پیام آذری

آخرين مطالب

مزیت های رقابتی دامپروری آذربایجان شرقی/عبور از مانع سخت اقتصادی مقالات

مزیت های رقابتی دامپروری آذربایجان شرقی/عبور از مانع سخت اقتصادی
  بزرگنمايي:

پیام آذری - تبریز – دامداران استان آذربایجان شرقی در شرایط سخت اقتصادی، در دام مشکلات عدیده ای گرفتار هستند که برای توسعه واحدهای خود نیازمند مساعدت مسئولان هستند.
 صنعت دامپروری از جمله صنایع مهمی است که ارزش افزوده زیادی می‌تواند برای استان و سرمایه گذاران داشته باشد، اشتغال زایی برای جوانان نیز از دیگر مزیت‌های این صنعت به شمار می‌رود.
وجود برخی مشکلات در واحدهای دامپروری سنتی و صنعتی، موجب افت کیفیت و کمیت تولیدات دامی آنها شده است؛ با توجه به اینکه آذربایجان شرقی دومین جمعیت دامی و 8 درصد تولید محصولات دامی کشور را در اختیار دارد، می‌طلبد که نگاه مسئولان و متولیان به این بخش، ویژه باشد.
عمده مطالبات دامداران آذربایجان شرقی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی، در گفتگو با خبرنگار مهر ، در این باره ابراز داشت: ظرفیت پایین واحدهای دامداری و مشکلات آنها یکی از چالش هاست که باید تلاش کنند ظرفیت‌های خودشان را اقتصادی کنند، چرا که ظرفیت 150 به بالا می‌تواند سودده باشد.
اکبر فتحی افزود: 200 هزار رأس گاو بومی در استان داریم که به لحاظ شیر و گوشت قابل قیاس با گاو اصیل نیست، یکی از برنامه‌هایی که داریم این است که این گاوها را به گاو دو رگ و اصیل تبدیل کنیم.
وی با اشاره به مشکل تأمین نهاده‌های دامی گفت: یکی از مشکلاتی که در استان ما وجود دارد تولید علوفه است، بیشتر دامداری‌ها بدون ملاحظه این مساله، اقدام به راه اندازی گاوداری کرده اند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی همچنین ابراز داشت: عمده ترین درخواست دامداران، پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و به موقع بانک هاست، در این زمینه عمده تسهیلات به بخش تولیدات گیاهی اختصاص پیدا کرد.
فتحی با اشاره به راه اندازی صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی خاطرنشان کرد: این صندوق ظرفیت بزرگی است که کشاورزان می‌توانند از طریق اتحادیه‌ها عضو این صندوق شوند، این صندوق، تسهیلات تا 9 درصد در اختیار کشاورزان قرار می‌دهد.



