پیام آذری
جوانان همچنان دنبال شغل هستند/وجود145هزار بیکار در آذربایجان‌شرقی
دوشنبه 8 مرداد 1397 - 8:22:04 AM
مهر
پیام آذری - تبریز- بررسی آمارها نشان می‌دهد که عملکرد دولت در زمینه کاهش نرخ بیکاری در کشور نه‌تنها تأثیرگذار نبوده بلکه نسبت به سال گذشته افزایش‌یافته و جوانان همچنان دنبال شغل و فرار از بیکاری هستند.

 یکی از به‌روزترین موضوعات کنونی کشور که جزو چالش‌ها نیز به شمار می‌رود بیکاری و کمبود فرصت‌های شغلی است، اشتغالی که نه یافت می‌شود و نه اجازه می‌دهد تا جوانان به آینده‌ای روشن دل‌خوش باشند.
اخیراً بر اساس آمار مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که در کشور ٣ میلیون و ٣٢٢ هزار نفر بیکار وجود دارد و بر اساس این آمار 25.5 درصد از جمعیت جوان جامعه در سنین 15 تا 29 سال بیکار هستند، این رده سنی که می‌تواند برای جامعه مولد بوده و چرخ‌دنده‌های اقتصاد را به حرکت درآوردند.
در آذربایجان شرقی نیز طبق گفته مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی نزدیک145 هزار بیکار در سطح استان وجود دارد و نرخ بیکاری استان 10.7 درصد است.
جریان تحولات بازار ارز و سکه که به تنش و التهاب بازار دامن زد اگر دقیق بررسی شود درمی‌یابیم که ضربه مهلکی به اقتصاد کشور و حتی افزایش نرخ بیکاری وارد کرده است چراکه سرمایه‌ها به‌جای آن‌که به عرصه تولید و اشتغال سوق یابند، به خاطر سیاست‌های غلط به سمت بازار ارز و سکه کشیده شده‌اند.

دیگر امیدی به یافتن شغل ندارم
یکی از شهروندان تبریزی که به گفته خود سال‌هاست دنبال شغل است و به همین خاطر ازدواج‌نکرده است، در خصوص وضعیت اشتغال و بیکاری در استان گفت: وضعیت خیلی وخیم است، متأسفانه جوانان زیادی همچون بنده موفق به پیدا کردن شغل موردنظر نیستند.
رضا عادل نژاد که 32 سال سن دارد، ادامه داد: دیگر امیدی به یافتن شغل ندارم. بااینکه تحصیلات دانشگاهی درزمینهٔ علوم دامی دارم ولی نتوانسته‌ام کار پیدا کنم.
وی سپس گفت: مسئولان باید فکری به حال این کشور بکنند، با دست روی دست گذاشتن چیزی درست نمی‌شود، بسیاری از جوانان از این وضعیت ناراضی هستند. متأسفانه دولت نیز امید این مردم را به ناامیدی تبدیل کرده است.
اگر به جای دانشگاه وارد بازار و دلالی می‌شدم بهتر بود
یکی دیگر از جوانانی که دنبال یافتن شغل است،  گفت: در سال 94 مدرک کارشناسی از رشته مهندسی مواد دانشگاه تبریز گرفتم ولی از آن موقع شغلی در کارخانه‌های صنعتی و واحدهای تولیدی پیدا نکرده‌ام.
وی که نخواست اسمش در این گزارش آورده شود ادامه داد: مدرک و تخصص برای یافتن شغل کافی نیست. چراکه بنده هم مدرک دارم و هم تخصص. بیشتر واحدهای تولیدی دنبال کارگر و کارمند نیستند و می‌خواهند تعداد نفرات شاغل خود را کاهش دهند.

این شهروند تبریزی افزود: برخی از دوستانم بعد از فارغ‌التحصیلی وقتی وضعیت بازار را دیدند تصمیم گرفتند وارد حوزه‌های استارت آپی شوند که آن‌ها نیز به‌تازگی به دلیل پیدا نکردن حامی مالی ورشکست شدند.
وی گفت: اگر به جای دانشگاه وارد بازار و دلالی می‌شدم بهتر بود. خیلی ها الان از وضعیت بازار ارز و سکه سوء استفاده می کنند و میلیون ها سود به جیب می زنند.
پول پاشی در جامعه به تعداد جمعیت بیکاران بدهکار افزوده است
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی  با اشاره به اینکه نرخ بیکاری در کشور نسبت به سال گذشته با افزایش 1.4 درصدی به 12.4 درصد رسیده است اظهار داشت: اگر دولت مدیران خود را مکلف به اجرای طرح‌های اشتغال‌زا می‌کند یقیناً تمامی این طرح‌ها بدون مطالعه است و از طرفی در طرح‌های بزرگ کشور هیچ‌گونه پیوست مطالعاتی ندارد این در حالی است که بنده از دولت هفتم که در مجلس هستم دولت‌ها تابه‌حال نتوانسته‌اند میزان اشتغال‌زایی را اعلام کنند.
سلمان خدادادی افزود: دولت‌ها در هر شرایط وخیم اقتصادی و سیاسی‌کاری‌ها در جامعه پول پاشی کرده‌اند این عمل نه‌تنها به نفع جامعه نبود و اشتغال‌زایی نکرد بلکه به تعداد جمعیت بیکاران بدهکار نیز افزوده است.
وی با ذکر اینکه تا دولت یازدهم هیچ وزارتخانه، سازمان و نهادی وجود نداشت که متولی کار در کشور باشد، افزود: اما از زمانی که ربیعی به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی آمد و اعلام کرد که بنده وزیر بیکاری هستم، حداقل از دولت قبلی متولی اشتغال و بیکاری در کشور مشخص‌شده است.
خدادادی تصریح کرد: سال گذشته با درخواست دولت و موافقت مقام معظم رهبری 12 هزار میلیارد تومان برای پایدارسازی اشتغال مناطق روستایی و عشایری تخصیص یافت که بخشی از آن سال گذشته پرداخت و بخشی دیگر امسال پرداخت می‌شود ولی اگر از دستگاه‌های مربوطه پیوست مطالعاتی برای این پرداختی‌ها بخواهیم قطعاً پاسخی ندارند که بدهند.
این نماینده مردم ملکان در مجلس با تأکید بر اینکه اصلی‌ترین مشکل کنونی کشور در پرداخت تسهیلات و اجرای طرح‌های کلان نبود پیوست مطالعاتی است، گفت: وقتی در کشور طرحی اجرا می‌شود و یا تسهیلات در حد وسیع لازم است تا از ابتدا مطالعاتی بر آن انجام گیرد و نظارت مستمر داشته باشد در غیر این صورت اتلاف منابع کشور و پول پاشی به جامعه تلقی می‌شود.

