پیام آذری

آخرين مطالب

استاد مرموز در دانشگاه معروف تهران؛ ترک تحصیل دانشجویان در مقطع دکترا/ «استاد ایمیل زد و فرصت مطالعاتی را از بین برد» اجتماعي

استاد مرموز در دانشگاه معروف تهران؛ ترک تحصیل دانشجویان در مقطع دکترا/ «استاد ایمیل زد و فرصت مطالعاتی را از بین برد»
  بزرگنمايي:

پیام آذری - به گزارش خبرآنلاین، چرا مهاجرت دانشجویان به خارج کشور گسترش یافته است؟ امروز کشور با بحران مهاجرت روبه‌روست و این بحران دلایل گوناگونی را در داخل ایران دارد. از همه دلائل سیاسی و اجتماعی بیرونی که بگذریم، بخشی از این دلائل به داخل دانشگاه و مدیریت آن باز می گردد. ناکارآمدی در ساختار مدیریت و شیوه‌های رفتاری استادان دانشگاه می‌تواند نقش به سزایی در ترک تحصیل و دل‌زدگی و نهایتا مهاجرت دانشجویان به خارج شود.
نمونه یکی از دانشگاه‌های مهم کشور
دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، از جمله نقاط مهم آکادمیک کشور است که در توسعه علمی حوزه‌های مختلف مرتبط با شیمی، نقشی بالایی دارد. دانشکده‌ای که پس از انقلاب اسلامی روییدن گرفت. از سال 1369 رشته شیمی کاربردی آن در مقطع کارشناسی شروع شد. در سال1371 در مقطع کارشناسی ارشد، دانشجو پذیرفت و از سال 1380 به تربیت دانشجو در مقطع دکتری اقدام کرد. در سال 1392 گروه شیمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی به دانشکده شیمی ارتقا یافت.
امروز مقطع دکتری دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، نقش حساسی را در تربیت دانشجویان برای امروز و فردای توسعه علمی کشور دارد. در این میان نقش استادان و اعضای هیات علمی این دانشگاه، در این راستا بسیار حساس است چه بسا اگر استادانی، به هر دلیل راه منطقی دانش اندوختن را بر دانشجویان ببندند، بی شک راه علمی کشور را سد کرده اند.

پیام آذری

ماجرای یک استاد ناهنجار
در سال های اخیر دانشجویان مختلفی در رشته شیمی دانشگاه خواجه نصیر ترک تحصیل یا مهاجرت کرده‌اند. علت این ترک تحصیل یا مهاجرت اما جالب است و گفته شده که ریشه‌های رفتاری در درون دانشگاه دارد. عموم دانشجویان نخبه پسر و دختر در مقطع دکتری شیمی طی تماس و ارتباط با خبرآنلاین بیان کرده‌اند که به دلیل روش‌های نادرست اخلاقی و فشارهای روانی و رفتاری داخل دانشگاه، از ادامه تحصیل انصراف داده اند.
مشاهدات عینی دانشجویان
گذشته از مشاهدات عینی و روایت های گوناگون دانشجویان، تحقیق و بررسی‌های میدانی تایید می‌کند که کارمندان اداری و حتی برخی از اساتید این دانشکده نیز بر وجود یک عامل نابهنجار در حوزه آموزشی دانشگاه اقرار دارند.
یکی از دختران دانشجوی نخبه علمی کشور که از این دانشگاه ترک تحصیل کرده، درباره برخی رفتارهای یکی از استادان دانشگاه می گوید: «از جمله کارهایی که به ما تحمیل می شد این بود که در کلاس شیمی، روی دست بچه‌ها هزینه‌های گزافی می‌گذاشتند. یکی از استادان دانشجویان را مجبور می‌کرد که برای او وسیله‌های آزمایشگاهی بخرند و اگر نمی‌خریدند به آنها توهین می کرد و از طرفی هم این وسایل را به بچه ها نمی داد و در کمدش پنهان می‌کرد. یا مثلا ما برای دفاع، به کریستال احتیاج داشتیم. این استاد، یک هزینه هنگفتی را به ما تحمیل می کرد که باید کریستال های ما به خارج از کشور ارسال شود. از ما یک میلیون پول پست می گرفت که کریستال ها را به لهستان بفرستد. در حالی که این کار در داخل کشور بدون هزینه یا با کمترین هزینه انجام می شد و هیچ نیازی برای ارسال به خارج کشور نبود.»
از دانشجویان خواسته شد تا برای اثاث کشی خانه استاد کمک کنند
یکی از دانشجویان نخبه علمی که در چند دانشگاه کشور با رتبه بالا قبول شده، درباره ناهنجاری‌های رفتاری این استادان دانشگاه خواجه نصیر گفت: « آنچه دریافتم یک وضعیت آزار دهنده بود. ما با استادی روبرو بودیم که حتی خارج از زمان دانشگاه، طی تماس‌هایی با ما برخوردهای تحقیرآمیز می کرد. استادی از تحقیر دانشجویان لذت می برد. دانشجویان را به بالا شهری و پایین شهری تقسیم می کرد و بچه های پایین شهری را با زشت‌ترین بیان‌ها خطاب می‌کرد. استادی وارد مسائل خصوصی و شخصی دانشجویان می شد و این مسائل را بین دانشجوها ترویج می کرد. حتی به دانشجویان تهمت دزدی از آزمایشگاه زده شد. حتی یک بار از دانشجویان خواسته شد تا برای اثاث کشی خانه یکی از استادان کمک کنند!»

