پیام آذری

آخرين مطالب

گذری بر زندگی «مارکوپولوی جانبازان» مقالات

گذری بر زندگی «مارکوپولوی جانبازان»
  بزرگنمايي:

پیام آذری - ایسنا/آذربایجان شرقی از جبهه و جنگ تا راهپیمایی و تجمعات مذهبی، از پیاده‌روی اربعین تا زیارت آرامگاه مطهر حضرت زینب(س) در سوریه و از سیر و سفر تا نماز جمعه‌ای که توسط حضرت آقا در تهران اقامه شد، همه و همه مقصد عاشقانه‌های "مرد همیشه حاضر صحنه‌های انقلاب" است که رفقایش او را «مارکوپولو» صدا می‌کنند.

او با این‌که پایی برای رفتن به سمت کربلا و سوریه نداشت اما پای دلش همچنان او را به سمت آرمان‌ها و ارزش‌هایش می‌کشاند؛ حدود 14 بار با "ویلچر" به زیارت کربلا نائل شده و همچنین به زیارت بارگاه مقدس حضرت زینب(س) نیز عزیمت کرده و هیچگاه از نماز جمعه‌ها و راهپیمایی‌ها جا نمانده و در هر نقطه‌ای که بوده خود را به صحنه‌های عبادی-سیاسی رسانده است.
از سال 1392، زمانی که گروهک تروریستی داعش در عراق قوت گرفته بود، در اربعین حسینی با همان ویلچر از نجف تا کربلا عازم می‌شد، آن زمان امکانات رفاهی و بهداشتی چندانی هم(با توجه به شرایط سخت جانبازان قطع نخاعی) در اختیار نبود، اما به گفته حاج مجید الان شرایط بهتر شده است. این جانباز قطع نخاعی جزو اولین‌ جانبازانی بود که به زیارت کربلا شتافت و نقطه عطفی در میان سایر رفقایش شد تا آنان نیز به شوق آمده و رهسپار شوند تا امروز در پیاده روی اربعین شاهد حضور هزاران ویلچری‌ باشیم. باید گفت "آقا مجید" در این عرصه هم خط شکن بوده و الگوی خیل عظیم عاشقان زیارت سیدالشهدا شده است.
او با هزینه شخصی خود، گاه به تنهایی و گاه نیز در کنار همسفر زندگی‌اش، به سیر و سفر پرداخته و در مراسم‌ مذهبی شرکت می‌کند. «حاج مجید» خود را سرباز ولایت می‌داند و می‌گوید: سرباز این انقلاب هستم و تا وقتی که نفس در سینه داشته باشم پای آرمان‌های آن خواهم ایستاد.
«مجید احمدپور گلوسنگ»، متولد سال 46، جانباز 70درصد قطع نخاعی است که در میان جانبازان به سبب سفرها، تلاش‌ها و روحیه خستگی ناپذیرش، به «مارکوپولو» معروف شده است. تصویر او برای اولین بار در نماز جامعه‌ای که اخیرا به امامت حضرت آقا اقامه شد، در اخبار 20:30 پخش شد تا نفس‌های نستوه این مرد جهادی در سراسر ایران به گوش برسد. زمانی که گفت: تنها به عشق ولایت آمده‌ام.
او در مورد ماجرای عزیمتش به تهران جهت اقامه نماز جمعه به امامت رهبر معظم انقلاب، می‌گوید: وقتی خبر اقامه نماز جمعه به امامت حضرت آقا را شنیدم، سر از پا نشناختم؛ به عشق ولایت، با تن و بدنی رنجور، آماده شدم که به دیدار آقا بروم و برای آرام جان و تسلای دل‌ خویش و مردم کشورم دعا کنم. شنیدن خطبه‌های آقا از نزدیک، مخصوصا در شرایط کنونی کشور، روح و روانمان را جلا داده و گام‌هایمان استوارتر کرد.
«حاج مجید» حین بازگشت به تبریز از پرواز جا می‌ماند و مجبور می‎شود شب را به خانه یکی از آشنایانش برود که در فرودگاه چرخ ویلچرش دچار مشکل شد و با چرغی شکسته و لنگان و با زحمت بسیار به خانه آشنایش عزیمت می‌کند. اما مگر «حاج مجید» از سختی راه و رفت و آمدها سخن می‌گوید؟ او فقط از عشق و ایمان می‌گوید و این‌که تا پای جانش، پای این انقلاب و رهبری خواهد ایستاد. او ادامه می‌دهد: برای انقلاب خون دل‌ها خورده‌ایم و این انقلاب را راحت به دست نیاورده‌ایم که بگذاریم راحت از دستمان برود. باید قدر انقلاب، این نعمت بزرگ الهی را بدانیم.
بعد از گفتن این جملات، حاج مجید زیر لب‌هایش آرام ‌خواند: «گرچه از دست و پا فتادستم، عهد و پیمان خویش نشکستم؛ گرچه عضوی نمانده در بدنم، عضوی از عاشقانتان هستم؛ یک نفس مانده در تنم آقا، تا نفس هست با شما هستم» .
آری، «حاج مجید» عشق به ولایت را سرلوحه حرکت خویش قرار داده و در مسیر لبیک گویی به ندای رهبرش سختی‌ها را با اشتیاق به جان می‌خرد.
