پیام آذری

آخرين مطالب

/گزارش/

سوگواری غریبانه در دوران کرونا مقالات

سوگواری غریبانه در دوران کرونا
  بزرگنمايي:

پیام آذری - ایسنا/آذربایجان شرقی این روزها همه جا صحبت از کروناست، حتی بر سر خاک! جایی که نمی‌توان حتی عزیز از دنیا رفته‌ را در آغوش کشید و با جسم بی‌روحش وداع کرد؛ یا درکنار پیکر بی‌جانش اشک دلتنگی روانه کرد و آرام شد.

در شرایطی که کرونا فرصت برگزاری مراسم سوگواری و ضیافت برای عزیزانمان را نمی‌دهد و حتی نمی‌گذارد که در کنار اقوام و دوستان، دل‌های به سوگ نشسته‌مان را تسکین دهیم، برای آرامش خاطر خود و عزیز سفر کرده‌مان، چه کنیم؟
در این روزهای کرونایی، هرچند خانواده‌های داغدار فرصتی برای برگزاری مراسم سوگواری و احسان برای عزیزانشان نمی‌یابند، اما طبق توصیه بسیاری از علما و کارشناسان مذهبی، می‌توانند با برداشتن قدم‌های خیر و دستگیری از نیازمندان و درماندگان، به روح خود جلا داده و روح عزیزشان را نیز قرین رحمت کنند.
یک کارشناس مسایل مذهبی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به شیوع کروناویروس در جامعه، اظهار کرد: باید بدانیم که بلاها از آزمون‌های الهی است و خداوند متعال بارها در قرآن کریم بدان‌ها اشاره کرده است.
حجت الاسلام رسول برگی با اشاره به آیه 155 سوره بقره (و حتما شما را به اندکی از ترس و گرسنگی و کاهشی از مال‌ها و جان‌ها و محصولات آزمایش خواهیم کرد و شکیبایان را مژده ده)، افزود: بیماری کرونا به گونه‌ای است که تمامی موارد ذکر شده در این آیه مبارکه را از خوف گرفته تا بیماری و از دست دادن عزیزان در خود دارد.
وی ادامه داد: اما باید توجه کنیم که خداوند در ادامه این آیه مبارکه و در آیه 156 سوره بقره(آنان که چون به حادثه سخت و ناگواری دچار شوند_صبوری پیش گرفته و_ گویند: ما به فرمان خدا آمده‌ایم و به سوی او رجوع خواهیم کرد) بشارت می‌دهد به صابران و کسانی که هنگام مواجهه با مصیبت‌ها می‌گویند "برای خداییم و به خدا بازمی‌گردیم"؛ زمانی که انسان این مفاهیم را در مواجهه با مصیبت‌ها درک کند، به آرامش درونی هم می‌رسد.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان با تاکید بر پاداش صبر و بردباری در غم از دست دادن عزیزان در این ایام کرونایی، گفت: غم از دست دادن عزیز سخت و سنگین است، اما اگر همواره به این اصل توجه کنیم و درک کنیم که بازگشت انسان‌ها به سوی خداست، آرام می‌شویم.
بشارت خداوند به صابران در مصیبت‌ها
وی در ادامه به آیه 157 سوره بقره(آن گروهند که مخصوص به درود و الطاف الهی و رحمت خاص خدایند و آنها خود هدایت یافتگانند) نیز اشاره کرد و افزود: اما خداوند بعد از بشارت به صابران در مصیبت‌ها، آنان را مورد سه عنایت "سلام، رحمت و هدایت" قرار می‌دهد و این عنایات پاداش بسیار ارزشمندی است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر این‌که برخی مصیبت‌ها چون از دست دادن عزیزان بسیار سنگین است، اما هر قدر که مصیبت و صبر عظیم باشد، اجر و پاداش آن نیز به همان اندازه بزرگ خواهد بود، افزود: امروز برخی از خانواده‌ها در نتیجه شیوع کروناویروس عزیزان خود را از دست می‌دهند و به خاطر رعایت پروتکل‌های بهداشتی حتی نمی‌توانند حین خاکسپاری نزدیک عزیزان خود شده و رفت و آمد و همدردی حضوری اقوام نیز که التیامی برای این‌گونه مصیب‌ها بود، امکان ندارد؛ در این شرایط باید صبر جزیل پیشه کنند.
حجت الاسلام رسول برگی تاکید کرد: امسال که عزاداری جمعی ممکن نیست و اقوام و آشنایان هم نمی‌تواند به دیدار به سوگ نشستگان آمده و دلداری دهند، باید بر این مصیبت‌ها صبر کرد، چراکه خداوند در مقابل این صبر عظیم، اجر بزرگی خواهد داد.
وی با بیان این‌که برای عزیزان از دست رفته باید گریه کنیم، چراکه چشم در سوگ عزیز باید بگرید اما از طرفی هم باید توجه کنیم که با گریه کردن‌های ما چیزی عاید عزیز سفر کرده‌مان نمی‌شود، گفت: باید به کارهایی که به روزهای بعد از مرگ عزیزمان افاقه می‌کند توجه کنیم تا از گذرهای سخت، شب اول قبر و... راحت عبور کند و توشه‌ای اخروی برای وی هدیه کنیم.
