پیام آذری
چالش انتقال کارگاه های مبل مرند بدون برند
دوشنبه 26 آذر 1397 - 10:56:59 AM
ایرنا
پیام آذری - تبریز- شهرستان مرند هر چند دارای کارگاه های متعدد تولید مبل است اما فعالان این بخش صنعتی که در برندسازی موفق نبوده اند، این روزها با چالش دیگری مواجهند.
شهرستان مرند دارای کارگاه های متعدد مبل سازی است و در حدود 10 هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم از طریق فعالیت در این بخش امرار معاش می کنند؛ اما در کنار ناشناخته ماندن صنعت مبل سازی در مرند، این روزها طرح انتقال کارگاه های داخل شهر و روستاهای شهرستان به شهرکی تخصصی دغدغه ای برای فعالان این صنعت شده است.
از این رو فعالان این بخش و مدیران شهرستان با برگزاری نشست مشترکی در روستای اردکلوی مرند که از کانون های اصلی تولید مبل شهرستان است مشکلات موجود را واکاوی کردند.
سیدجبار فتح اللهی یکی از فعالان صنعت مبل سازی در مرند در این زمینه گفت: اکنون مشکل مهم ما این است که جهاد کشاورزی آمده به زمین هایی که چندین سال است خریداری شده و با صرف هزینه زیاد تبدیل به کارگاه تولیدی شده اند ایراد گرفته و قصد جریمه مبل سازان و تخریب کارگاه ها را دارد.
وی در مورد ایجاد شهرک صنعتی مبل نیز گفت: با توجه به هزینه زیاد انتقال کارگاه ها به مکان جدید و اینکه اطمینان از واگذاری امکانات لازم در آنجا برای مبل سازان وجود ندارد خواسته ما این است که به جای انتقال کارگاه ها به محل جدید، محل کنونی کارگاه های مبل سازی ساماندهی شود.
این فعال صنعت مبل سازی ابراز امیدواری کرد: با ساماندهی این محل، مشکلات دیگر مبل سازان از جمله برق و گاز نیز حل شود.
وی همچنین با اشاره به دور بودن دفتر اتحادیه مبل سازی از محل کار مبل سازان اظهار داشت: یکی از خواسته های ما این است که محل دفتر اتحادیه مبل سازی جهت تسهیل در رفت و آمد به نزدیکی کارگاه ها انتقال یابد و در صورت امکان اتحادیه مبل سازی و درودگری که اکنون با اتحادیه شیشه بران یکی است مجزا شود.
اسرافیل ملکی یکی از منبت کاران مشغول در این منطقه نیز یکی از مشکلات شاغلان در این حرفه را بیمه کارگران عنوان کرد و افزود: در مورد صدور پروانه کسب نیز بدلیل عدم اطلاع رسانی های لازم رغبتی برای اقدام به این امر وجود ندارد.
وی ادامه داد: نبود واحد آتش نشانی در نزدیکی این منطقه، مشکل در تامین مصالح و هزینه بالای انتقال کارگاه در صورت ایجاد شهرک صنعتی جدید از جمله مشکلات فعالین این عرصه است.
مختار اسماعیلی نیز که یکی از نجاران شاغل در صنعت مبل سازی مرند است ضمن تاکید بر لزوم حمایت مسئولان گفت: اگر حمایت های لازم از فعالان صنعت مبل سازی مرند انجام نگیرد بسیاری از کارگاه ها در آینده با تعطیلی اجباری مواجه خواهند شد.
رئیس شورای شهر روستای اردکلو نیز با بیان اینکه به برکت کارگاه های مبل سازی در این منطقه برای حدود 10 هزار نفر شغل ایجاد شده خاطرنشان کرد: در صورتی که صنعت چوب از روستای اردکلو برود علاوه بر این منطقه، کل شهرستان از لحاظ اقتصادی ضربه خواهد خورد.
وی با اشاره به اقدام جهاد کشاورزی مرند در جهت صدور حکم تخریب و جریمه برای تعدادی از کارگاه های مبل سازی، افزود: باید از کسانی که با هزینه شخصی و بدون استفاده از تسهیلات بانکی اقدام به ایجاد اشتغال کرده اند حمایت کنیم نه اینکه با برخی اقدامات، موجب دلسردی آن ها و تعطیلی کارگاه های تولیدی شویم.
ناصر لطفی با انتقاد از وجود پیچ و خم های اداری درمسیر اخذ پروانه، از مسئولان خواست همکاری های لازم را در جهت تسریع در مراحل صدور پروانه کسب برای کارگاه های مبل سازی انجام دهند.
