پیام آذری

آخرين مطالب

خون‌های رنگین و بهبودیافتگان سرسنگین از مشارکت در پلاسما درمانی اجتماعي

خون‌های رنگین و بهبودیافتگان سرسنگین از مشارکت در پلاسما درمانی
  بزرگنمايي:

پیام آذری - اردبیل - پدر و بیش از او مادر پریشان است، شیون می‌کند، کرونا جوانش را تا حد مرگ پیش برده و پزشکان به او گفته‌اند که شاید پلاسما درمانی کارساز باشد.

روزهاست که دربه در دنبال پلاسمای بیماران بهبود یافته از کروناست، سراغ بسیاری رفته اما با پاسخ منفی روبرو شده‌است، کابوس آخرین نفس‌های فرزند هر نیمه شب او را هراسان از خواب می‌پراند و او چاره‌ای جز گریه تا سحر ندارد.
خیلی از بیماران بهبود یافته کرونا تمایلی به اهدای پلاسمای خون خود ندارند، آنها ترسی موهوم دارند، ترس اینکه شاید با اهدای پلاسما مقاومت بدنشان در مقابل کرونا تضعیف شده و دوباره گرفتار این بیماری شوند.
مبین احسانی، یکی از بهبودیافتگان از کرونا می‌گوید: بدلیل کاهش ایمنی بدن پس از ابتلا به کرونا مدت زیادی سپری شد تا سیستم ایمنی بدنم به حالت طبیعی برگردد و به دلیل ترس از ابتلای دوباره به این بیماری منحوس در اهدای پلاسمای خون تردید دارم .
بسیاری از بیماران تصوراتی همچون مبین دارند و تصور حاکم در جامعه نیز حکایت از استیلای این ترس موهوم در بین بسیاری از افراد دارد.
کم بودن میزان اهدای پلاسمای بیماران کرونایی در استان
با اینکه هر روز بر تعداد بیماران بهبود یافته از کرونا در استان اردبیل افزوده می‌شود اما بر تعداد درخواست‌ها برای دریافت پلاسما از سوی خانواده‌های بیماران بستری بدحال نیز افزوده‌ می‌شود، صفحات مجازی هر روز مملو از درخواست پلاسما با گروه‌های خونی مختلف برای بیماران بدحال است.
در شرایطی که خون‌های اهدایی بهبودیافتگان ارزشی طلایی در نجات جان بیماران مبتلا به بیماری کووید 19 دارد، اما این بیماران بهبود یافته در سایه بی‌اطلاعی و درگیری با شایعات مختلف در بیم و هراس ناشی از اهدای خون و پلاسمادرمانی قرار گرفته و سهم کم‌رنگی در اهدای خون دارند.
مدیرکل انتقال خون استان اردبیل گفت: تاکنون پلاسمای خون 127 بیمار بهبودیافته کرونا در این استان به منظور استفاده در امور درمانی افراد مبتلا به کووید19، دریافت و به بیمارستان‌ها ارسال شد.
شراره دژکام میزان اهدای پلاسما توسط افراد بهبودیافته کرونا در استان را کم عنوان کرد و با دعوت از شهروندان برای امر خیر اهدای پلاسما به منظور مداوای بیماران کرونا افزود: تاکنون از چهار هزار بیمار بهبودیافته کرونا در استان، تنها 127 نفر پلاسمای خون خود را برای مداوای افراد بستری اهدا کرده‌اند.

پیام آذری


وی خواستار مشارکت فعال شهروندان بهبود یافته بیماری کرونا در اهدای پلاسما شد و افزود: پلاسما درمانی از راه‌های موثر درمان و بهبودی بیماران بدحال کرونایی محسوب می‌شود و به همین منظور مشارکت بهبودیافتگان در اهدای پلاسما بسیار حیاتی است.
اهدای پلاسما کوچکترین ضرری به اهداکنندگان ندارد
دکتر قادر برجی ، مدیر درمان تامین اجتماعی استان اردبیل که خود یکی از بهبودیافتگان از کرونا و اهداکننده پلاسمای خون پس از بهبودی به بیماران است، گفت: بهبودیافتگان کرونا، یک ماه پس از بهبودی دیگر به هیچ عنوان ناقل نیستند و می‌توانند برای اهدای خون یا پلاسما مراجعه کنند.
وی بیان کرد: اهدای پلاسما از اهدای خون راحت‌تر است چون گلبول‌های قرمز به بدن برمی‌گردد و فقط زردابه خون دریافت می‌شود.
او اظهارداشت: اهدای خون تاثیری بر کاهش ایمنی بدن ندارد و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی می‌توان به این امر خیر اقدام کرد.
وی گفت: هیچ منبع رسمی تاکنون اعلام نکرده که ویروس کرونا با اهدای خون منتقل می‌شود، استانداردهای اهدای خون جهانی و سخت‌گیرانه است. افراد با 28 روز فاصله داشتن با بیمار کرونایی و گذشت این زمان پس از بهبودی، می‌توانند خون یا پلاسما اهدا کنند.
وی به بهبود یافتگان کرونا توصیه کرد که به شکرانه سلامت خود به مراکز اهدای خون مراجه کرده و پلاسمای خون خود را اهدا کنند.

