پیام آذری

آخرين مطالب

ایسنا گزارش می دهد/

شغلی که جلای طلایش به کثیف بودن آن می چربد! اجتماعي

شغلی که جلای طلایش به کثیف بودن آن می چربد!
  بزرگنمايي:

پیام آذری - زباله گردی یکی از معضلات و عوارض شهری است که در کلانشهر ها روز به روز افزایش یافته بطوری که در شهر ارومیه نیز در سال های اخیر شاهد گسترش این معضل هستیم.
به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی با گسترش شهر نشینی معضلات و آسیب های جدیدی ایجاد شده که زباله گردی ازجمله این مشکلات است بطوری که در سطح شهر چشم ها عادت کرده افرادی را ببینند که میان سطل های زباله دنبال لقمه نانی هستند.
در بدترین حالت، زباله گردی را می توان به عنوان پدیده اجتماعی نوین در اثر تولید بیش از حد زباله رو به رشد توصیف کرد، بطوری که در ابتدا این پدیده با هدف پیدا کردن اشیای قابل استفاده یا جمع آوری ته مانده غذا برای قشر آسیب پذیر جامعه صورت می گیرد اما امروزه به دلیل شرایط اقتصادی، اهمیت برخی زباله ها و بازیافت آن ها این پدیده به عنوان یک شغل نیز مورد استقبال اشخاص قرار گرفته است.
علیرضا ملا محمدی زاده فرماندار ارومیه در این خصوص در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه آذربایجان غربی با اشاره به اینکه پدیده ای به نام زباله گردی در سالیان اخیر روبه فزونی داشته است تصریح کرد: اما اینکه نام این پدیده را معضل یا مشکل اجتماعی بگذاریم نیازمند تحقیق بیشتر است بدیهی است که این پدیده در سال های گذشته نیز رواج داشته است اما مهم این سوال است که چرا در چند سال گذشته روبه فزونی گذاشته است؟
نزدیک به 70 درصد زباله ها در ارومیه قابل بازیافت هستند
فرماندار ارومیه با اشاره به اینکه در همه کلانشهر ها ی کشور موضوع زباله جمع کنی یا زباله گردی از قبل وجود داشته است خاطر نشان کرد: با افزایش تولید زباله و مشکلاتی که در جمع آوری و دفع آن به وجود آمد کارشناسان بازیابی زباله ها را به عنوان یک راهکار مهم مطرح کردند تا اشتغال و درآمد هم به دنبال داشته باشد.
ملامحمدی زاده خاطر نشان کرد: در کشور های پیشرفته تفکیک زباله توسط دستگاه با کمترین دخالت انسان صورت می گیرد اما باز به هر حال زباله وجود داشته و نیاز به تفکیک هم وجود دارد بر همین اساس گروهی از مردم با جست و جو در میان زباله ها برخی از اقلام قابل بازیابی را جدا و با فروش آنها هزینه های زندگی را تامین کرده و گروه اندکی نیز از این راه وسایل دور انداخت مردم را برای استفاده دوباره جمع می کنند.
وی با اشاره به اینکه دلایل اقتصادی شاید در وهله اول بیشترین موضوعیت را در گسترش زباله گردی داشته باشد اظهار کرد: اما فقط این موضوع نیست و باید به عنوان یک سیستم تمام موضوع را با هم ببینیم ضمن اینکه باید در نظر داشت در شهر ارومیه نزدیک به 70 درصد زباله ها قابل بازیافت هستند پس قابلیت بازیافت بخش اعظم زباله های جمع آوری وجود داشته و این خود دلیلی بر گسترش زباله گردی است.
فرماندار ارومیه یاد آور شد: بعضا آنها که در محل تخلیه زباله های شهر دنبال ضایعات می گرددند بصورت خانوادگی به دنبال این کار هستند هرچند این موضوع در ارومیه کمتر نمود دارد.
وی ادامه داد:در خصوص دلایل افزایش این موضوع اجتماعی تحقیق جامعی تاکنون صورت نپذیرفته اما شاید بتوان گفت هرقدر ارزش اقتصادی زباله بالا رفته و واقعیت اقتصادی آن آشکار تر شده متقاضیان این وادی فزون تر شده اند.
