پیام آذری
آیا کرونا مشکلی برای بیماران خاص آذربایجان‌ شرقی ایجاد کرده است؟
دوشنبه 11 فروردين 1399 - 08:59:40
ایسنا - اجتماعی - آذربایجان شرقی
پیام آذری - ایسنا/آذربایجان شرقی با شیوع کووید 19 در ایران، کمبود برخی اقلام به ویژه لوازم بهداشتی، داد مردم را درآورد، اما خوشبختانه این مهمان ناخوانده مشکلی برای بیماران خاص آذربایجان‌شرقی به وجود نیاورده است.

مسئولان کانون‌ها و انجمن‌های بیماران خاص آذربایجان شرقی با اعلام رضایت از عملکرد معاونت غذا و دارو می‌گویند که هیچ کمبود دارویی ندارند و داروی کافی برای بیماران خاص استان، تامین شده است.
مدیر کانون هموفیلی آذربایجان شرقی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تلاش‌های انجام شده در این کانون به منظور تسهیل روند دریافت دارو و فاکتورهای خونی توسط بیماران هموفیلی، اظهار می‌کند: بیماران هموفیلی تا قبل از ریشه کن شدن ویروس کرونا دیگر نیازی به مراجعه به بیمه‌ها برای تایید نسخه‌هایشان ندارند.
اکرم طبقچی، می‌افزاید: هماهنگی‌های لازم در این خصوص انجام شده است، با توجه به اینکه مراجعه بیمار به بیمه نیاز به تردد بیشتر و بازگشت مجدد به بیمارستان داشت، این اقدام به منظور کاهش تردد و مبارزه با کرونا انجام شده است.
او، می‌گوید: همچنین هماهنگی‌ لازم برای تجویز فاکتور انعقادی برای بیمارانی که بیش از سهمیه تعیین شده نیاز دارند با پزشکان به عمل آمده است.
طبقچی، اظهار می‌کند: همه روزه با بیمارستان‌های شهید قاضی و کودکان تبریز در ارتباط هستیم و خوشبختانه تا کنون مشکل خاصی پیش نیامده است.
او، می‌گوید: روزانه با بیماران در شهرستان‌های مختلف استان تماس گرفته و توصیه‌های لازم مبنی بر در خانه ماندن به ویژه در روز سیزده بدر را به آن‌ها گوشزد می‌کنیم.
به گفته مدیر کانون هموفیلی آذربایجان شرقی، رفتار مراقبتی با مبتلایان به هموفیلی به منظور پیشگیری از کرونا همانند افراد عادی بوده و این بیماران ضعف ایمنی ندارند.
مدیر عامل انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی ایران هم در ادامه با بیان اینکه خوشبختانه تا کنون هیچ یک از بیماران کلیوی در استان به این بیماری مبتلا نشده‌اند، می‌گوید: با کمبود مقطعی یکی از داروها مواجه بودیم که رفع شد و ارتباطی به شیوع کرونا نداشت.
او ادامه می‌دهد: با توجه به اینکه بیماران کلیوی جزو گروه‌های پرخطر هستند، تعدادی ژل و محلول ضدعفونی کننده دست و ماسک از طرف انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان تهیه و در اختیار بیماران قرار داده شده است.
او، می‌گوید: به بیماران تاکید کرده‌ایم تا پس از انجام دیالیز و در صورت داشتن کار ضروری، یکی از اعضای خانوادشان را برای انجام کارهایشان بفرستند و بیرون نروند.
فیروزی، در خاتمه از همکاری معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز در زمینه تامین داروها و اقلام بهداشتی برای بیماران کلیوی، قدردانی می‌کند.
بیماران تالاسمی نیز با وجود کمبود ذخایر خونی در روزهای کرونایی، تا کنون به مشکل خاصی برنخورده‌اند.
عضو هیات مدیره انجمن تالاسمی آذربایجان شرقی، در این خصوص به ایسنا می‌گوید: با کم شدن ذخایر خونی پس از شیوع ویروس کرونا با مساعدت و همکاری اداره کل انتقال خون استان، خون مورد نیاز برای بیماران استانمان تامین شده است.
وی، اضافه می‌کند: خوشبختانه از طرف اداره کل انتقال خون استان با اهداکنندگان مستمر تماس گرفته می‌شود و هر چند اهدای خون کم شده، اما نیاز بیماران هم برطرف شده است .
وی، می‌افزاید: بیماران تالاسمی پس از شیوع ویروس کرونا هیچ مشکلی در زمینه تامین دارو و درمان نداشته‌اند.
انوری، خاطرنشان می‌کند: تعدادی ماسک از طرف انجمن به درمانگاه‌ها داده شده بود تا در بین بیمارانی که برای تزریق خون مراجعه می‌کنند، توزیع شود و تعدادی ماسک و ضدعفونی کننده هم آماده توزیع بعد از سیزده بدر است.
وی، می‌گوید: سیستم ایمنی بیماران تالاسمی به ویژه بیمارانی که عمل طحال برداری انجام داده‌اند، ضعیف بوده و باید دقت کرده و مراقبت بیشتری از خودشان کنند.
او، بیان می‌کند: نکات لازم به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا از طریق شبکه‌های مجازی و تماس تلفنی به بیماران گوشزد شده است.
بر اساس این گزارش، طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی و متخصصان بهداشتی و پزشکان افرادی با بیماری‌های زمینه‌ای جزو گروه‌های پر خطر در مواجهه با ویروس کرونای جدید بوده و رعایت بهداشت فردی، شست‌وشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون و در خانه ماندن تا زمان قطع زنجیره انتقال این ویروس به تمامی افراد به ویژه به افراد بیمار توصیه می‌شود.
انتهای پیام

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/202184/آیا-کرونا-مشکلی-برای-بیماران-خاص-آذربایجان‌-شرقی-ایجاد-کرده-است؟
بستن   چاپ