پیام آذری
آغاز به کار همایش "بازآموزی متخصصان زنان و زایمان" در تبریز
پنجشنبه 22 آذر 1397 - 17:04:47
پیام آذری - همایش دو روزه "بازآموزی متخصصان زنان و زایمان" با هدف بازآموزی متخصصان زنان و زایمان، معرفی پدیده‏‌های نو در درمان نازایی و مراقبت‌های دوران بارداری و دسترسی به منابع جدید آموزشی، با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تبریز، انجمن زنان و مامایی و سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی در تبریز آغاز به کار کرد.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان‌شرقی، در بخش اول این همایش، دکتر نازلی نوالی، متخصص زنان و مامایی، فلوشیپ نازایی در رابطه با "حاملگی خارج رحمی"، دکتر پریسا موسی پور، متخصص زنان و مامایی در رابطه با "آندومتریوز"، دکتر معصومه دوپور، متخصص زنان و مامایی، فلوشیپ نازایی در رابطه با "آندومیوز" و همچنین دکتر جعفر محسنی، متخصص ژنتیک و رییس سازمان جهاددانشگاهی استان در رابطه با "روش‌های نوین ژنتیک در ناباروری" مطالب خود را ارائه کردند.
دکتر غلامحسین خواجه نصیری، دکتر لعیا فرزدی و دکتر صدیقه عبدالهی‌فرد اعضای هیات رییسه این بخش از همایش بودند.
رییس سازمان جهاددانشگاهی استان در این همایش با ارائه‌ی مطالبی در حوزه "تکنیک‌های نوین ژنتیک در ناباروری"، در مورد اهمیت استفاده از سیستم NGS در استان، اظهار کرد: باتوجه به نبود امکانات در استان، برخی از افراد برای مطمئن شدن از سلامت جنین به تهران و یا سایر استان‌ها مراجعه می‌کردند که خوشبختانه دستگاه NGS (نسل جدیدی از توالی یابی) توسط سازمان جهاددانشگاهی استان خریداری شده است.
دکتر جعفر محسنی با بیان این‌که با کمک این دستگاه سلامت ژنتیکی جنین‌ بررسی شده و درصد شکست در روش‌های کمک باروری کاهش می‌یابد، تاکید کرد: امید است بتوانیم این امکانات را در پهنه‌های مختلف ژنتیک مورد استفاده قرار دهیم.
محسنی در ادامه با اشاره به تاریخچه بررسی ژنتیک و اهمیت این موضوع گفت: هر قدر که با قابلیت‌های تکنیکی در حوزه ژنتیک آشنا می‌شویم، سطوح تشخیص نیز سهولت پیدا می‌کند.
وی در ادامه با تشریح اجزای سلول و همچنین DNA، انواع تکنیک‌های نوین ژنتیک در ناباروری را مورد بررسی و تحلیل قرار دارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: 20 نوع تکنیک مبتنی بر پی سی آر وجود دارد برای بیماری‌های مختلف می‌توانیم مورد استفاده قرار دهیم.
رییس سازمان جهاددانشگاهی استان با تشریح اجزای ژنوم، گفت: در ژنوم یک‌سری توالی‌هایی وجود دارد که مختص هر فرد بود و اساس تعیین هویت را تشکیل می‌دهند‌.
در بخش دوم همایش نیز دکتر جعفر محسنی، رئیس سازمان جهاددانشگاهی استان و متخصص ژنتیک به ارائه‌ی مطالبی در حوزه "ژنتیک سقط راجعه" پرداخت و همچنین دکتر ربابه سیدحسینی، متخصص زنان و مامایی و فلوشیپ نازایی در رابطه با "اتیولوژی سقط مکرر"، دکتر شهلا دانایی، متخصص زنان و مامایی و فلوشیپ نازایی در رابطه با "درمان سقط مکرر"، دکتر مهدی یوسفی دارنده دکترای ایمنولوژیک در رابطه با "مقالات درمان ایمنولوژیک سقط مکرر" مطالب خود را ارائه کردند.
دکتر فیروز طاهری، دکتر عالیه قاسم‌زاده و دکتر یوسف وجودی اعضای هیات رییسه این بخش از همایش بودند.
دبیر انجمن زنان، مامایی آذربایجان‌شرقی نیز در حاشیه این همایش در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه آذربایجان‌شرقی، در رابطه با این همایش تاکید کرد: هر سال بصورت مستمر جلسات بازآموزی با هدف ارائه مطالب جدید و پیشرفت‌های مربوط به درمان بیماری‌های زنان و نازایی با توجه به منابع جهانی برگزار می‌‌شود.
دکتر صدیقه عبدالهی‌فرد با بیان این‌که 150 نفر از اساتید، متخصصان، پیشکسوتان و فارغ‌التحصیلان رشته زنان و مامایی استان در این همایش حضور دارند، افزود: در این همایش مطالبی که اهمیت دارد و نیاز روز جامعه است مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد. 
وی با بیان این‌که همایش طی 25 سال گذشته بصورت مستمر و مداوم برگزار شده است، تاکید کرد: تمرکز اصلی همایش در ارتباط با نازایی، بهداشت باروری، عوامل سرطان‌زا، سرطان‌های اختصاصی رشته زنان و مامایی و ژنتیک در زمینه یافته‌های جدید، پیشرفت‌های درمان ژنتیکی و تشخیص‌های ژنتیکی قبل از بارداری است.
عضو هیات علمی مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی تبریز نیز در حاشیه این همایش در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در مورد فعالیت‌های سازمان جهاددانشگاهی در حوزه ناباروری گفت: جهاددانشگاهی استان از سال 92 بصورت حرفه‌ای شروع به کار در حوزه ناباروری و ای‌وی‌اف کرده که در این رابطه نیز قدم‌های موفقی برداشته و اکنون، مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی جزو مراکز موفق درمان ناباروری در شمالغرب کشور است.
دکتر شهلا دانایی با تاکید بر این‌که تیم مجربی از پزشکان نازایی در این مرکز فعالیت می‌کنند، گفت: اخیرا با تلاش‌های رییس سازمان جهاددانشگاهی استان دستگاه کاملی برای بررسی ژنتیک(NGS) خریداری شده که توسط آن تمامی بیماری‌هایی که به علت ژنتیک رخ می‌دهد هم در حوزه ای‌وی‌اف و هم برای بیمارانی که دچار سقط‌های مکرر می‌شوند، تشخیص داده شده و مراحل درمانی طی می‌شود.
این متخصص زنان و مامایی و فلوشیپ نازایی در این خصوص تاکید کرد: دستگاه NGS خریداری شده و صرفا بخشی از وسایل مصرفی دستگاه در گمرک است که به زودی ترخیص شده و مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی بصورت حرفه‌ای از ماه‌های آینده در این رابطه فعالیت‌های خود را شروع خواهد کرد.
انتهای پیام

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/109791/آغاز-به-کار-همایش-"بازآموزی-متخصصان-زنان-و-زایمان"-در-تبریز
بستن   چاپ