پیام آذری

آخرين مطالب

خالق لینوکس: اپل باید در پردازنده‌ نسل بعد خود از هشت هسته‌ پردازشی بزرگ استفاده کند علمي

خالق لینوکس: اپل باید در پردازنده‌ نسل بعد خود از هشت هسته‌ پردازشی بزرگ استفاده کند
  بزرگنمايي:

پیام آذری - زومیت / خالق لینوکس با ابراز علاقه به کامپیوتر‌های جدید مک، خاطرنشان می‌کند که اپل باید پشتیبانی از توزیع‌های لینوکس را ارائه دهد و در پردازنده‌ی نسل بعد خود، از هشت هسته‌ی پردازشی بزرگ استفاده کند.
لینوس بندیکت توروالدز، مهندس نرم‌افزار فنلاندی‌آمریکایی، به‌واسطه‌ی آغاز و توسعه‌ی هسته‌ی لینوکس شناخته می‌شود و هم‌اکنون، مسئولیت هماهنگی پروژه‌ی لینوکس را برعهده دارد. مدتی پیش، از صحبت کریگ فردیگی درباره‌ی پشتیبانی از ویندوز در مک‌های مبتنی‌بر آرم در‌صورت دریافت مجوز مایکروسافت گفتیم و به‌نوعی فدریگی توپ را به زمین مایکروسافت انداخت. حال ترووالدز، خالق لینوکس، در مصاحبه‌ی جدیدی در انجمن Real World Tech، به علاقه‌ی خود برای استفاده از کامپیوتر‌های مک در‌صورت فراهم‌کردن توزیع‌های لینوکس در این کامپیوترها اشاره و خاطرنشان می‌کند این اپل است که از لینوکس پشتیبانی نمی‌کند.
ممکن است فکر کنید چه مشکلی در اجرای لینوکس وجود دارد که اپل و سایر شرکت‌ها از توزیع‌های آن پشتیبانی نمی‌کنند. سؤال اصلی این است که آیا لینوکس عملا روی همه‌ی پردازنده‌های کره‌ی زمین از 80386s تا IBM s390x و خانواده ARM، از جمله تراشه M1 اپل اجرا نمی‌شود؟ دقیقا ممکن است این‌طور باشد؛ اما برای راه‌اندازی و توسعه‌ی لینوکس، تنها پردازنده تأثیرگذار نیست و عوامل دیگر نیز مؤثر هستند. طبق گفته‌های توروالدز، اپل ممکن است درنهایت لینوکس را در سرویس ابری خود ارائه دهد؛ اما لپ‌تاپ‌های آن‌ها این کار را انجام نمی‌دهند. او در‌این‌باره می‌گوید:
منتظر لپ‌تاپ مبتنی‌بر آرم هستم که بتواند در طولانی‌مدت لینوکس را اجرا کند. به‌نظرم مک‌بوک ایرهای جدید به‌غیر از سیستم‌عامل مک OS بهترین دستگاه‌های ممکن بودند؛ اما واقعیت این است که دیگر زمان و حوصله‌ای ندارم که با شرکت‌ها برای متقاعدکردنشان به استفاده و پشتیبانی از لینوکس مبارزه کنم.
در اجلاس منبع آزاد لینوکس در سال جاری میلادی، توروالدز در مصاحبه با دیرک هوهندل، مدیر ارشد متن‌باز VMware، درباره‌ی تغییر معمار اپل به آرم و امکان اجرای لینوکس در آینده به این نکته اشاره کرد که حدود دَه سال از این واقعیت شکایت می‌کند که یافتن سخت‌افزار مبتنی‌بر آرم و مناسب برای توسعه‌ی لینوکس واقعا دشوار است. این در حالی است ‌که آن‌ها وجود دارند، اما مطمئنا تاکنون رقبای واقعی برای x86 نبوده‌اند.
توروالدز درادامه افزود: «بدون شک دوست دارم که یکی از مک‌های M1 را خریداری کنم؛ البته به‌شرطی که بتواند لینوکس را اجرا کند. خاطرات زیادی با مک‌بوک ایر 11 اینچی دارم که دَه سال پیش از آن استفاده می‌کردم؛ اما مجبور شدم تا از مک‌بوک مهاجرت کنم. تصمیم گرفتم از لپ‌تاپ‌هایی بهتر از مک‌بوک ایر 11 اینچی استفاده کنم؛ چون اپل رفته‌رفته کار با لینوکس در مک را سخت‌تر کرد. به‌نظرم مشکل اصلی M1 برای من پردازنده‌ی گرافیکی و سایر تجهیزات آن است و احتمالا این موضوع من را از استفاده‌ از آن‌ها منصرف می‌کند؛ زیرا تا وقتی اپل رویکرد خود را به‌سمت پشتیبانی از متن‌باز پیش نبرد، طبیعتا از پشتیبانی لینوکسی برخوردار نخواهد شد.»