ماجرای جانبازی «حاج مجید»
حاج مجید با نگاهی به آلبوم دوران جوانی‌اش، در مورد ماجرای جانبازی خود در دوران دفاع مقدس اظهار می‌کند: برای عزیمت به جبهه تلاش زیادی کردم، چراکه جثه‌ی کوچکی داشتم و این باعث می‌شد که هربار از میان اعزامی‌ها حذف شوم، اما یکبار که قد و قواره داوطلبان اعزام به جبهه را بررسی می‌کردند زیرپاهایم را پر کردم تا قدم بزرگتر دیده شود، اینگونه بود که توفیق عزیمت به جبهه را پیدا کردم و در سال 1362 به جبهه اعزام شدم، زمانی که 15 سال داشتم؛ در نهایت پس از فراز و نشیب بسیار، در سال 63 به"اهواز" اعزام شدم و در اسفند سال 63 که عملیات بدر آغاز می‌شد، در مرحله سوم عملیات بدر به درجه جانبازی نائل شدم.
او ادامه می‌دهد: بعد از اصابت گلوله و در حالی که هوشیاری نداشتم به بیمارستان صحرایی منتقل شده و در نهایت از بیمارستان شهید بقایی اهواز به تهران منتقل شدم. با توجه به این‌که گلوله به ناحیه گلو اصابت کرده بود، قادر به صحبت کردن نبودم و تارهای صوتی‌ام نیز دچار مشکل شده بود. در بیمارستان تجریش بستری شده و تحت عمل جراحی قرار گرفتم. اوایل حتی نمی‌توانستم دستم را تکان دهم اما از سال 64 به بعد از طریق فیزیوتراپی دستم بهبود پیدا کرد.
او در مورد زندگی خود پس از جانبازی می‌گوید: بعد از این ماجرا ذره‌ای ناراحت و پشیمان نبودم، چراکه همه چیز ریشه در اعتقاد و آرمان‌هایم داشت، هیچگاه ناامید و دلسرد نشده و با همان وضعیت روی ویلچر ادامه تحصیل دادم. در سال 74 نیز با دخترعموی خود ازدواج کردم و در سال 75 در رشته روانشناسی بالینی وارد دانشگاه تبریز شدم. در نهایت در سال 73 بازنشسته شدم، اما هیچگاه از فعالیت و تلاش دست نکشیدم.
این جانباز قطع نخاعی به شهادت سردار سلیمانی هم اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: درست است که شهادت سردار سلیمانی، ما را در غم و اندوه فرو برد، ولی از برکت خون ایشان ملت و امت ما به فصل جدیدی از همدلی و وحدت رسیدند و سلیمانی‌های دیگری در راه هستند.
«حاج مجید» و همسرش از همان ابتدای زندگی به دلیل جانبازی وی، نتوانستند صاحب فرزند شوند، اکنون در کنار یکدیگر خوشبختی را به تصویر کشیده و گرمای زندگی‌شان الگوی بسیاری از خانواده‌ها شده و خانه‌شان به شادی و محبت گرم است.
همسرش که حاج مجید او را «شادی زندگی» می‌نامند، در مورد ازدواجشان بیان می‌کند: زمانی که به خواستگاری‌ام آمد در همین شرایط بود و من با عشق و ایمان زندگی در کنار او را انتخاب کردم و اکنون زندگی را شاد و زیبا می‌بینم.
«حاج مجید» در حوزه ورزشی و فرهنگی نیز فعال بوده و در مسابقات مختلفی که بین جانبازان برگزار می‌شود همواره مقام‌های اول را به خود اختصاص داده است. او هم اکنون دبیر انجمن جانبازان نخاعی آذربایجان شرقی است.
او، با انرژی و نشاط، کارهایش را به راحتی انجام می‌دهد و رانندگی می‌کنند، هر هفته در نماز جمعه حاضر می‌شود و هیچ مراسمی را از تشییع پیکر مطهر شهدا گرفته تا تجمعات مذهبی، زیارت اماکن مقدسه، اعتکاف و... جا نمی‌گذارد، از این روست که «حاج مجید» را «مرد همیشه حاضر صحنه‌های انقلاب» باید نامید.

می‌توان عشق و محبت را از جای جای زندگی «حاج مجید» حس کرد. از نگاه‌های امیدوارانه، از تلاش‌هایی که هیچگاه رنگ خستگی به خود نمی‌گیرد و از لبخندهایی از یک حس درونی خوشبختی و اندیشه‌هایی والا نشات می‌گیرد؛ او خسته نمی‌شود نه از تلاش کردن و نه از مجاهدت‌هایی که بیش از 36 سال به طول انجامیده است.
«حاج مجید» دیروز، زمانی که دستان خصماگین دشمن در فکر دست اندازی به خاک کشورمان بود، به میان میدان‌ها شتافت تا حافظ خاک، ناموس و انقلابش باشد و امروز "مارکوپولویی" است که در راه رسیدن به اهداف و آرمان‌هایش هنوز هم با پای دل می‌شتابد و خسته نمی‌شود.
 

