پیام آذری

آخرين مطالب

چهار هنرمند پیشکسوت موسیقی آذربایجان تجلیل شدند اجتماعي

چهار هنرمند پیشکسوت موسیقی آذربایجان تجلیل شدند
  بزرگنمايي:

پیام آذری - تبریز- چهار هنرمند پیشکسوت عرصه موسیقی آذربایجان‌شرقی شامگاه چهارشنبه در اختتامیه نخستین جشنواره موسیقی فجر این استان به صورت همزمان با سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر کشور، تجلیل شدند.

به گزارش ایرنا، در این آیین از استاد "اسفندیار قره‌باغی"، عاشیق "حسن اسکندری"(طرلان) که به صورت همزمان در جشنواره بین المللی موسیقی فجر تهران حضور دارد، "مهداد کرباسی" و "عباس عابدین‌زاده" تجلیل شد.

پیام آذری


مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در آیین اختتامیه این جشنواره با اشاره به روند محسوس رو به رشد فرهنگ و هنر آذربایجان شرقی، گفت: تحرک خوبی در شاخص های فرهنگی و هنری استان اتفاق افتاده و این روند در مسیر نشاط و پیشرفت پیش می رود.
محمد محمدپور اظهار کرد: گرچه مشکلاتی هم وجود دارد و به رغم منابع محدود با تلاش و پی گیری مشکلات را به حداقل رسانده ایم بر این اساس باید واقعیت ها را ببینیم و برای رفع موانع پیشرفت نیز همکاری کنیم نه پای یکدیگر را بگیریم، زیرا تنها رمز موفقیت دوستی، اتحاد و صمیمیت است.
وی تاکید کرد: همدلی و همراهی اولین قدم در موفقیت است در این صورت راه همواره هموار خواهد بود و در عرصه هایی مثل گردشگری فرهنگی نیز موفق عمل خواهیم کرد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی همچنین در خصوص روند برگزاری جشنواره موسیقی فجر استان، گفت: 17 گروه موسیقی در این جشنواره اجرای برنامه داشتند که 13 گروه آن از تبریز، یک گروه از میانه، ‌2 گروه از اهر و یک گروه از اسکو بودند.
محمدپور اظهار کرد: نخستین جشنواره موسیقی فجر همزمان با سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر کشور و با هدف ایجاد نشاط عمومی، حفظ و اشاعه‌ فرهنگ صحیح موسیقایی، در قالب اجرای گروه‌ها مانند سایر اجراهای صحنه ای و به شکل غیر رقابتی از بیست و چهارم بهمن‌ماه در شهرهای یاد شده اجرا شد.
وی افزود: جشنواره یاد شده در پنج گرایش موسیقایی شامل گروه موسیقی دستگاهی(سنتی)، گروه موسیقی اقوام (مقامی) آذربایجانی و عاشقی، گروه موسیقی کلاسیک(غربی)، گروه موسیقی پاپ و گروه موسیقی تلفیقی برگزار شد.

