جهانخواران کهنه کار جهان شامل انگلیس ، آمریکا و سایر استعمارگران شناخته شده که در تاریخ ، میهن ما زخم خورده آنهاست در صدد ایجاد بحران های منطقه ای هستند و لذا باید بسیار هوشیارتر و هوشمندانه تر با مقوله امنیت غذایی و لزوم راه های حراست از آن برخورد شود.
به همین دلیل بدیهی است که انتظار داشته باشیم تمهیدات جدی در برابر اعمال سیاست های زورگویانه و تجاوزکارانه استعمارنو هوشیار بود و نگذاشت طرح های اعمال نفوذ و اجرای سیاست های مختلف در عرصه های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی آنها در منطقه و علیه ما کارساز گردد.
در پی تلاطمات ارزی از اوایل سال جاری در ایران و متعاقب آن کاهش شدید ارزش پول ملی ، برخی کالاهای تولید داخل به دلیل تخصیص یارانه در مراحل تولید ارزان تر از مشابه آنها در کشورهای همسایه و دارای روابط اقتصادی و گردشگری در تقویم پول ملی آنان یا به ارزهای معتبر تمام می شود.
به عبارتی تولید محصولی با دلار سه هزار و پانصد تومان یا چهار هزار و دویست تومانی را در زمان صادرات باید به ارزش بازار آزاد یعنی دلار 12 هزار تومان محاسبه کنند و نه دلاری که برای تولید آن یارانه پرداخت شده است.
این شرایط ایجاب می کرد تا تمهیدات جدی و طرح هایی محکم برای جلوگیری از روانه شدن یارانه های مختلف در قالب تولیدات مواد غذایی و سایر اقلام مصرفی به کشورهای همسایه در قالب صادرات و یا کالاهای همراه مسافر جلوگیری شود.
با کمال تاسف نه تنها این تمهیدات و مقررات تدوین و به اجرا گذاشته نشد ، بلکه در مواردی از خروج مواد غذایی حتی وارداتی به کشور به عنوان صادرات یاد شد و حتی در قالب آمارهایی به عنوان صادرات کالا در رسانه ها اعلام گردید!
این روند مخرب و خطرناک همچنان ادامه دارد و اوج گیری آن به حدی رسیده است که به اذعان متولیان برخی دوایر، شهروندان ساکن شهرهای مرزی کشورهای همسایه برای خرید مایحتاج هفته ای یا ماهانه خود سفری کوتاه به ایران می کنند و با چرخ دستی و کوله پشتی های پر از آذوقه راهی مقاصد و خانه های خود در آن سوی مرزها می شوند!
تداوم این وضعیت حتی نگرانی برخی نمایندگان استان های مرزی بویژه در آذربایجان شرقی را موجب شده و از متولیان امور مرزها ، دوایر مسئول در امر نظارت و غیره خواستار توقف خروج ارزاق عمومی و مواد غذایی از مرزها در عناوین دهان پرکنی چون صادرات !! شده اند.
در زمان حاضر بخش مهمی از اقلام افزایش صادرات به کشورهای همسایه را مواد غذایی شامل انواع میوه ، صیفی جات ، تولیدات دامی و اخیرا نیز دام زنده تشکیل داده است.
صادرات نامحدود این اقلام در شرایط کاهش ارزش پول ملی و ارزان تمام شدن واردات برای مردم و شرکت های فعال در کشورهای همسایه موجب گردیده است تا قیمت اقلامی چون گوشت ، لبنیات ، میوه تازه ، صیفی جات بویژه گوجه و سیب درختی در بازارهای عمده و خرده فروشی ایران بشدت افزایش یابد.
این در حالی است که طبق عرف و ضوابط پذیرفته شده در اقتصاد صادرات کالا هر کشوری جهت جلوگیری از ایجاد کمبود در بازار داخلی ابتدا مواد یا کالای مازاد بر نیاز را صادر کرده و یا برای صادرات آنها مجوز صادرات می دهد.
به عبارتی متولیان و کارشناسان تنظیم بازار و سازمان های عریض و طویلی چون حمایت از مصرف کننده و غیره ابتدا باید نیاز واقعی بازار برای هر کالا یا مواد غذایی را بررسی و اعلام کننده تا در صورت وجود تولید مازار برای آن محصول مجوز صادرات برای محصول مازاد صادر شود.
در همین ارتباط اظهارات اخیر یک مقام اتاق بازرگانی تهران که گفته بود، صادرات صنایع غذایی سهم 48 درصدی در صادرات به عراق، افغانستان و امارات را دارد بجای خوشحالی و امیدواری موجب نگرانی می شود.
نگرانی از این نظر که شاید اساسا نیاز بازار داخلی از مواد غذایی صادراتی در نظر گرفته نمی شود و به این دلیل است که در اغلب موارد جهش قیمت ها را در انواع کالاها بویژه در زمینه مواد غذایی را مشاهده می کنیم.
به هر صورت امید است دست اندرکاران بخش های صادرات و واردات کالا تمهیدات جدی و منطقی در این عرصه در نظر گرفته و گام مهم و اولیه آنان در این بخش حراست و نگهبانی از مقوله مهم امنیت غذایی داخلی باشد.
8023/518

