پیام آذری
استاندار آذربایجان‌غربی:
توجه به مباحث آینده پژوهشی راهکار اصلی صیانت از منابع ملی است
جمعه 19 مهر 1398 - 13:31:49
پیام آذری - ارومیه- استاندار آذربایجان‌غربی گفت: یکی از راهکارهای اساسی در صیانت از منابع ملی برای نسل‌های آینده توجه به مباحث آینده پژوهشی است.

به گزارش ایرنا، محمدمهدی شهریاری روز جمعه در دیدار با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: این امر باید مورد توجه مردم و مسوولان قرار گیرد.
وی با اشاره به برنامه‌های دولت برای احیای دریاچه ارومیه، اضافه کرد: دولت اهتمام ویژه‌ای برای احیای دریاچه ارومیه دارد و تاکنون نیز اقدامات بسیار موثر و مناسبی را به مرحله اجرا گذاشته است.
وی تاکید کرد: مشارکت و همراهی مردم نقطه قوت این امر است و مردم امروز همراهی خوبی با برنامه‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه دارند.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این دیدار گفت: مرکز آینده پژوهشی دریاچه ارومیه به زودی فعال می‌شود.
عیسی کلانتری افزود: برای اجرای این موضوع منتظر ایجاد و اتمام ساختمان مرکز آینده پژوهشی در سال آینده نخواهیم بود و اگر نیاز باشد حتی در چادر هم کارها شروع می‌شود.
وی اضافه کرد: در این مرکز مباحث مهم دریاچه و حفظ آن و نیز فعالیت‌های مربوط به دریاچه پایش و رصد می‌شود.
وی ادامه داد: در آینده نیز این مرکز متولی اصلی دریاچه ارومیه خواهد بود.
دریاچه ارومیه در شمال غرب ایران و میان 2 استان آذربایجان‌غربی و آذربایجان‌شرقی قرار گرفته ‌است؛ مساحت این دریاچه در تابستان 2015 میلادی حدود شش هزار کیلومتر مربع بود که در ردیف بیست و پنجمین دریاچه بزرگ دنیا از نظر مساحت قرار می‌گرفت، این دریاچهٔ بزرگ‌ترین دریاچهٔ داخلی ایران و دومین دریاچهٔ بزرگ آب شور دنیا محسوب می‌شد.
آب این دریاچه بسیار شور بوده و بیشتر از رودخانه‌های زرینه‌رود، سیمینه‌رود، تلخه رود، گادر، باراندوز، شهرچای، نازلو و زولا تغذیه می‌شود.
دریاچه ارومیه از اواسط دهه 1380 شمسی شروع به خشک شدن کرد و در مدت کمی وسعت آن به شدت کاهش یافت، اما نجات دریاچه از بحران مورد تأکید دولت یازدهم و در ادامه آن دولت دوازدهم قرار گرفت و بر این اساس کارگروه ملی نجات با مدیریت معاون اول رییس جمهوری تشکیل شد.
دریاچه ارومیه در قالب طرح‌های ستاد احیا قرار است ظرف مدت 10 سال /از 1394/ به تراز اکولوژیک خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه 1380 شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین‌المللی تا سال 2015 میلادی حدود 80 درصد از مساحت آن خشک شد.
همه کارشناسان داخلی و خارجی بر این عقیده هستند که مشارکت جوامع محلی در کنار اجرای طرح‌های مختلف، نقش مهمی در احیای نگین آبی آذربایجان دارد.
9918/6185/

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/166592/توجه-به-مباحث-آینده-پژوهشی-راهکار-اصلی-صیانت-از-منابع-ملی-است
بستن   چاپ