پیام آذری
هوشمندسازی رکن توسعه پایدار کشاورزی
پنجشنبه 28 شهريور 1398 - 10:50:47
پیام آذری - سنندج - هوشمندسازی ادوات و مراحل داشت، رکن توسعه پایدار کشاورزی و مقابله با بحران کم آبی در کشور است.

افزایش بهره‌وری، تولید بیشتر، کاهش هزینه تولید، کاهش فرسایش خاک و استفاده بهینه از نیروی انسانی از جمله مزایای هوشمندسازی کشاورزی است که استان کردستان از سال زراعی جاری وارد شدن به مهم را در دستور کار خود قرار داده است.
بهار امسال سازمان جهاد کشاورزی در برنامه ای ترویجی نخستین گام هوشمندسازی کشاورزی را با پرواز پهپادهای سمپاش در 380 هکتار از اراضی انجام داده و توسعه این روش نوین در سال زراعی آینده را در دستور کار خود قرار داده است.
در راستای تحقق این برنامه‌ها روز سه‌شنبه همایش ملی توسعه کشاورزی هوشمند در کردستان با محوریت پهپادها حضور اعضای سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی برگزار شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان در این جلسه با بیان اینکه همه ساله در این استان حدود 250 هزار هکتار از اراضی سمپاشی و محلول پاشی می‌شود، اظهار داشت: بهار امسال برای اولین بار سمپاشی مزارع با پهپاد در 380 هکتار از اراضی گندم استان انجام شد.
محمدفرید سپری افزود: در سال زراعی آینده نیز به دنبال توسعه این خدمات در استان هستیم که انتظار می رود بخش خصوصی و دانش آموختگان کشاورزی از هم اکنون نسبت به خرید ادوات مورد نیاز اقدام کرده زیرساخت‌های آن را در استان فراهم کنند.
وی اضافه کرد: سازمان جهاد کشاورزی کردستان در این راستا از 2 محل شامل توسعه مکانیزاسیون با سود 15 درصد و کمک‌های فنی و اعتباری با سود چهار درصد به متقاضیان هوشمندسازی تسهیلات پرداخت می کند.
سپری افزایش بهره‌وری، تولید بیشتر، کاهش هزینه تولید، کاهش فرسایش خاک و استفاده بهینه از نیروی انسانی را از مزایای هوشمندسازی کشاورزی اعلام کرد و گفت: در سمپاشی پهپادی مزارع هر هکتار 10 لیتر و در سمپاشی سنتی هر هکتار 350 لیتر آب مصرف می شود.
وی اضافه کرد: اختلاف 340 لیتری و افزایش رانمدان مصرف سموم از نخستین و مهمترین تفاوت این نوع هوشمندسازی است که تلاش شده با استفاده از توان مهندسان و کارشناسان عضو سازمان نظام مهندسی این نوع کشاورزی را در استان فعالتر کرد.
سپری با اشاره به اینکه از سال 42 تا 95 در مقابل هر سال 3 صدم سانتیگراد دمای هوای استان گرم تر و در این مدت میزان بارندگی هادر مقابل هر سال 3.54 میلی متر کاهش داشته است، افزود: در این مدت به صورت جمع دمای هوا حدود 2 درجه سانتیگراد و بارندگی ها نیز حدود 184 میلی متر کاهش داشته که باید تاثیر این سیر سعودی دما و سیر نزولی بارندگی در تولید محصولات را باید با استفاده از تکنولوژی‌ها تعدیل کنیم.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی کردستان نیز در این جلسه با بیان اینکه این سازمان هم اکنون دارای 6 هزار و 430 عضو است، اظهار داشت: این تعداد شامل 6 هزار عضو حقیقی، 264 عضو حقوقی، 152 عضو فروشگاه و کلیک گیاه پزشکی و 14 مرکز خدمات کشاورزی غیر دولتی است.
عابد احمدی با بیان اینکه این سازمان در راستای افزایش بهره وری طرح‌های مختلفی از جمله طرح توسعه پهپاد کشاورزی را در دستور کار قرار داده است، گفت: لازمه دستیابی به نتیجه مطلوب اجرای صحیح و درست طرح هاست که انتظار می رود اعضای سازمان در اجرای تمام طرح ها حضوری مثمر و متعهدانه و جدی داشته باشند.
وی اضافه کرد: انتظار می‌رود با واگذاری فعالیت های تصدی گری از سوی سازمان جهاد کشاورزی زمینه بیشتر بکار گیری و اشتغال دانش آموختگان بخش کشاورزی استان را فراهم کنند.
در این جلسه مزایا و ویژگی های استفاده از پهپادهای کشاورزی در بخش های مختلف سمپاشی، علف کش، کود برگ، حشره کش، قارچ کش و باکتری کش بر روی مزارع باغ، صیفی‌جات و سبزیجات از سوی مدرس کارگاه آموزش داده شد.
3034/9102

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/163449/هوشمندسازی-رکن-توسعه-پایدار-کشاورزی
بستن   چاپ