پیام آذری

آخرين مطالب

عدم تمایل جمهوری آذربایجان به روند ادغام در اروپا گفتگو

عدم تمایل جمهوری آذربایجان به روند ادغام در اروپا
  بزرگنمايي:

پیام آذری - به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، یکی از رویدادهای در دستور کار سیاسی این هفته قفقاز جنوبی، سفر صدیر جپاروف رئیس جمهوری قرقیزستان به جمهوری آذربایجان بود.
گفتگوهای صدیر جپاروف با الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان در چارچوب این سفر را می‌توان به عنوان گسترش روابط دوجانبه و همکاری چندجانبه یاد کرد.
در این سفر 18 سند بین جمهوری آذربایجان و قرقیزستان امضا شد.
بر اساس مفاد آن اسناد، می‌توان گفت که دو کشور بر دیدگاه پویایی روابط اقتصادی-تجاری و حمل‌ونقل تأکید دارند.
الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان طی کنفرانس مشترک با همتای قرقیزستانی خود برای مطبوعات اعلام کرد: ما به طور گسترده در بخش انرژی و حمل‌ونقل بحث کردیم. ما در اینجا پتانسیل زیادی را می‌بینیم. ما علاقه‌مند به پروژه‌های سرمایه‌گذاری انرژی‌های تجدیدپذیر در قرقیزستان هستیم. در مورد بخش حمل‌ونقل، پروژه‌های حمل‌ونقل بزرگ و ساخت راه‌آهن در قرقیزستان و آذربایجان در حال اجرا هستند. البته در حال حاضر لازم است رایزنی‌ها در زمینه دیجیتالی شدن مسیرهای حمل‌ونقل و توافق بر سر سیاست تعرفه آغاز شود. ما باید مسیر اروپا را از طریق دریای خزر، آسیای مرکزی نه‌تنها از نظر مسافت، بلکه از نظر جذابیت تجاری نیز راحت کنیم.
صدیر جپاروف نیز گفت: در این مذاکرات دورنمای فعالیت متقابل دو کشور در خصوص توسعه کریدورهای حمل‌ونقل بین‌المللی از آسیای مرکزی و قفقاز جنوبی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
این اظهارات حاکی از آن است که طرفین در حال بررسی زمینه‌های منطقه‌ای گسترده‌تر در فضای ژئوپلیتیکی هستند و در عین حال بر اهمیت حمایت از یکدیگر در روابط دوجانبه و سازمان‌های بین‌المللی تأکید دارند.
تراب رضایف کارشناس سیاسی آذری در مورد توسعه روابط جمهوری آذربایجان با قرقیزستان در مصاحبه با خبرگزاری ترند گفت: جمهوری آذربایجان در واقع آشکارا اعلام کرده که ما دیگر از روند ادغام در اتحادیه اروپا حمایت نمی‌کنیم.
وی تأکید کرد: مسیر آینده ما از طریق ادغام با کشورهای تُرک است. روابط سیاسی، اقتصادی و نظامی بین آذربایجان و ترکیه برقرار است. ما با قزاقستان و ترکمنستان در زمینه انرژی، حمل‌ونقل و لجستیک همکاری داریم. در 2 سال گذشته، گردش تجاری بین کشورهای تُرک بیش از دو برابر شده است.
این کارشناس سیاسی خاطرنشان کرد: روابط اقتصادی و سیاسی با قرقیزستان هنوز ضعیف است. ما در تلاش برای بهبود روابط سیاسی و اقتصادی با قرقیزستان در آینده هستیم. علاوه بر این، بین کشورهای ما در مسائل تاریخی، ملی، فرهنگی و مذهبی ارتباط وجود دارد. استقبال از رئیس‌جمهور الهام علی‌اف در سفرهایش به قزاقستان، ازبکستان و قرقیزستان نشان داد که روابط با کشورهای تُرک مبتنی بر پیوند اخلاقی است. به همین ترتیب، به ویژه مهم است که یادآوری کنیم که رؤسای جمهور قزاقستان و ازبکستان در طول سفرهای خود به آذربایجان، مدرسه‌ای در قره‌باغ ساخته و از زیرساخت‌ها حمایت می‌کنند. قرقیزستان نیز در کار ساخت‌وساز در سرزمین‌های آزاد شده آذربایجان مشارکت خواهد کرد. برداشتن چنین گامی از طرف قرقیزستان برای ما اهمیت ویژه‌ای دارد. در همین زمان بنای یادبود چنگیز آیتماتوف در آذربایجان برپا شد. این به روابط ملی، فرهنگی و ادبی نیز کمک می‌کند.
