پیام آذری

آخرين مطالب

آغاز آزمایش تشخیص ویروس کرونا در تبریز علمي

آغاز آزمایش تشخیص ویروس کرونا در تبریز
  بزرگنمايي:

پیام آذری - تبریز - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز از آغاز انجام آزمایش تشخیصی ویروس کرونا در مراکز برخی استان‌ها به ویژه آذربایجان‌شرقی خبر داد و گفت: آزمایشات مربوطه تاکنون در انستیتو پاستور و دانشگاه تهران انجام می‌شد.

عباسعلی درستی روز دوشنبه در گفت وگویی افزود: آزمایشات تشخیصی به منظور سرعت بخشی به روند تشخیص در مراکز استان‌هایی که قدرت علمی و آزمایشگاهی دارند، انجام و موارد تایید آن به تهران هم ارسال می‌شود.
وی با تاکید بر اینکه هیچ مورد مثبتی از کرونا در آذربایجان شرقی مشاهده نشده است، گفت: جواب آزمایشات معدود بستری‌های مشکوک تاکنون منفی بوده و نتایج دو تا سه روز پس از بستری شدن، مشخص می‌شود.
وی از آمادگی کامل بیمارستان‌های تعیین شده برای بستری کردن بیماران مشکوک خبر داد و بیان کرد: سه مرکز آموزشی و درمانی امام رضا (ع)، سینا و کودکان تبریز برای بستری کردن بیماران مشکوک تعیین شده‌اند، اما اورژانس تمامی بیمارستان‌ها موظف به پذیرش مراجعان هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، یادآوری کرد: تشخیص و تصمیم نهایی بر عهده افراد تعیین شده تحت عنوان focal point بوده و بیماران مشکوک با آمبولانس اورژانس 115 به بیمارستان‌های تعیین شده منتقل می‌شوند و تمامی مراحل بستری و درمان این بیماران رایگان است.
او با تاکید بر اینکه هیچ کمبودی در زمینه کیت‌های تشخیصی نداریم، اظهار کرد: برای آزمایش هیچ محدودیتی نداریم و کیت به اندازه کافی موجود است، اما استفاده از کیت برای تمامی بیماران لازم نیست.
وی گفت: بیماران مشکوک به کرونا بر اساس سه اندیکاسیون اکسیژن موجود در خون (spot) کم‌تر از 94 درصد، تعداد تنفس بیش از 24 بار و وجود علایم ویروسی در تصویر تهیه شده از سینه ارزیابی می‌شوند و کیت فقط برای این افراد لازم است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز اضافه کرد: در این مرحله درد و تب بیمار کنترل شده و در صورت مثبت شدن نتیجه، کادر درمان لباس‌های مخصوص پوشیده و بیمار از سایر بیماران جدا نگه داشته می‌شود.
وی با اشاره به اینکه استفاده از ماسک تنها برای افراد بیمار، مراقبان بیمار و کادر درمانی که ارتباط مستقیمی با بیماران داشته و خدمات درمانی به آنان ارائه می‌کنند، ضروری است، گفت: متاسفانه بازار ماسک توسط عده‌ای سودجو به بازار سیاه تبدیل شده است، تمامی ماسک‌ها توسط وزارتخانه خریداری شده و هیات امنای ارزی، سهمیه‌ای برای هر دانشگاه‌ در نظر گرفته که سهمیه دانشگاه علوم پزشکی تبریز تا سه شنبه اعلام می‌شود.
وی در ادامه با مقایسه آمار مرگ و میر ناشی از کرونا و آنفولانزا، بیان کرد: مرگ و میر آنفلوانزا بیش از کرونا و قدرت انتشار سرایت و ماندگاری کرونا بیش از آنفلوانزا است، این ویروس تا 9 روز بر روی سطوح باقی می‌ماند و اهمیت پیشگیری در این مورد بیشتر است.
دوستی با ارایه توصیه‌هایی به بیمارانی که دچار سرماخوردگی شده‌اند، خاطرنشان کرد: نیازی به مراجعه به بیمارستان یا بستری شدن نبوده و بهتر است افرادی که تب و درد عضلانی و سرفه خفیف دارند، در خانه مانده و استراحت کنند و از پخش شدن ترشحات به هنگام سرفه جلوگیری کرده و دست‌ها را مرتب با آب و صابون بشویند.
