پیام آذری

آخرين مطالب

روایتی از تجربه جنگ با موذی ترین ویروس دنیا مقالات

روایتی از تجربه جنگ با موذی ترین ویروس دنیا
  بزرگنمايي:

پیام آذری - ایسنا/اردبیل بسیار عجیب، غریب، مرموز و موذی است؛از سرگیجه و ایجاد مشکلات گوارشی گرفته تا ایجاد لخته های خونی و مشکلات تنفسی تنها بخشی از عوارضی است که بیماران مبتلا به کرونا را آزار داده است و گاه آنها را تا پای مرگ رسانده و عجیب تر آنکه هر کدام تجربه متفاوتی از چگونگی ابتلا به این بیماری روایت می کنند.

7 ماه از شیوع از بیماری کرونا در ایران می گذرد و تا به امروز بیش از 400 هزار نفر در ایران به این بیماری مبتلا و نزدیک 23 هزار نفر نیز در اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند.
اسفند ماه 98 که خبر ورودش به ایران به صورت رسمی اعلام شد، کمتر کسی باور می کرد که ویروس کرونا بتواند کل زندگی ما را تحت تاثیر خود قرار دهد تا انجا که از جان تا مال شهروندان، هر روز با شدت بیشتری نسبت به ماهها و روزهای گذشته تحت تاثیر این دشمن نامرئی قرار گرفته و فقط کمی سهل انگاری کافی است تا در معرض تهاجم ویروس کرونا قرار بگیرند.
ویروسی که در حمله به بدن، بر خلاف دیگر ویروس ها و باکتری ها، در بیماران رفتار های متفاوتی از خود نشان می دهد و همین رفتار بر پیچیدگی این ویروس می افزاید.

پیام آذری


مهدی یکی از صدها بیمار اردبیلی است که تجربه درگیر شدن با ویروس کرونا را دارد به ایسنا می گوید: حدود یک ماه پیش بود که ابتدا یک دردی را در پاهایم احساس کردم؛ ابتدا فکر کردم شاید از خستگی کار روزانه است اما فردای همان روز یک سردردی عجیب و غیر قابل تحمل به سراغم آمد؛ ناچار به پزشک مراجعه کردم و با ارجاع من به یکی از مراکز بهداشتی اردبیل و انجام تست مربوط به کرونا ، متوجه شدم به کرونا مبتلا شده ام.
او، 14 روز به توصیه پزشکان در قرنطینه خانگی ماند و هرچند پزشکان توصیه کرده بودند در صورت شدت گرفتن بیماری جهت بستری شدن به بیمارستان مراجعه کند اما خوشبختانه کارش به بستری شدن نکشید اما از همان اول دردها شروع شده بود و تمامی نداشت.
کم کم یک کوفتگی شدید تمام بدنش را فرا گرفت و از روز سوم و چهارم با مشکل تنفسی مواجه شد، اما خوشبختانه از روز پنجم به بعد کم کم از شدت درد ها کاسته شد و بعداز 14 روز قرنطینه توانست بر این ویروس غلبه کند و خوشبختانه این بیماری فعلا هیچ عوارضی بر بدن او نگذاشته است.
این شهروند اردبیلی درباره نوع تغذیه اش در ایام بیماری خاطرنشان می کند: با توصیه پزشکان از مایعات گرم و غذاهای مقوی استفاده می کردم و این شانس را داشتم که کرونا باعث بی اشتهایی ام نشده بود و میل به تغذیه ام خوب بود.