ملا محمدی زاده افزود: عمده اشتغال زباله گردان از ساعات انتهای شب تا نیمه های شب و سر ساعت منظمی نزدیک به سحر صورت می پذیرد گرچه در همه ساعات روز و شب افرادی را به دنبال سطل های زباله می بینیم بنابراین اگر پیمانکاری معتبر برای جمع آوری تعین شده باشد تاحدودی ساماندهی و سازماندهی این افراد بهتر خواهد شد.
فرماندار ارومیه با اشاره به اینکه نرخ خرید و فروش ضایعات و زباله های قابل بازیافت توسط صاحبات مغازه های خاص در کنار یکی از کمربندی های شهر ارومیه تعیین می شود تصریح کرد: برخی از این مغازه داران پیمانکار این کار هم محسوب می شوند و جلو مغازه خود نرخ خرید را در تابلوی نوشته و در معرض عموم گذاشته اند ولی گاها در این میان برخی سود جویان با شناسایی و بکار گیری افرادی که برای لقمه ای نان حلال در شهر پرسه می زنند آنان را وادار به این کار کرده و سو استفاده می کنند.
وی گفت:امروزه دیگر به دلیل قبح زدایی از انجام زباله گردی کسی ابایی از این کار ندارد چرا که وجه طلایی در اصطلاح طلای کثیف در این شغل به وجهه کثیف بودن آن می چربد و چه بسا با افزایش قیمت مواد اولیه کارخانه جات تولیدی و افزایش قیمت زباله های تفکیک شده به درد بخور این کار بیشتر از امروزه هم به انجام برسد .
ملامحمدی زاده مطلوبیت و تقاضا را از جمله عوامل مهم اقتصادی در افزایش جذابیت زباله گردی دانست و افزود:از این رو اصولا زباله گردی را نباید ضعف مدیریت و برنامه ریزی برای پسماند شهری دانست چرا که به هر حال جذابیت این کار افرادی را واردار خواهد کرد اما آنچه که مهم است ساماندهی است.
فرماندار ارومیه خاطر نشان کرد: اقدام به شناسایی شرکت های پیمان کار مناسب برای جداسازی زباله ها توسط شهرداری ، افزایش مخازن تفکیک زباله از مبدا و همچنین افزایش ایستگاه های بازیافت زباله در برخی مناطق و میدان های شهر از جمله اقدام ها مناسب در جهت ساماندهی زباله گردان است.
در شهر ارومیه روزانه 550 تا600تن زباله تولید می شود
وی با تاکید به اینکه در شهر ارومیه روزانه 550 تا600تن زباله تولید می شود ادامه داد: سرانه تولید زباله در ارومیه به ازای هر شهروند بین 650 تا750 گرم است که بسته به فصول تغییر می کند بنابراین باید مدیریت پسماند به عنوان موضوع مهم در شهر داری ارومیه مورد توجه قرار گرفته و مکان هایی برای جمع آوری اقلام قابل استفاده اما به نظر دور ریختی از سوی مدیریت پسماند تعیین واطلاع رسانی شود.
شغل های کاذب در ارومیه در حال گسترش است
سید هادی بهادری نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایسنا تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که در سال های اخیر در شهر ارومیه و کلانشهر ها شاهد هستیم زباله گردی و جمع آوری ضایعات از سطح شهر توسط افراد مختلف است که متاسفانه شاهد هستیم علاوه برمردان، زنان نیز دست به این کار می زنند.
بهادری در خصوص علت اصلی افزایش زباله گردی در سال های اخیر اظهار کرد: بیکاری،تامین مخارج زندگی، تورم و گرانی از علل افزایش این آسیب های اجتماعی است.