پیام آذری


دکتر عفت ایرانی‌جم ،فوق تخصص خون و انکولوژی نیز با اشاره به انجام موفق پلاسمادرمانی مبتلایان کرونا در اردبیل گفت: در روش پلاسمادرمانی بخشی از خون بهبودیافتگان قطعی بیماری کرونا که سیستم ایمنی آنها توانسته بیماری را مهار کند، به افراد مبتلا تزریق شد.
وی افزود: سیستم ایمنی بدن بیمارانی که مبتلا به کرونا هستند، در اوایل شروع این بیماری فعال نشده و ‌توانایی مبارزه با این ویروس را ندارد و به همین علت پلاسمادرمانی باعث کاهش مرگ و میر در این بیماران و کمک به بهبود وضعیت آنها می‌شود.
او با بیان این که برای اهدای پلاسما لازم است که فرد اهداکننده حداقل 28 روز پس از شروع بیماری اقدام کند، اظهارداشت: بعد از تایید بهبودی با تست‌های تخصصی در انتقال خون، فرد بهبودیافته اقدام به اهدا می‌کند.
وی گفت: درمان بیماران مبتلا به کرونا با پلاسمای بهبودیافتگان، از پیشرفت بیماری جلوگیری کرده و نیاز به بستری در بخش‌های مراقبت ویژه و استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی را به طور چشمگیری کاهش می‌دهد.
این فوق تخصص خون و انکولوژی اضافه‌نمود: روش پلاسمادرمانی هم‌اکنون در بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل انجام می‌شود و حال بیماران دریافت‌کننده پلاسما پس از انجام موفق این روش درمانی، رو به بهبود بوده و در حال ترخیص هستند.
وی ادامه‌داد: این روش درمانی در چند استان کشور در حال انجام است و اثرات امیدبخش و نتایج امیدوارکننده آن مشهود بوده و مورد تایید مراجع علمی کشور قرار گرفته است.
ایرانی‌جم همچنین گفت: جهت بهره‌مندی تعداد بیشتری از بیماران مبتلا به کرونا از این روش درمانی، افرادی که بعد از ابتلا به بیماری کرونا سلامت خود را به دست آورده‌اند، می‌توانند به شکرانه بازگشت سلامت خود، با اهدای بخشی از خون خود در محل سازمان انتقال خون استان اردبیل، به یاری بیماران نیازمند و بدحال کرونای بستری در مراکز درمانی بشتابند.
رییس بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل هم گفت: اجرای طرح پلاسمادرمانی در این بیمارستان با موفقیت همراه بوده است.
دکتر اسماعیل فرزانه افزود: اثرات خوب این روش درمانی فوق تخصصی در بهبود بیماران مشخص شده و در این روش از مرگ و میر ناشی از کرونا پیشگیری می‌شود.
وی از بیماران مبتلا به کرونای بهبود یافته خواست تا در اقدامی خداپسندانه اقدام به اهدای پلاسمای خون خود کنند.
استان اردبیل از جمله استان‌های معدودی است که در آن پلاسمادرمانی بر روی بیماران مبتلا به کرونا صورت می‌گیرد، اواسط فروردین امسال استاندار اردبیل از برنامه‌ریزی و تلاش دانشگاه علوم پزشکی و سایر حوزه‌های دانشگاهی برای پلاسمادرمانی بیماران کرونایی در استان خبر داد.
اکبر بهنامجو افزود: با صدور مجوز پلاسمادرمانی و طی مراحل قانونی مربوطه، از پلاسمای بهبودیافتگان کرونایی برای درمان بیماران فعال استفاده می‌شود.
وی بیان‌کرد: وجود دستگاه پلاسمافرز در استان این امکان را فراهم کرد که امکانات فیزیکی و درمانی برای پلاسمادرمانی در استان انجام‌پذیر باشد.
استاندار اردبیل گفت: مجوز مربوطه باوجود متخصصان پزشکی بعد از تهران و قم به اردبیل صادر شده است.
وی با تاکید بر لزوم همکاری دانشگاه‌ها ، مراکز فناوری ، پژوهشی و حتی مطالعات اجتماعی ، این اقدام را در نیل به هدف مقابله با کرونا با اهمیت دانست و افزود: انجام تحقیق و پژوهش در بخش‌های مختلف مرتبط با ویروس کرونا در کاهش مدت زمان شیوع کرونا موثر بوده و لازم است همه حوزه‌ها در این خصوص همکاری لازم را داشته باشند.
بهنامجو بیان‌کرد: در بحث مبارزه با ویروس کرونا پایین آوردن قیمت ملزومات مبارزه با این ویروس مهم بوده و می‌توان با استفاده از تحقیقات لوازم و مواد با کیفیت و قیمت پایین تولید و عرضه کرد.
او افزود: دانشگاه‌ها همواره باید در این خصوص تحقیقات خود را ادامه دهند و مشارکت تمامی دستگاه‌های مرتبط نیز در تسریع نیل به نتیجه موثر می‌باشد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل هم با بیان اینکه پلاسمادرمانی در مراکز درمانی استان در حال انجام است، از بیماران کرونایی بهبود یافته خواست تا اقدام به اهدای پلاسمای خون خود کنند.