وی اضافه کرد: چنانچه ابوذر غفاری، یار وفادار رسول خدا(ص) بعد از کفن و دفن فرزندش کنار قبر وی نشسته و می‌گوید: "فراق تو، من را به گریه نینداخته است و سوگند به خدا، برای جدایی از تو، گریه نمی‌کنم؛ بلکه اشکم از این است که هنگام مرگ و بعد از آن، چه سختی‌ها و دشواری‌هایی بر تو گذشت". بر این اساس باید به فکر اموراتی باشیم که بعد از مرگ عزیزمان، به کارش می‌آید.
کفن و دفن غریبانه در ایام کرونایی
این کارشناس مسائل مذهبی با اشاره به کفن و دفن غریبانه افرادی که در این ایام و یا براثر کرونا جان خود را از دست داده و دفن می‌شوند، افزود: معتقدم کسانی که با این غربت و اندوه از دنیا می‌روند، حتما خداوند به آنان عنایت خواهد کرد، اما در کنار آن حتما باید کاری کنیم تا روح عزیزانمان آرام شده و خود نیز به نوعی آرامش برسیم.
وی تاکید کرد: اینگونه که پیش می‌رود امسال در ماه رمضان نیز به خاطر رعایت پروتکل‌های بهداشتی، افطاری جمعی و مهمانی هم برگزار نخواهد شد؛ پیشنهاد می‌کنم تا نیات خیر، احسان و هزینه ضیافت‌ها را در امور خیریه صرف کنیم و توجه داشته باشیم که شاد کردن دل نیازمندان، بهترین کارها است.
وی با بیان روایتی از امام صادق در مورد اهمیت کمک به نیازمندان، کفت: در روایتی از امام صادق(ع) نقل شده "خداوند به حضرت داود وحی نمود که گاه بنده‌ای از بندگان من کار نیکی انجام می‌دهد و به سبب آن، بهشت را برای او مباح می‌گردانم! حضرت داود گفت: پروردگارا! آن کار نیک و حسنه چیست؟ حق تعالی فرمود: او به شاد نمودن دل بنده ی من می پردازد، اگرچه آن شاد نمودن به اندازه ی یک دانه ی خرما باشد، من آن را نیز می پذیرم و آن کار را برای او ثبت می‌نمایم".(اصول کافی،جلد دوم)
حجت الاسلام رسول برگی گفت: چنین خدایی داریم که بر رحم کنندگان، رحم می‌کند و منتظر بهانه‌ای است تا بندگان خود را مورد رحمت و مغفرت خویش قرار دهد؛ باید در مقابل چنین معبودی هرآنچه در توان داریم انجام دهیم و از نیازمندان دستگیری کنیم، تا او نیز رحمتش را بر ما فرود آورد.
چگونه در دوران کرونایی سوگواری کنیم ؟
وی در ادامه به عدم برگزاری مراسم‌های ختم و همچنین ضیافت‌های متوفیان در ایام کرونایی اشاره کرد و افزود: در این شرایط بهترین کار کمک به نیازمندان است؛ می‌توان هزینه‌های تالار، مراسم و... را جمع کرد و بسته‌های معیشتی بین نیازمندان توزیع کرد و به یاری یتیمان شتافت.
وی تاکید کرد: امروز به خاطر شیوع کرونا بسیاری از اصناف و کسبه فعالیت نمی‌کنند و در خانه‌ نشسته‌اند، اینان انسان‌های آبرومندی هستند که به خاطر شرایط فعلی بیکار مانده‌اند، باید کمک کنیم تا شرمنده خانواده‌هایشان نشوند.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان در ادامه افزود: به جای هزینه احسان و مراسم، می‌توان مقدمات آزادی یک زندانی جرایم غیرعمد از پشت میله‌ها را فراهم کرد تا دل خانواده‌اش شاد شود، چراکه همسر و فرزندان این افراد، بدون سرپرست خود به سختی روزگار می‌گذرانند و باید به فکر آنان نیز باشیم.
وی تاکید کرد: به خانواده‌های داغدار و خیران پیشنهاد می‌کنم که در این ایام در راستای کمک به نیازمندان قدم‌های بیشتری برداشته و مشکلاتشان را حل کنند و به یقین که خداوند در مقابل قدم‌های خیر آنان، دستشان را خواهد گرفت.
استاد حوزه و دانشگاه نیز در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: خانواده‌هایی که در این ایام عزیزان خود را از دست می‌دهند، امکان برگزاری مراسم سوگواری ندارند، ازاین‌رو به جای برگزاری مراسم و ضیافت می‌توانند با صدقه دادن، شناسایی فقرا و مستمندان و کمک به آن‌ها، آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد، قرائت فاتحه و ختم قرآن جمعی در فضای مجازی، اقامه نماز وحشت و تلاوت قرآن روح خود را تسلا دهند.
حجت‌الاسلام اصغر نقدی خاطر نشان کرد: توجه و رعایت نکات ابلاغ شده توسط کمیته‌های مدیریت بیماری کرونا، جنبه شرعی دارد و وظیفه ما پیروی از این راهکارهاست.
وی با تاکید بر دعا، صبر و اتکال به خداوند و همچنین رعایت پروتکل‌های بهداشتی، ابراز کرد: امید است خداوند صبر، توکل و حوصله را در وجود ما ببیند و به ما عنایت فرماید.
گزارش از مهری هاشم زاده، خبرنگار ایسنا در آذربایجان شرقی
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/207829/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قدردان دغدغه مندی وزیر صمت درباره شرکت مس آذربایجان هستیم

