پیام آذری
باغ های صیفی و سبزی تبریز ظرفیت بوم گردی دارند
دوشنبه 31 شهريور 1399 - 17:38:33
پیام آذری - تبریز- مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تبریز سطح زیر کشت سبزی و صیفی در این شهرستان را 2 هزار هکتار و مساحت فعلی باغ های صیفی و سبزی حکم آباد و قراملک را 650 هکتار اعلام کرد و گفت: این اراضی جزو میراث و ذخایر کشاورزی استان آذربایجان‌شرقی است و ظرفیت مناسبی برای بوم گردی محسوب می‌شوند.

فرامرز افشانی با اشاره به اینکه بسیاری از کشورهای توسعه یافته سعی می کنند با تخصیص بودجه، منابع و هزینه چنین مکان هایی را ایجاد کنند، گفت: با وجود چنین داشته هایی، ما آن ها را حفظ نکرده ایم .
وی با بیان اینکه در جریان توسعه شهری تبریز که زمانی از آن به عنوان باغ شهرها یاد می شد، بخش مهمی از این اراضی کشاورزی به مرور از بین رفته است ، گفت: سعی ما بر حفظ داشته‌های فعلی است و در این راستا چندین جلسه مشترک با شهرداری ها، دانشگاه، سازمان میادین، محیط زیست و میراث فرهنگی داشته ایم .
وی با اشاره به اینکه به ریاست معاون استاندار آذربایجان شرقی و عضویت جهادکشاورزی و شهرداری ها کارگروهی مرتبط با این موضوع، تشکیل شده است، گفت: طبق مصوبات آن، مقرر شده است هر اقدامی در این مناطق در قالب پارک بزرگ قبل از اجرا در کارگروه مطرح و با حفظ شرایط فعلی اراضی بخش کشاورزی عملی شود.
وی با اشاره به محصولات شاخص این شهرستان از جمله پنیر لیقوان، گوجه سردرود، سبزی و محصولات صیفی حکم آباد و باغ‌های قراملک گفت: همه اینها نشان از آن دارند که در رقابت با صنعت و خدمات، در بخش کشاورزی حرفی برای گفتن داریم .
افشانی اظهار داشت: برخلاف تصورات موجود و مبتنی بر این که تبریز، یک شهرستان صنعتی است اما این شهرستان یکی از شهرستان های فعال در بخش کشاورزی است و فعالیت های خوبی در این بخش دارد.
وی به وجود 110 هزار هکتار اراضی ملی و 44 هزار هکتار اراضی کشاورزی در این شهرستان اشاره کرد و گفت: از این 44 هزار هکتار اراضی کشاورزی، 22 هزار هکتار دیم و 22 هزار هکتار آبی است که سه هزار و 900 هکتار از این اراضی آبی، متعلق به باغ هاست.
افشانی با اشاره به رتبه های اول استانی این شهرستان در صنایع تبدیلی کشاورزی، کشت کلزا و مرغداری گوشتی و تخمی و وجود دامداری های متعدد صنعتی و سنتی در این شهرستان از تولید سالانه 200 هزار تن محصولات کشاورزی و فرآوری 310 هزار تن محصول در این شهرستان خبر داد.
وی با اشاه به وجود 81 گلخانه فعال در سطح 30 هکتاری، 63 واحد گاوداری صنعتی و 493 واحد گاوداری سنتی، 26 واحد مرغداری گوشتی و 22 واحد مرغداری تخمی با ظرفیت جوجه ریزی بیش از 2 میلیون قطعه ای، افزود: هشت هزار و 739 کندوی مدرن و چهار هزار و 490 کندوی بومی و تولید تقریبی هزار و 100 تن عسل در این شهرستان، هشت هزار و 500 هکتار گندم آبی و چهار هزار هکتار گندم با تولید سالانه 29 هزار تن گندم از دیگر ظرفیت های کشاورزی شهرستان تبریز است.
افشانی به کشت 2 هزار هکتاری کلزا در سال گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: نصف کلزای استان آذربایجان شرقی در این شهرستان کاشته می شود که پارسال بنا به شرایط نامناسب جوی، مشکلات پیش آمده در بحث آبیاری و باد زدگی 1800 تن کلزا تحویل کارخانه ها شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تبریز میزان تولید گوشت قرمز در این شهرستان را سه هزار و 400 تن، تولید گوشت سفید را سه هزار و 100 تن، تخم مرغ را 11 هزار و 229 تن، شیر خام را 53 هزار و 754 تن اعلام کرد و گفت: این حجم تولید نشانگر این است که شهرستان تبریز، از شهرستان های فعال در بخش کشاورزی است و در اقتصاد کشاورزی استان سهم مهمی دارد.
به گزارش ایرنا، باغات سبزی و صیفی منطقه شمالغرب تبریز حدفاصل میدان آذربایجان تا سه راهی فرودگاه و پایین دست محلات حکم آباد، عموزین الدین ( آخر خیابانهای بهار و حجتی )که یکی از مناطق بکر و زیبای تبریز از بعد فضای سبز باغات و زمین های صیفی جات می باشد و مردم را در تمام فصول سال به خود جذب می کند تا نیازهای سبزی و صیفی خویش را از آنجا تهیه کنند. 
مزارع سبزی آن منطقه که قدمتی چند صد ساله دارند پیش از این از طریق قنات ها و چشمه ها آبیاری می شدند و دراثر توسعه شهر و خیابان کشی ها و خاک برداری ها و ... چشمه ها و قناتهای منطقه تخریب شدند و پس از آن با استفاده از چاههای عمیق و نیمه عمیق آبیاری می شوند.
خاک منطقه بلحاظ خاکورزی و دادن کود حیوانی به بهترین و مرغوبترین خاک کشاورزی تبدیل شده است و حدود 1500 نفر کشاورز و کارگر کشاورزی درآنجا به فعالیت مشغولند.
برچسب‌ها
آذربایجان شرقی تبریز اراضی کشاورزی بوم گردی

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/257841/باغ-های-صیفی-و-سبزی-تبریز-ظرفیت-بوم-گردی-دارند
بستن   چاپ