وی با تاکید بر اینکه سازمان های دولتی، بهزیستی و کمیته امداد باید از این افراد حمایت بیشتری داشته باشندخاطر نشان کرد: متاسفانه این معضل اجتماعی در کنار سایر شغل های کاذب از جمله تکدی گری در ارومیه در حال گسترش است که نیازمند توجه و اقدامات اساسی برای رفع این معضل توسط دولت و نهاد های حمایتی است.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی یاد آور شد: در گذشته هرچند بیشتر زباله گردان افراد معتاد بودند ولی امروزه به دلیل تامین مخارج زندگی و وجود وسایل بازیافتی در داخل زباله ها بیشتر افراد عادی نیز به عنوان یک شغل به این کار مشغول هستند.
به این شغل عادت کردم
زن زباله گردی در ارومیه نیز در این خصوص در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: از زمانی که به خاطر دارم به این شغل مشغولم و درامدی که از این طریق بدست می اورم هم بد نیست.
همچنین نوجوان 18 ساله ای در ارومیه نیز در این خصوص در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه از کودکی به این کار مشغول است و به نوعی شغل پدری است افزود: وسایل جمع اوری شده را به ضایعات فروشان می فروشم که درآمدم خوب است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار که چرا این شغل را رها نمیکند و با سن کم بدنبال شغل تمیزتر و آبرومندتری نیست گفت: ببه این کار عادت کردم در ضمن کار کجا بود!
100 ضایعات فروش بدون پروانه در ارومیه فعال هستند
اصغر طاهر پور رئیس اتاق اصناف ارومیه در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: به دلیل شرایط اقتصادی ، بیشتر شدن مواد بازیافتی در داخل زباله ها، افزایش تعداد ضایعات فروشان و به دنبال آن افزایش تعداد زباله گردان در ارومیه نیز افزایش یافته است به طوری که در حال حاضر 300 صنف ضایعات فروشی دارای پروانه و 100 ضایعات فروش بدون پروانه در ارومیه فعال هستند.
طاهر پور با اشاره به اینکه اتاق اصناف مکانی را برای ساماندهی ضایعات فروشان و زباله گردان در ارومیه در نظر گرفته است خاطر نشان کرد: با ساماندهی ضایعات فروشان می توان بهتر و موثر تر به مشکلات این صنف رسیدگی کرده و با انتخاب پیمان کارانی تا حدی زباله گردان را ساماندهی کرد.
وی ادامه داد: بیکاری و تامین مخارج زندگی باعث شده برخی خانواده ها برای تامین معاش خانواده خود به زباله گردی روی بیاورند و در محیط های غیر بهداشتی به خرید و فروش ضایعات اقدام کنند که عدم توجه جدی به این معضل در آینده نزدیک مشکلات اجتماعی و بهداشتی زیادی را به دنبال خواهد داشت.
به گزارش ایسنا؛ زباله گردی نتیجه ضعف مدیریت و برنامه ریزی برای پسماند شهری است بطوری که متاسفانه زباله گردی به یک شغل کاذب تبدیل شده و تاکنون هیچ سازمان و مرجعی این افراد را سازماندهی نکرده اند.
اگرشهرداری برنامه جامعی برای بازیافت زباله ها داشته باشد و فرهنگی عمومی برای تفکیک زباله از مبدا نهادینه شود کمتر شاهد این معضل در جامعه خواهیم بود. علاوه براین بهترین راه مقابله با این معضل ؛ فرهنگ سازی در بین شهروندان برای تفکیک زباله ،سازماندهی و حمایت از افرادی که به این کار روی آورده اند بویژه زنان است.
گزارش از آرزو سلیمان نژاد خبرنگار ایسنا منطقه آذربایجان غربی
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/158241/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آغاز مسابقات کشتی جام صفوی با حضور کشتی‌گیران 3 کشور

