پیام آذری
یک هنرمند:
سواد بصری مردم را باید بالا ببریم
دوشنبه 20 آبان 1398 - 9:28:54 AM
ایسنا
پیام آذری - طراح، گرافیست، عکاس و مدیر هنری گفت: باید سواد بصری مردم را بالا ببریم، این امر در ارتقای فرهنگ نیز موثر است و باید به مردم یاد بدهیم که هنرهای تجسمی نیز می‌تواند در زندگی جایگاه مهمی داشته باشد.

استاد ابراهیم حقیقی با بیان این‌که قصد اکسپوها اگر حضور در میان مردم و خانه‌ها باشد قصد درستی است، گفت: هنوز هم فقط در گالری‌های تهران بیشترین خرید و فروش آثار هنری انجام می‌شود،اکسپوها نیز ممکن است سالی یکبار برگزار شده و بنا بر نوع کارکرد خود، فروش خوبی هم بیشتر به کلسیونرها داشته باشند.
وی با تاکید بر این‌که هنوز هم در شهرستان‌ها شاید سینما بیشتر از یک نمایشگاه هنر تجسمی، طرفدار داشته باشد، گفت: در شهرستان‌ها مردم عادت کمتری به نمایشگاه هنرهای تجسمی دارند و در تبریز نیز بازار بافته های نقاشی فرش فراوانی می بینیم که بسیاری‌ از آن‌ها در حد ابتذال بوده و حتی ماهیت فاخر فرش ایرانی را هم از میان برده‌اند، اما به فروش می رسند. این سطح سلیقه نازل خریداران از کجا پیدا شده و چرا شهر تبریز گالری‌های کمی دارد؟ چرا آن تعداد اندک مردمی هم که به گالری‌ها می‌روند اثری نمی‌خرند؟ باید خرید آثار تجسمی بین مردم تبریز به عادت بدل شود.
وی با تاکید بر این‌که امیدوارم اکسپوی تبریز بتواند این عادت اصلی را در مردم ایجاد کند، گفت: تعدد گالری و عادت دادن به گالری گردی باعث افزایش سواد هنری مردم می‌شود، این موضوع هرچند سخت ولی امکان‌پذیر است و دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید از گالری‌داران به ویژه در شهرستان‌ها حمایت کند تا گالری‌ها در این مناطق نیز توسعه یافته و به تدریج گالری رفتن به عادتی بین مردم تبدیل شود.
این هنرمند پیشکسوت با بیان این‌که 50 سال قبل، بیش از چهار یا پنج گالری در تهران وجود نداشت، افزود: این عادت در تهران توسط هنرمندان و گالری داران به سختی انجام شده و هنرمندان و گالری‌های تبریز نیز باید همت کنند تا این عادت در جامعه ایجاد شود، به تنهایی هم نمی‌شود چشم به دست خالی دولت بست، باید همه کمر همت ببندند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این‌که هنرمندان بسیار بزرگی در حوزه هنرهای تجسمی از تبریز برخاسته‌اند، افزود: اکنون هنرمندان بسیاری در حوزه هنرهای تجسمی داریم که جزو هنرمندان شاخص ایران و جهان هستند، اما این هنرمندان وقتی موفق به نشان دادن خود شده‌اند که به تهران آمده‌ و توانسته‌اند جایگاه پرش خود را پیدا کنند. هنرمندانی که حتی بسیاری از تبریزی‌ها اسم‌ آنان را نمی دانند.‎
وی در این خصوص تاکید کرد: باید کاری کرد که تهران از تنها قطب هنر تجسمی بودن، خارج شود و شهرستان‌ها هم باید به این حضور پررنگ هنر معاصر ایران که راه جهانی شدن را کم کم پیدا می‌کند، بپیوندند.
استاد حقیقی در ادامه با بیان این‌که تبریز، عکاسان بسیار خوبی دارد، گفت: تبریز در حوزه عکاسی نیز همانند دیگر هنرهای تجسمی، دارای هنرمندان بسیار معتبری است، اما قطعا مثل سایر شهرستان‌ها، این هنرمندان به سختی شناخته شده و به سختی معیشت می‌کنند. هنرمندان تبریزی باید با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان دنبال راهکار بگردند و دست به راهکارهای اجتماعی بزنند و با تشکیل انجمن‌های تخصصی، گالری‌ها را فعال کرده و توسعه دهند؛ این موضوع زمان می‌برد اما غیرممکن نیست.
وی در خاتمه تاکید کرد: امیدوارم اکسپوی تبریز موفق باشد، اما هر موفقیتی در گرو تداوم بوده و تداوم و تکرار یک رفتار می‌تواند آن را در جامعه جا بیاندازد و امید است روزی برگزاری پنجاهمین دوره اکسپوی تبریز در رسانه‌ها منتشر شود.
بر اساس این گزارش، چهارمین دوره فروش آثار هنری ( آرت اکسپو تبریز) به صورت ملی و با حضور هنرمندان مطرح و بنام از سراسر کشور در رشته های نقاشی، عکس، حجم، نقاشی خط و خوشنویسی از 11 لغایت 13 آذر ماه 98 در هتل لاله پارک تبریز برگزار می شود.
 

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/170175/سواد-بصری-مردم-را-باید-بالا-ببریم
بستن   چاپ