پیام آذری


بهپور، دیگر شهروند اردبیلی، این بار با تشدید گلو درد به یکی از مراکز بهداشتی مراجعه کرد و با گرفتن تست کرونا ، مشخص شد به این بیماری مبتلا شده است؛ طبق دستور العمل های پزشکان به قرنطینه خانگی رفت و خوشبختانه بیماری کرونا در او تقریبا خفیف بود. در این مدت از مایعات استفاده کرد و البته همین حالا هم که بهبود یافته همچنان بیشتر از مایعات استفاده می کند و سعی می کند به دستورات تغذیه ای متخصصان در خصوص کرونا عمل کند.
وی با اشاره به عوارض کرونا در بدنش اضافه می کند: بعد از اتمام دوران قرنطینه ام که تست بیماریم منفی شده بود، به مدت حدود 5 روز حس بویایی خودم را از دست داده بودم اما خوشبختانه هم اکنون هیچ عوارضی ندارم.
دکتر داورنیا، استادیار دانشگاه علوم پزشکی اردبیل معتقد است، ویروس کرونا در خیلی از افراد هیچ نشانه ای بروز نمی دهد، در حالیکه عده ای از مبتلایان حتی هفته ها بستری می شوند.
وی تصریح می کند: این ویروس از طریق دهان و بینی یا چشم وارد بدن شده و عمدتا گلو و سیستم تنفسی و حتی گوارش را هدف قرار می دهد و در آنجا تکثیر می یابد و با علایمی مثل تب و سرفه و تنگی نفس و یا اسهال و علایم گوارشی خود را نشان می دهد.
در موارد شدید، ویروس به مویرگهای خونی قسمت انتهایی ریه می رسد و با فرآیندهایی باعث لخته شدن خون شده و اکسیژن رسانی را مختل می کند بنابراین میزان اشباع آن نیز کاهش یافته و بیمار به اکسیژن رسانی کافی در مدت بستری نیاز پیدا می کند.

پیام آذری


داورنیا اضافه می کند: غیر از دستگاه تنفسی، از جمله مهمترین اهداف ویروس، سیستم ایمنی بدن است. سیستم ایمنی، در واقع بدن را در مقابل عفونت ها محافظت می کند، منتها وقتی که سیستم ایمنی بدن در برابر کرونا بیشتر از میزان لازم واکنش نشان می دهد، پروتئین هایی با نام سیتوکاین افزایش بحرانی یافته و پدیده ای بنام" طوفان سیتوکاینی" را در بیماران ایجاد می کند. این واقعه منجر به ایجاد لخته خونی در مغز و عوارض جدی مثل تشنج و کما و حتی تورم و التهاب و نهایتا سکته مغزی می شود.
به گفته این این متخصص ژنتیک پزشکی ، در بعضی از بیماران روان پریشی و فراموشی هم جزو تظاهرات بالینی بوده است و در بسیاری ازموارد علایم به مدت معینی ، محدود می شوند ولی گاها بعضی علایم و عوارض از قبیل ضعف عضلانی و خستگی و تنگی نفس تا ماه ها در بدن باقی می مانند؛ مدت بیماری بطور معمول 14 روز است ولی تظاهرات بیماری در بین افراد متفاوت بوده و واقعا هنوز علت آن دقیقا مشخص نیست.
داورنیا تاکید دارد که آنچه مشخص است بیماران با مشکلات زمینه ای بیشتر در معرض خطرند.

پیام آذری


حال پرسش دیگر بیشتر مخاطبان ایسنا این است که آیا پادتن کرونا در بدن بیماران چند ماه می تواند باقی بماند و اینکه بدن بیماران کرونایی که نسبتا ضعیف تر شده است چقدر مستعد ابتلای دوباره به کرونا هستند و درصورت ابتلا آیا نسبت به بار اول ضعیف تر مبتلا می شوند یا شدیدتر؟
مسؤل فنی آزمایشگاه ویروس کرونا و ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به ایسنا توضیح داد: دو نوع پادتن در بدن در مقابل ویروس کرونا مثل اکثر بیماری های عفونی ایجاد می شود. پادتن IgM که در مراحل حاد بیماری ظاهر می شود و پادتن IgG که در ادامه برای ایمنی بیماران از انتهای هفته دوم بالاتر می رود.
وی ادامه می دهد: میزان پایداری آنتی بادی IgG برخلاف انتظار زمان زیادی نیست و بر اساس مشاهدات ما در آزمایشگاه ها، در عمده افراد حداکثر تا چند ماه بیشتر در سطح موثری باقی نمی مانند. مطالعات اخیر نشان داده افرادی که بار اول مبتلا به کووید 19 شده اند، احتمال ابتلا مجدد و تشدید علایم، پایین تر است ولی موارد درگیری مجدد با این ویروس با فرض محافظت ناکافی آنتی بادی ها وجود دارد، بنابراین اقدامات محافظتی و بهداشتی در زمان شیوع بیماری برای همه حتی افرادی که قبلا مبتلا شده اند هم ضروری است.
وی با مؤثر خواندن تغذیه مناسب در روند درمانی بیماران کرونایی افزود: برای کمک به روند درمانی و بهبودی بیماری کرونا مثل بسیاری از بیماری های ویروسی استفاده از مایعات فراوان و غذاهای مغذی لازم است؛ همچنین استفاده از بعضی مکمل ها از جمله ویتامین c و زینک در مدت ابتلا به نظر مفیدتر تلقی می شوند.
گزارش از: عقیل صدیق
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/257917/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آغاز مرحله نخست آزمون سراسری در 16 شهرستان آذربایجان غربی