«آقشین کریموف» در روزنامه «کاسپی» در این خصوص می‌نویسد: برای روشن شدن بیشتر موضوع باید گفت که قرقیزستان را نمی‌توان کشوری بسیار قوی از نظر قدرت نظامی و شاخص‌های اقتصادی دانست. اما عضویت بیشکک در سازمان کشورهای تُرک (TDT) سود اقتصادی، سیاسی و ژئوپلیتیکی بیشتری برای آن به همراه دارد. آذربایجان و متحد راهبردی آن ترکیه نقش عمده‌ای در شکل‌گیری این وضعیت دارند. هدف پشت سر هم باکو-آنکارا محافظت قابل‌توجه از دولت‌های تُرک در کشورهای آسیای مرکزی، از جمله قرقیزستان، از عواقب رقابت غرب، روسیه و چین از نظر منافع مشترکشان است.
آقشین معتقد است: بنابراین، علاوه بر تقویت هویت سازمان کشورهای تُرک در قرقیزستان، نشان دادن علاقه به ثبات سیاسی و امنیت پایدار در این کشور بسیار مهم است. کشور آذربایجان به رهبری الهام علی‌اف از ثبات و امنیت در همه مناطق حمایت می‌کند. با این حال، در بحبوحه تشدید رقابت تمرکز جهانی قدرت، بسیاری از مناطق در معرض مداخله خارجی قرار دارند. وضعیت سیاسی و امنیتی قرقیزستان نیز حساس است و خطر تحت فشار قرار گرفتن در بحبوحه رقابت قدرت را از دست نداده است. بنابراین، نیاز به افزایش توجه به پروژه‌های سرمایه‌گذاری در مقیاس بزرگ برای تضمین ثبات سیاسی، اقتصادی و امنیتی در قرقیزستان وجود دارد. به همین دلیل، تصادفی نیست که الهام علی‌اف و صدیر جپاروف مواضع خود را در مورد سبد سرمایه‌گذاری در پرتو همکاری‌های اقتصادی-تجاری و حمل‌ونقل متقابل بیان کردند.
وی تأکید می‌کند: البته نمی‌توان تقویت اهرم اقتصادی چین در منطقه آسیای مرکزی را نادیده گرفت. پکن سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی قابل‌توجهی را در آسیای مرکزی به عنوان بخشی از طرح کمربند و جاده انجام می‌دهد و فرصت‌های قابل‌توجهی برای توسعه زیرساخت‌ها ارائه می‌دهد. آخرین نمونه از آن برای دولت بیشکک، پروژه راه‌آهن چین- قرقیزستان- ازبکستان است. در حال حاضر، توجه به پروژه راه‌آهن چین، قرقیزستان، ازبکستان، خزر و ایجاد فرصت برای افزایش گردش کالا می‌تواند به عنوان یک اولویت مهم در خط باکو-بیشکک تلقی شود. بنابراین، قرقیزستان باید به چالش‌های قرار دادن این کشور در یک تعادل سالم قابل‌توجه در زمینه روابط با آذربایجان و نمایندگی در سازمان کشورهای تُرک نگاه کند. از این منظر می‌توان گفت که نظم سیاسی سازمان کشورهای تُرک از نشان دادن رویکرد چند بعدی خود بین روسیه-غرب-چین ابایی ندارد. زیرا بسیاری از پروژه‌ها در منطقه از جمله کریدور حمل‌ونقل ترانس خزر (دالان میانی) بر فرصت‌های ژئوپلیتیک چین تمرکز دارند. این افزایش توجه بدون شک غرب و روسیه را تا حد امکان بر روی رقابت شدیدتر با یکدیگر متمرکز می‌کند. با این حال، تمرکز بر جهت‌گیری غربی نخبگان سیاسی قرقیزستان از وابستگی اقتصادی یک‌طرفه جلوگیری می‌کند و جذب سرمایه‌گذاری خارجی مستقیم یا غیرمستقیم را تسهیل می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/677328/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بارش تگرگ در کلیبر

