پیام آذری
افتتاح اولین واحد”مراقبت آغوشی مداوم” کشور در بیمارستان شهید طالقانی تبریز
دوشنبه 7 بهمن 1398 - 14:59:47
ایسنا - اجتماعی - آذربایجان شرقی
پیام آذری - ایسنا/آذربایجان شرقی اولین واحد kmc یا ”مراقبت آغوشی مداوم” کشور در بیمارستان شهید طالقانی تبریز افتتاح شد.

رئیس اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت روز دوشنبه، 7 بهمن، در مراسم افتتاح اولین واحد بیمارستانی "مراقبت آغوشی مدارم" کشور در بیمارستان شهید طالقانی تبریز گفت: باید کاری کنیم تا تمامی نوزادان مراقبت آغوشی مداوم را تجربه کنند.
محمد حیدرزاده با قدردانی از پزشکان و کارشناسانی که در اجرایی شدن طرح مراقبت آغوشی مداوم در بیمارستان شهید طالقانی تبریز همکاری کردند، اظهار کرد: این طرح چندین بار به صورت پایلوت در بیمارستان‌ها آغاز شد اما به دلیل عدم همکاری، ادامه نیافت.
رئیس بیمارستان طالقانی تبریز نیز در این مراسم گفت: سال‌هاست واحد km یا واحد مراقب آغوشی مادرانه در بسیاری از بیمارستان‌های کشور فعال است که نوزادان زیر نظر پزشک فوق متخصص با یک پوشش مناسب در آغوش مادر خود نگهداری می‌شوند.
بهزاد سروران افزود: اما واحد kmc یا واحد مراقبت آغوشی مادرانه مداوم، بخشی از بیمارستان را شامل می‌شود که به صورت مهمانسرا در اختیار مادران قرار می‌گیرد تا بتوانند مدت زمان زیادی در کنار نوزاد خود باشند.
وی با اشاره به اهمیت همکاری در اجرای این طرح سخت افزاری، گفت: طرح kmc پایان نامه یکی از دانشجویان دکتری مامایی است که با حضور تعداد بسیاری از مادران در بیمارستان طالقانی تبریز اجرا شده است.
وی ادامه داد: بخش نوزادان بیمارستان طالقانی تبریز جزو منحصربفردترین بخش‌های بیمارستانی است، زیرا یک طبقه از بخش بیمارستان را به صورت اختصاصی و با امکاناتی هم‌چون تخت راحت برای مادران، تلویزیون، کتابخانه و ... در اختیار مادر و نوزادانشان قرار می‌دهد.
به گزارش ایسنا، در ادامه عضو هیئت تحقیق طرح مراقبت آغوشی مداومنیز در این مراسم با بیان این‌که طرح مراقبت آغوشی برای اولین بار در سال 1978 در کلمبیا توسط دو متخصص ابداع شد و حدود 20 سال گذشته نیز برای اولین بار در ایران توسط دکتر ماشالله ارشادی منش در بیمارستان 29 بهمن تبریز آغاز شد، اظهار کرد: این طرح از اهمیت بسیاری برخوردار است و مراقبتی خانواده محور را شامل می‌شود به طوریکه مورد تاکید سازمان بهداشت جهانی است.
سویل حکیمی با اشاره به این‌که این طرح به صورت روتین و برای تمامی نوزادان در کشور اسکاندیناوی اجرا می‌شود، افزود: در مراقبت آغوشی منقطع یک نوزاد باید 65 الی 70 دقیقه در روز متصل به مادر باشد اما در مراقبت آغوشی مداوم نوزاد باید 12 الی 20 ساعت در روز متصل به مادر باشد.
وی با اشاره به این‌که تیم تحقیق طرح مراقبت آغوشی مداوم متشکل از کادر داخلی و یک دانشجوی غیر ایرانی به نام آنا برگ است، گفت: آنا برگ به عنوان تئوریسین، kmc را در پنج کشور آسیای جنوب شرقی و هفت کشور آفریقایی راه اندازی کرده است.
وی در خصوص مشکلات اجرایی این طرح، اظهار کرد: مشکلات عدم تخصیص بودجه برای این طرح مطرح بود اما امکانات سخت افزاری و لوازم مورد نیاز طی سه الی چهار روز تامین شد؛ لباس مادران نیز با مشورت کارشناسان وزارت بهداشت طی یک ماه دوخته شد.
حکیمی متذکر شد: این لباس دوتیکه و کشی بوده و پس از هربار مصرف شسته می‌شود.
وی گفت: این طرح به صورت آزمایشی در روز 30 آبان ماه سالجاری در یک اتاق با مساحتی بالغ بر 50 متر مربع و با چهار مادر به راه افتاد؛ اولین نوزاد نیز با وزن 1700 گرم حدود 12 ساعت kmc را تجربه کرد.
وی در خصوص فواید این طرح، اظهار کرد: نوزادان از همان ابتدا در بالین مادر خود پرورش می‌یابند، همچنین این مرکز مکانی برای پژوهش‌های بین المللی و آموزش دانشجویان پرستاری و مامایی خواهد بود.
در ادامه اولین فرد راه اندازی کننده طرح "مراقبت آغوشی مداوم در ایران" نیز با ارائه تجربیات خود در این زمینه و با بیان این‌که تصور نمی‌کردم این طرح روزی در ایران اجرایی شود، گفت: نوزاد انسان ضعیفترین نوزاد مخلوق است و با توجه به صنعتی شدن شهرها و افزایش روزافزون افسردگی در جامعه، اهمیت مراقبت نوزادان افزایش یافته است.
ماشالله ارشادی منش با اشاره به این‌که بی حوصلگی مادران یکی از مهمترین مباحث در این طرح است، گفت: داروهایی که مادران پس از سزارین مصرف می‌کنند باعث عدم رغبت و بی حوصلگی در مراقبت از نوزادان شده که این امر موجب اختلال در اجرایی شدن این طرح است.
وی با اشاره به این‌که هورمون اوکسی توسین یا هورمون محبت در پدران بیشتر از مادران تولید می‌شود، اظهار کرد: باید پدران را نیز وارد بخش‌های نوزادان کنیم زیرا آغوش پدران برای نوزادان مطلوب بوده و باعث افزایش انتقال محبت به نوزادان می‌شود.
انتهای پیام

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/188757/افتتاح-اولین-واحد”مراقبت-آغوشی-مداوم”-کشور-در-بیمارستان-شهید-طالقانی-تبریز
بستن   چاپ