انهدام باند سارقان احشام در بیله‌سوار

ظرفیت های آبی اردبیل بستر اصولی پرورش آبزیان است

نبود تیر برق در محله ای از روستای اوغلی تبریز

از کشف کود شیمیایی قاچاق در عجب‌شیر تا کشف تخم مرغ‌های فاقد مجوز در هشترود

کشف بیش از 44 کیلوگرم موادمخدر در مراغه

همکاری دانشگاه مراغه و شرکت فولاد تبریز

ثبت بیش از 70 هزار اشتراک‌پذیری جدید گاز در آذربایجان‌غربی

صحبت های دادستان کل کشور درباره اجرای طرح نور

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

تالار چینی‌خانه اردبیل اولین موزه کشور

فاز دوم شهرک صنعتی محمودآباد راه‌اندازی می‌شود

شایعات غیرفوتبالی یحیی گل‌محمدی

سنجش بینایی بیش از 162 هزار کودک در آذربایجان‌غربی

ربودن کودک 4 ساله از مقابل چشمان مادرش

همکاری دانش‌بنیان دانشگاه مراغه و شرکت فولاد تبریز

پیشتازی شهرداری تبریز در تخفیف80 درصدی صدور پروانه در بافت فرسوده

رقابت 52 هزار نفر برای ورود به دانشگاه در آذربایجان غربی

برنامه‌ریزی برای افتتاح 45 پروژه زیرساختی گردشگری

چتر حمایت بهزیستی آذربایجان غربی بر سر بیش از 9000 زن سرپرست خانوار

حادثه تلخی که برای یک اتوبوس در اصفهان رخ داد

اعلام حمایت طلاب حوزه علمیه خواهران استان آذربایجان شرقی از طرح نور فراجا

رئیس جمهور پایتخت سریلانکا را به مقصد تهران ترک کرد

تلویزیون آمریکا: هیچ کس به اندازه آیت الله خامنه‌ای از شعارتان خوشحال نمی‌شود!

چرا امیرعلی نبویان به رائفی‌پور نامه نوشت؟

سیلاب برای قطار تهران-گرگان دردسرساز شد

ترفند متفاوت آدم ربایان به دام انداختن مردم

پویش کاشت 1500 اصله نهال زالزالک در پیرانشهر

پیش بینی وضعیت بارندگی برای آخر هفته

ماجرای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه جنجالی شد

مفاهیم قرآن بینشی عمیق به انسان می‌بخشد

رئیسی پایتخت سریلانکا را به مقصد تهران ترک کرد

عضویت 106 هزار نوجوان در کانون‌های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی

جشنواره بازیهای بومی و غذاهای سنتی در گرمی

کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم

نشست تخصصی تاریخ معماری و هویت فرهنگی استان اردبیل

افزایش تخصیص ارز به واحدهای تولیدی اردبیل

دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر اردبیل با شرکت 7 کشور خارجی

غذای خیابانی در افغانستان؛ سرو آبگوشت پاچه گاو (فیلم)

گلایه اهالی روستای حمزه آباد مهاباد از وضعیت اینترنت

برگزاری نوبت اول آزمون سراسری 1403 فردا همزمان با سراسر کشور در مهاباد+فیلم

آغاز طرح بازگشت به زندگی سالم در مشهد

رئیس جمهور ونزوئلا: آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند

ثبت 70 هزار اشتراک‌پذیری جدید گاز در آذربایجان‌غربی

17 قبضه اسلحه‌کمری در پیرانشهر کشف شد

هشدار محققان گوگل: کاربران ممکن است به دستیار‌های هوش مصنوعی وابستگی عاطفی پیدا کنند

وابستگی عاطفی کاربران به دستیارهای هوش مصنوعی

کشف 17 قبضه سلاح کمری در پیرانشهر

زن ادبیلی، قاتل شوهر سابقش شد