پیام آذری


دکتر شهرام حبیب‌زاده اظهارداشت: دستگاه پلاسما فرز در بیمارستان کرونا امام خمینی (ره) اردبیل دایر بوده و در ماه‌های اخیر نیز نتایج پلاسمادرمانی در مورد بیماران بستری بدحال موفق بوده است.
وی گفت: قبلا یک دستگاه پلاسما فرز با نیت خیرین استان به مرکز آموزشی ، درمانی امام خمینی (ره) اردبیل اهدا شد و اخیرا نیز جامعه پزشکی استان اردبیل یک دستگاه پلاسمافرز دیگر به این بیمارستان اهدا کردند که با راه‌اندازی آن مشکلات بیماران مبتلا به کرونا که نیاز به پلاسمافرز داشته و در نوبت اخذ این خدمت بودند، برطرف خواهد شد.
وی از بهبودیافتگان بیماری کرونا در استان خواست تا چهار هفته پس از بهبودی کامل، به مراکز انتقال خون استان مراجعه کرده و مقداری از خون خود را برای استفاده در پلاسمادرمانی بیماران اهدا کرده و به کاهش تعداد جانباختگان این بیماری کمک کنند.
ضرورت اهدای پلاسما به شکرانه سلامتی
در این حال آیت‌الله سیدحسن عاملی ،امام جمعه اردبیل نیز با اشاره به نقش مهم پلاسمادرمانی در بهبود بیماران کرونا از شهروندانی مبتلا به بیماری کرونا که بهبود یافته‌اند خواست تا اقدام به اهدای پلاسمای خون خود کنند.
وی بیان‌کرد: در استان هنوز تعدادی بیمار بدحال نیازمند پلاسما وجود دارد و بیماران بهبود یافته می‌توانند با اهدای مقداری از پلاسمای خون خود که هیچگونه عارضه‌ای هم برای بدن آنها ندارد جان بی همنوعان خود را نجات داده و از اجر معنوی بی‌شمار برخوردار شوند.
به گزارش ایرنا، پلاسما، بخش مایع خون و زرد رنگ است که 55 درصد خون را تشکیل می‌دهد، افرادی که به ویروس کرونا مبتلا شده و بهبود یافته‌اند،آنتی بادی قوی برای مقابله با کرونا در پلاسمای خون خود دارند، از این رو پلاسمای این دسته از بهبود یافتگان، گرفته شده و به بیماران بدحال کرونایی تزریق می‌شود که به این روش، پلاسما درمانی گفته می‌شود.
و در شبانه روز گذشته تعداد 41 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری شدند.
هم اکنون 319 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان بستری هستند که از این تعداد 67 نفر در بخش مراقبت های ویژه تحت درمان قرار دارند.
گزارش :گیتی طالبی
برچسب‌ها
ویروس کرونا اردبیل بهداشت و سلامت