وی اضافه کرد: در صورت تشدید علایم به مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستان‌ها مراجعه کنند، کل بیمارستان‌ها آماده پذیرش بوده و امکانات لازم در بیمارستان‌ها موجود است و اقدامات لازم انجام می‌شود.
وی یادآوری کرد: دستورالعمل‌ها و پوسترهایی در این خصوص به کارخانجات و مدارس ارسال شده و کارشناسان بهداشت محیط مرتب از مکان‌های پرتردد مثل ورزشگاه ها و مساجد بازدید کرده و موارد لازم را تذکر می‌هند، تمامی ارگان‌ها، هشدارها را جدی بگیرند و با سیستم بهداشت و درمان همکاری کنند.
درستی افزود: استفاده از ماسک و دوری از مردم، استفاده حداقلی از وسایل تردد عمومی، خودداری از حضور در مکان‌های عمومی مثل قهوه خانه‌ها از جمله مواردی است که افراد بیمار باید رعایت کنند.
وی خاطرنشان کرد: بهتر است مکان‌های عمومی مثل قهوه خانه‌ها در فصل سرد و این دوره تعطیل یا فعالیتشان محدود شود، افراد مبتلا همچنین باید از حضور در ورزشگاه‌ها و مساجد و دیگر مکان‌های عمومی خودداری کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: دستورالعمل بیماری در همه مراکز و خانه‌های بهداشتی و بیمارستان‌ها موجود بوده و همه می‌توانند از مشورت این مراکز استفاده کنند، آموزش‌های لازم نیز در کل مراکز بهداشت و درمان و به کادرها و روسا و مدیران بیمارستان‌ها ارایه شده است.
وی تاکید کرد: دوری از استرس، ترس و نگرانی، تغذیه مناسب و تقویت سیستم ایمنی بدن، ورزش کردن، رعایت موارد بهداشتی و خودداری از تردد در مکان‌های پر رفت و آمد، دوری از بیماران و استفاده از ماسک در مواجهه با بیماران از موارد مورد توجه در پیشگیری از کرونا ویروس به شمار می‌آیند.
وی اظهار کرد: موارد بیماری کرونا و موارد شدید آن در افراد مسن بالای 65 سال، بیماران مزمن تنفسی و قلبی و افراد چاق بیشتر است.
درستی با اشاره به علایم ابتلا به ویروس کرونا گفت: علایم از خفیف تا شدید متغیر بوده و شامل تب، سرفه، آبریزش بینی و سختی و تنگی نفس در موارد شدید، و دردهای عضلانی است که در برخی موارد منجر به بستری حتی در بخش آی سی یو یا مرگ و میر هم می‌شود.
وی با بیان اینکه راه انتقال این ویروس هم مشابه سایر بیماری‌های ویروسی است، خاطرنشان کرد: تماس با ترشحات آلوده به ویروس یا ترشحات بیمار که به هنگام سرفه یا عطسه بر روی سطوح پخش شده‌اند و لمس چشم، بینی و دهان و راه یافتن ویروس از طریق مخاط به بدن سبب انتقال این ویروس به بدن می‌شود.
درستی، گفت: متاسفانه این بیماری برخلاف آنفلوانزا که درمان داشت، نه دارو دارد و نه درمان باید با آگاهی دهی به مردم و اقدامات پیشگیرانه بیماری را کنترل کنیم، البته بیماران آنتی بیوتیک گرفته و تحت درمان قرار می گیرند.
وی یادآوری کرد: بیماری‌های ویروسی در فصول سرد سال شایع‌تر هستند و البته کنترل بیماری در کشورهایی سریع است که مدیریت خوبی داشته و مردم هم با رعایت اصول بهداشتی همکاری دارند و با گذر از فصل سرد، اپیدمی بیماری‌های ویروسی هم کاهش پیدا می‌کند.
وی تاکید کرد: کلید کنترل این بیماری، رعایت اصول بهداشتی است.
 

