پیام آذری
با حضور کارشناسان بهزیستی آذربایجان شرقی؛
همایش مداخلات پس از طلاق در شهرستان مرند برگزار شد
پنجشنبه 27 تير 1398 - 11:29:48
خبرگزاری مهر - شرقی
پیام آذری - مرند - دومین همایش مداخلات پس از طلاق با حضور کارشناسان بهزیستی شهرستان های تبریز، مرند، آذرشهر و جلفا به میزبانی شهر مرند برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر ، دومین همایش مداخلات پس از طلاق امروز با حضور برخی از مسئولان شهرستان مرند و کارشناسان بهزیستی شهرستان‌های تبریز، مرند، آذرشهر و جلفا در فرهنگسرای شهرداری مرند برگزار شد.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان مرند، در ابتدای این همایش با اشاره به شاخص نسبت ازدواج به طلاق ابراز داشت: میزان طلاق، تصویری فاجعه بار و نگران کننده در ذهن‌ها شکل داده است، در سال 1380، در کل کشور 640 هزار واقعه ازدواج بود که در سال گذشته به 550 هزار رسید.
حسین محمدزاده افزود: طلاق در سال 80 تا 97 سیر فزاینده دارد، در سال 80، 60 هزار واقعه طلاق در کشور رخ داد که در سال گذشته به 170 هزار طلاق رسیده است، یعنی از هر 10 ازدواج یک طلاق در سال 1380، و از هر 3 ازدواج یک طلاق در سال گذشته رخ داده است.
وی با اشاره به شاخص‌های ازدواج و طلاق در مرند تصریح کرد: سال 85، 3 هزار ازدواج و 215 طلاق در مرند به وقوع پیوست، در سال گذشته هزار و 992 ازدواج داشتیم و 501 طلاق یعنی نسبت ازدواج به طلاق در سال 85، 14 و نیم بود که در سال گذشته به 3 و 9 دهم رسید.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان مرند با اشاره به اینکه در سال 55 تا 70، پنجره بزرگ جمعیتی در ایران باز شد، گفت: جمعیت 33 میلیونی ایران در سال 55، در سال 1370 به 60 میلیون نفر رسید که در طی 15 سال افزایش 2 برابری پیدا کرد.
محمدزاده ادامه داد: این موج جمعیتی باعث افزایش نرخ شدید ازدواج شد، همچنین سن ازدواج در بازه 50 ساله اخیر در کشور ایران در زنان به 24 و در آقایان به 27 سال افزایش پیدا کرد.
وی بر ضرورت در نظر گرفتن فاصله زمانی وقوع پدیده تاکید کرد و اظهار داشت: فاصله زمانی بین ازدواج و طلاق زوجین یعنی بازه پایداری خانواده‌ها به طور میانگین حدود 6 سال است که در 2 دهه گذشته تفاوتی نکرده است.
رئیس بهزیستی شهرستان مرند با اشاره به اینکه طلاق در 11 سال گذشته سیر ملایمی داشته است، عنوان کرد: 17 درصد ازدواج‌ها در سال 80 به طلاق منجر شده و در سال‌های بین 88 تا 91، 19 تا 20 درصد ازدواج‌ها به طلاق منجر شده و در سال 95 کاهش پیدا کرده و به 18 درصد رسیده است، نرخ طلاق در مرند نیز در سال‌های 91 تا 97، از هر 7 ازدواج یک طلاق بوده است.
به گفته محمدزاده میزان طلاق در سال‌های آینده کاهش پیدا می‌کند چرا که میزان ازدواج کاهش پیدا کرده و این به دلیل تأثیرگذاری برنامه‌های نهادها نیست، بلکه به دلیل بحث جمعیت شناختی است.

عمل به آموزه‌های دینی؛ راهکار کاهش طلاق
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان مرند نیز در این همایش با اشاره به اهمیت و نقش دوست داشتن زوجین در پایداری ازدواج و خانواده اظهار داشت: پرونده‌ای در شهرستان مرند داریم که مرد به حبس ابد محکوم شده اما همسر راضی به طلاق نشده است و این به دلیل عشق و علاقه قلبی این زوج است.
محمدحسین علیپور افزود: اگر به معارف و آموزه‌های دینی عمل کنیم، شاهد کاهش طلاق در جامعه خواهیم بود، هم کفو بودن، رعایت فاصله سن زوجین، عدم اختلاف طبقاتی از جمله تأکیدات دین برای ازدوج است.
وی تاکید کرد: اعتقاد به آموزه‌های دینی در جامعه ما کاهش پیدا کرده است، در نتیجه تحمل زوجین در برابر سختی‌ها نیز کمتر شده است، اما افرادی که اعتقاد بیشتری به دین دارند، دوام و پایداری زندگی شأن نیز بیشتر است.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان مرند همچنین با اشاره به نقش مخرب فضای مجازی عنوان کرد: باید خانواده‌ها را نسبت به خطرات فضای مجازی و نقش مخرب آن علیه بنیان خانواده آگاه کرد.

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/152988/همایش-مداخلات-پس-از-طلاق-در-شهرستان-مرند-برگزار-شد
بستن   چاپ