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/124647/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آغاز مرحله نخست آزمون سراسری در 16 شهرستان آذربایجان غربی

انهدام باند سارقان احشام در بیله‌سوار

ظرفیت های آبی اردبیل بستر اصولی پرورش آبزیان است

نبود تیر برق در محله ای از روستای اوغلی تبریز

از کشف کود شیمیایی قاچاق در عجب‌شیر تا کشف تخم مرغ‌های فاقد مجوز در هشترود

کشف بیش از 44 کیلوگرم موادمخدر در مراغه

همکاری دانشگاه مراغه و شرکت فولاد تبریز

ثبت بیش از 70 هزار اشتراک‌پذیری جدید گاز در آذربایجان‌غربی

صحبت های دادستان کل کشور درباره اجرای طرح نور

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

تالار چینی‌خانه اردبیل اولین موزه کشور

فاز دوم شهرک صنعتی محمودآباد راه‌اندازی می‌شود

شایعات غیرفوتبالی یحیی گل‌محمدی

سنجش بینایی بیش از 162 هزار کودک در آذربایجان‌غربی

ربودن کودک 4 ساله از مقابل چشمان مادرش

همکاری دانش‌بنیان دانشگاه مراغه و شرکت فولاد تبریز

پیشتازی شهرداری تبریز در تخفیف80 درصدی صدور پروانه در بافت فرسوده

رقابت 52 هزار نفر برای ورود به دانشگاه در آذربایجان غربی

برنامه‌ریزی برای افتتاح 45 پروژه زیرساختی گردشگری

چتر حمایت بهزیستی آذربایجان غربی بر سر بیش از 9000 زن سرپرست خانوار

حادثه تلخی که برای یک اتوبوس در اصفهان رخ داد

اعلام حمایت طلاب حوزه علمیه خواهران استان آذربایجان شرقی از طرح نور فراجا

رئیس جمهور پایتخت سریلانکا را به مقصد تهران ترک کرد

تلویزیون آمریکا: هیچ کس به اندازه آیت الله خامنه‌ای از شعارتان خوشحال نمی‌شود!

چرا امیرعلی نبویان به رائفی‌پور نامه نوشت؟

سیلاب برای قطار تهران-گرگان دردسرساز شد

ترفند متفاوت آدم ربایان به دام انداختن مردم

پویش کاشت 1500 اصله نهال زالزالک در پیرانشهر

پیش بینی وضعیت بارندگی برای آخر هفته

ماجرای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه جنجالی شد

مفاهیم قرآن بینشی عمیق به انسان می‌بخشد

رئیسی پایتخت سریلانکا را به مقصد تهران ترک کرد

عضویت 106 هزار نوجوان در کانون‌های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی

جشنواره بازیهای بومی و غذاهای سنتی در گرمی

کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم

نشست تخصصی تاریخ معماری و هویت فرهنگی استان اردبیل

افزایش تخصیص ارز به واحدهای تولیدی اردبیل

دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر اردبیل با شرکت 7 کشور خارجی

غذای خیابانی در افغانستان؛ سرو آبگوشت پاچه گاو (فیلم)

گلایه اهالی روستای حمزه آباد مهاباد از وضعیت اینترنت

برگزاری نوبت اول آزمون سراسری 1403 فردا همزمان با سراسر کشور در مهاباد+فیلم

آغاز طرح بازگشت به زندگی سالم در مشهد

رئیس جمهور ونزوئلا: آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند

ثبت 70 هزار اشتراک‌پذیری جدید گاز در آذربایجان‌غربی

17 قبضه اسلحه‌کمری در پیرانشهر کشف شد

هشدار محققان گوگل: کاربران ممکن است به دستیار‌های هوش مصنوعی وابستگی عاطفی پیدا کنند

وابستگی عاطفی کاربران به دستیارهای هوش مصنوعی

کشف 17 قبضه سلاح کمری در پیرانشهر

زن ادبیلی، قاتل شوهر سابقش شد