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/245490/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

الگوبرداری استان های آذربایجان غربی و مازندران از طرح سفیران زیبایی قم

ببینید | جنجال بزرگ در تبریز؛ حمله هواداران به ون حامل بازیکنان تراکتور

دستگیری عامل ایجاد تنش قومیتی در ورزشگاه 3 هزاز نفری ارومیه

سقوط نوجوان 15 ساله از ارتفاعات شیخ ریواس اشنویه

حامیان طرح پنجره‌های امید در آذربایجان غربی، پنجره پر نور نیازمندان شدند

حادثه رانندگی در محور خوی-مرند

حمله هواداران تراکتور به ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

پیدا شدن بقایای 3 جوان مفقود شده در دامنه کوه سبلان

دومین پیروزی بسکتبالیست‌های مهابادی مقابل نماینده ایلام

قدردانی مردم تکاب از پاسخ قاطع سپاه پاسداران

لزوم توجه به محیط زیست

پیکر طلبه جهادگر و مردمی بر روی شانه‌های مردم در خوی

مسئولان به فکر حل مشکلات معیشتی مردم باشند

خدمات رسانی به سیل‌زدگان با همیاری تمامی نهادها و سازمان‌ها انجام می‌شود

سرپرست استقلال: مشکل تیم ما مالی است

(ویدئو) «پدر مهربان»، آهنگی برای تقدیر از کیم جونگ اون

استان اردبیل نیازمند احداث 814 کیلومتر بزرگراه است

تشدید برخورد با افزایش دهندگان خودسرانه قیمت کالا و خدمات در اردبیل

احداث 3 هزار و 180 واحد طرح نهضت ملی مسکن در اردبیل

پیدا شدن بقایای 3 جوان مفقود شده در ییلاقات سامانلو مشگین‌شهر

یک هزار و 257 واحد مسکونی به مددجویان کمیته امداد آذربایجان شرقی تحویل شد

برد تیم فوتبال نساجی در برابر تراکتور سازی تبریز

خواجه‌گیری: رابطه خوبی با نکونام دارم

رئیس ستاد انتخابات استان اردبیل: آماده برگزاری دور دوم انتخابات هستیم

برخورد با افزایش خودسرانه قیمت کالا و خدمات در اردبیل

بسکتبالیست‌های مهابادی نماینده ایلام را هم از پیش رو برداشتند

عامل ایجاد تنش قومیتی در ورزشگاه ارومیه دستگیر شد

بازگشایی محور کنارک- زرآباد به همت بسیج سازندگی+ فیلم

مشت های گره کرده نکونام و اعتراض کادر فنی حریف/ تشویق هر دو تیم!

کاسمیرو: آنچلوتی وقتی فهمید رئال مادرید را ترک می‌کنم گریه کرد

سورپرایز ملیکا رسولی، دختر کاراته‌کای زنجانی برای علی دایی/ ویدئو

حمایت نمازگزاران اردبیلی از عملیات پهپادی موشکی «وعده صادق»

پیش‌بینی هوای ابری توام با رگبار باران برای اردبیل

جنازه 3 جوان مفقودشده در سبلان پیدا شد

عملیات وعده صادق غرور مسلمانان جهان را احیا کرد

رسالت سپاه، حفظ انقلاب اسلامی است

برگزاری المپیاد‌های علمی دانش آموزان در تبریز

لیگ برتر فوتبال / نساجی با عبور از تراکتور امیدوار شد

تشییع پیکر مادر شهید دوران دفاع مقدس در سراب

نساجی فاتح جنگ هواپیماداران! برگشت قائمشهر به لیگ

ترفندهای تمیزکاری خانگی

تداوم طرح مایه‌کوبی دام‌های سبک در مهاباد

تقدیر از عملیات مقتدرانه سپاه

عملیات وعده صادق با الهام از شهدا

انتقام سخت گرفته نشده است

برخورد موتورسیکلت با تیر برق جان دو جوان سردشتی را گرفت

آزمون مرحله دوم المپیاد‌های علمی دانش آموزان در تبریز

به اسرائیل می‌گوییم هر چقدر بیشتر تکان بخوری میخ بیشتری به بدنت فرو خواهد رفت

برگزاری راهپیمایی حمایت از عملیات وعده صادق در خوی و سلماس

عملیات وعده صادق هیمنه پوشالی رژیم صهیونیستی را درهم شکست