پیام آذری
درس‌های «سانچی» و رفاقت شکننده چینی؛ محمد عضرت پور
سه شنبه 26 دی 1396 - 8:25:31 AM
شهرداری آذربایجان غربی
آذری آنلاین - سابقه تاریک چینی‌ها در مسئله هسته‌ای و خالی کردن پشت ملت ایران در نبردی که آمریکا علیه کشورمان به راه انداخت هیچ وقت از اذهان زدوده نخواهد شد و بار دیگر برای ما این نکته گوشزد می‌شود که باید از تاریخ عبرت گرفت و برای آینده‌ای بدون رفاقت‌های شکننده چینی برنامه‌ریزی کرد.
اداره اطلاع رسانی و امور بین الملل شهرداری ارومیه،
یادداشت؛
درس‌های «سانچی» و رفاقت شکننده چینی
نویسنده: محمد حضرت پور
«سوختن» سانچی به همراه عزیزانمان یکی از دردناکترین اتفاقات سال‌های اخیر بود که برای سال‌ها در خاطرات ایرانی‌ها باقی خواهد ماند اما «ساختن» با این حادثه تلخ به دلیل سئوالات بی‌پاسخی که وجود دارد سخت و تاحدودی غیرممکن است.
در جهان امروز به دلیل پیشرفت‌های تکنولوژیکی، حوزه حمل و نقل دارای پیشرفت‌های شگرفی بوده و تردد در مسیرها برای مسافرت یا حمل بار به سهولت مقدور است تا جایی که می‌توان ناوبری دریایی با کشتی‌های عظیم الجثه را یکی از کم‌خطرترین روش‌های تبادل بار و محصولات مختلف دانست.
نفت‌کش سانچی با طولی نزدیک به ارتفاع برج ایفل جزو کشتی‌های عظیم الجثه بود که با عمر 10 ساله خود برای حمل میعانات گازی ایران به دیگر کشورها کاربرد داشت و در نزدیکی یکی از بنادر مهم چین و جهان یعنی شانگهای، با یک کشتی فله‌بر چینی برخورد کرد. در مورد این حادثه چندین سئوال وجود دارد که تاکنون برای آن پاسخ قانع کننده ای داده نشده است و امید است که با بررسی جعبه سیاه کشتی، پاسخ سئوالات یکی پس از دیگری برای مردم ایران آشکار شود:
1. چرا دو کشتی عظیم الجثه با سرعت حرکت کم ـ که سرعت سانچی 30 کیلومتر در ساعت بوده ـ با یکدیگر برخورد داشته‌اند در حالی که می‌توانستند مسیر خود را در فاصله معین و در منطقه خطر تغییر دهند؟
2. آیا خدمه و ناخدای سانچی از اینکه کشتی عظیم‌الجثه چینی با آنها برخورد خواهد کرد اطلاع و آگاهی نداشتند تا در اقدامی پیش‌دستانه و در مدت زمان چند دقیقه‌ای مانده به برخورد، کشتی را ترک کنند و خود را از این مهلکه دردناک نجات دهند؟
3. چرا کشتی چینی که به سانچی برخورد کرد آسیب جزئی دید و به سهولت خود را به ساحل رساند تا پس از انجام تعمیرات به فعالیت خود ادامه دهد ولی سانچی آسیبی جدی دید و در آتش سوخت خود سوخت؟
4. چین با اینکه جزو کشورهای پیشرفته جهان است و این تصادف نیز در محل نزدیک به یکی از بنادر مهم آن رخ داد ولی در اتفاقی نادر، در اطفای حریق ناموفق بود در حالی که می‌توانست با استفاده از تکنولوژی‌های روز در حوزه اطفای حریق دریایی اقدامات موثرتری انجام دهد و اجازه ندهد کشتی ایرانی در یک تراژدی قرن هفدهمی در مقابل چشم جهانیان بسوزد و کاری از دست کسی بر نیاید؟
5. چرا چینی‌ها در اقدامی موذیانه و مشکوک، در عملیات خود برای اطفای حریق توقف ایجاد کردند در حالی که می‌توانستند فعالیت موجود خود را به دلیل احتمال زنده بودن خدمه ادامه دهند.
سابقه تاریک چینی‌ها در مسئله هسته‌ای و خالی کردن پشت ملت ایران در نبردی که آمریکا علیه کشورمان به راه انداخت هیچ وقت از اذهان زدوده نخواهد شد و بار دیگر برای ما این نکته گوشزد می‌شود که باید از تاریخ عبرت گرفت و برای آینده‌ای بدون رفاقت‌های شکننده چینی برنامه‌ریزی کرد.

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/30277/درس‌های-«سانچی»-و-رفاقت-شکننده-چینی؛-محمد-عضرت-پور
بستن   چاپ