پیام آذری
دبیر آموزش انجمن علمی طب سنتی تبریز:
مردم به مطالب غیرمستند و غیرعلمی طب سنتی در فضای مجازی اعتماد نکنند
چهارشنبه 28 اسفند 1398 - 09:57:02
ایسنا - علمی - آذربایجان شرقی
پیام آذری - ایسنا/آذربایجان شرقی دبیر آموزش انجمن علمی طب سنتی تبریز با تاکید بر اینکه مردم به مطالب غیرمستند و غیرعلمی در زمینه طب سنتی ایرانی در فضای مجازی اعتماد نکنند، گفت: از هموطنان خواهش می‌کنیم که اطلاعات طب سنتی را از منابع مطمئن مانند سایت دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت یا سایت انجمن علمی طب سنتی ایران دنبال کنند.

دکتر علیرضا باقرزاده در گفت‌وگو با ایسنا ‌اظهار کرد: درصد بالایی از توصیه‌های طب سنتی ارایه شده توسط افراد غیر علمی و تحت عناوین مختلف مانند طب اسلامی، مورد تایید انجمن علمی و متخصصان طب سنتی ایرانی نیست.
وی تاکید کرد: توصیه مهم ما به مردم رعایت کلیه توصیه‌های بهداشتی و پزشکی در رابطه با ویروس کرونا در کنار توصیه‌های طب سنتی است.
این پزشک و متخصص طب سنتی در ادامه با اشاره به اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی زرد چوبه، اظهار کرد: می‌توان روزانه حداکثر تا دو گرم زردچوبه را در رژیم غذایی استفاده کرد.
وی افزود: زردچوبه با داروهای ضد التهاب غیر استروییدی مانند ایبوپروفن و دیکلوفناک و داروهای مهارکننده پلاکت مانند وارفارین، تداخل داشته و در افرادی با سابقه زخم گوارشی، سنگ کیسه صفرا و در دوران بارداری و شیردهی منع مصرف دارد.
این متخصص طب سنتی، دارچین را از دیگر گیاهان دارویی تقویت کننده عمومی بدن و مقوی سیستم ایمنی عنوان کرد و گفت: از پودر دارچین به صورت دمنوش یا چاشنی افزودنی به غذاها می‌توان استفاده کرد.
باقرزاده متذکر شد: استفاده از دارچین در دوران حاملگی و شیردهی و در افراد مبتلا به زخم معده و روده، ممنوع است.
عضو انجمن علمی طب سنتی با اشاره به اینکه بادرنجبویه دارای اثرات ضد ویروسی، تقویت کننده سیستم ایمنی، آنتی اکسیدان و آرامبخش است، اظهار کرد: استفاده از بادرنجبویه در پرکاری تیروئید، دوران بارداری و شیردهی منع مصرف دارد.
وی خاطرنشان کرد: دو گرم از برگ‌های پودر شده گیاه را در یک لیوان آب جوش ریخته و پس از 15 دقیقه صاف کرده و میل کنید.
باقرزاده در ادامه با اشاره به اثرات ضد میکروبی، ضد آنفلوانزا و ضد التهابی میوه به، اظهار کرد: روزی یک الی دو عدد از این میوه به صورت خام یا مربا می‌توان استفاده کرد، همچنین می‌توان آن را به صورت ورقه‌های نازک درآورده و پس از خشک کردن به صورت میوه خشک یا دم کرده مصرف کرد.
این متخصص طب سنتی‌ بیان کرد: بالنگ هم در تسکین التهابات تنفسی ‌مفید و دارای اثرات ضدالتهابی و ضد میکروبی بوده و می توان پوست بالنگ را به صورت مربا استفاده کرد، همچنین بخور و دود آن نیز مفید است.
وی با بیان اینکه پوست پرتقال دارای اثرات ضد التهابی و ضد میکروبی است، اظهار کرد: 10 الی 15 گرم از پوست پرتغال را می‌توان به صورت مربا استفاده کرد، همچنین بخور و دود آن نیز مفید است.
باقرزاده ‌متذکر شد: حجامت و زالو درمانی باید توسط پزشک متخصص طب سنتی و با لحاظ شرایط خاص تجویز شود، همچنین داروهای گیاهی و درمان‌های طب سنتی را نباید خودسرانه و بدون نظارت پزشک متخصص مصرف کرد.
انتهای پیام

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/200640/مردم-به-مطالب-غیرمستند-و-غیرعلمی-طب-سنتی-در-فضای-مجازی-اعتماد-نکنند
بستن   چاپ