پیام آذری


استاد «اسفندیار قره باغی»
استاد «اسفندیار قره باغی» در اول بهمن 1320 در کوچهٔ قره‌باغی‌های تبریز به دنیا آمد.
قره باغی از سال 1338 وارد هنرستان موسیقی شد و در خرداد ماه سال 1343 فارغ‌التحصیل و به عنوان معلم موسیقی در مدارس کرمانشاه به استخدام وزارت فرهنگ درآمد، اواخر سال 1348 به تهران منتقل و در گروه اپرای تهران مشغول شد، ضمن خوانندگی در گروه کُر اُپرای تهران پس از عزیمت و بازگشت از ایتالیا، با عنوان سولیست باس اُپرای تهران، نقش‌های بسیاری را در اجراهای مختلف عهده‌دار شد.
قره‌باغی دارای مدرک معادل دکترای آواز کلاسیک (درجهٔ یک هنری) از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌باشد. ترومپت، ساز تخصصی اوست ولی با پیانو و ویولن نیز آشنایی دارد به طوری که در کنار آموزش آواز، سال‌ها به تدریس این سازها نیز پرداخته‌است.
وی پس از انقلاب اسلامی، در سازمان صدا و سیما به همکاری با واحد موسیقی سازمان درآمد و در زمینهٔ سرودهایی با مضمون جنگ فعال شد، در مدت هشت سال دفاع مقدس، بیش از 800 سرود ساخت و در ایفای سلو و گروه کُر آن‌ها نقش مهمی داشت.
رهبری گروه کُر تالار وحدت، رهبری گروه کُر صدا و سیما، رییس مرکز سرود و آهنگ های انقلابی، ریاست کمیته آواز کلاسیک خانه موسیقی، مسئول موسیقی رادیو و نایب رئیس کانون هنرمندان ایران از جمله سوابق مسئولیتی وی محسوب می‌شود.
اوّلین اجرای رادیویی وی در سال 1350 سرود ای ایران بود که با همکاری ارکستر بزرگ رادیو تلویزیون ملی ایران با رهبری فرهاد فخرالدینی انجام گرفت، او در سال های اخیر قطعاتی حماسی با عنوان‌های سمفونی ارس و سمفونی خلیج فارس را آهنگسازی کرده و خوانده‌است، اما بی‌تردید اثری که بیش از هر کار دیگر او از صدا و سیما پخش شده، سرود «آمریکا، آمریکا، ننگ به نیرنگ تو» با صدای اوست که موسیقی آن را احمدعلی راغب ساخته و شعر آن را حمید سبزواری سروده‌است.
او در چند فیلم هم به عنوان خواننده، نوازنده یا بازیگر حضور داشته‌است. همچنین وی سال ها در هنرستان هنرهای زیبای میرک و موسیقی تبریز به تدریس رشته و دروس موسیقی پرداخته است.
عاشیق "حسن اسکندری"
طرلان اسکندری، معروف به عاشیق حسن اسکندری، هفت دهه قبل، در دوم بهمن سال 1326 در روستای اوزوم ‌کاللا ناحیه قره داغ دیده به جهان گشود.
هنوز ده ساله نشده بود که در تبریز به فرشبافی مشغول شد، در هفده سالگی به تهران رفت و مشاغل مختلفی را تجربه کرد. با این وجود اقامتش در پایتخت بیش از پنج سال به طول نیانجامید و در بازگشت به تبریز، هنگامی که فقط 22 سال داشت، نزد عاشیقهای برجسته شهر همچون عاشیق رسول قربانی و عاشیق عزیز شهنازی، به آموزش و قاوال نوازی و آواز خوانی مشغول شد.
بعد از مدتی، به تشویق بالابان نواز معروف، عباس عبادیان، ساز نوازی را یاد گرفت و هنر عاسیقی را پیشه کرده، همزمان نیز در رادیو تبریز به اجرای داستانهای عاشیقی مشغول شد. از سال 1355 کنسرت‌های عاشیق حسن در دانشگاههای ایران آغاز شد و در محافل مختلف به اجرای برنامه پرداخت. حضور عاشیق حسن اسکندری، عاشیق عبدالعلی نوری و عاشیق قشم جعفری درقهوه‌خانه عاشیقلار آنجا را به محفل روشنفکری تبریز تبدیل کرد.
آوازی که حسن به مناسبت آزادی صفر قهرمانیان خوانده، به هرچه بیشتر شناخته شدن این چهره ارزشمند منجر شد. بخشی این آواز چنین است:
آی قوجامان انسان، داغ تک ویقارلی / ای پیر انسان مقاوم ایستاده چون کوهی سترگ
گلیری هر یردن سوراغین سنین / از هر گوشه سراغ ترا می‌گیرند.
عاشیق حسن اسکندری به همراه چند عاشیق دیگر در سال 1364 به جشنواره فجر دعوت شدند و این دعوت سرآغازی بود بر معرفی هرچه بیشتر و شناخت عمومی موسیقی عاسیقی. از آن پس او و گروهش در جشنواره ‌های فجر حضور فعال داشته و جوایزی نیز دریافت کرده‌اند.
ایشان در 1370 مقام دوم تکنوازی، در 1375 مقام اول نوازندگی گروهی، در سالهای 1369، 1378 و 1379 مقام اول آوازخوانی را به دست‌آورده و در صدها برنامه مختلف به ایفای هنرمندی پرداخته است.
گروه عاشیق حسن در جشنواره موسیقی آوینیون فرانسه در 1370 به عنوان گروه برگزیده شناخته شد. او در 1375 به عنوان بهترین تنظیم کننده برنامه‌های موسیقی رادیو و تلویزیون و در 1379 و 1380 به عنوان بهترین خواننده و تنظیم کننده برای تولیدات رادیو و تلویزیون انتخاب شد.
با حضور هنرمندان موسیقی عاشیقی در فستیوالهای خارجی، عاشیق حسن اسکندری در بیشتر این برنامه ‌ها شرکت داشته و نام هنر بومی و ارزشمند کشورمان را زنده نگاه داشته است. او تاکنون در کشورهای مختلفی چون جمهوری آذربایجان، ژاپن، آلمان، انگلستان، فرانسه، هلند، چین، ازبکستان، قزاقستان، اسلواکی، اتریش، اسلوونی، مجارستان، چک و ترکیه به اجرای قطعات اصیل و ارزشمند موسیقی عاشیقی پرداخته است.
عاشیق حسن، فقط یک نوازنده توانمند نیست. او عاشیقی آفرینشگر است. او علاوه بر اجرای موسیقی عاسیقی، دیوانی ترتیب داده که حاوی قوشماها، گرایلی‌ها و تجنیس‌ها و مانند اینهاست. عاشیق حسن در خلق داستان عاشیقی هم دستی دارد. از کارهای او آیلار و ائلدار داستانی» و «عاشیق قشم گوروشو» قابل توجه هستند.
از دیگر افتخارات عمر با برکت وی این است که به همراه روانشاد عاشیق رسول قربانی نشان تبریز را دریافت کرده و آن را به تابلوی افتخارات درخشان شان افزوده اند.
نخستین جشنواره موسیقی فجر آذربایجان شرقی توسط انجمن موسیقی استان با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در پنج گرایش موسیقایی و در قالب گروه نوازی بدون محدودیت سنی و به مدت یک هفته همزمان با سی و پنجمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر تهران برگزار شد.
برچسب‌ها
جشنواره موسیقی فجر آذربایجان شرقی دهه فجر چهره ماندگار موسیقی