جریمه 23 میلیارد ریالی برای مدرسه غیرانتفاعی متخلف

نقاره‌زنی در اردبیل احیا می‌شود

120 روستای سردشت دارای تنش آبی هستند

سال گذشته تالاب درگه سنگی پذیرای بیش از 15 هزار قطعه فلامینگو بود

برگزاری کلاسهای آموزش محیط زیست در ارومیه

پاکسازی طبیعت نقده به مناسبت هفته زمین پاک

رهاسازی 77 میلیون مترمکعب حقابه تالابهای اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه

انتظار جامعه از روانشناسان و مشاوران تشخیص درست مسائل هویتی است

اطلاعیه قطع گاز در شهرستان هوراند و کلیبر

سرکنسولگری ارمنستان در تبریز افتتاح می‌شود

پرسپولیس قهرمان در تبریز؛ کریم باقری هم به تراکتور می‌رود؟

زوایای پنهان دفاع مقدس برای نسل جدید بیان شود

اختصاص 80 هزار میلیارد ریال اعتبار به حوزه راه و مسکن آذربایجان غربی

آغاز مرحله دوم رها سازی آب از سد سیلوه به دریاچه ارومیه

توسعه همکاریهای دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی و موسسه آموزشی- تحقیقاتی صنایع دفاعی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

جدیدترین اخبار از وضعیت بیماری ترانه علیدوستی/ زهرا مینویی چه نوشت؟

پسر جوانی که متهم به ترغیب زهره فکورصبور به خودکشی بود تبرئه شد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تجلیل از رحیم علی‌آبادی پیشکسوت کشتی اردبیل در جام صفوی

پاکستان: سفر ابراهیم رئیسی موفقیت‌آمیز بود/ مخالفت‌های خارجی اهمیتی ندارد

21 هزار داوطلب در اردبیل وارد کارزار کنکور شدند

976 میلیارد تومان اعتبار به حساب دستگاه های اجرایی واریز شد

976میلیارد تومان اعتبار به حساب دستگاه های اجرایی اردبیل واریز شد

توسعه همکاریهای موسسات آموزش عالی با فرمانداری ارومیه

نصب 3 کیلومتر نیوجرسی در محورهای مواصلاتی شهرستان خوی

رهاسازی 77 میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه

مهاباد میزبان دو رویداد مهم ورزشی کشور در ماه جاری

دیدار با والدین شهید قربان پیری در نقده

بررسی رونداجرا وبرنامه های محرومت زدایی در نقده

طرح اضطراری برای برقراری آب در 28 روستای سیلزده زرآباد آغاز شد

افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز | تصمیم کشور همسایه بعد از اقدام ایران

سرکنسولگری ارمنستان در تبریز افتتاح می شود

آژیر قرمز در اصفهان / فرونشست به آثار باستانی هم رسید

261 هکتار از مزارع آذربایجان غربی علیه بیماری زنگ زرد غلات سم پاشی شد

انهدام باند حفاران غیرمجاز در ارومیه

تجلیل از قاریان، خادمان و فعالان قرآنی در ارومیه

ادای احترام جامعه کار و کارگری آذربایجان غربی به شهدا

آبیاری 80 درصد مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوار تیپ

نصب 25 کیلومتر نیوجرسی در محورهای بزرگراهی آذربایجان غربی ​

تصادف زنجیره‌ای عجیب در روگذر مدرس ارومیه

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

راهیابی نمایندگان اتاق بازرگانی ارومیه به هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و ترکیه

رفع اتفاقات شبکه آبرسانی روستاهای شهرستان خوی

بررسی روند بازسازی زیرساختهای آب وفاضلاب مناطق زلزله زده خوی

میزبانی انتخابی تیم‌ملی برای مسابقات آسیایی پرس‌سینه به مهاباد رسید

به دنبال مسئول سازی، اجرای مصوبات بلا اقدام و ترک فعل‌ها هستیم

پلمب مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت

تصفیه خانه فاضلاب شهر خوی، نیازمند نیروگاه انرژی های تجدید پذیر