سماق را این‌طور مصرف کنید تا وزن کم کنید

ایجاد 2700 فرصت شغلی جدید در اردبیل

بازدید وزیر کشور از مرز بازرگان در ماکو

معرفی 5 غذای محلی که اسم آن‌ها را کمتر شنیده‌اید

شهردار بوکان انتخاب شد

دادستان کل کشور عازم تاجیکستان شد

تکذیب برخی ادعا‌ها در مورد زندانیان رأی باز زندان بوکان

آخرین خبر از پرونده دختر آیت الله رفسنجانی

تغییر چهره متین ستوده بازیگر نقش ترانه در سریال لیسانسه ها/ تصاویر

بلیت‌فروشی بازی تراکتور و مس رفسنجان آغاز شد

سد نهند تبریز‌ سرریز کرد

کشف و ضبط 13 قبضه سلاح از متخلفان شکار در اردبیل

سایپا زیر قولش زد | فروش 3 خودرو به تعویق افتاد

سد نهند تبریز‌ سرریز کرد + تصویر

مصاف پیشکسوتان تراکتور و استقلال در تبریز

یک سد مهم دیگر سرریز شد + عکس

بارش‌های سنگین در راه ایران ؛ هشدار نارنجی صادر شد | تشدید بارش ها در 17 استان تا پایان هفته

سازمان امنیت و همکاری اروپا درباره قره‌باغ دخالت نمی‌کند

پیشرفت 91 درصدی پروژه جهاد آبرسانی آذربایجان شرقی

ادای احترام رییس جهاد دانشگاهی به مقام شامخ شهدای آذربایجان‌غربی

کشف بیش از 7 هزار لوازم آرایشی قاچاق در پایتخت

دیدار نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با دختران شهدا

دکتر قاضی‌زاده هاشمی: اتحادیه‌ ناشران در حوزه فرهنگ مقاومت ایجاد شود

ادعای خیانت و سقط جنین دولتشاهی که شجریان به آن واکنش نشان داد/ ویدئو

تیپ و چهره تازه «جمیله زن تقی» سریال پایتخت بعد 5 سال در 48 سالگی

هشدار تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی

پیش‌بینی تداوم وزش باد در استان اردبیل

شناسایی 435 صفحه هنجارشکن در فضای مجازی استان اردبیل

پزشکانی که صادر می‌کنیم و پزشکانی که مجبوریم وارد کنیم!

گردشگری شهرستان خلخال در مسیر توسعه قرار دارد

افزایش 13 درصدی مصرف فرآورده‌های نفتی در منطقه اردبیل

ایجاد مراکز مشاوره فعال راهکاری برای کاهش مشکلات دانشجویان است

شناسایی 435 صفحه اینستاگرامی هنجارشکن در اردبیل

70 هزار کشاورز در صف خرید تراکتور

تکذیب فروش اراضی خلعت‌پوشان تبریز

ایستگاه زنجان پایان راه زوج کلاهبردار

پایان 26 ساعت سفر: تیم ملی به برزیل رسید

سد نهند تبریز سرریز شد

امضای قرارداد ساخت هزار آنتن هیبرید نسل پنجم تلفن همراه توسط جهاددانشگاهی

10 میلیون یورو صرفه‌جویی ارزی ساخت 2 هزار آنتن هیبرید

ویترین تسنیم شماره 665/ «یار مهربانِ کتاب»

بازدید وزیر کشور از پایانه مرزی بازرگان

صدور هشدار نارنجی/ تشدید بارش ها در 17 استان تا پایان هفته

نخستین همایش ملی «زن، اسلام و دنیای معاصر» با حضور پژوهشگرانی از 40 دانشگاه کشور برگزار می‌شود

عاشقانه مونا کرمی و سپند امیر سلیمانی در ماه عسل/ عکس

رونمایی گلزار از وسیله نقلیه جدید و متفاوتش/ عکس

بارش‌های رگباری در آذربایجان‌ غربی ادامه دارد

آغاز عملیات حفاری چاه‌ جذبی در سطح شهرداری منطقه 6 تبریز

نقش رستم و کابوس فرونشست زمین ؛ تصاویری از ترک‌های نگران‌کننده در کنار آرامگاه شاهان هخامنشی (+عکس)