پیام آذری
معاون فرماندار:
بوکان بیشترین هزینه را برای احیای دریاچه ارومیه پرداخته است
جمعه 3 اسفند 1397 - 13:47:30
ایرنا - علمی - آذربایجان غربی
پیام آذری - مهاباد - معاون برنامه ریزی و امور عمرانی فرمانداری بوکان گفت: این شهرستان با وجود آنکه برای احیای دریاچه ارومیه تاکنون بیشترین هزینه ها را پرداخت کرده ولی کمترین بهره را از اقدامات ستاد احیای این دریاچه برده است.
به گزارش ایرنا، لقمان خسروپور روز پنجشنبه در جلسه شورای حفاظت از منابع آب بوکان ضمن تاکید بر ضرورت نگاه آینده نگرانه به حوضه منابع آبی اظهار داشت: از زمان شروع به فعالیت ستاد احیای دریاچه ارومیه تاکنون بیشترین هزینه برای احیای آن برعهده این شهرستان بوده و باید بخش زیادی از اعتبارات به سمت حوزه بوکان تخصیص پیدا می کرد اما این شهرستان از اعتبارات این ستاد بهره مناسبی نگرفته است.
وی با اشاره به اینکه بوکان از نظر منابع آبی در شرایط خوبی نیست و باید با اقدامات عملی بین مصرف و منابع تعادل ایجاد کرد، ادامه داد: صرفه جویی از طریق تعدیل و بهینه سازی پروانه ها و ارایه دستورالعمل های مکتوب تنها مرحله ای از اقدامات بوده و باید به صورت یک چرخه تکمیلی تعریف و در نهایت نتایج این صرفه جویی ها نیز دیده شود.
خسروپور گفت: همه ما متعهد و معتقد به حفظ و احیای دریاچه ارومیه هستیم زیرا این دریاچه متعلق به همه ایرانیان است و برنامه ریزی از پایین به بالا یا حداقل داشتن یک حلقه ارتباطی تنگاتنگ بین مراجع تصمیم گیری و نظرهای کارشناسی شهرستان و مرکز استان و ستاد احیا می تواند نتیجه بهتری داشته باشد.
وی با بیان اینکه باید دغدغه های مردم و مسوولان بوکان نیز در این خصوص شنیده شود، گفت: حضور مسوولان و کارشناسان این شهرستان در جلسات استانی و ستاد احیای دریاچه ارومیه به طور قطع می تواند در تصمیم های این ستاد تاثیرگذار باشد.
معاون فرماندار بوکان با تاکید مجدد بر پیگیری حقابه تالاب «قره گل» و تامین آب منطقه صنعتی بوکان بیان کرد: این آب باید از منابع سد شهید کاظمی و محل صرفه جویی حقابه این تالاب و نیازهای این شهرستان تامین شود.
در این جلسه سلیمان خدایاری، رییس آبفای شهری هم از وضعیت تخصیص اعتبارات ستاد احیای دریاچه ارومیه به این شهرستان اظهار گلایه کرد.
به گزارش ایرنا، بوکان با 110 هزار هکتار اراضی قابل کشت یکی از قطب های مهم کشاورزی آذربایجان غربی است و بیش از 70 درصد اشتغال این شهرستان در این بخش قرار دارد و از این رو برای تامین آب بخش کشاورزی آن نیاز به توجه جدی مسوولان است.
دریاچه ارومیه در قالب طرح های ستاد احیا قرار است ظرف مدت 10 سال/از 1394/ به تراز اکولوژیک خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه 1380 شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین المللی تا سال 2015 میلادی حدود 80 درصد از مساحت آن خشک شد.
نجات دریاچه از بحران، مورد تأکید دولت یازدهم و در ادامه آن دولت دوازدهم قرار گرفت و در همین راستا کارگروه ملی نجات با مدیریت معاون اول رییس جمهوری تشکیل شد.
براساس اعلام مسوولان قبل از تشکیل ستاد احیا، تراز دریاچه ارومیه سالانه به طور متوسط 40 سانتی متر کاهش می یافت که برنامه ریزی، تخصیص اعتبار و تلاش دولت تدبیر و امید برای احیای این دریاچه، روند خشک شدن آن را متوقف کرد.
7510/6185/3072

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/128918/بوکان-بیشترین-هزینه-را-برای-احیای-دریاچه-ارومیه-پرداخته-است
بستن   چاپ