پیام آذری
رِئیس دانشگاه علمی کاربردی آذربایجان شرقی خبرداد
افزایش 15درصدی داوطلبان ورود به دانشگاه جامع علمی کاربردی
شنبه 20 مهر 1398 - 11:44:20
ایسنا - علمی - آذربایجان شرقی
پیام آذری - رئیس دانشگاه علمی کاربردی آذربایجان شرقی از تحصیل حدود پنج هزار دانشجو در مراکز دانشگاه علمی کاربردی آذربایجان شرقی خبرداد و افزود: میزان داوطلبان ورود به این دانشگاه در سال جاری حدود 15 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته که این امر به دلیل ارتقای سطح کیفی دانشگاه بوده است.

فرزان قالیچی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که پیش از انقلاب، دانشگاه‌های اندکی در کشور دایر بود و در بیشتر این دانشگاه‌ها فقط تحصیلات کارشناسی ارائه می‌شد، ادامه داد: دانشجویان اندکی در مقاطع ارشد و دکتری تحصیل می‌کردند که اساتید خارجی، مدرسان این دانشگاه‌ها بودند اما به برکت انقلاب اسلامی، موضوع آموزش عالی بسیار اهمیت پیدا کرد و تاکنون نیز شاهد تحول عظیمی در حوزه آموزش عالی از لحاظ کمی و کیفی بودیم.
وی افزود: با تاسیس دانشگاه‌ها در مراکز استان‌ها، دانشجویان بسیاری توسط اساتید بومی در مقاطع ارشد و دکتری تربیت شدند و سطح آموزش عالی در کشور در طی 40 سال بعد از انقلاب اسلامی ارتقا یافت.
وی با بیان این‌که دانشگاه‌ها در کنار آموزش، به افراد کاردان و مهارت محور نیز نیاز دارند، گفت: بسیاری از دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها، مهارت‌های لازم را آموزش نمی‌بینند در حالی که کشور به افرادی با مهارت بالا نیاز دارد تا مسائل کشوری را حل کنند، در این راستا دانشگاه علمی کاربردی با هدف تربیت نیروهای مهارت محور در سال 1371 بعد از تصویب شورای عالی انقلاب در کشور تاسیس شد.
قالیچی با اشاره به تاسیس دانشگاه علمی کاربردی آذربایجان شرقی در سال 1375 به عنوان اولین واحد استانی، اظهار کرد: رشته‌های تحصیلی این دانشگاه در چهار گروه فرهنگ و هنر، مدیریت و خدمات، کشاورزی و صنعت در قالب 800 برنامه درسی وجود دارد که تمامی مهارت‌های لازم در جامعه را تحت پوشش قرار می‌دهد.
وی با اشاره به سیر نزولی جایگاه دانشگاه علمی کاربردی در سال‌های گذشته، افزود: طی این سال‌ها مسائل کیفی مورد غفلت واقع شده بود اما مدیریت جدید دانشگاه در طی دو الی سه سال اخیر در راستای رفع تمامی نواقصات گذشته اقداماتی را انجام داده و به زودی شاهد ارتقای سطح این دانشگاه خواهیم بود.
وی افزود: 33 مرکز آموزش علمی کاربردی تا سال گذشته در سطح استان وجود داشت که براساس بخش نامه‌ی صادره از بخش استخدامی دانشگاه، 13 مرکز آموزشی وابسته به بخش دولتی تعطیل شدند و فعالیت‌های آن‌ها به 20 مرکز دیگر وابسته به بخش خصوصی در شهرهای تبریز ، مراغه، تیکمه داش، شبستر و جلفا منتقل شد.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی آذربایجان شرقی با اشاره به اشتغال 70 درصدی دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی، متذکر شد: خانواده ها هزینه‌های بسیاری را صرف تحصیل فرزندانشان می‌کنند تا بعد از کسب تحصیلات عالی، صاحب شغل شوند، در این راستا دانشگاه علمی کاربردی تضمین می‌کند در صورتی که دانشجویان مطابق با اهداف دانشگاه درس بخوانند، می‌توانند بعد از فارغ التحصیلی صاحب شغل شده و حتی کارآفرین شوند.
