پیام آذری

آخرين مطالب

در جلسه امروز مجلس

لایحه مالیات بر ارزش افزوده اصلاح شد شهرداری تهران

لایحه مالیات بر ارزش افزوده اصلاح شد
  بزرگنمايي:

پیام آذری - شهر: نمایندگان مجلس در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 5 آذرماه) گزارش کمیسیون اقتصادی را درباره اصلاح موادی از لایحه مالیات بر ارزش افزوده را بررسی و ایرادات شورای نگهبان را رفع کردند.

به گزارش خبرنگار شهر، این لایحه پیش از این به تصویب رسیده بود اما با ایراداتی از سوی شورای نگهبان به مجلس بازگردانده شده بود.
نمایندگان مجلس در جلسه امروز بخش هایی از این لایحه را که از سوی شورای نگهبان مغایر با قانون اساسی شناخته شده بود به صورت جزئی، محتوایی یا عبارتی اصلاح کردند.
اصلاحاتی که نمایندگان در جلسه امروز انجام دادند به این شرح است:
با توجه به ایراد ردیف ( 1 ) و تذکر ردیف ( 2 ) شورای نگهبان، در ماده ( 2 )، عبارت «در ایران (قلمرو گمرکی) » به عبارت «در ایران» اصلاح شد.
-ماده 3
قبوض آب، برق، گاز، مخابرات و سایر مواردی که به تشخیص سازمان، سند فروش کالا یا خدمت محسوب می‌شوند، در حکم صورتحساب هستند.
*به منظور رفع ایراد ردیف ( 2 ) شورای نگهبان، تبصره ماده ( 3 ) به شرح زیر اصلاح شد:
«تبصره- قبوض آب، برق، گاز و مخابرات از آنجا که سند فروش کالا یا خدمت محسوب می‌شوند، در حکم صورتحساب هستند.
-ماده 4
در معاملات غیرنقدی نظیر فروش اقساطی و اجاره به‌شرط تملیک و قراردادهای پیمانکاری و مشاوره‌ای طرف قرارداد با کارفرمایان موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 8/ 7/ 1386 و ماده (29) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب 14/ 12/ 1395، تاریخ تعلق مالیات و عوارض همان تاریخ صدور صورتحساب است؛
*به منظور رفع ایراد ردیف ( 1-3 ) شورای نگهبان، در فراز اول تبصره ( 2 ) ماده ( 4 ) عبارت «طرف قرارداد با کارفرمایان موضوع ماده ( 5 ) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 8 / 7 / 1386 و ماده ( 29 ) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب 14 / 12 / 1395» حذف شد.
-تبصره 3
کلیه کارفرمایان موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری و ماده (29) قانون برنامه ششم توسعه موظفند علاوه بر ثبت اصل قرارداد پیمانکاری، کلیه پرداخت‌های خود به پیمانکار را نیز در سامانه مؤدیان ثبت نموده، همزمان با هر پرداخت، مالیات و عوارض متناسب با آن را به پیمانکار پرداخت کنند. چنانچه کارفرما از پرداخت مالیات و عوارض فروش خودداری کند، بعد از انقضای مهلت قانونی، اصل مالیات و عوارض و جریمه‌های متعلق به آن توسط سازمان از طریق عملیات اجرائی از کارفرما وصول و اصل مالیات و عوارض به حساب پیمانکار منظور خواهدشد.
*ایراد ردیف ( 2-3 ) شورای نگهبان در خصوص تبصره ( 3 ) ماده ( 4 )، با الحاق ماده ( 15 ) مکرر رفع شد.
فصل دوم
­ مأخذ، نرخ و نحوه محاسبه
-ماده 5
مأخذ محاسبه مالیات و عوارض فروش کالاها و خدمات در مورد مؤدیانی که عضو سامانه مؤدیان نیستند و نیز مؤدیان متخلف موضوع ماده ( 9 ) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، ارزش روز کالا یا خدمت در زمان تعلق می‌باشد که توسط سازمان بر اساس اطلاعات موجود در سامانه مؤدیان، استعلام از مراجع ذی‌صلاح یا تعیین کارشناس یا هیأت کارشناسی مشخص می‌شود. همچنین سازمان می‌تواند برای تعیین مأخذ مشمول مالیات مؤدیان مزبور، از دفاتر، اسناد و مدارک (اعم از ‏الکترونیکی یا غیرالکترونیکی) آنها استفاده نماید. مؤدی مکلف است دفاتر، اسناد و مدارک مذکور را در صورت درخواست مأموران مالیاتی، کارشناس یا هیأت کارشناسی به آنان ارائه کند.