ضرورت راه اندازی میادین دام در شهرهای استان
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر ، با بیان اینکه ارائه خدمات دامپزشکی در زمینه بیماری‌های شایع و تأثیرگذار بر اقتصاد با هزینه کم یا رایگان انجام می‌شود، ابراز داشت: در آذربایجان شرقی، با انجام نظارت‌ها و ارائه خدمات دامپزشکی گسترده، حتی یک مورد مرگ و میر به علت بیماری تب کریمه کنگو نداشته‌ایم.
امیرحسین بهداد افزود: ارائه خدمات دامپزشکی از لحظه تولد دام تا مرحله کشتار و فروش و رسیدن آن به دست شهروندان صورت می‌گیرد و این در حالی است که با مشکلات جدی در زمینه همکاری دامداران و عرضه‌کنندگان دام و طیور روبه رو هستیم.
وی با اشاره به اجرای طرح ساماندهی واحدهای دامی روستایی گفت: هم اکنون سیستم یکپارچه قرنطینه در استان اجرا می‌شود که جزو پیشرفته‌ترین سیستم‌ها در این حوزه است، شبکه یکپارچه‌ای در این زمینه وجود دارد، اما ساماندهی و صدور کارت بهداشت و شناسایی به واحدهای تولید دامی هم امکان مدیریت بیشتر برای ارائه خدمات سریع و گسترده‌تر را فراهم می‌کند.
بهداد بر ضرورت عرضه دام به صورت بهداشتی و نظارت شده در استان تاکید کرد و ادامه داد: اگر شهرداری‌ها در استان در این زمینه همکاری کنند و میادین دام در استان فعال شوند، سیستم دامپزشکی هم می‌تواند به صورت هدفمند بیماری‌های دام را در این میادین قبل از عرضه کنترل و از رسیدن محصولات دامی ناسالم به مقصد و سفره شهروندان جلوگیری کند.
رئیس نظام دامپزشکی آذربایجان‌شرقی بر لزوم تجدید نظر در محتوا و سیستم آموزش دامپزشکی متناسب با شرایط و نیازهای روز جامعه، تاکید کرد و گفت: با مراجعه به ترجمه کتب علمی مرجع گذشته نمی‌توان به نیازهای امروز جامعه پاسخ مناسب داد و امروزه در دانشگاه‌های نسل سوم در کنار آموزش، بحث تحقیق و کار عملی به طور جدی دنبال می‌شود تا دانش آموخته به راحتی بتواند به نیازهای متقاضی پاسخ قابل قبول بدهد.
وی گفت: آذربایجان شرقی جز استان‌های مطرح و دارای قدیمی ترین صنعت طیور در سطح کشور می‌باشد که این خطه را به قطب دامی کشور تبدیل کرده است.
بهداد همچنین با اشاره به اینکه حدود 144 داروخانه دامی در سطح آذربایجان شرقی وجود دارد، اضافه کرد: مشکل خاصی در حوزه دارویی نداریم، خوشبختانه در سال‌های اخیر شاهد هم افزایی خوبی بین بخش دولتی، خصوصی و دانشگاهی در استان هستیم.
توصیه‌ای به واحدهای دامداری
پیشرفت دامداری و صنایع وابسته به آن، می‌تواند باعث افزایش تولید ناخالص داخلی، اشتغال زایی، ارزآوری و خودکفایی کشور در واردات محصولات دامی شود.
یک عضو هیأت علمی دانشگاه تبریز، در این زمینه در گفتگو با خبرنگار مهر ، اظهار می‌دارد: جلوگیری از بیماری‌ها، مدیریت تولید مثلی گله، ژنتیک و اصلاح نژادی به طور مستقیم در درآمدزایی واحد صنعتی گاو شیری تأثیر دارد.
شیخلو با اشاره به ارتباط دانشگاه تبریز با واحدهای گاوداری تصریح می‌کند: 3 واحد بزرگ گاوداری صنعتی در استان فعالیت می‌کنند، مابقی واحدها بین 100 تا 250 رأس گاو دارند.
بخش عمده تولید شیر در واحدهای دامداری سنتی روستایی است، در این بخش اگر یک یا 2 کیلوگرم میانگین تولید را افزایش دهیم بسیار تأثیرگذار خواهد بود، آموزش‌های ترویجی از سوی جهاد کشاورزی در این زمینه بسیار می‌تواند مهم باشد
وی تاکید می‌کند: واحدهای کوچک گاوداری استان، در سطح بهینه مدیریت می‌شوند، مشکل آنها کوچک بودن واحدهاست که باید توسعه پیدا کند و بزرگ‌ترین پتانسیل برای استان محسوب می‌شوند.
عضو هیأت علمی دانشگاه تبریز ابراز می‌دارد: دنیا امروز به سمت کشاورزی هوشمند و دقیق حرکت کرده و تکنولوژی به بهینه سازی مدیریت کمک می‌کند.
شیخلو در بخش دیگری به دامداران توصیه می‌کند: حتماً از کارشناس تمام وقت دامپروری در واحدهای خود استفاده کنند، دانشگاه تبریز نیز به عنوان دانشگاه مادر شمال غرب کشور، فارغ التحصیل دامپروری دارد.
وی با اشاره به اینکه دامداران باید با علم روز جلو بروند تا واحدها توسعه پیدا کند، می‌افزاید: بخش عمده تولید شیر در واحدهای دامداری سنتی روستایی است، در این بخش اگر یک یا 2 کیلوگرم میانگین تولید را افزایش دهیم بسیار تأثیرگذار خواهد بود، آموزش‌های ترویجی از سوی جهاد کشاورزی در این زمینه بسیار می‌تواند مهم باشد.