جهانبخش مسوول اتحادیه مبل سازان مرند نیز با اشاره به اینکه هم اکنون تعداد 366 کارگاه مبل سازی دارای پروانه در مرند در حال فعالیت است، اعلام کرد: جهت صدور پروانه کسب برای بقیه مبل سازان آماده انجام همکاری های لازم هستیم.
وی در مورد ایجاد شهرک صنعتی مبل نیز گفت: بنا به تصمیم شورای راهبردی شهرستان مرند ما مکلف به ایجاد شهرک صنایع چوبی و مبلمان شدیم که با توجه به درخواست فعالان این عرصه، ما نیز پیشنهاد دادیم فعلا همین محل کنونی بعنوان یک ناحیه اقتصادی تعریف شود.
جهانبخش ادامه داد: البته هدف ما این است شهرک صنعتی مبل با امکانات خوب در شهرستان ایجاد شود اما نسبت به انتقال کارگاه های فعلی به شهرک ایجاد شده اجباری در کار نخواهد بود و تولیدکنندگان با اختیار خود در مورد آن تصمیم خواهند گرفت.
معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری ویژه مرند در این جلسه با بیان اینکه صنایع بوجود آمده در این منطقه موجب تولید و ایجاد اشتغال شده است، ابراز داشت: سیاست فرمانداری مرند نیز حمایت از این ناحیه صنعتی و کارگاه های موجود در آن است.
حسن فدایی گفت: ما سعی می کنیم با فرصت گرفتن از اداره جهاد کشاورزی و متوقف کردن اقدامات آن در راستای اصلاح کاربری اراضی این منطقه، تصمیم درست را بگیریم.
وی خاطرنشان کرد: رشد بی رویه و ساخت و سازهای غیرمجاز به هر شیوه ای در طول سال های گذشته شکل گرفته و اکنون موجب ایجاد مشکلاتی شده است که باید با همکاری هم این موانع را رفع کنیم.
وی اضافه کرد: وظیفه مسوولان حمایت از مردم و در خدمت مردم بودن است اما این ارائه خدمات باید طبق قانون باشد تا در آینده موجب رخ دادن اتفاقات ناگوار و مشکلات دیگر نشود.
معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری ویژه مرند با بیان اینکه ما باید این موضوع را بطور صحیح جراحی کنیم، اظهار داشت: تصمیم انتقال کارگاه های کنونی به محلی دیگر چون در نبود نمایندگان این صنف گرفته شده تصمیم صحیحی نیست.
وی تاکید کرد: در زمان حاضر باید با حفظ این وضعیت نسبت به ساماندهی و اصلاح وضع موجود اقدام کرد زیرا که در این صورت مشکل اخذ پروانه، وام و تسهیلات و ایجاد تعاونی جهت تامین آسان مصالح و بازار اتفاق خواهد افتاد.
فدایی با اشاره به اینکه برندسازی در اینجا اتفاق نیفتاده است، اظهار داشت: باید هرچه زودتر مشکل برندسازی در صنعت مبل مرند برطرف و محصولات چوبی با نام همین شهر در بازار عرضه شود.
وی یادآوری کرد: باید مسائل این نقطه از شهر که کارگاه های مبل سازی در آن مستقر شده است به صورت قانونی حل شود تا هم تولیدکنندگان و هم مسوولان در آینده به دردسر نیفتند.
محمد بخشی نماینده شورای شهر مرند در صنعت چوب و مبل سازی نیز با بیان اینکه این شهرستان با وجود قرار گرفتن در مسیر بین المللی در حاشیه قرار گرفته است، گفت: نمی توان صنعت مبل سازی و اقتصاد پویا را بخاطر برخی مشکلات نادیده گرفت.
وی ادامه داد: باید از فعالین صنعت مبل مرند که بصورت خودجوش و بدون کمک های دولتی کارگاههایی راه انداختند و موجب تولید و اشتغال شدند حمایت کرد.
عضو شورای شهر مرند تاکید کرد: در صورتی که امکان شناخته شدن این منطقه بعنوان قطب صنعتی وجود دارد باید در این زمینه همت کرده و با ساماندهی آن زمینه توسعه این بخش صنعتی را فراهم کنیم.


http://www.Azari-Online.ir/fa/News/110392/چالش-انتقال-کارگاه-های-مبل-مرند-بدون-برند
بستن   چاپ