مدت‌ها است که اپل رابطه‌ی عشق و نفرت را دربرابر جامعه‌ی متن‌باز در پیش گرفته است، نه آن‌چنان مانند مایکروسافت سال‌های گذشته از جامعه‌ی متن‌باز متنفر است و نه مانند مایکروسافت این روزها علاقه‌ای به این موضوع نشان می‌دهد. اپل هرگز جزئیات فنی سخت‌افزاری را ارائه نمی‌دهد که توسعه‌دهندگان متن‌باز به آن احتیاج دارند و توروالدز، تنها کسی نیست که انتظار دارد که چگونگی توسعه با سخت‌افزار مبتنی‌بر پردازنده‌ی M1 بازتر شود؛ زیرا گروه توسعه‌ی گوگل کروم نیز در توسعه‌ی مروکر کروم مبتنی‌بر M1 با مشکلاتی رو‌به‌رو شده‌اند.
طبق گفته‌های توروالدز، اپل بهتر است هسته‌های پردازنده‌ی اختصاصی خود را افزایش دهد و به‌جای استفاده از چهار هسته‌ی بزرگ برای انجام کار‌های سنگین و چهار هسته‌ی کوچک برای کارهای سبک‌تر، از هشت هسته‌ی بزرگ و هشت هسته‌ی کوچک استفاده کند؛ حتی اگر به کاهش شارژدهی منجر شود.
وی در این زمینه می‌گوید: «حتی اگر مسئله‌ی یادشده در کار نبود، انتظارم استفاده از هسته‌های پردازشی بیشتر خواهد بود. حتی در لپ‌تاپ، به عمر باتری 20 ساعته اهمیت نمی‌دهم و ترجیح می‌دهم بیشتر آن را به برق متصل کنم و در عوض هشت هسته‌ی بزرگ و بیشتر پردازشی داشته باشم. درباره‌ی محدویت رم مشکلی نخواهم داشت؛ 16 گیگابایت رم برای من کافی است؛ زیرا در لپ‌تاپ، کارهایی انجام نمی‌دهم که به رم بیشتری نیاز دارند. تمام کارهای من به خواندن ایمیل و انجام کامپایل‌های git و هسته خلاصه می‌شود. بله، کامپیوتر دسکتاپ من 64 گیگابایت رم دارد؛ اما به‌ این دلیل است که آن 32 هسته و 64 رشته را در خود جای داده است و من پردازش‌های موازی را با آن انجام می‌دهم. راستش را بخواهید حتی در این صورت نیز 32 گیگابایت رم برایم کافی خواهد بود.»
به‌گفته‌ی توروالدز، طبیعی است که سایر توسعه‌دهندگان و کاربران در کامپیوتر‌های جدید مک به قدرت بیشتری احتیاج داشته باشند و اغلب آن‌ها، افراد و توسعه‌دهندگانی هستند که چندین ماشین مجازی به‌کار می‌برند یا با استفاده از پرونده‌ی RAW عکاسی و فیلم‌برداری‌های سنگین و بزرگ را انجام می‌دهند.
به‌نوعی صحبت‌های لینوس توروالدز توپ را به زمین اپل انداخت و به اپل خاطرنشان کرد که اگر دوست دارند، افراد و توسعه‌دهندگانی را ببینید که از لینوکس در کامپیوتر‌های مک استفاده می‌کنند. تمام آنچه باید انجام دهند، این است که سخت‌افزار و درایورهای خود را بازکنند و تیم هسته‌ی لینوکس می‌تواند سایر کارها را خودش انجام دهد.
دیدگاه شما کاربران گرامی درباره‌ی صحبت‌های لینوس توروالدز در زمینه‌‌ی اپل و کامپیوتر‌های جدید مک مجهز به پردازنده‌ M1 چیست؟

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/287285/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تغییر چهرۀ بازیگر نقش «امپراتور یوری» در جدیدترین سریالش

