پیام آذری
حداقل یک بار در عمرتان این روستا را ببینید
یکشنبه 18 فروردین 1398 - 10:45:45 AM
ایسنا
پیام آذری- روستای کندوان در اثر فعل و انفعالات آتشفشانی کوه سهند و سایر کوه‌های آتشفشانی منطقه طی هزاران سال در یکی از خوش آب و هواترین مناطق استان به وجود آمده است، این روستا به دلیل معماری و بافت خاص خود و به عنوان تنها روستای صخره‌ای زنده در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. 

 همه ساله گردشگران زیادی از جهان برای بازدید از بافت تاریخی و شگفت انگیز صخره‌ها به روستای شگفت انگیز کندوان سفر می‌کنند.اکثر گردشگران با نگاه‌های متعجب تصویر خانه‌های کندویی شکل روستا را در قاب دوربین ثبت می‌کنند، وجود دره‌های سرسبز، آب و هوای مطبوع و گذر رودخانه‌ای با صدای آرامش بخش آب از وسط روستا، زیبایی آن را چند برابر کرده است، اطراف رودخانه پر از مغازه‌های فروش محصولات بومی منطقه است.


 اینجا احساس غربت نمی‌کنی، درب خانه‌های سنگی روستاییان همواره به روی گردشگران باز است، مردمان خونگرمش طی سالیان، اصول میزبانی از گردشگران را به خوبی یاد گرفته‌اند گویی با نگاه‌های متعجب غریبه‌ها خو گرفته‌اند و با خوشرویی به تمامی سوالاتی که در مورد خانه‌ها و نحوه‌ی زندگی در آن‌ها پرسیده می‌شود، پاسخ می‌دهند.

اینجا شغل اکثریت اهالی، یکی است، اکثر مردم به دامداری، کشاورزی و فروش صنایع دستی، خشکبار و عرقیجات محلی مشغول هستند، برخی از ساکنان نیز بخشی از خانه خود را برای اقامت شبانه و تجربه‌ی زندگی ساده و بی آلایش در خانه‌های سنگی روستا را به گردشگران اجاره می‌دهند.

خانه‌های سنگی روستا با سقف کوتاه و دیوارهای گرد، شبیه غار هستند و با فرش‌های دستباف، متکا، پتو و ... شبیه منازل عادی مسکونی شده‌اند، فضای داخل خانه‌ها به طور طبیعی در زمستان‌ها گرم و در تابستان خنک است.

سوغات کندوان



عسل، خشکبار، انواع عرقیجات و دوشاب، زردآلو و آلبالوو غیره از مهم‌ترین سوغات کندوان است، به برکت آب و هوای مناسب در اکثر مناطق استان، محصولات خشکبار با کیفیت خوبی عرضه می‌شوند، صنایع دستی و انواع بافته‌ها نیز دسترنج زنان این سرزمین است، چشمه‌های آب معدنی کندوان نیز یکی دیگر از جاذبه‌های این روستا به شمار می‌رود.

  
فرماندار شهرستان اسکو در رابطه با معرفی و آشنایی بیشتر با جاذبه‌ی گردشگری روستای کندوان، در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که روستای کندوان جزو کم نظیرترین آثار تاریخی و جاذبه‌ی گردشگری استان و تنها روستای صخره‌ای زنده در جهان است که زندگی مردمان در آن جریان دارد، اظهار کرد: تعطیلات نوروز سال گذشته روستای کندوان به دلیل جذابیت خاص و ویژگی منحصر به فردش، مقصد اول گردشگران استان بود.

مرتضی محمدزاده با اشاره به اهمیت خدمات بهداشتی و نمازخانه برای گردشگران، گفت: سال گذشته 60 درصد سرویس‌های بهداشتی کندوان نوسازی شد و بازسازی‌ها و بخشی از ساماندهی نمازخانه‌ها نیز با آغاز تعطیلات نوروزی به اتمام رسیده است.

وی با بیان این‌که سال گذشته علی رغم تردد و ترافیک گردشگران، مسیر روستای کندوان کم حادثه‌ترین محور استان بود، افزود: همکاران پلیس و راهداری تمهیدات لازم را برای ایمنی گردشگران در محور کندوان را به نحو احس انجام داده‌اند به طوری‌که در حال حاضر سه محور حادثه خیز در منطقه کندوان اصلاح شده است.

فرماندار شهرستان اسکو تردد و ترافیک بیش از حد خودروها در داخل روستا را از جمله بزرگ‌ترین مشکلات روستای کندوان عنوان کرد و گفت: در گذشته کمبود جا برای پارک خودروها، گردشگران را با مشکل مواجه می‌کرد ولی امسال در ابتدای روستا حدود 15 هزار متر مربع برای پارکینگ خودروها اختصاص یافته است ولی با این حال اکثر گردشگران علاقمند به تردد با خودرو در داخل روستا هستند.