رگبار باران و رعدوبرق آذربایجان‌غربی را فرا می‌گیرد

دستبند پلیس بر دستان اختلالگر امنیت عمومی در بوکان

دعوت از ٧ والیبالیست ناشنوای آذربایجان غربی به اردوی تیم ملی

نیکان قهرمان والیبال نوجوانان دختران آذربایجان شرقی

پیشرفت90درصدی مرحله نخست جهاد آبرسانی به روستاهای آذربایجان شرقی

ساخت گلدانی خوش آب و رنگ به شکل توت فرنگی

ساخت کمپینگ گردشگری غارسهولان مهاباد

سالانه 3 هزار و 500 تن قارچ‌خوراکی در آذربایجان‌غربی تولید می‌شود

برگزاری رقابت‌های هندپلو توسط شهرداری ارومیه

افتتاح سامانه تلفنی رایگان مشاوره حقوقی در تبریز

کشف جسد مرد جوانی در محور پونل به خلخال

سی ام فروردین، روز آزمایشگاه

تحقق بودجه شهرداری ارومیه در سال 1403 منوط به مشارکت مردم است

ادامه مسابقات بسکتبال لیگ دسته دو باشگاه‌های کشور در مهاباد

اختصاص 350 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه طرحهای آبیاری در شهرستان مهاباد

ترک‌های امیرچقماق جدی است

ترابی هم از عالیشاه عقب نیفتاد!

عملیات عمرانی سردرب بازار حرم‌خانه تبریز آغاز شد

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

3 مصدوم حاصل تصادف 2 دستگاه پژو 405 در محور ایرانخواه تکاب

علاقه مردم آذربایجان به مرحوم حسنی بی حد و اندازه است

دو برابر شدن کشت دانه روغنی کلزا در میاندوآب

روحانی جهادی خوی درگذشت

سیلاب به 5 هزار هکتار موزستان زرآباد خسارت سنگین وارد کرد +فیلم

ساخت کمپینگ گردشگری غار سهولان مهاباد

گرامیداشت یاد و خاطره سردار سرلشکر حجازی در مهاباد

3 اردوگاه اسکان اضطراری در سیستان و بلوچستان راه‌اندازی شد

زنوزی: سرمربی جدید تراکتور هم خارجی است

سرمربی جدید تراکتور خارجی و در حال مذاکره است

خانم های باردار میوه های بهاری بخورند یا نه؟

60 درصد اعتبارات ملی و استانی تخصیص یافته است

افزایش سرانه فضای ورزشی مدارس اردبیل

تاکید بر اتمام طرح عظیم راه آهن اردبیل تا پایان سال

72 میلیارد تومان کسری فوق العاده ویژه کارکنان جبران شد

ادامه مسابقات بسکتبال لیگ دسته دو باشگاههای کشور در مهاباد

سرو گیراسی بهترین بازیکن ماه مارس 2024 بوندسلیگا

معارفه اعضای نظام دامپزشکی آذربایجان غربی

میاندوآب از قطب‌های مهم دامپروری آذربایجان غربی است

توسعه همکاریهای دانشگاه فنی و حرفه‌ای آذربایجان غربی با صاحبان صنایع و خدمات

تولید سالانه سه هزار و 500 تن قارچ خوراکی در آذربایجان‌غربی

وضعیت نامطلوب محیط کسب و کار اصلاح می شود

بهره گیری از ظرفیت مغفول سازمان بورس در اردبیل

سومین یادواره شهیدِ مدافع حرم سردار حجازی در اردبیل

راهپیمایی سراسری حمایت از عملیات تنبیهی وعده صادق پس از نماز جمعه در اردبیل

حمایت مردم اردبیل از اجرای طرح «نور» فراجا

72 میلیارد تومان کسری فوق العاده ویژه کارکنان جبران شود

فعالیت 40 کانون فرهنگی و هنری مساجد در سلماس

همکاری شهرداری و بنیاد ایران‌شناسی برای احیا هویت تاریخی شهر ارومیه