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/196790/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ماساژ میوفاشیال: چگونه این تکنیک می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی کمک کند؟

فواید ماساژ درمانی تخمدان + آموزش ماساژ تخمدان

چگونه هورمون های خود را با ورزش متعادل کنید

راهنمای ماساژ گردن و شانه برای از بین بردن گرفتگی

راهنمای کامل ماساژ تخلیه لنفاوی: افزایش انرژی و بهبود گردش خون

پیاده‌روی بر سلامت مغز تاثیرگذار است

تمرین ورزش برای تقویت قلب

6 پیشنهاد عملی برای حفظ وزن مطلوب

رسیدن به تناسب اندام در 90 روز با کمک تمرینات ورزشی P90X

اشتباهات رایج خانم ها در بدنسازی

مردها برای عضله سازی این غذاها را بخورند

نکاتی درباره کاهش وزن که هیچکس به شما نگفته است!

جنیفر لوپزازراز خوش اندامی اش میگوید!

بهترین ورزش‌ها برای جوان ماندن

از بین بردن چربی های موضعی بدن با 3 گام

چربی سوزی سریع شکم، پهلو و ران ها با یک فرمول ساده

ورزش هایی برای کم کردن وزن

حرکت جامپ باکس چیست؟ نحوه انجام جعبه پرش

7 تمرین در 7 دقیقه + تصاویر

برای داشتن شکم شش تکه باید...

بیوگرافی ژائو مندز؛ پسر اسطوره فوتبال رونالدینیو

راهنمای خرید تخت ماساژ با توجه به نیازهای شما

اسکیت اگرسیو: جذابیت جدیدی در دنیای اسکیت‌بورد

تمرینات ورزشی بعد از شکستگی انگشت دست: چگونه بهبودی را تسریع کنیم؟

رویایی برای همه: داستان شکوفایی بن چیلول فوتبالیست

تفاوت های برجسته بین UFC و MMA

بیوگرافی یونس موسی؛ ستاره جوان دنیای فوتبال

تمرینات ورزشی برای درمان بورسیت زانو؛ زانویی سالم با حرکات ساده

بررسی عملکرد و افتخارات باشگاه نساجی مازندران در رشته‌های ورزشی مختلف

با این روش، بستن باند بوکس دیگر سخت نیست

از لاغری به خوش هیکلی: برنامه بدنسازی برای افراد لاغر

بیوگرافی و عکس های محمد جمشیدی؛ بسکتبالیست ایرانی

بیوگرافی سردار آزمون + تصاویر سردار آزمون

بیوگرافی آریا برزگر (+تصاویر)

بیوگرافی ژاوی هرناندز، یکی از بهترین بازیکنان تاریخ فوتبال اسپانیا

آشنایی با بیوگرافی دنی آلوز پرافتخارترین بازیکن تاریخ فوتبال

بیوگرافی اوستون اورونوف بازیکن فوتبال اهل ازبکستان

بیوگرافی رستم اروجوف، جودوکار بازنشسته آذربایجانی

بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز سرمربی والیبال برزیلی

بیوگرافی اوسمار ویرا مدیر فوتبال برزیلی

معمای حرکت‌ها و تاکتیک‌ها: آشنایی با انواع مختلف بازی شطرنج

معرفی اسکریما: هنر رزمی فیلیپین با تاریخچه ویژه

رونق و جذابیت کُشتی با چوخه از گذشته تا حال

آشنایی با کونگ فو شائولین؛ تاریخچه و معروف‌ترین سبک‌های آن

کونگ فو سن سو: هنری که فراتر از فیزیک ورزشی می‌رود

آشنایی با کشتی تسلیمی و سبک های آن

ورزش زوران: نبرد پهلوانان در قلب کرمانشاه

آیا دوچرخه سواری در فضای داخلی به اندازه یک دوچرخه سواری واقعی موثر است؟

9 کاری که باید بلافاصله بعد از تمرین انجام دهید تا نتیجه بدهد

عوامل تاثیرگذار در ایجاد نفخ پس از تمرین و چگونگی مقابله با آن