پیام آذری
معلولیت محدودیت نیست، حتی برای عاشق شدن!
چهارشنبه 13 دی 1396 - 11:22:20 AM
ایسنا
آذری آنلاین - هر دو روی ویلچر نشسته بودند و با هیجان وصف نشدنی با چشمان پر از عشق و محبت، آرزوهای خود را مرور می‌کردند، چرا که تا لحظاتی دیگر با جاری شدن خطبه ی عقد، به صورت رسمی همسر، همراه و همدم یکدیگر می‌شوند. 
  بهمن و رقیه با آدم های دیگر کمی تفاوت دارند و آنها امروز توانستد با معجزه ی عشق به دیگران ثابت کنند که معلولیت جسمی و فیزیکی برای روح بزرگ و عاشق آنها محدودیت نیست.
سراغ عروس و داماد مجلسی می رویم که عاقدش نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی است.
با آنها گفت و گویی انجام می دهم. 
عروس خانم با چادر سفید رنگش کنار آقا داماد، سر اولین سفره ی زندگی خود نشسته است، با لبخندی از سوالاتم استقبال کرده و با من به گفت و گو می پردازند. 
رقیه زارعی با بیان این‌که برخلاف معلولیت جسمی و فیزیکی ام هرگز احساس محدودیت نکردم، چرا که معلولیت برای ما محدودیت نیست، اظهار کرد: معتقدم معلولیت در جسم نیست، بلکه در روح و روان انسان‌هاست و اگر فردی به بلوغ فکری برسد، مشکل جسمی برای او محدودیت ایجاد نمی کند. 
وی با تاکید بر این‌که جوانان نباید از ازدواج برای خود غولی بسازند، افزود: ازدواج امری مقدس از سوی خداوند متعال بوده و جزوی از مراحل زندگی انسان هاست، بنده و همسرم علی رغم معلولیت فیزیکی و جسمی، توانسته ایم بدون در نظر گرفتن هیچ محدودیتی ازدواج کنیم و امیدوارم افراد سالم و معلول نیز در جهت ازدواج آسان اقدام کنند. 
وی با بیان این‌که مهریه ام را 97 سکه ی بهار آزادی به نیت تعداد حروف ابجد نام همسرم با رضایت وی تعیین کرده ام، افزود: امروزه، تجملات عاملی برای منع ازدواج جوانان شده است که ضرورت دارد جوانان ازدواج ساده و آسان را جایگزین ازدواج های تجملاتی و پرهزینه کنند و معتقدم خداوند متعال، روزی رسان است و تمامی هزینه های مورد نیاز ازدواج را از خزانه ی بی پایان خود تامین می کند. 
وی با اشاره به مشکلات معلولان در جامعه، گفت: متاسفانه عدم مناسب سازی اماکن عمومی و شهری برای معلولان یکی از مشکلات تردد ما در سطح شهر محسوب می شود، که امیدوارم مسئولان در این خصوص، تدابیری اندیشیده و اماکن عمومی شهر را برای تردد مناسب این قشر فراهم کنند. 
بهمن بهکار 42 ساله نیز به عنوان داماد  با بیان این‌که معلولیت محدودیتی برای انجام ازدواج نیست، اظهار کرد: ما با توفیق از سوی خداوند متعال توانسته ایم، انجام این امر مقدس را محقق کنیم و بیت امام جمعه را برای برگزاری جشن عقد خود انتخاب کردیم چرا که اینجا بهترین و ساده ترین مکان برای ازدواج و پیوند آسمانیست. 
وی با تاکید بر این‌که امروزه مهریه ی بالا و تامین جهیزیه و هزینه بالای ازدواج از عوامل بازدارنده ی ازدواج جوانان است، افزود: متاسفانه برخی از جوانان برای انجام ازدواج با ترس مهریه ی بالا و تامین جهیزیه پر هزینه مواجه می شوند که معتقدم اگر ازدواج را ساده و بی آلایش برگزار کنند، می توانند زندگی مشترک پایدار و بدون دغدغه را برای خود رقم بزنند. 
وی مناسب سازی فضا و اماکن عمومی شهر را برای تردد معلولان ضروری دانست و گفت: شاید برای برخی از مسئولان انتظارات ما برای مناسب سازی اماکن عمومی حمل و نقل و مبلمان شهری زیاد باشد ولی زمانی که فرد معلولی نتواند مانند شهروند عادی در شهر تردد کند، راه پیشرفت تحصیل و اشتغال برای او هموار نمی شود. 
بعد از گفت و گو با عروس و داماد، خطبه ی عقد زوجین توسط حجت الاسلام آل هاشم، نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز برای اولین بار در بیت، با حضور رئیس دادگستری استان و مسئولان استانی جاری می شود. 