پیام آذری

دانشجویان دکتری که به دلیل فشارهای روانی انصراف دادند
یکی دیگر از دانشجویانی که شش ترم درس خوانده و آماده دفاع پایان نامه بوده به دلیل فشارهای روانی یکی از استادان از به پایان رساندن تحصیلش انصراف داده و می گوید: «آنچه ما می‌گوییم ناشی از سختگیری یک استاد نیست. سختگیری با آزار دادن تفاوت دارد. این مثلا استاد، یک شخصیت صد در صد منفی دارد که هدفش آزار دادن دانشجوست. از اینکه به دانشجویان توهین کند و تهمت بزند تا اینکه وسایل و ابزار و مواد آزمایشگاه را به دانشجویان ندهد. این‌ها رفتارهایی بود که کاری کردند که من با شش ترم درس خواندن، این رشته را به پایان نرسانم و فقط به دلیل رفتارهای زشت استاد انصراف دادم.»
استاد ایمیل زد و فرصت مطالعاتی را از بین برد
یکی از دانشجویان فارغ التحصیل و نخبه علمی کشور که دانشجوی خواجه نصیر بوده، از نمونه آزارهای روانی می‌گوید: «استاد راهنما باید حامی دانشجو باشد اما استادی داشتیم که دشمن دانشجوست. او از تحقیر و فشار به بچه ها خوشحال می شود. ایشان حتی از رشد علمی دانشجویان ناراحت می شد. وقتی شنید که من فرصت مطالعاتی در دوره خارج از کشور گرفته ام به شدت مخالفت کرد و گفت اگر تو بروی چه چیزی به من می رسد. باید برای این رفتن به من پولی بدهی. حتی بعد هم ناراحت شد. من دعوت نامه و ویزا برای یک فرصت مطالعاتی گرفته بودم و این زن به سوپروایزر آن دانشگاه خارج از کشور ایمیل زد و چنان از من بد گفت که آن دانشگاه دوره مرا حذف کرد. او شخصیتش به گونه ای است که از رشد علمی دانشجویانش ناراحت می شود. توهین و تهمت و تحقیر دانشجویان روش عمومی اوست و اینها فشارهای روانی بسیاری بر دانشجویان می آورد.»
تخریب شخصیت دانشجویان
یکی دیگر از دانشجویان دکتری، درباره وضعیت نابسامان آزمایشگاه این استاد می گوید: « از ما می خواستند بیش از زمان معمول در آزمایشگاه باشیم و ما را مجبور به نظافت های محل آزمایشگاه می کردند. یکی از مسائل مهم این بود که مواد آزمایشگاهی را به دانشجویان نمی دادند و استاد مواد را در کمد خودش نگه می داشت. بعد وقت و زمان ما را با حرف های شخصی و خصوصی معطل می کرد و مسائل شخصی دانشجویان را پنهانی از یکدیگر می پرسید. حتی استاد سر کلاس برنامه ریزی می کرد تا آبروی دانشجویان را با همان موضوعات خصوصی و شخصی ببرد. او در جمع، شخصیت افراد را تخریب و به آنان توهین‌های بدی می کرد.»
آیا مسئولان اقدامی خواهند کرد؟
آنچه در این گزارش از نمونه رفتاری رخ داده در دانشکده شیمی دانشگاه خواجه نصیر عنوان شد، تنها نمونه های اندکی است. چنانکه موجب شده برخی از دانشجویان در مقطع دکتری انصراف دهند یا برای ادامه تحصیل به خارج از کشور بروند.
* اطلاعات،‌ هویت و صدای ضبط شده افرادی که در این گزارش صحبت کرده‌اند، در خبرآنلاین محفوظ است.
233233
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903180

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/679274/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رئیس‌جمهور وارد فرودگاه بین‌المللی تبریز شد

شرکت گاز مازندران از سازمان‌های پیشرو در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه است