دامداران از مشکلاتشان می‌گویند
در سال‌های گذشته بسیاری از واحدهای تولیدی و صنعتی کوچک به ویژه دامداری‌ها به دلیل بدهی‌های بانکی، ورشکسته شدند، تعدادی از واحدهای فعال نیز با حداقل ظرفیت خود در حال فعالیت هستند. بازپرداخت اقساط تسهیلات بانکی برای بسیاری از تولیدکنندگان بسیار سخت شده و با توجه به کاهش قدرت اقتصادی بسیاری از واحدهای تولیدی در شهرستان‌ها از کمبود نقدینگی رنج می‌برند اما با توجه به سود بالای تسهیلات بانکی، تولیدکنندگان نمی‌توانند کاری کنند؛ این درددل یکی از دامداران استان است.
مدیر یکی از واحدهای گاوداری تبریز در گفتگو با خبرنگار مهر ، اظهار می‌دارد: حدود 40 سال است که در این کار مشغول هستم و این پنجمین واحدی است که فعال کردم، 30 درصد گاوداری فعال است و بالای 200 رأس حیوان شیری نگه داری می‌شود.
کیانی تاکید می‌کند: تلاش می‌کنیم که تغذیه حیوان سالم باشد تا شیر و گوشت با کیفیت تولید کنیم.
وی می‌گوید: تغذیه گاوها مثل جو و علوفه از استان آذربایجان شرقی و استان‌های همجوار تهیه می‌شود، در این زمینه مشکل داریم و تقاضا داریم که واحد پشتیبانی، نهاده‌ها را خریداری کرده و در اختیار واحدها قرار دهد.
رشدی لاله یکی دیگر از دامداران صنعتی استان آذربایجان شرقی می‌گوید: باید حمایت‌های جهاد کشاورزی از دامداران باید بیشتر شود، اگر به این وضع ادامه پیدا کند، کارخانه‌های لبنی تعطیل خواهند شد و دامداران صنعتی به سنتی تقلیل پیدا می‌کنند.
وی می‌افزاید: رشد سلولوزی باید افزایش پیدا کند، شماره گذاری واحدهای سنتی، کافی نیست، بلکه حیوان باید شناسنامه دار شود تا خرید و فروش آن مشخص شود.
رشدی لاله ابراز می‌دارد: واحدهای سنتی دامداری در مضیقه بوده و زیر بدهی بانک‌ها هستند، باید بودجه‌هایی در اختیار این واحدها قرار بگیرد تا تولیدات شیر و گوشت این واحدها افزایش پیدا کند.
همه می‌دانند سهم عظیمی از مصارف غذایی مردم در کشور به فرآورده‌های دامی و طیور اختصاص دارد، براین اساس لازم است مسئولان بر روند تولید و عرضه این اقلام پرمصرف دقت و نظارت بیشتری داشته باشند و مشکلات و دغدغه‌های فعالان این بخش را نادیده نگرفته و نسبت به حل مشکلات و موانع پیش روی آنان اهتمام و جدیت بیشتری داشته باشند.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/188665/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دلیل افزایش قیمت خودرو از نظر وزیر صنعت؛ دلار مقصر است

مُسکّن درمانی بازار خودرو

سخنگوی وزارت صمت: با معاملات صوری در بازار خودرو قیمت‌سازی می‌کنند

سه محل عرضه خودروسازان/ قرعه کشی خودرو برای متقاضیان عادی متوقف شد؟

واردات 22 خودروی کره‌ای این همه خوشحالی دارد؟

فروش خودروهای وارداتی از هفته سوم دی ماه/ قرعه کشی خودرو حذف نشده است

واکنش رئیس پلیس راهور به واردات خودروهای چینی و هندی: باعث نگرانی است

سراب ارزانی با خودروی وارداتی؟

عرضه 900 هزار خودرو در بازار طی 6 ماه آینده/ وزیر صنعت: خودروهای کمتر از 10 هزار دلار وارد کردیم