*ایراد ردیف ( 4 ) شورای نگهبان در خصوص تبصره ( 1 ) ماده ( 5 ) با الحاق ماده ( 15 ) مکرر رفع شد.
-تبصره 2
وجوهی که از ردیف‌های بودجه‌ای مصوب دستگاهها بین شرکتهای تابعه در قوانین بودجه سنواتی جابه‌جا می‌شود مشروط بر آنکه بابت خرید یا فروش کالا و خدمات نباشد درآمد محسوب نمی‌شود.
*با توجه به تذکر ردیف ( 3 ) شورای نگهبان، عبارت «درآمد محسوب نمی شود» از فراز پایانی بند (چ) تبصره ( 2 ) ماده ( 5 ) حذف شد.
-ماده 6
مأخذ محاسبه مالیات و عوارض واردات کالا، ‌ مجموع ارزش گمرکی (قیمت خرید، هزینه حمل و نقل و حق بیمه) و حقوق ‏ورودی (حقوق گمرکی و سود بازرگانی) می‌باشد. مالیات و عوارض مذکور جزء حقوق ورودی محسوب نمی‌شود.
*با توجه به تذکر ردیف ( 4 ) شورای نگهبان، عبارت «ارزش گمرکی (قیمت خرید، هزینه حمل و نقل و حق بیمه) » به عبارت «ارزش گمرکی (موضوع ماده 14 قانون امور گمرکی مصوب 22 / 08 / 1390) » اصلاح شد.
-ماده 7
نرخ مالیات و عوارض کالاها و خدمات، به ‌استثنای کالاهای خاص که نرخ آنها در ماده ( 28 ) فصل ششم این قانون تصریح شده، نه‌درصد ( 9% ) می‌باشد.
*به منظور رفع ایراد ردیف ( 5 ) شورای نگهبان، در ماده ( 7 )، پس از عبارت «عوارض کالاها و خدمات» عبارت «مطابق با مأخذ موضوع ماده ( 5 ) این قانون» الحاق شد.
­ معافیت‌ ها
- ماده 9
دام زنده و خوراک آن، کلیه مواد اصلی تولید مثل دام زنده مطابق پروانه صادره توسط وزارت جهاد کشاورزی، کمپوست، کشت بافت و بستر آماده کشت بافت؛
* به منظور رفع ایراد ردیف ( 1-6 ) شورای نگهبان، در جزء ( 2 ) بند (الف) ماده ( 9 )، عبارت «کمپوست» به عبارت «پوسال (کمپوست) » اصلاح شد.
کالاهای وارده همراه مسافر برای استفاده شخصی تا میزان معافیت مقرر طبق قانون مقررات ‏صادرات و واردات؛
* با توجه به تذکر ردیف ( 5 ) شورای نگهبان، در جزء ( 8 ) بند (الف) ماده ( 9 )، عبارت «قانون مقررات صادرات و واردات» به عبارت «قانون امور گمرکی مصوب 22 / 08 / 1390» اصلاح شد.
- تبصره
معافیت موضوع این جزء مانع وضع عوارض محلی توسط شوراهای اسلامی شهر و بخش بر املاک، مستغلات، اراضی و فضاهای شهری و روستایی نمی‌باشد.
* به منظور رفع ایراد ردیف ( 3-6 ) شورای نگهبان، تبصره جزء ( 10 ) بند (الف) ماده ( 9 ) به شرح زیر اصلاح شد:
«تبصره- معافیت موضوع این جزء مانع از وصول عوارض قانونی توسط شهرداری­ها و دهیاری­ها از املاک، مستغلات، اراضی و فضاهای شهری و روستایی نمی‌باشد. »
- تبصره
معافیت این جزء در خصوص اقلام موضوع بند «پ» ماده (119) قانون امور گمرکی در حوزه دفاعی با اعلام وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و تأیید وزیر امور اقتصادی و دارایی قابل اعمال است.
* به منظور رفع ایراد ردیف ( 4-6 ) شورای نگهبان، در تبصره جزء ( 16 ) بند (الف) ماده ( 9 )، عبارت «با اعلام وزارت دفاع»به عبارت «با تأیید وزارت دفاع» اصلاح و عبارت «و تأیید وزیر امور اقتصادی و دارایی» حذف شد.
- تبصره 1
فهرست این تجهیزات و اقلام با پیشنهاد وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح به‌تصویب هیأت وزیران می‌رسد.
* با توجه به تذکر ردیف ( 6 ) شورای نگهبان، متن تبصره ( 1 ) بند (الف) ماده ( 9 )، به انتهای جزء ( 17 ) این بند الحاق و عنوان تبصره حذف شد.
- تبصره 2
