پیام آذری
وزیر فرهنگ:
باید از اربعین بیش ازگذشته بهره‌برداری معرفتی و اجتماعی کرد
چهارشنبه 10 مهر 1398 - 10:59:50
پیام آذری - تهران- وزیر فرهنگ و ازشاد اسلامی اربعین را مناسکی کم‌مانند و بی‌بدیل عنوان کرد وگفت: باید از اربعین و زنده نگه‌داشتن راهپیمایی آن بیش از گذشته بهره برداری معرفتی، روحی و اجتماعی شود.

سید عباس صالحی روز سه شنبه در آیین اختتامیه پنجمین دوره جایزه جهانی اربعین در حسینیه الزهرای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به جایگاه و ارزش ها و پیام فاخر اربعین ،گفت: امروز هیچ مناسک دینی را در قالب اربعین از نظر گستره تنوع افراد اعم از کودک و نوجوان، سالمندان، قومی و ملیتی نمی توان تبیین کرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه دیگر ویژگی اربعین را فراطبقاتی بودن عنوان کرد و گفت: این مناسک فقط محدود به متمکنین نیست بلکه همه اقشار مردم اعم از دارا و فقیر و افراد عادی هم در آن حضور گسترده دارند.
به گفته صالحی مناسک اربعین از سویی نیز فراساختاری است؛ به نوعی که ا ز لحاظ زمان، حرکات، سکنات و دیگر اتفاقات پیرامون آن قابل مقایسه با دیگر مناسک نیست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود ترکیب سازی ها را از دیگر ویژگی‌های اربعین دانست که هم مناسک دینی و هم سیاسی است. دو بال مناسک دینی و سیاسی اربعین در دهه های گذشته مکشوف شده و هپچنان ادامه دارد.
وزیر فرهنگ در مراسم اختتامیه جایزه جهانی اربعین اظهار داشت: از یک طرف عمق‌دهی و از طرف دیگر فرصتی برای نشان دادن اقتدار اسلام و شیعه است در حالی که سال‌های گذشته داعش بخش‌هایی از خاک عراق را در اختیار داشت اربعین فرصتی عظیم به وجود آورد که شاهد خداخواهی و انسان دوستی در این مناسک بودیم.
وی با بیان اینکه عشق به خدا و ائمه اطهار و امام حسین و اهل بیت (ع) ایشان در اربعین متبلور است، گفت: میهمان‌نوازی، مهرورزی، محبت، همگرایی، همدلی، همصدایی از ترکیب‌هایی است که در فضای اربعین و به ویژه در ایام راهپیمایی این مناسک بزرگ دینی و سیاسی به وضوح دیده می‌شود.
به گفته صالحی اربعین به مراسم‌ها و مناسک‌ها معنایی خاص می‌دهد. آنچه در اربعین مشاهده می‌کنیم طعم و رنگ اسلامی و شیعی است که آن را می‌توانیم با طعمی خاص تعریف کنیم. علاوه بر این‌ها دلالت معنایی اربعین هم فرصت خاصی است.
از اربعین با این ماهیت و قدرت تأثیرگذاری و توانایی درونی، معناسازی و اجتماع‌سازی می‌توان بیش از گذشته از نظر روحی، معرفتی و اجتماعی بهره برداری کرد. آنچه به عنوان جشنواره اربعین مشاهده می‌کنیم این است که چگونه می‌توانیم از ابزار هنر برای بازنمایی، تبیین و باز تعریف آن، با استفاده از همه ظرفیت ها و توانمندی‌ها در قالب فرهنگی و هنری ادامه یابد.
درادامه این مراسم از پوستر ششمین دوره جایزه جهانی اربعین با محوریت «جمهوری اسلامی در عرصه بین‌المللی و جهانی» برای دوره ششم این رویداد بزرگ معنوی رونمایی و از هنرمندان برگزیده پنجمین دوره جایزه جهانی اربعین تجلیل شد.

آیین اختتامیه پنجمین دوره جایزه جهانی اربعین و افتتاحیه ششمین دور، روز سه شنبه با حضور اسحاق جهانگیری ، معاون اول رییس‌ جمهوری، سیدعباس صالحی ، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و ا بوذر ابراهیمی‌ترکمان ، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، آیت‌الله تسخیری ، مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام، غلامعلی حدادعادل ، رییس بنیاد سعدی و جمعی از مسئولان نهادهای مختلف، سفرای کشورهای شرکت‌کننده و دانشجویان و طلاب خارجی شاغل به تحصیل در حسینیه الزهرا (س) این سازمان، برگزار شد.
این جایزه به ابتکار سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تاکنون در پنج دوره با رویکرد بین‌المللی و مشارکت نهادهای فعال در حوزه اربعین برگزار شد. اجرای فاطمه عبادی، هنرمند برگزیده برنامه عصر جدید با موضوع پیاده‌روی اربعین و رونمایی از پوستر ششمین دور جایزه جهانی اربعین و برگزاری نمایشگاهی از آثار منتخب این دوره و ادوار گذشته، از برنامه‌های جنبی آیین اختتامیه پنجمین جایزه جهانی اربعین بود.

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/165418/باید-از-اربعین-بیش-ازگذشته-بهره‌برداری-معرفتی-و-اجتماعی-کرد
بستن   چاپ