هم‌نشست مجسمەسازی مفاخر در مهاباد آغاز شد

دستگیری عامل تنش در ورزشگاه سه هزار نفری ارومیه

جنجال فرودگاه تبریز، مربی خارجی تراکتور را فراری داد

تشدید نظارت بر مراکز تولید و بسته بندی کالا‌های اساسی آذربایجان شرقی

واکنش باشگاه تراکتور به حمله هواداران به بازیکنان

بیانیه باشگاه تراکتور درباره اتفاقات رخ داده در فرودگاه تبریز

حمایت تمام قد بازیکن پرتغالی تراکتور از شجاع خلیل زاده + عکس

ترک داروی مشهور لاغری چه عوارضی بر بدن دارد؟

بانوی 50ساله میرآبادی در رودخانه غرق شد

پیدا شدن پیکر بی جان 2 جوان در این استان

جدیدترین قیمت سکه، نیم سکه، ربع سکه و طلای 18 عیار در بازار | جدول قیمت ها

واکنش اسلام‌آباد به تحریم‌های جدید آمریکا علیه برنامه موشکی پاکستان

جدیدترین وضعیت دریاچه ارومیه (فیلم)

برتری آریان همدان برابر تیم نود در ارومیه

انفجار مغازه عطرفروشی در ارومیه

پرداخت 5670 میلیارد تومان تسهیلات بانکی به واحد‌های صنعتی آذربایجان غربی

(ویدیو) لحظه انفجار مغازه عطرفروشی در ارومیه

ورزشکاران زنجانی 370 مدال رنگارنگ کسب کردند

ضبط 47 دستگاه ماینر قاچاق در ارومیه

محفل شعر ترکی رضوی در تبریز برگزار می‌شود

اطلاعیه باشگاه تراکتور؛ اتفاقات فرودگاه تبریز باعث تاسف است

بیانیه هیأت مدیره باشگاه تراکتور/ مذاکره با گزینه‌های سرمربیگری

واکنش باشگاه تراکتور به اتفاقات فرودگاه تبریز/ ادامه مذاکره با گزینه‌های هدایت تیم

واکنش هیئت مدیره تراکتور به حمله هواداران به خودروی سرخپوشان

اولین واکنش تراکتور به اتفاقات جنجالی فرودگاه

ادامه حواشی «مست عشق»؛ چرا اکران فیلم به تعویق افتاد؟

آذربایجان شرقی جایگاه اول صادرات شیرینی و شکلات

ضرورت تکمیل پروژه‌های راه‌سازی مرند

تهران صاحب آرامستان جدید در این دو منطقه می شود

انتقاد شدید روحانی مشهور از گرانی کمرشکن

در دیدار رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با مدیران ارشد بیمه دی مطرح شد؛ بیمه دی موجب رضایتمندی خانواده‌‌ی بزرگ ایثار و شهادت و مایه‌ی آبرومندی در دولت گردید

تغییر چهره «ارغوان مشکات» سریال دلدادگان بعد 7 سال در 34 سالگی

لحظه انفجار مغازه عطرفروشی در ارومیه

انتصاب سرپرست جدید موسسه آموزشی علوم وفنون کیش

اعلام برنامه های هفته سلامت در نشست رییس مرکزتوسعه سلامت با خبرنگاران

ساخت و ساز در کیش باید الگوی صنعت ساختمان سازی در کشور باشد

هشدار فعالیت سامانه بارشی تا روز دوشنبه در چند استان

ماجرای گروگان گیری دختر 16 ساله در تهران

با همکاری دستگاه‌های اجرایی به دنبال توسعه ورزش استان هستیم

اعلام نرخ اقلام اساسی بازار سمنان در روز شنبه اول اردیبهشت

ورزش نابینایان و توانیابان مورد توجه قرار گیرد

تاسیس بنیاد مسکن نشات گرفته از افکار ربّانی امام راحل بود

ورزش نابینایان و توان‌یابان مورد توجه قرار گیرد

صدور و تمدید 180 پروانه « کابرد علامت استاندارد اجباری » در استان اردبیل

آمادگی گلبالیست‌های اردبیلی برای حضور در پارالمپیک پاریس

کاوش‌های باستان‌شناسی در پارس‌آباد و بیله‌سوار

صدور و تمدید 180 پروانه «کاربرد علامت استاندارد اجباری» در استان اردبیل

رهاسازی 285 میلیون مترمکعب آب از سد بوکان

زن 50 ساله میرآبادی در رودخانه غرق شد