پیام آذری
یگان حفاظت میراث فرهنگی اردبیل: روستاییان در حفاظت از میراث فرهنگی همکاری کنند
سه شنبه 24 تير 1399 - 10:52:20
پیام آذری - اردبیل _ ایرنا _ رییس یگان حفاظت اداره‌ کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان اردبیل از روستاییان این استان خواست برای حفظ و حراست از میراث فرهنگی با دهیاران همکاری کنند.

سرهنگ صابر افضل‌نیا روز سه‌شنبه در جلسه بررسی مسائل و مشکلات مربوط به حفظ آثار ملی میراث فرهنگی بخش شاهرود خلخال افزود: اخیرا نیز با هدف ارتقای سطح حفاظت از میراث گرانبهای فرهنگی مناطق روستایی و جلب مشارکت همگانی برای حفاظت از میراث فرهنگی و تاریخی، کارت میراث‌بان برای تعدادی از دهیاران مناطق مختلف این استان صادر شده است.
وی اظهارداشت: نظارت‌ها و بازرسی‌ها از اماکن تاریخی به صورت مستمر انجام می‌شود.
او برگزاری جلسات مستمر در روستاها برای فرهنگ‌سازی در زمینه حفاظت از میراث فرهنگی، تاریخی و باستانی را ضروری دانست و گفت: در این زمینه انتظار می‌رود تا دهیاران و شوراها همکاری و مشارکت لازم را داشته باشند.

پیام آذری


بخشدار بخش شاهرود خلخال نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت بوم‌گردی در راستای توسعه و رونق گردشگری گفت: آماده همکاری و مشارکت لازم برای توسعه بوم‌گردی در مناطق مختلف این بخش با مجریان طرح‌های بوم گردی روستایی هستیم.
حمدالله نقیب اظهارداشت: در این زمینه جلسات مختلفی برای راهنمایی و توجیه اهالی در راستای توسعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی و با توجه به گذر سه راه ارتباطی توریستی از این بخش از جمله راه خلخال به شهرهای منجیل،ماسوله و ماسال تشکیل می‌شود.
او با اعلام آمادگی برای همکاری با اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی وگردشگری استان اردبیل برای برگزاری دوره‌های آموزش صنایع دستی در روستاهای مختلف بخش شاهرود خلخال گفت: انتظار اهالی از این اداره کل و با توجه به غنای صنایع دستی منطقه از جمله شال بافی شاهرود راه‌اندازی نمایشگاه‌های صنایع دستی دایمی و فصلی در این منطقه از جنوب استان اردبیل است.
وی در مورد راه‌اندازی موزه مردم‌شناسی در روستای شال از توابع بخش شاهرود خلخال نیز افزود: با توجه به مشخص شدن محل اجرای موزه مردم‌شناسی شاهرود انتظار از مسوولان اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل تسریع در راه‌اندازی این موزه و تحقق خواسته مردم منطقه است.
استان اردبیل با پیشینه قوی فرهنگی دارای آثار تاریخی فراوان در بین استان‌های کشور است.
مجموعه تاریخی بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی به عنوان نگین بناهای باستانی استان ، بقعه شیخ کلخوران متعلق به امین‌الدین جبرئیل پدر شیخ صفی‌الدین اسحق جد سلاطین صفوی واقع در روستای کلخوران ، خانه ارشادی ، حمام ملاهادی ، برج شاطر ، پل هفت چشمه ، مجموعه بازار تاریخی و مسجد جمعه از جاذبه‌های اردبیل هستند.
همچنین مقبره شیخ حیدر ، کاروانسرای قانلی بولاغ ، سنگ نبشته‌های ساسانی ، قلعه‌های دیو ، قهقهه و کهنه در مشگین‌شهر ، قیز قلعه و شاه تپه در گرمی ، حمام سنگی در کوثر ، قلعه بوینی یوغون در نیر ، هفت تپه در خلخال و بناهای باستانی بازمانده از دوره‌های مختلف در گوشه و کنار این خطه نمونه‌هایی از تاریخ و فرهنگ این دیار است.
دهکده صخره‌ای باستانی ویند کلخوران ، تپه‌های باستانی آناهیتا ، گورستان سنگی پیرازمیان ، کلیسای مریم مقدس ، کاروانسرای شاه عباسی ، شهر یئری ، شیروان دره سی ، عمارت آقازاده اردبیلی ، منطقه گردشگری کپز و ازناو ، منطقه حفاظت شده آق‌داغ ، ژئوپارک دربند مشکول ، گیلوان ، آبشارهای سردابه ، گورگور ، شورشورنه ، آق‌بلاغ (سیبیه‌خانی) ، دیز و
نره‌گر و غارهای تاریخی لاهرود و هفت خانه از دیگر آثار قابل توجه هستند.
برچسب‌ها
میراث فرهنگی اردبیل بنای تاریخی

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/236207/یگان-حفاظت-میراث-فرهنگی-اردبیل--روستاییان-در-حفاظت-از-میراث-فرهنگی-همکاری-کنند
بستن   چاپ