پیام آذری

آخرين مطالب

چند دستگاه استخراج رمز ارز در ایران وجود دارد؟ علمي

چند دستگاه استخراج رمز ارز در ایران وجود دارد؟
  بزرگنمايي:

پیام آذری - اقتصاد آنلاین / رییس کارگروه استخراج انجمن بلاکچین ایران با بیان اینکه آمار رسمی درباره تعداد دستگاه های استخراج رمز ارز وجود ندارد، گفت: برآوردی که حدود دو سال قبل انجام شده، نشان می‌دهد 500 هزار دستگاه در ایران موجود بوده است.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، سال گذشته قبل از این‌که صنعت استخراج رمز ارز در کشورمان قانونی شود، به ماینرها (استخراج‌کنندگان رمزارز) قاچاقچی برق می‌گفتند. اما پس از مدتی، دولت این صنعت را به رسمیت شناخت. اما به رسمیت شناختن این صنعت به این معنی نبود که مانند دیگر صنایع با آن برخورد شود.
استخراج رمز ارز با انرژی کمتر و بازدهی بیشتر
«محمدرضا شرفی» رییس کارگروه استخراج انجمن بلاکچین ایران روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: برخورد دستگاه‌ها با استخراج رمز ارز خیلی سخت‌تر و محدودتر از صنایع دیگر است. محدویت‌هایی که خلاف قانون است اما هنوز نتوانسته‌اند از آن‌ها عبور کنند.
او معتقد است با قوانین دست و پاگیری که در این حوزه وضع شده، معدود اشخاصی می‌توانند در حوزه استخراج رمز ارز فعالیت کنند و همه مردم در حال حاضر راهی برای ورود به این فعالیت ندارند. فعالیتی که با صرف انرژی کمتر نسبت به صنایع دیگر، پربازده‌تر است.
وی با این توضیحات افزود: طبق مصوبه تیرماه سال گذشته هیات دولت، استخراج رمز ارز به عنوان یک فعالیت تولیدی صنعتی به رسمیت شناخته شد اما دستورالعمل وزارت صمت برای فعالیت استخراج رمز ارز در کشور بسیار عجیب است و فعالیت مجموعه‌ها را به طور عملی به شهرک‌های صنعتی که زیر نظر شرکت شهرک‌های صنعتی فعالیت می‌کنند، محدود کرده است که این شرکت هم اجازه برای فعالیت نمی‌دهد.
شرفی تشریح کرد: به واسطه این اتفاق بسیاری از سرمایه‌های کشور بدون استفاده مانده‌اند. ورود به این‌ صنعت نیاز به سرمایه‌گذاری مجدد و اتلاف منابع دارد که این موضوع کاملا مغایر با اصول جهش تولید است. برای برداشته شدن این موانع، نامه‌نگاری‌هایی انجام دادیم اما هنوز چاره‌ای برای آن اندیشیده نشده است.
در این زمان خاص است که می‌توان از دستگاه‌هایی که وارد شده در مسیر قانونی استفاده کرد. اگر مسیر قانونی وجود نداشته باشد، مردم ناچار دستگاه‌های قاچاق خود را به زیرزمین‌ها می‌برند و فرصتی که می‌تواند به نفع کشور باشد به همین سادگی از دست رفته و تبدیل به تهدید می‌شود.
شرفی افزود: علاوه بر این وزارت صمت محدویتی برای انشعاباتی که اکنون بدون استفاده مانده، در نظر گرفته است. در حالی که می‌توان با تغییر تعرفه از این انشعابات برای استخراج رمز ارز استفاده کرد اما با محدود کردن این امکان، حداقل توان انشعاب را 250 کیلووات در نظر گرفته‌اند.
سهم کشور از استخراج رمز ارز قابل وصول است
او در توضیح این که چرا تخصیص حداقل 250 کیلووات می‌تواند مشکل‌آفرین باشد، افزود: در این توان صرفا می‌توان از ترانسفورماتور زمینی استفاده کرد که قیمت آن 2.5 برابر ترانس هوایی است و این تفاوت قیمت به فعالان این صنعت تحمیل شده است.
شرفی با بیان این‌که ما در کشور، صنعتی نداریم که برای تولید آن میزان «حداقلی» در نظر گرفته شده باشد، خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم از افراد دعوت کنیم که به صورت شفاف کار کنند، باید موارد این‌چنینی در آن لحاظ شود. اگر فعالیت شفاف شود، سهم کشور از این فعالیت اقتصادی قابل وصول است. اما زمانی که موانع ایجاد می‌شود و افراد نمی‌توانند قانونی کار کنند، ممکن است به سمت مسیرهای نادرست بروند.
شرفی فعالیت غیرمجاز، استفاده از برق به شیوه نادرست و پایین‌تر از تعرفه، واردات دستگاه‌های قاچاق و شفاف نبودن فعالیت ماینینگ در جامعه را مسیرهای نادرستی می‌داند که افراد ممکن است در آن قدم بگذارند.
دستگاه‌های ماینینگ، ثبت می‌شوند
او درباره مصوبه خوداظهاری دستگاه‌های ماینینگ گفت: تقریبا از حدود 25 روز قبل خوداظهاری دستگاه‌های ماینینگ آغاز شده است. به واسطه این سایت، فقط دستگاه‌های ثبت شده در این صنعت به رسمیت شناخته می‌شوند و در واقع می‌توان گفت دستگاه‌های استخراج رمز ارز در حال «رجیستر شدن» است. اما زمانی این کار می‌تواند تاثیر خوبی داشته باشد که موانعی که وزارت صمت سر راه استخراج رمز ارز گذاشته است، حذف شود و فعالیت در این صنعت شفاف شود.
رییس کارگروه استخراج انجمن بلاکچین ایران درباره تعداد دستگاه‌های ماینینگ موجود در ایران با بیان این که آمار رسمی در این خصوص وجود ندارد، افزود: برآوردی که حدود دو سال قبل انجام شده، نشان می‌دهد 500 هزار دستگاه در ایران موجود بوده، البته اکنون و با گذشت این مدت، قطعا تعدادی از این دستگاه‌ها از رده خارج شده‌اند.
وی افزود: در تمامی صنایع معمولا طول عمر خطوط تولید بین10 تا 20 سال است اما عمر حداکثری دستگاه‌های استخراج رمز ارز 2 سال است. در حوزه استخراج رمز ارزها، هر چند ماه یکبار دستگاه‌های به روزتر وارد چرخه کار می‌شوند و فعالان این حوزه باید مدام به فکر جایگزین کردن تکنولوژی‌های جدید باشند.
این فعال صنعت ماینینگ درباره گستره فعالیت استخراج‌کنندگان رمز ارز در داخل کشور گفت: 90 درصد افراد فعال در این حوزه در مناطق آزاد و ویژه در حال کار کردن هستند که ورود به آن مکان‌ها کار هر کسی نیست. 10 درصد مابقی نیز در سرزمین اصلی مشغول فعالیت هستند. در حالی که بسیاری از مناطق ویژه و آزاد از نظر اقلیمی مناطق مساعدی برای این کار نیستند.
شرفی در توضیح بیشتر خاطرنشان کرد: دستگاه‌های استخراج رمز ارز در زمان فعالیت گرما ایجاد می‌کنند و برای رفع این گرما نیاز است هوای مجموعه مرتبا رصد شده و خنک‌سازی صورت شود. برای تامین درجه دمای مناسب برای دستگاه‌ها سیستم خنک‌کننده تعبیه می‌شود. سیستمی که علاوه بر برق، به منبع آب هم نیاز دارد. اگر استخراج کنندگان بتوانند در اقلیم مساعد فعالیت کنند قطعا انرژی کمتری صرف می‌شود.