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی در این مراسم ضمن تبریک ازدواج زوج معلول با بیان این‌که ازدواج امری ضروری و در دین به آن تاکیدات فراوانی شده است، اظهار کرد: زمانی که جوانان به این نتیجه می رسند که زمان ازدواج آنها فرا رسیده، والدین در این امر نباید سخت گیری کنند، بلکه باید جهت تسهیل امر ازدواج آنها اهتمام جدی ورزند. 
حجت الاسلام سید محمد علی آل هاشم با تاکید بر این‌که جوانان در امر ازدواج نباید از مشکلات مالی ترسی داشته باشند، چرا که خداوند متعال روزی رسان است، افزود: این یک امر طبیعی است که هر فردی در ابتدای زندگی مشترک دچار مشکلات مالی می شود ولی این مشکلات به تدریج و با گذر زمان قابل حل است و معتقدم جوانان نباید به دلیل مشکلات مالی در امر ازدواج سخت گیری کنند بلکه در زمان مناسب و آمادگی لازم برای ازدواج اقدام کنند. 
وی با بیان اینکه والدین باید زمینه ی ازدواج را برای جوانان فراهم کنند، تاکید کرد: توصیه می کنم پدر و مادران ازدواج جوانان را جدی گرفته و انجام این امر مقدس را برای جوانان تسهیل کنند. 
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی تاکید کرد: زوجین باید در زندگی مشترک روحیه قناعت طلبی را در خود تقویت کرده و با آن روحیه پیش روند تا خداوند روزی رسان، برای آنها زندگی سعادتمند و خوبی فراهم کند. 
مدیر کل بهزیستی آذربایجان شرقی نیز در این مراسم ضمن تبریک وصلت و آغاز زندگی مشترک زوج معلول، با بیان این‌که این وصلت دارای پیام زیادی برای افراد معلول و سالم است، اظهار کرد: این دو جوان با وجود معلولیت جسمی و فیزیکی بدون حس هیچ گونه محدودیت و معلولیت تصمیم به ازدواج گرفته اند که این نشانگر توانمندی آنهاست، بنابراین معلولان دیگر نیز باید مانند این زوجین به این نتیجه برسند که می‌توانند تشکیل زندگی داده و در تمام مراحل زندگی خود موفق شوند چرا که خواستن، توانستن است. 
محسن ارشدزاده با تاکید بر این‌که افراد سالم نیز این زوجین را الگوی خود قرار داده و ازدواج آسان کنند، افزود: با توجه به این‌که امر ازدواج یکی از ضروریات زندگی، توصیه و وصیت پیامبر عظیم الشان اسلام به امتش است برهمین اساس جوانان باید در انجام امر ازدواج اهتمام جدی ورزند. 
وی با بیان این‌که اداره کل بهزیستی آذربایجان شرقی، ضمن توانمندسازی معلولان آنها را به تشکیل زندگی و ازدواج تشویق و حمایت می‌کند، افزود: اداره کل بهزیستی در کنار خیران جهت ازدواج معلولان، کمک هزینه ی ازدواج، جهیزیه و مسکن و سایر هزینه های معیشتی و ضروری زندگی را تامین می‌کند‌.
وی تاکید کرد: موضوع اشتغال و درآمد مستمر نیز یکی از مسائل مهم برای افراد دارای معلولیت است که باید تدابیری برای آن اندیشیده شود، که در همین راستا اداره کل بهزیستی استان، پیگیری های لازم را جهت تسهیل گری اشتغال معلولان انجام می دهد و امیدوارم کارآفرینان و کارفرمایان ما را در این زمینه یاری کنند. 
وی با بیان این‌که در آذربایجان شرقی 165 هزار نفر افراد دارای معلولیت از لحاظ جسمی، حرکتی، ذهنی، بینایی و شنوایی وجود دارد، گفت: سالانه به طور متوسط 200 نفر از معلولان در استان زندگی مشترک خود را آغاز می کنند و همچنین اداره کل بهزیستی جهت تامین مسکن خانواده ی دارای دو معلول، 30 میلیون تومان کمک بلاعوض به این افراد پرداخت می کند و برای خانواده هایی که دارای یک معلول هستند حدود هشت میلیون تومان کمک هزینه‌ی مسکن می پردازد. 
بر اساس این گزارش؛ پسران و دخترانی که با معلولیت جسمی و فیزیکی مواجه هستند نیز مانند انسان های عادی حق ازدواج و تشکیل خانواده دارند، که متاسفانه این موضوع در جامعه ما از نگاه بسیاری از مسئولان، مشاوران خانواده و روانشناسان مغفول باقی مانده و نیازمند فرهنگ‌سازی است، چرا که آنها نیز دارای نیازهای عاطفی، روحی هستند و این نکته قابل انکار نیست. امیدواریم مسئولان نیز در راستای تسهیل ازدواج معلولان بحث اشتغال معلولان را جدی بگیرند.


http://www.Azari-Online.ir/fa/News/27929/معلولیت-محدودیت-نیست،-حتی-برای-عاشق-شدن!
بستن   چاپ