پیام آذری
سخنگوی وزارت امور خارجه:
منعی برای آزمایش‌های موشکی ما و حتی موشک‌های بالستیک نیست
شنبه 23 آذر 1398 - 14:04:50
ایسنا - سیاسی - آذربایجان شرقی
پیام آذری - ایسنا/آذربایجان شرقی سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ما نگران اظهارات مداخله‌گرانه آمریکا نیستیم و منعی برای آزمایش های موشکی ما و حتی موشک‌های بالستیک نیست، مجداد لازم است که آنان نص صریح قطعنامه 2231 را مورد توجه قرار داده و آزمایش‌های موشکی متعارف ایران که در راستای توانمندی دفاعی خود انجام می‌دهد را با "آزمایش‌های موشکی نامتعارف" خلط نکنند و به تعهدات خود ذیل برجام برگردند.

سید عباس موسوی در اولین نشست خبری در تبریز، با بیان این‌که اولین کنفرانس مطبوعاتی خارج از تهران خود را در تبریز "شهر اولین ها" برگزار می کنم، افزود: یاد تمامی بزرگان این خطه از گذشته‌های دور، انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی گرفته تا امروز که برای خاک و وطن خود جانفشانی کردند را گرامی می‌داریم.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی در مورد مواضع نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در مورد برنامه های موشکی ایران، گفت: آنچه که ما در برجام مذاکره کرده‌ایم صرف موضوع هسته ای بوده که با برخی اظهارات و مشکلات سعی کرده بودند که موضوع موشکی را هم به نوعی مطرح کنند، در حالی که صراحتا قطعنامه 2231 جمهوری اسلامی ایران را از هرگونه آزمایش های موشکی منع نکرده است.
وی در این خصوص افزود: آن‌ها به خوبی به این موضوع واقف هستند. ما اظهارات آنان را مداخله گرایانه می دانیم و رد می‌کنیم و احساس می‌کنیم با توجه به اتفاقاتی که بعد از خروج ایالات متحده آمریکا از برجام افتاد و عدم توانایی آنان در اجرای تعهداتشان، در حال فرافکنی هستند و موضوعات بی ربط و غیر مرتبط را مطرح می‌کنند.
موسوی با ابراز نگرانی از آزمایش موشکی اخیر ایالات متحده آمریکا، گفت: اعلام می کنیم که خروج این کشور از پیمان‌های روسیه و... و پس از آن نیز آزمایش‌های موشکی اخیر باعث بی ثباتی در جهان خواهد شد، از این رو آنان را به رعایت مقررات بین الملی و تعهداتی که داشتند، فرا می‌خوانیم. از نظر جمهوری اسلامی ایران، آزمایش‌های موشکی غیرمتعارف آنان نگران کننده است و برای ما قابل قبول نیست که هر روز شاهد افزایش تنش های موشکی و تسهیلاتی در جهان باشیم و این اقدام جدید دولت آمریکا را هم محکوم و هم ابراز نگرانی می کنیم.
وی در پاسخ به سوالی مربوط به توسعه روابط با کشورهای همسایه، اظهار کرد: سیاست خارجی دولت فعال و متوازن بوده و ضمن اینکه موضوعات و اولویت‌های مختلفی در برهه‌های مختلف سیاست خارجی ما را درگیر کرده اما سیاست‌های خارجی را بطور متوازن پیگیری کرده‌ایم.
وی با بیان این‌که همسایگان ایران اسلامی از اولویت های اصلی جمهوری اسلامی هستند، گفت: 15 کشور همسایه داریم که همه از درجه اهمیت بالایی برخوردارند اما برخی کشورها مثل کشورهای واقع در شمال و شمال غرب ایران جایگاه ویژه ای دارند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر این‌که استان‌های مرزی ما به طور ویژه و خاص نقش محوری در گسترش روابط اقتصادی با سایر کشورها دارند، افزود: تبریز و در کل آذربایجان شرقی از یک موقعیت استراتژیک برخورار بوده و می‌توانند مانند یک قطب در مراودات با کشورهای همسایه چون جمهوری آذربایجان، ترکیه و.. مورد توجه قرار گیرند. دستورکارهای مختلفی را برای این استان درنظر گرفتند که یکی گسترش صادرات و واردات از کشورهای همسایه است که به خوبی در حال انجام است.
