پیام آذری
/یادداشت/
«آشفتگی در ادبیات سیاسی ایران»
يکشنبه 27 مهر 1399 - 14:18:44
ایسنا - مجلس
پیام آذری - سیدشهاب الدین چاوشی در یادداشتی با عنوان «آشفتگی در ادبیات سیاسی ایران» تاکید کرد: همه باید درصدد جذب حداکثری مردم برآیند و بدانند که به قول شهید رجایی بدون دست می توان زندگی کرد و بدون مردم هرگز.

به گزارش ایسنا، متن یادداشت استاندار سابق سمنان به شرح زیر است:
ماه ربیع ماه میلاد پیامبر اعظم و احیاگر مکتب و آیین اصیل او امام صادق علیهم السلام است. در آستانه هفته وحدت که به ابتکار بزرگان جمهوری اسلامی برای تقریب مذاهب اسلامی شکل گرفت شاهد تلاش برخی از نمایندگان مجلس در جهت فروپاشی وحدت جامعه هستیم! پیامبر بزرگوار اسلام که خداوند سبحان او را رحمه للعالمین معرفی میکند در بیان فلسفه بعثت خویش تکمیل و تتمیم مکارم اخلاقی را گوشزد میکند "انی بعثت لاتمم مکارم الاخلاق" .
چندیست پرخاشگری و ادبیات توهین آمیز و نسنجیده توسط برخی افراد بی ملاحظه مرزهای تقوای سیاسی دریده شده و فرهنگ سیاسی جامعه در حال آسیب دیدن است. نمایندگانی که آرای اندک خودشان را از برخی شهرستانها، پشتوانه هتاکی به رییس جمهور منتخب با رای ٢٤ میلیونی قرار داده اند به ابعاد حقوقی سیاسی و حتی فرهنگی و اخلاقی اظهارات شان در افکار عمومی توجه ندارند.
ادامه و تسری این نوع ادبیات مغایر با آموزه های شریعت محمدی و مکتب جعفری که پیروانشان را اهل مدارا و گفتگو و نحن ابنا الدلیل می خوانند، سبب تزلزل در بنیان های اخلاقی جامعه و کمرنگ شدن اعتماد عمومی مردم نسبت به همه مسئولان خواهدبود! آنان که بی توجه به حساسیت جایگاه ها وتکیه بر تریبون هایی که در اختیار دارند براحتی دیگر مسئولان حتی رییس یک قوه مستقل و نفر دوم حاکمیت را با ادبیات ناشایست و تهدیدآمیز مورد خطاب قرار می دهند و گمان می کنند با ناسزاگویی و ادبار اقبال مردم به سوی انان جلب خواهد شد سخت در اشتباهند.
شرایط موجود کشور اگر در اوج اقتدار هم که فرض کنیم محصول تلاش های سه قوه است و اگر نابسامان هم بدانیم محصول مشترک حاکمیت سه قوه است. هر بخش از حاکمیت به قبول سهم مسئولیت خود در بروز مشکلات و نابسامانی ها هم باید پایبند باشد با فرافکنی نمی توان توفیقات را مصادره کرد و نقائص را به رقیب واگذاشت. اگر صرفا عملکرد دولت مشکلی را ایجاد کرده چرا به وزرای ضعیف رای داده اید؟ و در ثانی مگر دولت بدون قانون مصوب مجلس قادر به اقدام و حرکت است؟ این همه دستگاه نظارتی که هر روز برای اصلاح امور خیمه می زنند چرا مجلسیان را از نقص قوانین و نقض احتمالی آنها باخبر نساخته اند و اگر آگاه ساخته اند چرا مجلس پیگیری نکرده است؟
راهکارهای نظارت مجلس
اهرم های قانونی برای نظارت بر دولت در قانون اساسی از جمله تذکر، سوال،استیضاح است نه بی حرمتی به نهادها و شخصیت هایی که قبول مسئولیت کرده اند! پناه بردن به تخریب وجهه یک قوه و راس آن کاری مذموم و غیر اخلاقیست که با سنت و سیره حضرت رسول و مکتب استدلالی اهل بیت در تعارض است. کسانی که فرهنگ تندخویی را در سپهر عرصه سیاسی کشور رواج میدهند و بر روی ادب تخاطب پا می گذارند باید بدانند خواسته و ناخواسته در دام ماکیاولیسم افتاده اند که تلاش برای کسب قدرت انان را به هر رفتاری مجاز می سازد!
این شیوه ها تیغ دودم است که علاوه برحریف خودشان را نیز زخم می زند حتی عمیق تر از رقیب! نقادی دولت و ارکان حاکمیت در صلاحیت همه آگاهان است و در جهت اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر اهمیتی تمام دارد حتی در کتب معتبر حدیثی بابی به نصیحه ائمه المسلمین اختصاص یافته اما مفهوم نصیحت و خیرخواهی و امر به معروف با ادبیات دشمن پسند برای خادمان کشور و میهن قابل جمع نمی تواند باشد؟! درشت گویی، تشدید کینه ها و ایجاد التهاب بیش از حد در جامعه و به یاس کشاندن مردم و اثبات نادرستی انتخابشان بر فرض صحت! صرفا فضا را برای فرصت طلبان و فرصت سوزانی که با درک نادرست از فضای بحران های اجتماعی درصدد دستیابی به حفظ قدرت حتی با حضور حداقلی مردم هستند مساعدتر خواهد کرد.
جمهوری اسلامی در غیاب اکثریت مردمی که این نظام را ایجاد کردند قادر به حیات نیست. بر همه دلسوزان کشور فرض است دست به دست هم دهند و از مطلق انگاری فکر و خود جناح خود بپرهیزند و در مقابل دشمنانی که موجودیت این ملت و کشور را نشانه رفته اند ید واحده باشند. همه باید درصدد جذب حداکثری مردم برآیند و بدانند که به قول شهید رجایی بدون دست می توان زندگی کرد و بدون مردم هرگز!!
پرواضح است دولت تدبیر نتوانست در دور دوم که تعداد مردم بیشتری به آن اعتماد کردند رضایت عمومی را ارتقا دهد اما در جستجوی دلایل آن نباید از جاده انصاف خارج شد وحتی پیمان شکنی دشمن را بر دوش دولت انداخت! بی تردید وجدان عمومی جامعه از بی انصافی مسئولان نسبت به هم ونسبت به مردم آزرده است. نگذارید این زخم ها عمیق تر شود با تفرقه و درشت گویی و فضای کنایه و تقابل ملت و کشور ضعیف خواهد شد. انرژی مسئولان و مردم امروز در جهت حفظ وطن و یکپارچگی نظام سیاسی باید متمرکز شود. همگان را به پیروی از کلام خداوند دانا فرابخوانیم "ولاتنازعوافتفشلواوتذهب ریحکم".
انتهای پیام

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/268664/«آشفتگی-در-ادبیات-سیاسی-ایران»
بستن   چاپ