پیام آذری
سرپرست شرکت آبفار اردبیل:
تامین آب پایدار روستاییان در اردبیل و خلخال بسیار مشکل است
سه شنبه 1 خرداد 1397 - 14:19:11
ایسنا - اجتماعی - اردبیل
آذری آنلاین -
سرپرست شرکت آب و فاضلاب روستایی اردبیل گفت: ما در حوزه تامین آب پایدار روستایی در شهرستان‌های خلخال و اردبیل با مشکلات جدی روبرو هستیم.
فرامرز بهنژاد در گفتگو با ایسنا، منطقه اردبیل، اظهار کرد: ما سال گذشته 65 میلیارد تومان در تکمیل مجتمع‌های آبرسانی و پروژه‌های تک‌روستایی اعتبار مصوب داشتیم که 80 درصد این اعتبار تخصیص یافت ولی امسال این رقم کمتر خواهد بود. 
وی با بیان اینکه وضعیت آبرسانی در روستاهای استان اردبیل بالاتر از میانگین کشوری است، خاطرنشان کرد: در مجموع 75 درصد روستائیان ما از نعمت آب شبر بهره‌مند هستند که 56 درصد آن آب پایدار است. 
سرپرست شرکت آب و فاضلاب روستایی اردبیل احداث دو مجتمع سبلان و شهید سلیم‌زاده را در مشگین‌شهر یادآور شد و گفت: سالها بود که مجتمع آّبرسانی سبلان به دلایل مختلف تعطیل شده بود که قرار شد با تامین آب از سد سبلان به جای 90 روستا در قالب این مجتمع آبرسانی به 218 روستا به انجام برسد که 80 درصد روستاهای مشگین‌شهر را شامل می‌شود. 
بهنژاد تصریح کرد: مجتمع آبرسانی شهید کسایی و صدآفرین در اردبیل با پوشش 73 روستا، مجتمع آبرسانی امام حسن مجتبی (ع) با 28 روستا و وحدت با 5 روستا در نمین در حال اجراست و در شهرستان نیر مجتمع شهید محمدزاده با پوشش 38 روستا عملیات پایانی اجرایی را سپری می‌کند. 
وی به مجتمع کوثر با پوشش 90 روستا اشاره کرد و افزود: این پروژه نیز سال‌های سال با تاخیر و تعلل در اجرا روبرو بود که هم اکنون جان دوباره‌ای گرفته است. 
سرپرست شرکت آب و فاضلاب روستایی اردبیل احداث دو مجتمع خورش رستم و بفراجرد را در خلخال یادآور شد و بیان کرد: ما در دو شهرستن خلخال و اردبیل در تامین آب پایدار مشکل داریم به طوری که انتقال آب از حوزه قزل اوزن و سد شهریار برای حل این مشکل زمان‌بر خواهد بود. 
بهنژاد توسعه هر استان را متاثر از توسعه روستاها و عمران و آبادانی این مناطق در سایه وجود آب و امنیت غذایی توصیف کرد و گفت: با توجه به اینکه مبدا توسعه روستاها و تقویت اقتصاد آن است باید به سمتی حرکت کنیم تا روستائیان از لحاظ تامین آب دغدغه نداشته باشند. 
وجود انشعاب غیرمجاز تعرض به حقوق مردم است
سرپرست شرکت آب و فاضلاب روستایی اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع هدررفت منابع آب در روستاها به دلیل مصرف بی‌رویه و نصب انشعابات غیرمجاز اشاره و خاطرنشان کرد: به طور متوسط در هر روستا 40 انشعاب غیرمجاز وجود دارد و گاه بدون اینکه ما خبری داشته باشیم به وفور از این انشعاب استفاده می‌شود و در حقیقت این کار نوعی تعرض در حقوق مردم و ایجاد بی‌عدالتی است. 
بهنژاد عامل این انشعابات غیرمجاز را فقر فرهنگی و گاه مسایل بروکراسی اداری اعلام کرد و بیان داشت: پائین‌ترین تعرفه آب و فاضلاب مربوط به روستائیان است و ما تنها 200 هزار تومان حق انشعاب دریافت کرده و روستائیان را از نعمت آب بهره‌مند می‌کنیم به طوری که ماهانه 3 تا 4 هزار تومان هزینه آب پرداخت می‌کنیم. 
وی با بیان اینکه شرکت آب و فاضلاب روستایی نیز با توجه به این شرایط زیان‌ده محسوب می‌شود، اظهار کرد: ما ارقامی بسیار پائین‌تر از قیمت تمام شده از مشتریان خود هزینه آب دریافت می‌کنیم. 