وی در خصوص برنامه‌های پیش روی دانشگاه در راستای تاسیس ‌ مراکز علمی کاربردی جدید، بیان کرد: احداث مرکزی در حوزه ورزش و جوانان در استان نیاز است، چرا که استان آذربایجان شرقی دارای ظرفیتهای بالایی در بخش ورزش و تربیت بدنی و به ویژه در حوزه فوتبال با وجود دو تیم بزرگ باشگاهی، است.
وی با تاکید بر لزوم احداث مرکز آموزشی در حوزه فرهنگ و هنر، اظهار کرد: مرکزی در این حوزه وابسته به بخش دولتی وجود داشت که بر اساس مصوبه دانشگاه تعطیل شد اما اکنون در حال بررسی درخواستی برای احداث مرکز فرهنگ و هنر هستیم تا با واگذاری این فعالیت‌ها به این مرکز، رشته‌های فرهنگ و هنر در استان دایر شود، مرکز علمی کاربردی بهزیستی نیز پیش از این یک بخش دولتی بود که اکنون به یک مرکز خصوصی واگذار شده است، فقط سه استان در کشور و در حوزه بهزیستی مراکز آموزشی دارند که داوطلبان بسیاری تمایل به تحصیل در این رشته هستند.
قالیچی با بیان اینکه اساتید دانشگاه علمی کاربردی تحت ارزیابی مجدد قرار می‌گیرند، اظهار کرد: بالغ بر 1500 مدرس با سطح خوب در مراکز آذربایجان شرقی مشغول به تدریس هستند، تعدادی از این اساتید اعضای هیئت علمی دانشگاه های معتبر استان بوده و ما بقی اساتید هم افراد نخبه در مقاطع کارشناسی ‌ارشد و دکتری هستند که به ارائه آموزش‌های مهارتی علاقه دارند.
وی با تاکید بر لزوم توجه به حوزه‌ی پژوهش و آموزش و وجود 8 مرکز نوآوری در سطح استان، افزود: دانشگاه علمی کاربردی یک نگاه کاربردی به بخش پژوهش دارد و پژوهش را به عنوان خلاقیت یعنی کارآفرینی و نوآوری یاد می‌کند، در این راستا براساس مصوبه‌ای از سوی ستاد مرکزی دانشگاه، تمامی مراکز آموزش علمی کاربردی باید در کنار آموزش عالی، یک مرکز نوآوری نیز داشته باشند تا استعدادها و خلاقیت‌های دانشجویان در این مراکز نوآوری مطرح و تجاری سازی شود.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی آذربایجان شرقی از برگزاری استارتاپ نخودچی در ممقان، خبر داد و افزود: اقدامات موثری همچون بازدید از کارخانه‌های نخودچی ممقان و برگزاری جلساتی با کارآفرینان و مسئولین دولتی این شهر درخصوص برگزاری استارتاپ انجام گرفته است.
وی افزود: مهارت محوری و کیفی سازی کلیه امورات دانشگاهی در راستای تربیت دانشجویان باسواد از اهداف دانشگاه علمی کاربردی است که این امر با ارتقا کیفیت آموزشی در سطح انتخاب مدیران مراکز آموزش علمی کاربری، بررسی سرفصل های ارائه شده و ارزیابی مسائل و امکانات مهارتی مرتبط با این سرفصل‌ها محقق می‌شود.
وی بیان کرد: مسائل مربوط به دانشجویان، اساتید و مدیریت مراکز آموزشی کاربردی نقش تعیین کننده‌ای در آموزش‌های مهارتی دارند که در این راستا تمامی مراکز علمی کاربردی در سال جاری موظف به رفع نواقص مربوط به آموزش مهارتی، آموزش استادان و تجهیزات هستند.
انتهای خبر

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/166676/افزایش-15درصدی-داوطلبان-ورود-به-دانشگاه-جامع-علمی-کاربردی
بستن   چاپ