پیام آذری

هزار مجوز فعالیت صادر شده است
وی با بیان این‌که برای این فعالیت تا الان هزار مجوز صادر شده است، تاکید کرد: از آذر سال گذشته که وزارت صنعت صدور مجوز را آغاز کرد، حدود هزار مجوز صادر شده است که اکنون به دلیل محدویت‌هایی مانند انشعاب برق، محدودیت محل استقرار، سرمایه، میزان توان پردازشی، زیرساخت‌های که باید در واحدهای صنعتی لحاظ شوند، تنها20 مجموعه فعالیت می‌کنند.
شرفی درباره قیمت روز دستگاه‌های استخراج رمز ارز گفت: شنیده‌ها حاکی از آن است که دستگاه‌های استخراج رمز ارز به دلیل بالا رفتن قیمت بیت‌کوین افزایش 100 درصدی قیمت داشته‌اند و الان با میانگین سه تا چهار هزار دلار خرید و فروش می‌شوند.
او بالا رفتن مصرف برق به واسطه استخراج بیت‌کوین را نوعی فرافکنی می‌داند که شاید ریشه سر و صدای آن به شبکه‌های خارجی برمی‌گردد. شرفی گفت: زمانی که این موضوع در کشور مطرح شد، بیش از رسانه‌های داخلی، رسانه‌های خارجی آن را در بوق و کرنا کردند تا یک دروغ را در جامعه بسط بدهند. آن‌ها قصد دارند با تبلیغ مساله‌ای غیر واقعی را واقعی جلوه دهند و با همراه سازی افکار عمومی فرصت استخراج رمز ارز و منافعی که در این مسیر می‌توان به دست آورد را از کشور بگیرند.
وی خاطرنشان کرد: براساس برآوردهای انجام شده، 4 درصد از کل استخراج رمزارزها در ایران انجام می‌شود. طبق محاسبه‌های انجام شده، هر ساعت 12 هزار مگاوات در جهان صرف استخراج بیت‌کوین می‌شود. اگر برای ایران سهم 5 درصدی هم در نظر بگیریم، می‌توان گفت هر ساعت تقریبا 600 مگاوات برق مصرف می‌شود که وزارت نیرو برای 310 مگاوات آن مجوز صادر کرده است.
رییس کارگروه استخراج انجمن بلاکچین ایران افزود: اکنون مصرف برق در ساعت اوج مصرف40 هزار مگاوات است و این عدد آن‌قدر تاثیرگذار نیست که باعث خاموشی گسترده و اختلال شود. تصور می‌کنم برخی رسانه‌های غربی با تمرکز بر این اخبار نادرست و ایجاد فشار توسط افکار عمومی در اثر اطلاعات غلط قصد دارند ما را وادارند تا با دست خودمان کشور را از عواید این صنعت محروم کنند. قیمت برقی که در این صنعت استفاده می‌شود، 10برابر تعرفه برق صنعتی است که از نظر مالی هم برای کشور آورده خوبی دارد.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/312623/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کشف 11 میلیارد ریال کالای قاچاق در نوار مرزی آذربایجان غربی

