پیام آذری
احرار: علاقه به کار سبب می شود گذر زمان را حس نکنم
سه شنبه 20 فروردین 1398 - 11:38:05 AM
احرار
پیام آذری- در حالی که امروزه بحران بیکاری گریبانگیر جوانان به خصوص فارغ التحصیلان دانشگاهی شده است و اغلب اشتغال را در تنها در استخدام دولتی معنا می کنند، برخی از آنها نیز هستند که دست روی دست نگذاشته و به امید ایجاد اشتغال برای خود و دیگران شبانه روز در تلاش اند .
خانم طاهری یکی از همین جوانان کوشا محسوب می شود. وی 37 ساله و مجرد است و با ورود به عرصه هنر مینا کاری روی سفال توانسته است؛ کسب و کار کوچکی برای خود راه بیندازد و از این راه کمک خرج خانواده اش باشد.
در صحبت هایش اعتماد به نفس بالا و امید به آینده موج می زند، آرزوهای زیادی برای توسعه هنرش دارد، آرزوهایی که دور از روح بلند پروازانه او نیست.
وی نحوه آشنایی اش با هنر میناکاری با سفال را این گونه تعریف می­کند: در سال های گذشته کارمند نیروی انتظامی بودم که بنابه دلایلی استعفا کردم و سپس به مدت 3 سال به عنوان مدیرفروش در شرکتی مشغول به کار شدم. اما هر دو شغل مرا ارضا نمی کرد، دلم می خواست در حرفه ای مشغول به کار باشم که با عشق و علاقه آن را انجام دهم وقتم در اختیار خودم باشد و خودم بتوانم برای زمان کارم تصمیم گیری کنم.
تا اینکه در یکی از نمایشگاه­های صنایع دستی با هنر میناکاری روی سفال آشنا شدم. آموزش­های اولیه را نزد هنرمندانی که آن روز به غرفه شان سر زده بودم فرا گرفتم و سپس به منظور کسب تبحر بیشتر در کلاس های آموزشی دیگری نیز شرکت کردم .
او ادامه می دهد: بعد از اینکه فوت و فن این هنر را کامل یاد گرفتم با سرمایه ای اندک شروع به کار کردم، سرمایه ای که برای تامین رنگ ها و کوره نیاز داشتم.
وی با اشاره به دریافت وام اشتغال از کمیته امداد می‌افزاید: برای ادامه کار نیاز به سرمایه ای بیشتر داشتم به همین منظور به کمیته امداد مراجعه کردم، پس از طی مراحلی20میلیون تومان به من پرداخت کردند و این کمک مالی توانست مرا چند قدم به هدفی که داشتم نزدیک تر سازد.
او با اشاره به نوع طرح های استفاده شده بر روی سفال بیان می کند: طراحی های لازم را خودم انجام می دهم و این طرح ها برخاسته از ذهنم است .
وی ادامه می دهد: در این حرفه باید صبر و حوصله زیادی داشته باشیم چرا که مراحل تولید یک کالا زمان بر است به گونه ای که ساخت و طراحی یک نمونه از کار ممکن است چند روز طول بکشد.
این هنرمند میناکار در خصوص استقبال مردم و میزان فروش کارهای هنری اش می گوید: هم اکنون در تبریز استقبال از کارهای هنری نسبت به گذشته بیشتر شده اما واقعیت این است که قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده و هزینه کردن برای کارهای تزئینی اولویت چندم آنهاست.
وی با اشاره به تاثیری که این هنر در زندگی اش داشته، می افزاید: اشتغال خانم ها تاثیر خوبی در روحیه شان دارد، اعتماد به نفس شان را زیاد می کند و آنهارا فردی با پشتکار قوی بار می آورد. به خصوص اگر کاری هنری باشد و آن را با عشق و علاقه انجام دهد، که در این صورت هم از لحاظ روحی ارضایشان خواهد کرد، هم از لحاظ مادی.
وی ادامه می دهد: وقتی روی سطح کار طرح می زنم و آنچه در ذهن دارم بر روی سفال پیاده می­کنم، گویی با کنار هم قرار دادن رنگ های سرد و گرم به یک جسم بی جان روح زندگی می بخشم؛ زمان برایم بی معنی می شود، شاید مدت ها روی کارم تمرکز کنم بی آنکه گذر زمان را حس کرده باشم .
طاهری با بیان اینکه آرزوهای زیادی در ذهن می پرواند، می گوید: اکنون یکی از اتاق های خانه را به عنوان کارگاه انتخاب کرده­ام، هنر آموزانی نیز دارم که به آنها این هنر را آموزش می دهم تابتوانند به این عرصه وارد شوند.
وی می گوید: در نظر دارم تعداد کار آموزانم را افزایش دهم و به مدد جویان کمیته امداد نیز این هنر آموزش دهم. کارگاه میناکاری روی سفال راه اندازی کنم و برای آنها نیز اشتغال زایی کنم تا با کمک هم بتوانیم به عنوان کار تولیدی کارمان را پیش ببریم و قدمی هر چند کوچک در مسیر اشتغال زایی برداریم.

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/137662/احرار--علاقه-به-کار-سبب-می-شود-گذر-زمان-را-حس-نکنم
بستن   چاپ