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/195866/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ترفند متفاوت آدم ربایان به دام انداختن مردم

پویش کاشت 1500 اصله نهال زالزالک در پیرانشهر

پیش بینی وضعیت بارندگی برای آخر هفته

ماجرای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه جنجالی شد

مفاهیم قرآن بینشی عمیق به انسان می‌بخشد

رئیسی پایتخت سریلانکا را به مقصد تهران ترک کرد

عضویت 106 هزار نوجوان در کانون‌های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی

جشنواره بازیهای بومی و غذاهای سنتی در گرمی

کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم

نشست تخصصی تاریخ معماری و هویت فرهنگی استان اردبیل

افزایش تخصیص ارز به واحدهای تولیدی اردبیل

دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر اردبیل با شرکت 7 کشور خارجی

غذای خیابانی در افغانستان؛ سرو آبگوشت پاچه گاو (فیلم)

گلایه اهالی روستای حمزه آباد مهاباد از وضعیت اینترنت

برگزاری نوبت اول آزمون سراسری 1403 فردا همزمان با سراسر کشور در مهاباد+فیلم

آغاز طرح بازگشت به زندگی سالم در مشهد

رئیس جمهور ونزوئلا: آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند

ثبت 70 هزار اشتراک‌پذیری جدید گاز در آذربایجان‌غربی

17 قبضه اسلحه‌کمری در پیرانشهر کشف شد

هشدار محققان گوگل: کاربران ممکن است به دستیار‌های هوش مصنوعی وابستگی عاطفی پیدا کنند

وابستگی عاطفی کاربران به دستیارهای هوش مصنوعی

کشف 17 قبضه سلاح کمری در پیرانشهر

زن ادبیلی، قاتل شوهر سابقش شد

زنی که شوهر سابق خود را به قتل رساند، دستگیر شد

تسهیلات کم‌ بهره برای نخبگان مهارتی استان اردبیل

41 مرکز خرید گندم در اردبیل راه‌اندازی شد

سامانه روستا بازار در اردبیل راه‌اندازی شد

دستگیری زن اردبیلی که شوهر سابقش را با چاقو کشت

بیش از پنج هزار خودرو در استان اردبیل دو گانه سوز شد

عملیات وعده صادق تکرار ناکامی استکبار در صحرای طبس بود

موزه‌ها روایتگر هویتی ملت‌ها هستند

برگزاری هفتمین دوره جشنواره‌سراسری گیلاس در اشنویه

تولید روزانه بیش از 170 تن زباله در مهاباد

پس از ورزشگاه یادگار تبریز، ورود زنان به ورزشگاه امام خمینی اراک هم ممنوع شد!

کشف 17 قبضه کُلت کمری در پیرانشهر

افزایش 38 درصدی آمار فوتی های تصادفات آذربایجان شرقی

کشف 17 قبضه کلت کمری در پیرانشهر

سانسور یکی از خالکوبی‌های امیر تتلو؛ تتوی رو دست تتلو چه بود؟

عکس/ تصاویری زیبا از مزارع کلزا در بوکان

اهدای 7 سری جهیزیه در بستان‌آباد

آغاز به کار مرکز خدمات جامع سلامت فارابی کیش در گرامیداشت هفته سلامت

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

خرید تضمینی محصول گندم از کشاورزان استان اردبیل

شکوفه های بهاری در مشگین شهر

تسهیلات کم‌بهره برای نخبگان مهارتی استان اردبیل

جعفرآباد مغان میزبان دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر از فردا

برگزاری نوبت اول آزمون سراسری 1403 فردا همزمان با سراسر کشور در مهاباد

مشکلات باقیمانده مناطق زلزله‌زده خوی حل شوند

نظم و انضباط اجتماعی بر پایه نظام آموزشی و تربیتی یک جامعه شکل می‌گیرد

ساخت گرمخانه شهرداری ارومیه در حال اجرا است