واردات کالاهای موضوع جزءهای ( 2 )، ( 6 )، ( 9 )، ( 16 ) و ( 17 ) بند «الف» این ماده معاف از پرداخت مالیات و عوارض می‌باشد. واردات کالاهای موضوع جزءهای ( 1 )، ( 3 )، ( 5 ) و ( 13 ) بند «الف» این ماده مشمول معافیت نبوده و مالیات و عوارض با نرخ استاندارد نه‌ درصد ( 9% ) در مبادی گمرکی به آن تعلق می‌گیرد. عرضه این کالاها در داخل کشور، مانند عرضه کالاهای مشابه داخلی از پرداخت مالیات و عوارض معاف است. در خصوص جزء ( 15 ) این بند، در صورتی که با تأیید وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کالای مورد نظر مشابه داخلی نداشته باشد، واردات آن از پرداخت مالیات و عوارض معاف می‌باشد و اگر واردات کالای موردنظر به دلیل کمبود تولید داخل نسبت به نیاز بازار، ضرورت داشته باشد، واردات کالای مزبور با رعایت قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی، مشمول مالیات و عوارض با نرخ سه‌ درصد( 3% ) در مبادی گمرکی می‌باشد. عرضه این کالاها در داخل کشور، مانند عرضه کالاهای مشابه داخلی از پرداخت مالیات و عوارض معاف است.
* با توجه به تذکر ردیف ( 6 ) شورای نگهبان، در تبصره ( 2 ) بند (الف) ماده ( 9 ) شماره «تبصره 2-» به «تبصره 1- » اصلاح و با توجه به تذکر ردیف ( 7 ) شورای نگهبان، صدر این تبصره به شرح زیر اصلاح شد:
- «تبصره 1- واردات کالاهای موضوع جزءهای ( 2 )، ( 6 )، ( 7 )، ( 9 )، ( 16 ) و ( 17 ) بند «الف» این ماده معاف از پرداخت مالیات و عوارض می‌باشد. »
- تبصره 3
تولیدکنندگان و یا عرضه‌کنندگان کالاهای موضوع این بند مکلفند که برچسب معافیت از مالیات بر ارزش افزوده را بر روی بسته‌بندی کالاهای مذکور درج نمایند. سازمان مکلف است فهرست کالاها و خدمات معاف از مالیات و عوارض را از طریق شیوه‌های مناسب از جمله درج در سامانه عملیات الکترونیکی سازمان به اطلاع عموم مردم برساند. سازمان مکلف است امکان دریافت گزارش‌های مردمی مبنی بر دریافت مالیات و عوارض توسط عرضه‌کنندگان کالاها و خدمات معاف از مالیات و عوارض را از طریق سامانه عملیات الکترونیکی خود فراهم نماید. دریافت مالیات و عوارض از کالاها و خدمات معاف توسط عرضه‌کنندگان آنها مشمول جریمه‌ای معادل دو برابر مالیات و عوارض دریافتی بوده و قابل بخشودگی نمی‌باشد.
* با توجه به تذکر ردیف ( 6 ) شورای نگهبان، در تبصره ( 3 ) بند (الف) ماده ( 9 ) شماره «تبصره 3-» به «تبصره 2- » اصلاح و به منظور رفع ایراد ردیف ( 5-6 ) شورای نگهبان، پس از عبارت «از طریق سامانه عملیات الکترونیکی خود» عبارت «و استرداد مبالغ اضافه دریافتی از خریداران را» افزوده شد و عبارت زیر به انتهای تبصره الحاق گردید:
«سازمان امور مالیاتی مکلف است حداکثر سه ‏ماه پس از دریافت گزارش، نسبت به تایید یا رد و حسب مورد استرداد مبالغ اضافه دریافتی از خریداران اقدام نماید. نحوه استرداد این مبالغ به موجب دستورالعملی است که حداکثر پس از سه ماه از لازم الاجرا شدن این قانون توسط سازمان امور مالیاتی با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران تهیه و به تصویب وزیرامور اقتصادی و دارایی می‏رسد.
لایحه مالیات بر ارزش افزوده در 22 تیر ماه 1399 به تصویب مجلس رسید و شورای نگهبان در جلسه 15 مرداد ماه 1399 نظرات خود درباره این لایحه را ارائه کرد و بندهایی از آن را که در جلسه امروز مجلس مورد تصویب قرار گرفت مغایر با قانون اساسی دانست.
این لایحه پس از اصلاحات امروز دوباره به شورای نگهبان ارسال خواهد شد و در صورت تأیید شورای نگهبان تبدیل به قانون و لازم الاجرا می شود.
خبرنگار: سمیرا امیرچخماقی

