پیام آذری
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز:‏
مقالات معتبر علمی ازسلامت شیر گزارش می دهند/نظارت از تولید تاعرضه
دوشنبه 7 بهمن 1398 - 12:28:01 PM
مهر
پیام آذری - تبریز - معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: مقالات علمی معتبر از سلامت کامل شیر در سطح استان خبر می ‏دهند.‏

 محبوب نعمتی قبل از ظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان با موضوع سلامت شیر و فرآورده‌های آن گفت: میانگین جهانی مصرف سرانه شیر 150 کیلوگرم است که در برخی کشورهای اروپایی حتی به 300 کیلوگرم هم می‌رسد که بر اساس آمار این مقدار در ایران در حدود 66.12 کیلوگرم در سال است.
وی ادامه داد: این میزان مصرف شیر نسبت به آمار جهانی پایین است و ایجاد شایعات نیز سبب کاهش این میزان خواهد شد.
نظارت از زمان تولید تا بسته بندی
نعمتی با اشاره به نظارت‌های انجام یافته بر روی شیر تولیدی گفت: شیر از زمانی که در بدن حیوان تولید می‌شود تا زمان بسته بندی مورد نظارت قرار می‌گیرد و در کارخانجات نیز در ابتدا مورد ارزیابی کیفیتی گرفته و اگر این کیفیت توسط مسئول فنی تأیید شد، وارد چرخه می‌شود و در غیر این صورت معدوم خواهد شد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خصوص مباحث مطرح شده مبنی بر وجود آفلاتوکسین در شیر گفت: حذف آفلاتوکسین از شیر در کل دنیا میسر نیست اما یکی از راه‌های کم کردن میزان آفلاتوکسین در شیر، اصلاح خوراک دام است که این خوراک توسط دامپزشکی کنترل می‌شود که طبق آمار در طول چند سال گذشته، وضعیت خوراک دام وضعیت مطلوبی داشته است.
وی از وجود 55 واحد کارخانه و 99 کارگاه فعال لبنی در استان خبر داد و گفت: همچنین هفت واحد تولید و بسته بندی شیر پاستوریزه و استریلیزه در حال فعالیت هستند.
نظارت چندین دستگاه بر روی شیر تولیدی
نعمتی با اشاره به نظارت چندین دستگاه بر روی شیر تولیدی گفت: معاونت غذا و دارو، معاونت بهداشتی دانشگاه، سازمان جهاد کشاورزی، دامپزشکی، استاندارد و سازمان صمت در این موضوع وظایفی بر عهده دارند.
وی ادامه داد: در نهایت شیر اگر از بابت ایمنی مورد تأیید قرار گیرد، وارد بازار می‌شود و وقتی وارد بازار شد نیز نظارت و نمونه برداری از آن در سطح بازار انجام می‌شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز ‏با بیان اینکه کارشناسان هر روز به واحدهای لبنی مراجعه و نمونه برداری می‌کنند، گفت: طبق آمار دامپزشکی نیز آلودگی بیش از حد مجاز دیده نمی‌شود.
مقالات معتبر از سلامت شیر گزارش می‌دهند
وی ادامه داد: در خصوص آلودگی شیر نمی‌توان به مقالات دهه‌های هفتاد و هشتاد مراجعه کرد و در مجموع مقالات علمی و پایان نامه‌ها قابل استناد نیستند هر چند در مقالات معتبری که اخیراً ارائه شده، مشکلی برای شیر گزارش نشده است.
نعمتی با اشاره به شیرهای استریلیزه و پاستوریزه موجود در بازار گفت: اینکه گفته می‌شود به دلیل افزودنی‌های موجود، شیرهای استریلیزه نخورید، درست نیست؛ افزودنی در شیرها وجود ندارد.

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/188703/مقالات-معتبر-علمی-ازسلامت-شیر-گزارش-می-دهند-نظارت-از-تولید-تاعرضه
بستن   چاپ