محمدزاده ادامه داد: مبالغ اخذ شده از محل هزینه‌ی خدمات کندوان برای ارائه خدمات به گردشگران هزینه می‌شود، حدود 150 میلیون تومان از محل هزینه‌ی خدمات صرف خدمات بهداشتی از جمله پاک سازی زباله‌ها، نگهداری و نظافت سرویس بهداشتی روستای کندوان می‌شود.

وی با اشاره به اقامتگاه‌های روستای کندوان، اظهار کرد: دو نوع اقامتگاه از جمله هتل و اقامتگاه بومی در روستای کندوان مستقر است که همه ساله هتل صخره‌ای آن با ظرفیت 45 نفر پر است.

وی با اشاره به این‌که اقامت‌گاه‌های بومی کندوان دارای مجوز رسمی از سوی سازمان میراث فرهنگی هستند، ادامه داد: 33  واحداقامت‌گاه بوم گردی نیز در روستا راه اندازی شده که گردشگران می‌توانند با پرداخت هزینه‌ی کم‌تری، زندگی روستایی و اقامت در فضای متفاوت خانه‌های صخره‌ای کندوان را تجربه کنند.

وی افزود: مابین کندوان و اسکو نیز اقامت‌گاه‌های بوم گردی مجوز دار و سایر اسکان‌های آموزش و پرورش نیز مستقر هستند.

جای خدمات تفریحی در کندوان بسیار خالی است

فرماندار شهرستان اسکو با بیان این‌که جای خدمات تفریحی در کندوان بسیار خالی است، گفت: خدمات تفریحی در روستای کندوان بسیار محدود است به طوری که گردشگر بعد از بازدید از بافت تاریخی و مناظر طبیعی کندوان انتظار دارد از خدمات تفریحی و رفاهی آن نیز برخوردار شود، معتقدم بخش خصوصی می تواند در این بخش ورود کرده و سرمایه‌گذاری کند ولی متاسفانه سرمایه گذاران در این زمینه آن‌چنان ورود پیدا نکرده‌اند.

 وی یادآور شد: سال گذشته برای جذب سرمایه گذاران جهت ارائه‌ی خدمات رفاهی در منطقه‌ای که بالاترین نرخ سفرهای استان را به خود اختصاص داده، تلاش زیادی کردیم ولی سرمایه گذاران ایجاد اقامت گاه را با صرفه تر از ارائه‌ی خدمات تفریحی می‌دانند و در این خصوص اقدامات خوبی انجام دادند.

وی ادامه داد: تفریحاتی مانند احداث پل معلق، کوهستان گردی و تله کابین می‌تواند از جمله خدمات تفریحی روستای کندوان برای گردشگران باشد که نیازمند سرمایه گذاری بخش خصوصی در این روستا است.

وی با تاکید بر اهمیت تامین ایمنی گردشگران در محور روستای کندوان، افزود: به منظور تامین ایمنی گردشگران، پایش تصویری نصب و تردد شمار الکترونیکی در منطقه راه اندازی شده است که تصویر هر خودرو و تعداد ورود و خروج به روستا ثبت می‌شود.

راه اندازی پیاده راه در فاصله‌ی مابین پارکینگ و داخل روستا

وی از راه اندازی پیاده راه در فاصله‌ی مابین پارکینگ و داخل روستا خبر داد و گفت: مقابله با ترافیک در داخل روستا نیازمند مشارکت مردمی است، مردم می‌توانند تنها با پیمودن 600 قدم از پارکینگ با پای پیاده به داخل روستا دسترسی داشته باشند و با این اقدام از ترافیک خودروها در داخل روستا جلوگیری کنند.

وی ادامه داد: با توجه به این‌که روستای کندوان دارای اراضی زراعی و بالا دست است به همین دلیل نمی‌توان راه عبوری روستا را مسدود کرد البته در سال 98 برنامه ریزی کردیم، کنار گذر فرعی از بالا دست کندوان برای دسترسی و تردد خودروها به بالا دست روستا احداث شده و عبور و مرور از داخل روستا ممنوع شود.

فرماندار شهرستان اسکو ادامه داد: متاسفانه ورود و تردد و بیش از حد خودروها در داخل روستا، به بافت تاریخی آن آسیب می‌رساند، امیدوارم برای جلوگیری از این آسیب، تا اواسط سال 98 کنار گذر فرعی در بالا دست روستای کندوان احداث شود.

وی با بیان این‌که فرهنگ مهمان نوازی، استقبال و برخورد مردم با گردشگران در روستای کندوان به خوبی نهادینه شده است، گفت: سال گذشته براساس نظرسنجی‌های مختلف از گردشگران، سبک مهمان نوازی مردم روستای کندوان بسیار رضایت بخش بوده و در بخش ارتقای بهداشت روستا نیز، گردشگران کم‌ترین اعتراض نسبت به سرویس‌های بهداشتی و نمازخانه‌ها را داشته‌اند.

گفتنی است؛ روستای کندوان پانزدهم اردیبهشت ماه سال 1376 به شماره 1857 در آثار ملی ایران به ثبت رسیده است ولی هنوز در انتظار ثبت جهانی شدن است.

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/137386/حداقل-یک-بار-در-عمرتان-این-روستا-را-ببینید
بستن   چاپ