پیام آذری
امتحانات دوره کارشناسی دانشگاه‌های آذربایجان‌شرقی به صورت مجازی برگزار می‌شود
يکشنبه 11 خرداد 1399 - 16:29:37
پیام آذری - تبریز - رییس دانشگاه تبریز گفت: امتحانات دوره کارشناسی دانشگاه‌های استان به جز دانشگاه علمی و کاربردی به صورت مجازی برگزار می‌شود.

رضا مجیدی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به برگزاری جلسه با روسای دانشگاه های استان برای تعیین تکلیف امتحانات دانشجویان افزود: با توجه به اینکه دانشجویان دانشگاه علمی و کاربردی بومی هستند امتحانات آنان به صورت حضوری برگزار می شود و برگزاری امتحانات دوره های کارشناسی ارشد و دکترا نیز منوط به تصمیم روسای دانشگاه ها و اساتید بوده و می تواند به صورت مجازی یا حضوری برگزار شود.
وی با بیان اینکه بر اساس تصمیم روسای دانشگاه های استان زمان برگزاری امتحانات دانشجویان از 7 تیر آغاز می شود، اظهار داشت: زمان شروع امتحانات در دانشگاه های مختلف استان می تواند با نظر روسای دانشگاه های تعیین شود.
رییس دانشگاه تبریز گفت: بر اساس پیشنهادات رئیسان دانشگاه های استان دانشجویان کارشناسی تا آخر خرداد خوابگاه های خود را تحویل خواهند داد تا از این خوابگاه ها برای دانشجویان ارشد و دکترا استفاده شود.
مجیدی، ادامه داد: برخی از دروس دانشجویان ورودی 98 دوره کارشناسی ارشد که نظری بوده امتحانات شان با تصمیم استاد می تواند به صورت مجازی یا حضوری برگزار شود و دانشجویان ورودی های قبل از سال 98 که دارای دروس عملی هستند، می توانند با مراجعه به دانشکده با رعایت پروتکل های بهداشتی فعالیت خود را به صورت حضوری شروع کنند.
وی یادآوری کرد: برای دانشجویان دکترا ورودی 98 نیز همانند دانشجویان کارشناسی ارشد که بیشتر دروس آن ها نظری است اساتید می توانند امتحانات را به صورت مجازی یا حضوری برگزار کنند.
رییس دانشگاه تبریز در خصوص دانشجویان دکترای ورودی قبل از سال 98 که دارای امتحانات جامع هستند، گفت: براساس تصمیم رئیسان دانشگاه ها و اساتید، امتحانات آنان نیز می تواند مجازی یا حضوری باشد.
مجیدی، افزود: دانشجویانی که در مرحله تهیه پروپوزال یا پایان نامه هستند نیز می توانند پس از تهیه پایان نامه خود آن را به صورت حضوری به گروه تحویل دهند یا به صورت مجازی از پایان نامه خود دفاع کنند و بعد از تایید آن می توانند مطالعات علمی خود را از خانه انجام دهند.
وی با تاکید بر اینکه سلامتی اساتید، دانشجویان و کارکنان اولویت اول دانشگاه های استان است، یادآوری کرد: برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا که در مرحله کار قرار دارند امکاناتی فراهم می شود تا با حضور در آزمایشگاه ها و کارگاه ها کارهای خود را آغاز کنند.
رییس دانشگاه تبریز با اشاره به اینکه در پی شیوع کرونا امکان استفاده برخی مجلات خارجی برای استفاده دانشجویان فراهم شد، گفت: برای دانشجویانی که در شرف نوشتن مقاله بودند نیز بهترین فرصت فراهم شد تا بتوانند در خانه های خود به این کار دست بزنند.
دانشگاه تبریز از 17 خرداد برای دانشجویان ارشد و دکترای بومی باز است
مجیدی، ادامه داد: از 17 خرداد دانشگاه برای دانشجویان ارشد و دکترای بومی که نه به خوابگاه و نه به غذا نیاز ندارند، باز می شود و تا آخر خرداد پس از تحویل خوابگاه ها از دانشجویان دوره کارشناسی برای هر کدام از دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترای غیربومی نیز یک اتاق براساس پروتکل های بهداشتی ارایه می شود تا از اول تیر ماه این دانشجویان در دانشگاه حضور یابند.
