پیام آذری
بعد از 24 ساعت
سیل در سلماس و خوی فروکش کرد/ تداوم عملیات امداد رسانی
شنبه 19 مرداد 1398 - 11:08:05
خبرگزاری مهر - غربی
پیام آذری - ارومیه– بعد ازگذشت 24 ساعت از بارش شدید باران، تگرگ و نیز جاری شدن سیل در روستاهای دو شهرستان سلماس و خوی هم اکنون سیل در این مناطق فروکش کرده و عملیات امداد رسانی به سیل زدگان آغاز شده است.

خبرگزاری مهر - گروه استانها: روز گذشته در پی بارش تگرگ و باران 10 روستای شهرستان سلماس در بخش های دامی، کشاورزی، منازل روستایی و نیز بخش انسانی دچار آسیب های جدی شدند.
از همان دقایق اولیه به دلیل مسدود شدن جاده سلماس به تسوج و نیز برخی راه های روستایی و نیز قطعی برق سه روستا امداد رسانی به اهالی و روستاهای آسیب دیده با مشکل مواجه بود اما با تلاش شبانه روزی نیروهای امدادی به خصوص هلال احمر در زمان حاضر راه های روستایی بازگشایی و برق برخی مناطق وصل شده است.
در حال حاضر عملیات امدادرسانی از جمله اسکان، توزیع مواد مورد نیاز، بازگشایی مسیرهای روستایی و امدادرسانی در این مناطق همچنان تداوم دارد.

راه روستایی تمام مناطق سیل زده بازگشایی شد
فرماندار شهرستان سلماس در خصوص آخرین وضعیت مناطق سیل زده این شهرستان گفت: در حال حاضر با تلاش نیروهای امدادی و مدیریت بحران خدمات رسانی به بخش های سیل زده ادامه دارد و راه روستایی مناطق سیل زده بازگشایی شده است.
مرتضی اصغری در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص قطع بودن برق سه روستای این شهرستان در اثر وقوع سیل عنوان کرد: برق دو روستا از ساعاتی پیش وصل شده و تنها برق یک روستا قطع است که امروز نیز مشکل این روستا برطرف می شود.
وی با اشاره به تداوم امداد رسانی در روستاهای سیل زده اضافه کرد: در اثر وقوع سیل بیش از 20 منزل یکی از روستاهای این شهرستان دچار آبگرفتگی شده بودند که اسکان و امداد رسانی به خانواده های این منازل انجام شده است گفت: همچنان تلاش نیروهای امدادی در منطقه تداوم دارد و تنها هفت منزل روستایی به صورت جدی آسیب دیده است.
فرماندار سلماس با اشاره به حجم بالای خسارات در بخش کشاورزی، دام و نیز منازل روستایی افزود: برآورد میزان خسارات توسط کارشناسان در حال انجام است و با مشخص شدن میزان خسارات و اتمام امداد رسانی بازسازی ها آغاز می شود.
اصغری در خصوص آسیب های انسانی ناشی از سیل در سلماس گفت: سیلاب سلماس که عصر دیروز حدود ساعت شش عصر رخ داد، بدون تلفات بود و تنها دو نفر به صورت سطحی مصدوم و به مراکز درمانی ارجاع داده شدند.
وی با بیان اینکه بر اثر بارش شدید باران و تگرگ در مناطق مرزی سلماس، سیل به 10 روستای پیکاچیک، دیرعلی، سیلاف، سرای‌ملک، هدر، مغانجوق، وردان، صدقیان، حبشی و قزلجه این شهرستان خسارت وارد کرد عنوان کرد: نیروهای جمعیت هلال احمر به همراه اقلام و چادرهای امدادی بصورت شبانه عازم روستاهای سیل زده شده اند و تلاش شبانه روزی نیروهای اداره برق و راهداری برای رفع مشکل قطعی برق همچنان ادامه دارد.
فرماندار سلماس با اشاره به فروکش کردن کامل سیل در این منطقه گفت: اکیپ های راهداری و تیم های اداره برق، جمعیت هلال احمر و نیروهای بسیج، نیروهای خدمات و آتشنشانی شهرداری سلماس به همراه تمامی ماشین آلات خود در محل های سیل زده حضور دارند و در حال امداد رسانی و برآورد خسارات وارده به روستاهای سیل زده هستند.

امداد رسانی به روستاهای سیل زده در حال انجام است
مدیرعامل جمعیت هلال احمر آذربایجان‌غربی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت روستاهای سیل زده این شهرستان گفت:عملیات امدادرسانی در مناطق و روستاهای سیل‌زده سلماس ادامه دارد.
سعید رهبر سوره با اشاره به وقوع سیل در ساعت 18 روز گذشته در سلماس اظهارداشت: در این حادثه 10 روستای این شهرستان دچار سیلاب شده‌اند و عملیات امدادرسانی در این روستاها همچنان ادامه دارد.
وی با اشاره به اسامی روستاهای درگیر سیلاب در سلماس افزود: سیل زندگی مردم روستاهای پیکاچیک، دیرعلی، سیلاف، سرای‌ملک، هدر، مغانجوق، وردان، صدقیان، حبشی و قزلجه را تحت تاثیر قرار داده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر آذربایجان‌غربی ادامه داد: در پی وقوع سیل در روز گذشته با هماهنگی EOC ستاد بلافاصله تیم‌های ارزیابی از پایگاه‌های کمربندی سلماس و قره‌تپه به مناطق سیل‌زده جهت بررسی وسعت حادثه و برآورد خسارات احتمالی به منطقه اعزام شدند.
وی تصریح کرد: در ادامه نیز تیم پشتیبان واکنش سریع از ستاد و تیم پشتیبان از نقده جهت انتقال تجهیزات و اقلام تخصصی سیلاب جهت امدادرسانی به آسیب‌دیدگان و آغاز عملیات تخلیه احتمالی آب از منازل مسکونی و برآورد نیازهای منازل سیل‌زده وارد عمل شدند.

