پیام آذری
همکاری‌های علمی دانشگاه تبریز با 6 دانشگاه ترکیه افزایش می‌یابد
دوشنبه 28 مرداد 1398 - 13:19:38
پیام آذری - تبریز- رییس دانشگاه تبریز گفت: همکاری‌های بین‌المللی و علمی دانشگاه تبریز با 6 دانشگاه ترکیه افزایش می‌یابد.

به گزارش ایرنا، میررضا مجیدی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با بازدیدی که چندی پیش با هدف گسترش و توسعه همکاری‌های بین‌المللی و نیز عملیاتی‌سازی تفاهم‌نامه‌ با دانشگاه های ترکیه انجام شد با هماهنگی‌های قبلی و حمایت کنسولگری‌های جمهوری اسلامی ایران در شهرهای ارزروم و طرابوزان از 6 دانشگاه شرق ترکیه شامل دانشگاه‌های ایغدیر، آتاترک ارزروم، کافکاس، صنعتی ارزروم، فنی کارادنیز و آرداهان بازدید و با مسوولان این دانشگاه‌ها ملاقات و راه‌های توسعه همکاری بیشتر بررسی شد.
رییس دانشگاه تبریز در این ارتباط در ادامه با اشاره به اهداف این سفر افزود: این سفر بیشتر برای توسعه همکاری‌های بین‌المللی، آشنایی با ظرفیت‌های دانشگاه‌های منطقه و به خصوص عملیاتی کردن مفاد تفاهم‌نامه‌های همکاری مشترک انجام شد.
مجیدی، اتصال شبکه آزمایشگاه‌های دانشگاه تبریز با مراکز علمی و دانشگاهی کشور ترکیه، تبادل استاد و دانشجو، اجرای طرح تحقیقاتی، ایجاد بسترهای لازم برای فرصت‌های مطالعاتی دانشجویان و اعضای هیات علمی، برگزاری دوره‌های مشترک، آشنایی و استفاده از امکانات و ظرفیت‌های همدیگر، توسعه همکاری‌های فرهنگی و آموزشی را از دیگر اهداف این سفر بیان کرد.
رییس دانشگاه تبریز با بیان این نکته که در بازدید از دانشگاه ایغدیر تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین روسای دانشگاه‌ها به امضا رسید، افزود: در همین راستا بر راه‌اندازی دوره‌های مشترک در 12 رشته در مقطع کارشناسی ارشد و چهار رشته در مقطع دکترای و نیز طرح اراسموس پلاس تاکید شد.
وی با اعلام اینکه دفتر دانشگاه تبریز در دانشگاه ایغدیر راه‌اندازی خواهد شد، گفت: گروهی از اعضای هیات علمی آن دانشگاه به زودی جهت مذاکره با اعضای هیات علمی دانشگاه تبریز و بررسی چگونگی پیشبرد طرح‌های پژوهشی مشترک و نیز مذاکره جهت چگونگی استفاده از امکانات آزمایشگاهی به تبریز سفر خواهند کرد.
مجیدی اضافه کرد: در این سفر مذاکراتی جهت استفاده از آزمایشگاه‌های مجهز مرکزی دانشگاه‌های آتاتورک و نیز صنعتی ارزروم، دانشگاه صنعتی کارادنیز و نیز اعزام اساتید آموزش زبان فارسی به این دانشگاه‌ها و مطالعات مشترک در حوزه علوم انسانی انجام شد.
وی همچنین گفت: در بازدید از دانشگاه کافکاس دو طرف همچنین موافقت کردند که علاوه بر راه‌اندازی دوره‌های دو مدرکه، دفتر مطالعات مشترک فرهنگی تحت عنوان شهریار در این دانشگاه تاسیس شود.
رییس دانشگاه تبریز در این ارتباط یادآوری کرد: به دلیل قرابت جغرافیایی و فرهنگی دانشگاه‌های بزرگ شرق ترکیه با جمهوری اسلامی ایران و نیز جمهوری آذربایجان پیشنهاد راه‌اندازی کنسرسیوم دانشگاهی سه کشور نیز در این سفر مطرح شد که مورد استقبال روسای آن دانشگاه‌ها قرارگرفت و مقرر شد مطالعات اولیه در این خصوص به‌زودی توسط مدیریت‌های همکاری‌های بین‌المللی دانشگاه‌ها آغاز شود.
مجیدی در ادامه با تاکید بر اینکه دانشگاه تبریز به عنوان رئیس کارگروه همکاری‌های علمی ایران و ترکیه با تمام توان و امکانات آماده گسترش تعاملات علمی و فرهنگی بین دو کشور است، اعلام کرد: توسعه همکاری‌های بین‌المللی و قرار گرفتن در جمع دانشگاه‌های برتر دنیا از جمله راهبردهای کلان این دانشگاه است و از این رو دانشگاه تبریز جزو اولین دانشگاه‌هایی بود که در اتحادیه‌های بزرگ بین‌المللی از جمله اتحادیه دانشگاه‌های جهان (IAU)، اتحادیه دانشگاه‌های بین‌المللی (IUC) و اتحادیه دانشگاه‌های منطقه قفقاز (KUNIB) حضوری فعال داشته است.
وی خاطرنشان کرد: این دانشگاه در حال حاضر نیز در عرصه‌های جهانی بسیار فعال بوده و هم‌اکنون با نزدیک 200 دانشگاه از کشورهای مختلف دنیا قرارداد و تفاهم‌نامه همکاری دارد که از این تعداد حدود 80 دانشگاه از کشور جمهوری ترکیه است.
دانشگاه تبریز در حال حاضر با داشتن بیش از 21 دانشکده، چندین پژوهشکده و گروه پژوهشی، قطب علمی، 800 نفر عضو هیات علمی، بیش از 24 هزار نفر دانشجو و 457 هزار مترمربع فضای آموزشی، کمک آموزشی و پژوهشی و نیز به جهت همجواری با دانشگاه‌های بزرگ کشورهای منطقه، به عنوان بزرگترین مرکز علمی غرب و شمال‌غرب کشور، عهده‌دار بخش بزرگی از مسوولیت تولید علم و فناوری و رقابت در عرصه‌های بین‌المللی است.
3093/3071

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/158396/همکاری‌های-علمی-دانشگاه-تبریز-با-6-دانشگاه-ترکیه-افزایش-می‌یابد
بستن   چاپ