سرپرست شرکت آب و فاضلاب روستایی اردبیل استهلاک و فرسودگی شبکه آبرسانی روستائی و ضرورت توجه به تامین هزینه‌های نگهداری را در جلوگیری از مصرف زیاد آب در روستاها یادآور شد و تصریح کرد: به دلیل آنکه روستائیان حتی باغات و احشام خود را از طریق این منابع آب سیراب می‌کنند به معنای واقعی ما در برخی روستاها تنها چندین ساعت آب پایدار را شاهد هستیم. 
سرانه مصرف آب روستائیان در اردبیل 264 لیتر است
بهنژاد در ادامه به بالا بودن سرانه مصرف آب در روستاهای استان اردبیل اشاره کرد و گفت: مردم الگوی مصرف را به هیچ وجه رعایت نمی‌کنند به طوری که استان اردبیل از سرانه مصرف متوسط 150 لیتر در روز فراتر رفته و به طور میانگین مصرف آب روستائیان ما در روز 264 لیتر است. 
وی ضرورت یک کار فرهنگی و اجتماعی را در کاهش مصرف آب در بین روستائیان یادآور شد و اظهار کرد: به دلیل آنکه قیمت آب و تعرفه مقرر شده برای آب روستائیان پائین است گاه این ارزانی به مصرف بی‌رویه نیز دامن می‌زند. 
سرپرست شرکت آب و فاضلاب روستایی اردبیل تصریح کرد: آب کالای ارزشمندی است که همه باید با وسواس در مصرف آن دقت کنند تا همچون شرایط موجود به دلیل خشکسالی با دغدغه جدی در تامین آب روبرو نشویم. 
بهنژاد خلا قانونی را در برخورد با انشعابات غیرمجاز یادآور شد و افزود: قوانین به گونه‌ای ضعیف و سست است که ما باید یک سال برای پیگیری شکایت از انشعابات غیرمجاز به این در و آن در بزنیم تا حکمی صادر شود که نافذ نیست. 
سالانه 30 میلیارد تومان اعتبار برای نگهداری تاسیسات نیاز داریم
سرپرست شرکت آب و فاضلاب روستایی اردبیل در ادامه با اشاره اهمیت به موضوع نگهداری تاسیسات و به روزرسانی آنها اظهار کرد: ما به دلیل غفلت از این موضوع گرفتار استهلاک و فرسودگی شبکه شدیم در حالی که سالانه 30 میلیارد تومان اعتبار نیاز است تا با نگهداری و تعمیرات به موقع شبکه را سرپا نگهداریم. 
بهنژاد ادامه داد: در هر کشوری که به موضوع نگهداری و تعمیر تاسیسات توجهی نشده مشکلات و نارسائی‌ها در طی زمان ظهور و بروز پیدا کرده در حالی که اهمیت موضوع نگهداری به حدی است که ما امروز در ترمیم شبکه‌های مستهلک و فرسوده به شدت به منابع اعتباری نیازمندیم. 
وی با اشاره به اینکه 718 روستا در استان اردبیل فاقد تاسیسات آبرسانی است، افزود: از یک هزار و 16 روستای بالای 20 خانوار در استان 750 روستا تحت پوشش خدمات ما هستند و 266 روستا نیز غیرتحت پوشش می‌باشد. 
سرپرست شرکت آب و فاضلاب روستایی اردبیل بیان کرد: در بین روستاهای زیر 20 خانوار نیز به تعداد 680 روستا 228 روستا تحت پوشش آبفار بوده و 452 روستا نیز غیرتحت پوشش است. 
بهره‌برداری از پروژه آبرسانی به 100 روستا تا پایان سال
بهنژاد میزان پرت آب را در شبکه‌های آبرسانی روستایی حدود 30 درصد اعلام کرد و گفت: میانگین کشوری نیز همین عدد را نشان می‌دهد. 
وی با بیان اینکه از سدهای در حال احداث سهم آبرسانی روستایی و تخصیص گرفته شده مشخص است، اظهار کرد: در قالب پروژه‌های اقتصاد مقاومتی ما سال گذشته آبرسانی به 130 روستا را افتتاح کردیم و امسال نیز آبرسانی به 100 روستا در هفته دولت و دهه فجر به انجام خواهد رسید. 
سرپرست شرکت آب و فاضلاب روستایی اردبیل در پایان خاطرنشان کرد: در تحقق شعار سال ما نسبت به تهیه تجهیزات و امکاناتمان به شکل بومی و در قالب تولید داخلی اقدام کردیم و به یقین ما در تامین نیازمندی‌های خود از این تولیدات می‌توانیم به راحتی استفاده کنیم.
انتهای پیام

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/51141/تامین-آب-پایدار-روستاییان-در-اردبیل-و-خلخال-بسیار-مشکل-است
بستن   چاپ