پیام آذری
مدرک یا مهارت کدام نیاز است؟
دوشنبه 21 آبان 1397 - 12:13:02 PM
ایسنا

پیام آذری- با نگاهی به آمار فارغ التحصیلان دانشگاهی وبیکاران جامعه می توان متوجه شد که در جامعه مدرک گرایی بیشتر موردتوجه افراد بوده ودانشگاه ها کمتر به دنبال مهارت آموزی بوده اند.

برای بررسی شرایط جوانان موفق و مهارت جو که فارغ از مدرک گرایی به مهارت آموزی پرداخته و کسب و کاری ایجاد کردند در همین راستا  گفت و گویی با چند کارآفرین موفق در ارومیه انجام داده است.

کامران اسدیان کار آفرین نمونه استان در تولید پلی اتیلن با تاکید به اینکه مراکز علمی کاربردی زمینه خوبی برای آموزش مهارت و حرفه ای است افزود: مراکز علمی کاربردی دیدگاه خویش را خلق ایده های برتر و حمایت همه جانبه از یک محیط یادگیری کاملا پویا جستجو می کند.

اسدیان خاطر نشان کرد:این واحد تولیدی پلی اتیلن که وابسته به یکی از واحد های تولیدی صنعتی است توانسته نام خود را به عنوان تولید کننده برتر مخزن پلی استیل یکپارچه در جهان در کتاب رکوردهای گینس ثبت کند.

این کار آفرین و طراح نمونه استانی با اشاره به اینکه این واحد با تولید بیش از 700نوع محصول مختلف یکی از رکورداران است که نه تنها در داخل بلکه در خارج از کشور نیز به موفقیت های بزرگی دست یافته و توانسته اشتغال زایی کند ادامه داد:دانشگاه ها باید به سوی مهارت آموزی حرکت کند و کمتر به مدرک گرایی توجه کند و برگزاری نمایشگاه های اشتغال و توسعه کار آفرینی باعث شناخت تولیدات و اختراعات دانشجویان و رونق اقتصادی شود.

شهرام سلمانی یکی دیگر کارآفریننان برتر استانی در حوزه صنایع دستی تصریح کرد:صنایع دستی تنهارشته ای است که کمتر تحت تاثیر شرایط خاص اقتصادی کشور است و قیمت صنایع دستی زیاد افزایش نیافته به همین دلیل اگر حمایت ها بیشتر شوند و نمایشگاه های بیشتری برپا گردد می توان بازار فروش بهتری داشت.

سلمانی با تاکید به اینکه رشته تخصصی وی قلم زنی نوین است اظهار کرد: با شرکت در دوره های کارآفرینی و مهارت اموزی دانشگاه جامع علمی کاربردی توانسته هنر ابداعی و تلفیقی از قلم زنی سنتی و ایرانی را که نمونه منحصر به فرد است ابداع کند.

این صادر کننده و کار آفرین نمونه استان بااشاره به اینکه تنها مشکل جوانان مشکل مالی است و دانشگاه ها بایدبه سوی مهارت آموزی واشتغال زایی که نیاز جامعه است حرکت کنندتصریح کرد: باید برای ایجاد اشتغال ،شناسایی فرصت های شغلی و ارتقای توان تولید ملی جوانان را ازمدرک گرایی به مهارت آموزی سوق داد.

وی بااشاره به اینکه حمایت دولت ازصنایع دستی بسیار کم است ادامه دهد: باهمکاری دانشگاه علمی کاربردی  توانسته علاوه بر آموزش روش ابداعی قلم زنی نوین به دانشجویان و رونق بازار داخلی محصول خود به کشور های آمریکا،بلژیک، فرانسه وانگلیس تابلو های قلم زنی مسی خود را صادر کرده و ارز آوری داشته باشد.

وکیلی یکی دیگر از کارآفرینان استان که درحوزه کشاورزی فارغ التحصیل شده و مشغول بکار است افزود: با آموزش های نوین وعلمی توانسته ام خدماتی همچون ارائه مشاوره دارویی، ترکیب انواع داروهای گیاهی، دمنوش های درمانی و محصولات ارگانیک را درکل استان انجام دهم.

وی بااشاره به اینکه مهارت وحرفه آموزی دانش های نوین دردانشگاه کمک زیادی در رونق گرفتن فروش محصولات شرکت وی و شرکت های فعال درحوزه کشاورزی داشته است خاطرنشان کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی به عنوان متولی آموزش های مهارتی سهم مهمی در جهت توسعه اشتغال ومهارت آموزی شرکت های کوچک داشته است‌.

وکیلی ادامه داد: درحال حاضر چند محصول ارگانیک گیاهی در شرکت وی توسط دانشجویان واحد کشاورزی ارومیه تولید شده ودر صورت تایید و گرفتن مجوز از سازمان غذا و دارو محصول به صورت انبوه  تولید و بفروش خواهد رسید و تعداد افرادی که در شرکت کار می کنند از5 نفر تا10 نفر افزایش خواهدیافت.

وی برگزاری نمایشگاه های اشتغال را نیاز شرکت های کوچک دانست و گفت: مسئولین باید درکنار مهارت آموزی ،آموزش و برپایی نمایشگاه با اعطای تسهیلات بانکی و ایجاد بستر  برای جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی از دغدغه اصلی کارآفرینان کاسته وباعث رونق اشتغال شوند.

رسولی صدقیانی رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی آذربایجان غربی با اشاره به برپایی نمایشگاه  اشتغال و توسعه کار آفرینی در ارومیه  افزود: هدف از برپایی نمایشگاه های اشتغال و توسعه کار آفرینی شناسایی فرصت های شغلی،توانمندی های دانشجویان مراکز علمی کاربردی استان و معرفی اختراعات ثبت شده دانشجویان به بازارهای بیشتر است.

وی ادامه داد: دولت  و بخش خصوصی درتلاش است با اعطای وام، مهارت آموزی و کمک در تولید محصولات ومعرفی آنان گام مهمی در توسعه کارآفرینی و جلوگیری از مدرک گرایی داشته باشد.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربری آذربایجان غربی بااشاره به اینکه دانشگاه علمی کاربردی زمینه ساز موثر برای توسعه اشتغال زایی وکارآفرینی دراستان درجهت نیل به اهداف دانشگاه علمی کاربردی است تصریح کرد: باید سایر دانشگاه ها نیز در همه زمینه های صنعت،هنر و کشاورزی بستر را برای کارآفرینی و شناساندن محصولات به بازار های فروش فراهم کنند.

وی با اشاره به سال حمایت از کالای ایرانی اظهارکرد: بدون جذب سرمایه بخش خصوصی  و مهارت آموزی نمی توان شاهد رونق تولید واقتصاد کشور شد.


http://www.Azari-Online.ir/fa/News/101929/مدرک-یا-مهارت-کدام-نیاز-است؟
بستن   چاپ