وی اظهار داشت: دانشگاه با وجود شیوع ویروس کرونا تعطیل نبوده و کارهای آموزشی را انجام داده و در کنار آن اقدام به راه اندازی کارگروه های مختلف در رشته های مختلف برای اساتید، دانشجویان و عموم مردم کرده است.
رییس دانشگاه تبریز گفت: با شروع ویروس کرونا از هفته اول اسفند در سطح کشور، دانشگاه ها اقدام به تعطیلی یا عدم حضور دانشجویان کردند و ترم تحصیلی 3 هفته عقب افتاد و دانشگاه تبریز جزو اولین دانشگاه هایی بود که این تصمیم را گرفت.
مجیدی، با اشاره به تعیین سناریوهای مختلف از سوی دانشمندان برای ویروس کرونا ادامه داد: در اولین سناریو شیوع این ویروس حدود 3 تا 4 ماه یعنی تا آخر خرداد ادامه می یابد، در سناریو دوم 7 تا 8 ماه طول می کشد و در سناریو سوم شیوع این ویروس یک تا 2 سال ادامه می یابد. 
وی یادآوری کرد: دانشگاه تبریز بر اساس سناریو اول اقدام به تشکیل ستاد کرونا سپس کارگروه آموزش مجازی کرد و از 16 اسفند اقدام به تامین زیرساخت ها در این زمینه مانند افزایش پهنای باند، خرید سرورها، تجهیزات و نرم افزارهای مختلف و نصب آن ها در 29 اسفند کرد.
کرونا موجب تحول در نظام آموزشی کشور شد
رییس دانشگاه تبریز با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا تحول بزرگی در نظام آموزشی کشور ایجاد کرد، گفت: این دانشگاه از 16 فروردین آماده ارایه دروس به صورت مجازی به دانشجویان شد و دانشجویان و اساتید با وجود سختی و کار زیاد آموزش مجازی در مقایسه با آموزش سنتی در این مسیر گام برداشتند.
مجیدی، با اشاره به اینکه بر اساس پیش بینی دانشمندان در سال 2030 آموزش سنتی از بین خواهد رفت، ادامه داد: در کنار فراهم سازی مقدمات آموزش مجازی، مقررات آموزشی تغییر یافت و حضور و غیاب دانشجو در سر کلاس برداشته و حذف دروس کل ترم برای دانشجویان فراهم شد.
وی هزینه ایجاد زیرساخت ها در این دانشگاه برای آموزش مجازی را حدود یک میلیارد تومان اعلام کرد و اظهار داشت: برای برخی دانشجویان که امکانات و دسترسی به اینترنت را ندارند امکاناتی فراهم شد تا دروس ارایه سده توسط اساتید به مدت یک ماه ذخیره شود تا هر زمان توانست بتواند به تمامی دروس ارایه شده دسترسی داشته باشد.
رییس دانشگاه تبریز با تاکید بر ارتقای کیفیت آموزشی و فرهنگ سازی آموزش مجازی در دانشگاه های کشور، گفت: درصد بالایی از دروس دوره کارشناسی به صورت نظری بوده و این دروس می تواند به صورت مجازی تدریس شود و در برخی دروس عملی که نیاز به کارگاه و آزمایشگاه دارد می توان آن ها را نیز به صورت مجازی از طریق فیلمبرداری و یا طراحی الکترونیکی ارایه کرد.
مجیدی، افزود: همچنین در دانشگاه های استان اتاق های تولید محتوا ایجاد شده تا اساتیدی که امکانات برای ارایه دروس به صورت مجازی به دانشجویان را ندارند بتوانند با حضور در آن ها اقدام به تهیه و ضبط دروس برای ارایه به دانشجویان کنند.
وی به دانشجویان توصیه کرد تا حد امکان دروس خود را حذف نکرده و به صورت مجازی یا حضوری در امتحانات شرکت کنند و در صورتی که فاقد این امکانات برای شرکت در کلاس ها به صورت مجازی هستند می توانند دروس خود را حذف کنند. 
مجیدی، ادامه داد: با وجود برخی مشکلات در زمینه برگزاری کلاس های مجازی، در صورت ادامه شیوع کرونا در ترم آینده کلاس ها به صورت مجازی تشکیل خواهد شد.
برچسب‌ها
ویروس کرونا دانشجو دانشگاه تبریز

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/223243/امتحانات-دوره-کارشناسی-دانشگاه‌های-آذربایجان‌شرقی-به-صورت-مجازی-برگزار-می‌شود
بستن   چاپ