پیام آذری
گفت‌وگو با عکاسی که مدال طلای جشنواره عکس قرقیزستان را کسب کرد
شنبه 28 دی 1398 - 8:31:16 AM
ایسنا
پیام آذری -  سعید قاسمی، عکاس اهری است که با اثر «رنگرزی سنتی» مدال طلای فیاب (فدراسیون بین المللی هنر عکاسی) را از جشنواره بین المللی قرقیزستان از آن خود کرده است.

این عکاس اهری، کسب بیش از 40 جایزه ملی در جشنواره های ملی و بین المللی و صدها اثر راه یافته به جشنواره های ملی و بین المللی را در کارنامه خود دارد و به گفته خودش، غالبا در حوزه عکاسی خبری فعالیت داشته است.
سعید قاسمی متولد سال 56 در روستای اسکانلو منطقه خداآفرین بوده و هم‌اکنون در شهرستان اهر سکونت دارد، او از دوران راهنمایی(سال1370) با خرید یک دوربین 110، عکاسی را به صورت تفننی شروع کرد و سپس نیز با دوربین زینت روسی و به تدریج در این رابطه فعالیت کرد و از سال 1389 عکاسی را به صورت حرفه و خبری، عکاسی ادامه داد.
این عکاس، در ابتدا با نشریه گویا فعالیت کرده و از سال 1393 نیز به عنوان عکاس خبری روزنامه همشهری تهران و از سال 1397 نیز به عنوان عکاس خبری خبرگزاری صدا و سیمای تهران به فعالیت‌هایش تداوم بخشیده است. او عضو انجمن عکاسان ایران، عضو انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی کشور و عضو انجمن عکاسی اهر و اولین کسب کننده درجه هنری در رشته عکاسی در منطقه ارسباران است.
عکاسی خبری را حتی با دست‌های خالی ادامه خواهم داد
سعید قاسمی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: تاکنون هیچ ارگانی از عکاسان خبری حمایت نکرده، عکاس خبری با عشق، علاقه و احساس مسئولیتی که نسبت به هم وطنان و مردمان سرزمین خودش دارد انجام وظیفه می‌کند.
وی در مورد عکس برگزیده خود در جشنواره بین المللی قرقیزستان نیز گفت: رنگرزی سنتی جزئی از آداب و رسوم و فرهنگ زندگی روستایی مردمان ارسباران است، چراکه زندگی‌شان بیشتر برپایه کشاورزی و دامداری و همچنین تولید فرش و ورنی است، از این‌رو استفاده از رنگ‌های سنتی که اکثرا از پوست و ریشه درختان و یا پوست میوه انار که موجب ثابت ماندن نوع فرش و ورنی است، در اکثر خانه‌های روستاییان ارسباران وجود دارد.

وی افزود: بنده نیز توفیق ثبت تصویر این رنگرزی را یافتم و این "عکس" در میان هزاران اثر رسیده از عکاسان سراسر دنیا به جشنواره پارک آبی کشور قرقیزستان، مورد پسند داوران قرار گرفته و رتبه اول و بهترین عکس در بخش آزاد رنگی را کسب کرد.

قاسمی افزود: از آنجا که درآمد عکاس خبری حتی کفاف هزینه‌های قبض‌ آب، برق و گاز و... نمی‌دهد، از این‌رو من و دوستانم مجبور هستیم تا با شرکت در مسابقات و جشنواره به نوعی هزینه‌های زندگی را تامین کنیم. عکاسان خبری دغدغه‌های بسیاری چون هزینه‌های زندگی، استهلاک دوربین و وسایل عکاسی، وسیله نقلیه برای رسیدن به محل اتفاق یا سوژه و... را دارند.
وی در ادامه تاکید: همچنان عکاسی خبری را حتی با دست‌های خالی ادامه خواهم داد.
سعید قاسمی، مقام اول دومین جشنواره رسانه‌ای مداد قرمز هلال احمر، برگزیده هشتمین جشنواره ملی رضوی، مقام اول نهمین سوگواره عکس عاشورایی شهرقدس، مقام اول پنجمین جشنواره عکس محرم ایران زمین، مقام اول پنجمین جشنواره جلوه های ایثار شیراز، مقام دوم اولین جشنواره ملی عکس چهلمین بهار قزوین، برگزیده نخستین جشنواره هنرهای تجسمی روستا و عشایر قم، مقام اول هفتمین سوگواره عکس هیآت، کسب دو دیپلم افتخار جشنواره بین المللی فیلارمونیای قرقیزستان 2019، مدال برنز جشنواره بین‌المللی خیام 2018 و چندین مقام کشوری و بین المللی را ازآن خود کرده و مقام اول چهاردهمین جشنواره عکس خبری و مطبوعاتی دوربین نت و... را در کارنامه خود دارد.
بر اساس این گزارش، جشنواره بین المللی عکس پارک ملی «Ala Archa» از سوی انجمن عکاسان آسیایی با همکاری فوکوس، زیر نظر فدراسیون بین المللی هنر عکاسی (فیاپ) و انجمن عکاسان آمریکا PSA و کلوپ عکس فوکوس هر سال در کشور قرقیزستان برگزار می‌شود و عکس های راه یافته به این جشنواره، ضمن ثبت در آرشیو FIAP و PSA به نام خود عکاس، در دریافت القاب FIAP و PSA نیز موثر است.
 

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/186772/گفت‌وگو-با-عکاسی-که-مدال-طلای-جشنواره-عکس-قرقیزستان-را-کسب-کرد
بستن   چاپ