پیام آذری
10 سال از افتتاح گذشت؛ بزرگترین سد دوقوسی کشور، اسیر وعده‌ها و در حسرت آبگیری
يکشنبه 16 شهريور 1399 - 09:01:20
پیام آذری - فارس / سد بتنی دو قوسی «شهریار» شهرستان میانه که عملیات ساخت آن در سال 1389 پایان یافته است، همچنان منتظر آبگیری است.
سال 80 بود که عملیات احداث سد شهریار میانه به‌عنوان یکی از بزرگترین سدهای بتنی کشور آغاز شد و 9 سال پس از آن عملیات اجرایی‌اش تمام شد.
هر چند افتتاح این سد 2 سال دیگر به تعویق افتاد و در نهایت پس از 10 سال با سفر «محمود احمدی‌نژاد»، رئیس‌جمهوری وقت به استان این سد افتتاح و اعلام شد که آبگیری آن آغاز می‌شود. در آن مقطع به‌صورت نمادین نیز بخشی از آب قزل‌اوزن به پشت سد هدایت شد. اما اکنون بعد از گذشت هشت سال همچنان عملیات آبگیری این سد در 40 کیلومتری میانه محقق نشده است.
نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی، گفت: در حالی که تکمیل و بهره‌برداری سد شهریار نیازمند 600 تا 700 میلیارد تومان اعتبار است، مسئولان وزارت نیرو تنها وعده تخصیص 50 میلیارد تومان را به این پروژه می‌دهند، وعده‌ای که تحقق آن نیز بعید به نظر می‌رسد.
مهدی اسماعیلی اظهار کرد: سد شهریار میانه به‌عنوان یکی از پروژه‌های بزرگ سدسازی کشور در منطقه شمال‌غرب و نیز کلید حل مشکل آب مردم شهرستان در حالی هنوز پس از 18 سال آبگیری نشده که سازه اصلی خود سد تقریباً پیشرفت صد در صدی داشته و ساخت آن به پایان رسیده است.
وی، مشکل تملک اراضی در بخش دریاچه پشت سد و نیز پایاب آن را مهم‌ترین مانع در مسیر بهره‌برداری این پروژه عنوان و تصریح کرد: به‌دلیل قصور و کم‌کاری‌های صورت گرفته از سوی افراد و مدیران مسئول در این زمینه در سال‌های قبل، اکنون اعتباری بین 600 تا 700 میلیارد تومان برای تملک اراضی محدوده سد، ایجاد خطوط انتقال نیرو و نیز احداث راه‌های دسترسی مورد نیاز است.
نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: با وجود پیگیری‌های مکرر از وزارت نیرو، تنها وعده تخصیص 50 میلیارد تومان برای تکمیل پروژه سد شهریار از سوی مسئولان وزارتی مطرح شده که حتی تحقق این وعده نیز با توجه به مسیر طولانی تخصیص تا ابلاغ اعتبارات دولتی دور از انتظار است و گره‌ای از کلاف سردرگم سد شهریار باز نمی‌کند.
وی، تکمیل و آبگیری سد شهریار را مطالبه جدی مردم میانه عنوان کرده و گفت: در جلسات متعدد و نشست‌های حضوری با مسئولان استانی و دولتی اهمیت بهره‌برداری از این سد را در حل مشکل آب بخش‌هایی مانند کاغذکنان و تاثیر آن بر کشاورزی و معیشت مردم منطقه را متذکر شده‌ایم؛ اما متاسفانه عزم جدی از سوی وزارت نیرو و دولت برای تامین اعتبارات این پروژه استانی دیده نمی‌شود.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: بسیاری از مردم شهرستان میانه به‌دلیل کیفیت نامطلوب آب شرب منطقه مبتلا و یا مستعد بیماری‌های کلیوی هستند و آبگیری سد شهریار کلید حل مشکلات این‌چنینی و خواسته و مطالبه‌ای جدی و عمومی است و از استاندار آذربایجان‌شرقی انتظار داریم به‌عنوان نماینده دولت در استان پیگیری‌های جدی‌تری در این خصوص انجام دهند.

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/252927/10-سال-از-افتتاح-گذشت؛-بزرگترین-سد-دوقوسی-کشور،-اسیر-وعده‌ها-و-در-حسرت-آبگیری
بستن   چاپ