انتظار قیمت‌ مناسب برای خودروهای وارداتی‌ محال است/ گره بازار خودرو باز می‌شود؟

وزیر صمت گرانی خودرو را به گردن مردم انداخت: به خاطر تلاش مردم برای حفظ ارزش پول شان است

چرا نباید از گرانی سرسام‌آور خودرو تعجب کرد؟/ متهم اصلی افزایش قیمت‌ها لو رفت

قطع رابطه بی سروصدای خودروسازان با چین

شرط جدید برای خرید خودرو از بورس شد

واردات خودرو سال آینده 2 برابر می‌شود

سخنگوی وزارت صمت: قرعه‌کشی خودرو تا آخر امسال از دستور خارج می‌شود

خودروهای وارداتی به تهران رسیدند

کنایه یک روزنامه به وزارت صمت؛ 22 خودروی وارداتی که نیاز به شمردن ندارد

آدرس دولتی خرید خودرو

چرا نباید منتظر ارزانی خودرو باشیم؟/ دادفر: با حقوق ماهی 10 میلیون تومان نمی‌توان خودرو اقتصادی هم خرید

جهش قیمت رسمی خودرو در بورس؛ خودروسازان از دلالان سبقت گرفتند

پیدا و پنهان تبدیل شدن بعضی خودروهای وارداتی به تاکسی

معمای پیش‌فروش خودروی خارجی

بازار خودرو شب عید به کدام سمت می‌رود؟

باتلاق ارزی خودرو

فرمول تعیین قیمت خودروهای وارداتی اعلام شد/ پیش‌گویی قالیباف از قیمت خودرو در بازار

خریداران خودرو تمایل به خرید کدام خودروها در جهان دارند؟

خودروهای وارداتی از دبی و عمان آمده و دست اول نیست!

اجازه دولت برای واردات 2 میلیارد دلاری خودرو در سال آینده

بازار سیاه کد ملی مادران

موج گرانی به لوازم یدکی رسید/ زمین‌گیری خودروها در نمایندگی‌ها

من هم می‌خواهم کارت ملی‌ام را اجاره دهم

قیمت شانس در بازار خودرو

رئیس سازمان بازرسی کل کشور: باید فرمول و دستورالعمل قیمت گذاری در شورای رقابت تنظیم شود/ نباید خودرو در بورس عرضه می‌شد

تعلیق فروش خودروی بورسی

صف 9 میلیونی خرید خودرو

رئیس بورس: «قرعه‌کشی خودرو یک لاتاری ملی به تمام معناست» / ورود سازمان بازرسی به عرضه خودرو در بورس

کارت ملی مادران مشمول خودرو صد میلیون تومان قیمت پیدا کرد

فروش رنو برای چهارمین سال متوالی سقوط کرد

ورق واردات خودرو برگشت

سخنگوی وزارت صمت: آمار تقاضای اعلامی خودروها جای تأمل دارد/ موضع وزارت صمت و اقتصاد عرضه در بورس است

هزینه عجیب کم کردن کیلومتر خودرو / خریداران مدل‌های کارکرده مراقب باشند!

شرط جدید حضور در لاتاری اعلام شد/ ورود ممنوع قرعه‌کشی خودرو

واردات خودرو روزی کمتر از یک دستگاه

واریز پول شرط شرکت در قرعه‌کشی فروش خودرو شد

شورای رقابت خواستار توقف عرضه شاهین، پژو207 و دنا در بورس شد+ نامه

اعمال شرط جدید شرکت در قرعه‌کشی ایران خودرو | سایت سایپا از دسترس خارج شد

هرج و مرج در سیاست‌ خودرویی

تعرفه واردات خودرو اعلام شد+ جدول

سود دولت از واردات هر خودرو چقدر است؟