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/287058/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

استان اردبیل نیازمند احداث 814 کیلومتر بزرگراه است

تشدید برخورد با افزایش دهندگان خودسرانه قیمت کالا و خدمات در اردبیل

احداث 3 هزار و 180 واحد طرح نهضت ملی مسکن در اردبیل

پیدا شدن بقایای 3 جوان مفقود شده در ییلاقات سامانلو مشگین‌شهر

یک هزار و 257 واحد مسکونی به مددجویان کمیته امداد آذربایجان شرقی تحویل شد

برد تیم فوتبال نساجی در برابر تراکتور سازی تبریز

خواجه‌گیری: رابطه خوبی با نکونام دارم

رئیس ستاد انتخابات استان اردبیل: آماده برگزاری دور دوم انتخابات هستیم

برخورد با افزایش خودسرانه قیمت کالا و خدمات در اردبیل

بسکتبالیست‌های مهابادی نماینده ایلام را هم از پیش رو برداشتند

عامل ایجاد تنش قومیتی در ورزشگاه ارومیه دستگیر شد

بازگشایی محور کنارک- زرآباد به همت بسیج سازندگی+ فیلم

مشت های گره کرده نکونام و اعتراض کادر فنی حریف/ تشویق هر دو تیم!

کاسمیرو: آنچلوتی وقتی فهمید رئال مادرید را ترک می‌کنم گریه کرد

سورپرایز ملیکا رسولی، دختر کاراته‌کای زنجانی برای علی دایی/ ویدئو

حمایت نمازگزاران اردبیلی از عملیات پهپادی موشکی «وعده صادق»

پیش‌بینی هوای ابری توام با رگبار باران برای اردبیل

جنازه 3 جوان مفقودشده در سبلان پیدا شد

عملیات وعده صادق غرور مسلمانان جهان را احیا کرد

رسالت سپاه، حفظ انقلاب اسلامی است

برگزاری المپیاد‌های علمی دانش آموزان در تبریز

لیگ برتر فوتبال / نساجی با عبور از تراکتور امیدوار شد

تشییع پیکر مادر شهید دوران دفاع مقدس در سراب

نساجی فاتح جنگ هواپیماداران! برگشت قائمشهر به لیگ

ترفندهای تمیزکاری خانگی

تداوم طرح مایه‌کوبی دام‌های سبک در مهاباد

تقدیر از عملیات مقتدرانه سپاه

عملیات وعده صادق با الهام از شهدا

انتقام سخت گرفته نشده است

برخورد موتورسیکلت با تیر برق جان دو جوان سردشتی را گرفت

آزمون مرحله دوم المپیاد‌های علمی دانش آموزان در تبریز

به اسرائیل می‌گوییم هر چقدر بیشتر تکان بخوری میخ بیشتری به بدنت فرو خواهد رفت

برگزاری راهپیمایی حمایت از عملیات وعده صادق در خوی و سلماس

عملیات وعده صادق هیمنه پوشالی رژیم صهیونیستی را درهم شکست

دستگیری عامل ایجاد تنش قومیتی در ورزشگاه 3 هزار نفری ارومیه

رونق بازار مهاباد با حضور مسافران و گردشگران

کنایه متس هوملس به حذف تیم‌های لیگ برتری: خوب درو کردیم، دوستان کشاورز من!

تساوی نساجی و تراکتور در 45 دقیقه نخست

نصرتی در دومین تجربه سرمربیگری تراکتور

پیام تسلیت مدیرکل بنیادآذربایجان غربی در پی درگذشت همکار خادم الشهدا حجت الاسلام «مصطفی حاجی حسینلو»

محبت کردنشون خیلی جالبه

تصاویر راهپیمایی نمازگزاران در حمایت از عملیات وعده صادق در سراسر کشور

عملیات وعده صادق از برکات وجود ارتش و سپاه مقتدر است

اقتدار جمهوری اسلامی در عرصه‌های نظامی در سایه وجود ولایت فقیه است

عملیات عمرانی بزرگترین پروژه مسیر گشایی تاریخ تبریز

امام جمعه اردبیل: ماجرا فقط پراندن چند کوادکوپتر در فضای اصفهان است

امام جمعه اردبیل: ماجرا فقط پراندن چند کوادکوپتر در فضای اصفهان است که قبلاً هم اتفاق افتاده بود

کنایه امام جمعه اردبیل به ادعای حمله اسرائیل به اصفهان /مگر کوادکوپتر قدرت دارد که مسیر دو هزار کیلومتری را طی کند؟

سفر رئیس جمهور ایران به پاکستان نگاهی رو به جلو در گسترش روابط میان دو کشور است

راهپیمایی مردم تکاب در حمایت از عملیات وعده صادق برگزار شد