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/194261/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چگونگی بازیچه‌شدن ذهن ما توسط منوی رستوران‌ها

نماینده اردبیل: معلوم نیست بانک مرکزی چه کار می‌کند!

امضای 8 سند همکاری مشترک میان تهران و اسلام آباد

قطار روابط تهران - اسلام‌آباد روی ریل توسعه

63 درصد حجم مخازن سد‌های کشور پر شد

توصیه مهم اژه‌ ای به فراجا درباره حجاب

ابعاد مهم سفر رئیس‌جمهور به اسلام آباد

سلیمی نمین: توئیت فضائلی درباره حجاب را با توجه به جایگاهش در دفتر رهبری باید لحاظ کرد /جامعه را به سمت لجبازی نبریم

قول بزرگ به یحیی برای رفتن به تبریز | ستاره های پرسپولیس در لیست خرید

آرزوی 3 بازیکن تراکتور؛ کاش یحیی به تبریز نیاید

خروش آبشار شیرلان از دل کوه‌های هریس + فیلم

پروژه فیبر‌نوری منازل و کسب‌وکارها؛ بزرگترین پروژه تاریخ ارتباطات آذربایجان غربی

خسارت سیل به بیش از 600 حلقه چاه کشاورزی در زرآباد

کشف هزار و 760 عدد سکه فلزی تاریخی از منزل یک روستایی در مراغه

دیدار جمعی از مدیران دانشگاه علوم پزشکی با نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی

راه اندازی کامل بخش دیالیز بیمارستان کودکان زهرا مردانی آذری تبریز

برگزاری مراسم بزرگداشت شاعر معاصر زنده یاد استاد علی نظمی تبریزی

عزم مقام‌های عالی تهران - اسلام‌آباد برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی

ترکمانچای شهرستان شد

حادثه رانندگی در محور روستایی آلبلاغ بوکان

ویزیت رایگان اردو‌های جهادی در مناطق محروم روستایی بخش کوهسار سلماس

جلسه شورای آموزش و پرورش شهرستان پیرانشهر

دستگیری قاتل در کمتر یک ساعت در خوی

اجرای 80 پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان غربی

افزایش دمای هوای آذربایجان‌غربی

حدود 500 هزار مترمربع به فضای ورزشی آذربایجان‌غربی اضافه شد

ارومیه نیازمند 250 کیلومتر توسعه شبکه فاضلاب است

اجرای سایت الگویی عدس دیم در منطقه مرگور و سیلوانا شهرستان ارومیه

طلایی شدن مزارع کلزا در شهرستان میاندوآب

لزوم مدیریت علمی آب موجود در بستر دریاچه ارومیه

برگزاری مراسم روز زمین پاک در ارومیه همزمان با روز جهانی زمین پاک

اجرای برنامه مشترک پاکسازی حاشیه مسیر بندر گلمانخانه پارک ملی دریاچه ارومیه

انعقاد تفاهم نامه همکار بین اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی و دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه

هویت‌بخشی به گروه‌های سرود کانون‌های مساجد امری مهم است

بازدید رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی از واحد تولیدی کنسانتره در ارومیه

دیدار سفیر اتریش با رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی

بازدید معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی از چند واحد تولیدی در ارومیه

دیدار با مدیر کل دفتر بازرسی ،مدیریت عملکرد ،امور حقوقی و ارتباطات مردمی استانداری آذربایجان غربی

اجرای 75 درصد از پروژه های مصوب سفر استاندار آذربایجان غربی توسط سازمان منطقه آزاد در شهرستان ماکو

آمادگی اردبیل برای میزبانی از رقابت‌ های بین المللی کشتی فرنگی «جام صفوی»

اعزام عمره گزاران استان اردبیل از 6 اردیبهشت به مدینه منوره

خیابانی به نام ایران در اسلام‌آباد پاکستان

بسیج جامعه پزشکی مهاباد خدمات رایگان ارائه کردند

بیش از 15 هزار شناسه‌یکتا برای پروانه‌کسب کاغذی در آذریجان‌غربی صادر شد

برگزاری جلسه تخصصی بررسی پروژه‌های سفر ریاست جمهوری و استاندارآذربایجان غربی به شهرستان ارومیه

تشکیل جلسه بررسی روند نگهداری از تاسیسات آب و فاضلاب در شهرستان ارومیه

شستشوی 7 مخزن با ظرفیت 52 هزارو 600 مترمکعب در ارومیه

طرح جالب «وعده صادق» در دیوار نگاره فلکه جانبازان تبریز

ترک فعل دستگاه‌ها در حوزه حدنگاری بدون اغماض پیگیری می‌شود

رشد 64.80 درصدی مصوب درآمدهای عمومی آذربایجان شرقی در سال 1401