پیام آذری
اقتصاد مقاومتی درپی رفع گلوگاه‌های رانت‌خیز و رانت‌پرور است
چهارشنبه 25 دي 1398 - 19:37:43
ایسنا - فرهنگی - آذربایجان شرقی
پیام آذری - ایسنا/آذربایجان شرقی با ارائه مقاله ای در همایش علمی شهدای 27 دی تحت عنوان "رابطه تفکر و مدیریت جهادی و استراتژی‌های اقتصاد دانش بنیان و مقاومتی" مطرح شد: اقتصاد مقاومتی درپی رفع گلوگاه‌های رانت‌خیز و رانت‌پرور است.

نجف قراچورلو به نمایندگی از گروه نویسندگان این مقاله اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران همانند سایر نظام‌های حکومتی دارای عناصر و مولفه‌هایی است که آن را از سایر نظام‌ها متمایز کرده و اهداف عالیه آن، بر مبنای مؤلفه‌ها تعریف شده است. از جمله این خصوصیات می‌توان به اقتصاد مقاومتی اشاره کرد که هجمه و تحریم های یکجانبه غرب علیه کشورمان در سالیان گذشته ضرورت اجرایی شدن این موضوع را در سرتاسر کشور، سازمانها و نهادها فراهم آورده است.
وی افزود: تاکیداتی که رهبر معظم انقلاب، طی سالیان گذشته به موضوع اقتصاد مقاومتی داشته‌اند، زمینه و باب جدیدی را در رابطه با تحقیقات و پژوهش‌های مرتبط با این موضوع به وجود آورده است، اما به این موضوع نیز باید توجه داشت که تحقق اقتصاد مقاومتی در گرو مدیریت جهادی بوده و متناسب با ساختارها و امکانات موجود در کشور است که با انجام یک حرکت جهادی می توان گام های مؤثری در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی برداشت.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: از آنجا که اقتصاد مقاومتی امروزه به عنوان گفتمان غالب اقتصاد ایران تبدیل شده است، بدون شک چنانچه هم در برنامه‌ریزی‌های کلان اقتصادی کشور هم در نگاه مسئولان اجرایی، باور به اقتصاد مقاومتی نهادینه شود تحولی شگرف در اقتصاد ایران ایجاد خواهد شد. شاید برای برخی این تصور به وجود آمده باشد که اقتصاد مقاومتی مختص زمانی است که کشور با فشارها و تحریم های ظالمانه غرب روبه روست و حالا که قرار است تحریم‌ها برداشته شود اهمیت این موضوع کمتر می‌شود، اما به عقیده کارشناسان و صاحب نظران، اجرای اقتصاد مقاومتی در دوران پساتحریم اهمیت بیشتری خواهد داشت.
قراچورلو خاطرنشان کرد: یکی از تعاریف جهاد، به معنای کار سخت کوشانه همراه با خستگی ناپذیری است که متناسب با مقتضیات روز و مدیریت مناسب با اوضاع کشور باید این سخت کوشی در ضمن توجه به مسائل اخلاقی از قبیل رعایت حق نیروی کار، توجه به بعد معنوی منابع انسانی و... مورد استفاده قرار گیرد. از آنجایی که مدیر جهادی دارای انگیزه و وجدان الهی است، اراده‌ای قوی در رفع مشکلات دارد و با اخلاق نیکو، انتقادپذیری، پرهیز از تجملات و... توجه ویژه به نهادینه کردن اخلاق و ارزشهای دینی در محیط کار داشته و همواره خود را پیشتاز در حل مسائل جامعه، سازمان و افراد دانسته و در این راه با سخت کوشی هر چه تمام قدم برمی‌دارد.
وی خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی حرکتی خشک و غیر قابل انعطاف نیست، بلکه حرکتی پویا و روبه جلو بوده و با استفاده از راهکارهای تعریف شده در دوره‌های کوتاهمدت، میان‌مدت و بلندمدت به اهداف خود دست می‌یابد.
وی با ارائه پیشنهاداتی در این خصوص اظهار کرد: برنامه‌ریزان و صاحبنظران، با توجه به موانع و مشکلات مطرح شده، اقدام به برنامه ریزی‌های منسجم و هماهنگ در حوزه‌های مدیریت جهادی و اقتصاد مقاومتی کرده و اصل شایسته سالاری را راعایت و با جذب نیروی انسانی متخصص و متعهد در راستای پیشبرد اهداف اقدام کنند؛ همچنین کار گروهی ویژه جهت بررسی نیازها و زیرساختارها در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی تشکیل دهند.
قراچورلو در جمع بندی سخنانش افزود: اقتصاد مقاومتی مبحثی جدای از ریاضت اقتصادی حاکم بر نظام غرب بوده و راهکار آن مشارکت حداکثری مردم در امور اقتصادی است که در نهایت تامین معیشت مردم و بهبود سطح رفاه جامعه را به عنوان هدف خود در نظر دارد. در بررسی‌های انجام شده، رویکردهای اقتصادی شرایط اقتصاد ایران برای گذار از تحریم های خارجی و موانع خود ساخته داخلی نیازمند یک اقتصاد مقاومتی است در این اقتصاد همان طوری که از تئوریسین اقتصاد مقاومتی برمی‌آید کاهش ریخت و پاش‌ها و جلوگیری از اشرافی‌گری و افزایش بهره وری به عنوان یک راهبرد مطرح است.
وی در خاتمه تشریح کرد: راهبرد اقتصاد مقاومتی به دنبال ریاضت دادن مردم نیست بلکه در پی جلوگیری از بحران‌های خارجی و تشدید عوامل داخلی است. اقتصاد مقاومتی به دنبال رفع گلوگاه‌های رانت خیز و رانت پرور است و در این راستا اتکای اصلی آن به اقتصاد مردم نهاد از طریق مشارکت مردم در فضای اقتصادی است. در این بین در جهت هم اغزایی و ارتقای بار علمی و قدرت اجرایی نقش نهادهای علمی مثل دانشگاه‌ها و نهاد انقلابی و علمی همچون جهاددانشگاهی پررنگ است.
این مقاله توسط نجف قراچورلو و ابراهیم ایران‌نژاد نگارش شده است.
براساس این گزارش؛ در سال 1365 راه اندازی و مدیریت کارگاه فنی دانشگاه تبریز در ساعات غیر درسی برای تولید مهمات جنگی و خوداتکایی در تولیدات استراتژیک بر عهده‌ی جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان شرقی بود که در 27 دی ماه همان سال با بمباران رژیم بعثی عراق، 22نفراز دانشجویان دانشگاه تبریزو پرسنل جهاد دانشگاهی به مقام والای شهادت نائل و 7 نفر نیز جانباز شدند.
برای گرامیداشت یاد و خاطره این شهیدان، همایش علمی شهدای 27 دی ماه بمباران کارگاه فنی دانشگاه تبریز و جهاد دانشگاهی، با حضور جمعی از مسئولان، خانواده های شهدا و دانشگاهیان در سالن اجتماعات جهاد دانشگاهی در دانشگاه تبریز برگزار شد.
انتهای پیام
انتهای پیام

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/186513/اقتصاد-مقاومتی-درپی-رفع-گلوگاه‌های-رانت‌خیز-و-رانت‌پرور-است
بستن   چاپ