پیام آذری
کارشناس علوم سیاسی:
انتخابات باید به بهبود الگوی حکمرانی در پارلمان منجر شود
شنبه 16 آذر 1398 - 8:11:33 AM
مهر
پیام آذری - تبریز- کارشناس علوم سیاسی گفت: انتخابات اگر به بهبود الگوی حکمرانی در پارلمان منجر نشود، مردم و کشور ضرر کرده اند.
 پرویز امینی استاد جامعه شناسی دانشگاه در جمع دانشجویان و فعالان فضای مجازی در تبریز با تاکید بر نقش انتخابات بر سرنوشت مردم و کشور گفت: اگر بخواهیم درباره دموکراسی به عنوان فرآورده، صحبت کنیم، فراهم کردن قدرت انتخاب و تعیین سرنوشت از طریق نهاد انتخابات به تنهایی کفایت نمی کند، بلکه جامعه می خواهد از طریق تجلی اراده عمومی در انتخابات، مسایل بهبود و نیازها تامین و در کل حکمرانی بهتر صورت بگیرد.
وی گفت: دموکراسی در این وضعیت در ایران دچار آسیب شده است و انتخاب مجلس ها و دولت های متوالی نتوانسته رضایت اجتماعی را تامین کند و اینک یک نارضایتی گسترده و عمیقی وجود دارد. ضعف حکمرانی سبب شده است که حتی طبقات هوادار اصلی جمهوری اسلامی مانند مستضعفین نیز در جرگه ناراضیان قرار بگیرند.
وی با بیان اینکه تصمیمات و ایده دولت و مجلس کنونی که ضعیف ترین نهاد تقنینی و اجرایی شکل گرفته بعد از انقلاب هستند، قشر مستضعف جامعه را تحت فشار قرار داده است، اظهارکرد: جمهوری اسلامی ایران به پشتوانه و عقبه قشر مستضعف محقق شده است و رهبران آن همیشه بر رسیدگی به وضعیت این طبقه از جامعه تاکید داشته اند اما سازوکارها و فرآیندهایی که در طول چهل سال برای تحقق آرمانهای انقلاب، بکار بسته شده، انتظارات را برآورده نکرده است. مردم به یک ابهام منفی رسیده اند یعنی تحت تاثیر وضعیت معیشتی-اقتصادی بوجود آمده طی دو سه سال اخیر، نسبت به آینده نگرش مثبتی ندارند و جهت و سویه این ابهام سویه منفی است.
امینی با بیان اینکه ماجرای بنزین یکی از بزنگاه هایی بود که نشان داد الگوی حکمرانی دولت چقدر آسیب پذیر است و پس از تقبیح واکنش رئیس جمهوری و خنده های وی به این ماجرا، افزود: این الگوی حکمرانی پذیرفتنی نیست. اینک بدنه ایدئولوژیک جمهوری اسلامی در تنگنا قرار داده و دفاع و حمایت از جمهوری اسلامی ایران را برایشان سخت شده است.

کارشناس علوم سیاسی با تاکید بر اینکه باید در شیوه سیاست ورزی و مواجهه با مجلس تغییر ایجاد کرد، بیان داشت: مساله ظاهر گرایی در انتخابات مجلس بین امت حزب‌الله یک مشکل اساسی است. مساله اصولگرا و اصلاح طلب نیست. بنابراین اکتفا به معیار اصولگرایی یا اصلاح طلبی در انتخابات یک معیار بسیار حداقلی می تواند باشد که با نیازهای جامعه تناسبی ندارد
وی خروج از کلیشه اصولگرا و اصلاح طلب و رقابت برسر ایده ها را نسخه بهبود حکمرانی کشور در دوره کنونی دانسته ک خاطرنشان کرد: حرف های کلی و شعارهای پرطمطراق به کار جامعه نمی آید و هرکسی که می خواهد وارد رقابت انتخاباتی شود باید برای حل مسائل ایده عملی داشته باشد و حرف های مثل کاهش قیمت دلار به 1000 تومان ایده نیست بلکه شعاری توخالی است.
وی با بیان اینکه ایده ها، سازوکارها، فرآیندها و انرژی نسل اول و دوم انقلاب با تمام نقاط قوت و ضعفش به فعلیت و پایان راه خود رسیده است، اظهار داشت: محور بیانیه گام دوم انقلاب انتقال سازمان اصلی بدنه مدیریتی کشور به نسل سوم و چهارم انقلاب و در اختیار گذاشتن ظرفیت و استعداد آن در اختیار ایده های جدید و انرژی زیاد نیروی جوان کشور است.

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/175260/انتخابات-باید-به-بهبود-الگوی-حکمرانی-در-پارلمان-منجر-شود
بستن   چاپ