وی در پاسخ به سوالی در رابطه با رایزنی‌های صورت گرفته در مورد لغو روادید توسط جمهوری آذربایجان برای ایرانی‌ها، گفت: این موضوع از جمله مواردی است که در دستور کار و پیگیری دو دولت قرار دارد. جمهوری آذربایجان کشوری مهم در مبادلات منطقه ای ما بوده و مانند سایر کشورهای دوست‌ ماست و یکی از راه‌های گسترش روابط نیز کاهش موانع در سفر اتباع دو کشور به ویژه تجار و بازرگانان است که ما سعی کردیم این حسن نیت را از سمت خودمان نشان دهیم و روادید را نیز لغو کردیم اما رایزنی‌ها برای لغو روادید از طرف آذربایجان همچنان در حال انجام بوده و صرفا با لغو روادید برای جمهوری نخجوان انجام شده است و مذاکرات برای این‌که بطور کامل روادید لغو شود در حال انجام است.
وی در پاسخ به سوال دیگری نیز مبنی بر تحولات اخیر(روی کار آمدن حزب محافظه کار) در انگلستان و آینده برجام، گفت: دخالتی در امور داخلی کشورها نداریم و مهم‌ترین موضوع برای ما نیز تعهداتی است که دولت ها دارند؛ دولت ها روی کار می آیند و می روند اما روی تعهدات خود ماندنشان برای ما مهم است؛ با توجه به شرایط انگلیس و تعهدات این کشور ذیل برجام، همراه با اتحادیه اروپا و کشورهای باقی مانده دربرجام، انتظار داریم که بر تعهدات خود پایبند بمانند و هرچه زودتر اقدامات عملی مورد نیاز را برای بازگشت آنان به تعهداتشان انجام دهد.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر سفر رییس جمهوری به ژاپن، گفت: امیدواریم هر گونه سفر خارجی که توسط دولت‌ها طراحی می شود، ثمربخش باشد و اگر احساس کنیم سفری ثمر ندارد قطعا طراحی نخواهد شد؛ سفر آینده رییس جمهوری کشورمان به ژاپن نیز در همین راستا هست.
وی افزود: ژاپن یکی از کشورهای مهم در شرق آسیا و ایران نیز یک کشور مهم در غرب آسیا هست و ما مراودات تاریخی و سنتی با این کشور داریم و از مشتریان عمده نفت ما بود که به خاطر برخی مسایل ایجاد شده توسط ایالات متحده مجبور به عدم خرید شدند، گرچه برای ما قابل قبول نیست اما ما نمی خواهیم در مراودات آنان با سایر کشورها دخالتی بکنیم و علاقه‌مند بودیم که کشورهای دوست که روابط دیرینه داشته‌ایم، قدری به گذشته روابط نگاه می‌کردند. برخی کشورها آینده نگری داشتند که امیدواریم این گونه کشورها این آینده نگری را هم داشته باشند.
وی با بیان این‌که ژاپن از کشورهای دوست ماست و احساس می کنیم که با حسن نیت پیشنهاداتی را ارایه می‌دهد، گفت: پیشنهاداتی هم برای کاهش تنش در منطقه با حسن نیت دارد و جمهوری اسلامی ایران از این حسن نیت استقبال کرده و می‌کند. امیدواریم در سفر آینده رییس جمهوری که زمینهسازی هایی شده، برخی اقدامات رو به جلو حرکت کرده و به نتیجه مطلوب برسد.
در حال تکمیل ...

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/176577/منعی-برای-آزمایش‌های-موشکی-ما-و-حتی-موشک‌های-بالستیک-نیست
بستن   چاپ