نشست فرمانده مرکز بسیج بنیاد شهید کشور با خادمین شهدای کرمانشاه

حفظ و تثبیت حقوق ایران از منابع آب مرزی/تنظیم 2 میلیارد متر مکعب آب رود ارس در سال

تثبیت حقوق ایران از منابع آب مرزی و اشتغال‌زایی برای 40 هزار نفر بخشی از مزایای سد قیز قلعه سی

رئال چه شانسی آورد: یک امضا فاصله با آلگری

اجرای عملیات گازرسانی به 42 روستای آذربایجان شرقی

کسب رتبه برتر کشوری هریس در اجرای طرح حدنگاری اراضی کشاورزی

اجرای ویژه برنامه‌های هفته نجوم در تبریز

میلان تورین را دست خالی ترک کرد

سرعت اینترنت اردبیل تا شهریورماه ارتقا می‌یابد

مبل‌فروش متخلف در اردبیل جریمه شد

امام جمعه اردبیل بر تسریع اجرای پروژه‌های گازرسانی استان تاکید کرد

شناسایی 450 راننده متخلف و پرخطر در اردبیل

مرحله استانی دوازدهمین دوره مسابقات دادرس در اردبیل برگزار شد

آغاز احداث ساختمان جدید پایگاه انتقال خون در مراغه

گشایش نهمین نمایشگاه جهیزیه و دکوراسیون خانه در تبریز

اعزام 262 زائر از فرودگاه تبریز به سرزمین وحی

هشدار؛ این توصیه‌ها را جدی بگیرید

دوره «توانمندسازی روحانیون شاخص محلات و مساجد آذربایجان غربی» برگزار شد

آسفالت منشعبات خیابان شهید کوهنورد در حال مرمت است

پیشرفت فیزیکی بیش از 70 درصدس عملیات ساخت گرمخانه شهرداری ارومیه

مردم قوام بخش اصلی جمهوری اسلامی ایران هستند

دادگاه عمومی ایواوغلی خوی پیشرو در صدور احکام مجازات جایگزین حبس

شهرستان خوی میزبان کاروان زیر سایه خورشید و پرچم متبرک حرم امام مهربانی‌ها

شهرداری بوکان یک خیابان جدید را در قلب شهر احداث میکند

بخش آخر عرشه پل B4 تقاطع چهارسطحه آذربایجان آماده بتن‌ریزی می‌شود

فضای موزه باستان‌شناسی ارومیه افزایش می‌یابد

زمینه اشتغال بیش از 12 هزار نفر در ارومیه فراهم شد

غرفه صنایع دستی در موزه میرزا رسول مهاباد راه‌اندازی شد

تالار افتخارات دانشگاه ارومیه به عنوان تالار افتخارات برگزیده دانشگاه‌های کشور انتخاب شد

انتخاب کارشناس روابط عمومی دانشگاه ارومیه به عنوان کارشناس فعال و برگزیده روابط عمومی‌های دانشگاه‌ها

جام زرین حسنلو نقده در موزه ارومیه رونمایی شد

بازدید مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از روند اجرایی مدول دوم تصفیه خانه آب شرب شهر ارومیه

اجرای طرح ویژه برخورد پلیس با تخلفات موتورسیکلت سواران

هشدار طغیان رودخانه‌های فصلی و آبگرفتگی معابر در 10 استان

انتقادات تند و تیز سلیمی نمین از رائفی‌پور

آتش‌سوزی منزل مسکونی در اردبیل یک مصدوم به جای گذاشت

استمرار پایش عوامل خسارتزای در مزارع غلات ارومیه

مزارع گندم پرورشی و مادری شهرستان میاندوآب عاری از آفت پوره سن شناخته شد

مزارع کلزای شهرستان میاندوآب در وضعیت مطلوبی قرار دارند

نمایشگاه نخستین رویداد صدرا در دانشگاه آزاد اسلامی تبریز افتتاح شد

سود پرسپولیس از تغییرات مدیریتی تراکتور!

ادعای مدیرعامل باشگاه تراکتور نادرست است

عبور یک مقام کارگری صنفی از خطوط قرمز کشور؟!

آغاز طرح برخورد با موتورسواران متخلف در آذربایجان‌غربی

بسیج سازندگی آذربایجان‌شرقی، پیشرو در شبکه‌سازی گروه‌های جهادی

منابع مالی بانک‌ها به سمت توسعه و رونق تولید هدایت شود

لزوم انتقال حساب بانکی شرکت‌ها و واحد‌های بزرگ صنعتی به داخل استان

بررسی روند اجرایی مدول دوم تصفیه خانه آب شرب شهر ارومیه