تلاش 5 ساعته برای نجات نوجوان مصدوم اشنویه‌ای

کشف‌وضبط 56 اصله الوار قاچاق جنگلی در اردبیل

سقوط مرگبار جرثقیل در بندر امام خمینی

مرگ تلخ و دردناک دو مرد ایرانی داخل چادر مسافرتی

هوا رو به گرمی می‌رود

رویکرد حساب 100 امام محرومیت زدایی از جامعه است

تخصیص اعتبارات احداث سالن ورزشی نابینایان و توان‌یابان در اردبیل

روایت روزنامه پاکستانی از اهمیت سفر رئیس جمهور ایران به اسلام آباد

کشف و ضبط 56 اصله الوار قاچاق جنگلی در اردبیل

حادثه رانندگی در در محور مرگنلر _ ماکو

وضعیت سیل‌زدگان در سیستان و بلوچستان؛ مدیریت بحران کجاست؟

رهاسازی ماهی 300 کیلویی به رود خانه ارس

خانم 50 ساله در رودخانه خدرآباد میرآباد جان خود را از دست داد

فیلم/ لحظه انفجار مغازه عطرفروشی در ارومیه

اجرای 70 طرح بهداشتی و درمانی در آذربایجان شرقی

سرمربی لیگ برتر انگلیس در راه تبریز

تردید مربی ولزی برای حضور در تراکتور

همسر رهبر انقلاب، ناشناس به مطبم مراجعه کرد!

سیدحسین آماده جنگ دستکش طلایی در تبریز!

نصیرزاده: اثر اتفاقات فرودگاه انتخاب سرمربی تراکتور را مشکل کرده/ نظر ما روی سرمربی خارجی است

تجهیز محیط بانان آذربایجان شرقی به وسایل مدرن

زمان دقیق افزایش حقوق بازنشستگان 1403 اعلام شد

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 1 اردیبهشت 1403

تصاویری تلخ از انفجار مغازه عطرفروشی در ارومیه!

با پسر کوچک تر از خودمون ازدواج کنیم؟

ایجاد و تقویت مراکز نیکوکاری در واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل

بهار چشم‌نواز شهر بیله‌سوار + فیلم

جسد 3 مفقودشده در ارتفاعات مشگین‌شهر پیدا شد

گلبالیست‌های اردبیلی آماده حضور در پارالمپیک پاریس می‌شوند

شرکت 1400 داوطلب در آزمون تامین نیروی انسانی مدیریت تامین اجتماعی اردبیل

176 گواهینامه انطباق استاندارد در اردبیل صادر شده است

کشف بیش از 21 کیلو تریاک در شهرستان پارس‌آباد

بانوی دارت‌باز اردبیلی به اردوی تیم ملی راه یافت

عملیات وعده صادق مطالبه ملی بود

جدیدترین وضعیت دریاچه ارومیه + فیلم | جزیره‌های شمال‌غرب دریاچه غرق آب شدند

اشتغال‌زایی 2 هزار و 468 مددجوی بهزیستی در آذربایجان‌غربی

خسارت سرمای دیررس بهاره به محصولات زراعی اهر

فیلم/ حملهٔ هواداران تراکتور به بازیکنان در فرودگاه تبریز

جنجال در لهستان: بازیکن و هوادار به جان هم افتادند!

اجرای 70 طرح بهداشتی و درمانی در آذربایجان‌ شرقی

سرمربی لیگ برتر انگلیس در راه تبریز | مربی سابق گرت بیل جایگزین خمس می‌شود

یک میلیارد و 542 میلیون دلار کالا از آذربایجان شرقی صادر شد

اطلاعیه فراجا درباره برخی برخورد‌های اخیر گشت ارشاد

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

تغییر چهره بازیگر نوجوان نقش «فرید» آوای باران بعد 11 سال در کُره

ساخت 3180 واحد مسکونی در شهرک شهیدخراسانی اردبیل

اجرای 87 پروژه گردشگری در استان اردبیل

تحویل 1000 واحد مسکونی به محرومان در اردبیل

افزایش 2 برابری اعتبارات عمرانی ورزش اردبیل