شناسایی و امدادرسانی به 36 خانوار آسیب دیده سیل در سلماس
وی گفت: طبق آخرین اخبار رسیده تعداد 36 خانوار آسیب‌دیده در روستاهای سلماس مورد شناسایی قرار گرفتند که از این تعداد چهار خانوار در روستای پیکاچیک و 32 خانوار در روستای دیرعلی زندگی می‌کنند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر آذربایجان‌غربی با اشاره به لیست اقلام توزیعی در مناطق سیل‌زده سلماس تصریح کرد: اقلام زیستی هشت دستگاه چادر، 110 تخته پتو، 20 تخته موکت، 140 کیلوگرم نایلون پوشش چادر و طناب پلاستیکی در حال انجام تاکنون در این مناطق توزیع شده است.
وی گفت: اقلام غذایی توزیع شده توسط جمعیت هلال احمر سلماس شامل 70 پرس غذای گرم، 240 بطری آب معدنی، 10 بسته نان، چهار کیلوگرم خرما- 10 بسته بیسکویت و 46 بسته غذایی است.
رهبرسوره اظهارداشت: در این عملیات تا کنون 9 دستگاه خودرو شامل دو دستگاه آمبولانس، دو دستگاه وانت کمک‌دار، یک ست نجات، یک دستگاه پژو، سه دستگاه هایلوکس و سه دستگاه خودرو از سایر ادارات شامل دو دستگاه از شبکه بهداشت و یک دستگاه از منابع طبیعی وجود داشته است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر آذربایجان‌غربی عنوان کرد: اقلام ارسالی جهت پر کردن انبار امدادی سلماس تا این لحظه شامل 40 دستگاه چادر، 130 تخته پتو، 70 تخته موکت و 95 بسته غذایی برای 72 ساعت بوده است.
رهبرسوره خاطرنشان کرد: این عملیات همچنان با تلاش و همت امدادگران، نجاتگران و حضور معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر آذربایجان‌غربی، رئیس جمعیت هلال احمر سلماس و همکاری مسئولان شهرستانی همچنان ادامه دارد.

سیل در سلماس مدیریت شده و مشکلی وجود ندارد
همچنین روز گذشته سیل چهار روستای بخش قطور خوی را تحت تاثیر قرار دارد اما با تلاش های اهالی از ورود سیل به داخل روستاها جلوگیری شد.
فرماندار خوی در خصوص وقوع سیل در برخی روستاهای این شهرستان گفت: بارش شدید باران و سیلاب به بخشی از زیرساختها و 50 هکتار ازاراضی کشاورزی روستاهای زری، چالیان، علی سورمه و راویان خسارت وارد کرد.
محمد عابدی با بیان اینکه با تلاش مردم و گروهها امدادی از ورود سیلاب به داخل این روستاها جلوگیری شد اظهارداشت: پس از برآورد میزان دقیق خسارات به بخش کشاورزی این شهرستان اقدامات برای جبران آن آغاز می شود.
مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان غربی نیز در خصوص آخرین وضعیت مناطق سیل زده سلماس به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر با تلاش نیروهای مدیریت بحران سیل در سلماس فروکش کرده و هم‌ اکنون مشکل خاصی وجود ندارد.
امیرعباس جعفری با بیان اینکه در این حادثه پنج نفر مصدوم شدند که سه تن از آنها به صورت سرپایی مداوا و مرخص شده و دو نفر در مراکز درمانی بستری است افزود: هم اکنون نیز امدادرسانی در این مناطق تداوم دارد.
وی ادامه داد: از زمان وقوع سیل به صورت شبانه در روستای دیرعلی که مرکز بارندگی بود، 9 وانت لوازم غذایی، امدادی، چادر و آب ارسال شد و در سایر روستاها که مشکل آبگرفتگی منازل اتفاق افتاد، از دیروز تا به امروز، نیروهای امدادی با دستگاه‌های سنگین برای تخلیه و لایروبی در منطقه تلاش می‌کنند.
جعفری در خصوص برآورد خسارات عنوان کرد: کارشناسان در حال برآورد هستند و بیشترین خسارت به بخش کشاورزی و دامی وارد شده و منازل آسیب دیده نیز بزودی بازسازی می شود.

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/157517/سیل-در-سلماس-و-خوی-فروکش--کرد--تداوم-عملیات-امداد-رسانی
بستن   چاپ