بیشترین آمار بیکاری کشور مربوط به قشر تحصیل‌کرده جامعه است
وی بابیان اینکه تمامی تشکل‌های مرتبط باکار باید قبول کنند که قوانین کار و ساختار کار نیاز به اصلاح دارد، افزود: متأسفانه باگذشت 30 سال از تصویب قانون کار هنوز اصلاحی در این قانون نشده و حال به‌تمامی کارگران زحمت‌کش اعلام می‌کنم اگر قانون کار اصلاح شود قطعاً به ضرر آن‌ها نخواهد بود به‌طوری‌که با اصلاح قانون کار زمینه ایجاد فرصت‌های شغلی نیز به‌نوعی فراهم می‌شود.
خدادادی بر لزوم جلب اعتماد مردم در تصویب قوانین در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد و گفت: مردم باید بدانند مجلسی که قوانین را تصویب می‌کند حداقل تا چند سال آینده مشکلی از جانب قوانین، امنیت شغلی و کسب‌وکار آن‌ها را تهدید نمی‌کند.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی بیان داشت: سرمایه‌های سرگردانی که در اختیار بخش خصوصی و مردم است اگر به سمت تولید و اشتغال سوق یابد می‌تواند وضعیت اقتصادی کشور را از بحران خارج کند.
وی افزود: دولت برای جذب نقدینگی مردم اقدام به فروش سکه کرد اما برای آن سقفی تعیین نکرد که مردم بدانند تا چه میزان می‌توانند سکه خریداری کنند.
خدادادی با اشاره به اینکه بیشترین آمار بیکاری کشور مربوط به قشر تحصیل‌کرده جامعه است، اضافه کرد: در اغلب کشورهای توسعه‌یافته بر اساس نیاز آن جامعه تولید علم می‌کنند که جوانی بعد از اتمام تحصیلات مستقیماً وارد عرصه کار می‌شود ولی متأسفانه در کشور ما این‌گونه نیست.

نگاه ویژه به توسعه اشتغال پایدار روستایی و عشایری در استان
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان‌شرقی نیز با اشاره به وجود نزدیک به 145 هزار جمعیت بیکار در آذربایجان‌شرقی گفت: با توجه به تخصیص 12 هزار میلیارد تومان برای پرداخت تسهیلات حمایت و توسعه اشتغال پایدار روستایی و عشایری، بخشی از این اعتبارات به زلزله‌زدگان کرمانشاه، بخشی دیگر برای پروژه‌های کلان کشوری و بخشی هم در بین 31 استان تقسیم‌شده است.
میر احد حسینی افزود: سهم آذربایجان‌شرقی از تسهیلات حمایت و توسعه اشتغال پایدار روستایی و عشایری 350 میلیارد تومان است و در استان نزدیک به 15 هزار نفر با ثبت‌نام در سامانه کارا متقاضی تسهیلات حمایت و توسعه اشتغال پایدار روستایی و عشایری هستند که با انجام پایش حدود 1500 طرح را در کمیته پایش آذربایجان‌شرقی مطرح کرده‌ایم.
وی با انتقاد از اینکه روند پرداخت تسهیلات حمایت و توسعه اشتغال پایدار روستایی و عشایری در آذربایجان‌شرقی به‌کندی پیش می‌رود، گفت: بانک‌ها معتقدند که حداقل باید تسهیلات 5 ماه در بانک بماند تا آن‌ها سود کنند و از طرفی هم این تسهیلات را تدریجی پرداخت می‌کنند.
حسینی از جذب حدود 45 میلیارد تومان از تسهیلات حمایت و توسعه اشتغال پایدار روستایی و عشایری در آذربایجان‌شرقی خبر داد و یادآور شد: در راستای کندی در پرداخت تسهیلات حمایت و توسعه اشتغال پایدار روستایی و عشایری، با پیگیری‌های استاندار و فعال‌سازی کارگروه اشتغال استان تقریباً روند پرداخت تسهیلات مطلوب‌تر شده است.
وی خاطرنشان کرد: سکونت 72 درصد جمعیت در شهرها و 28 درصد در روستاهای استان و کشور دقیقاً برخلاف کشورهای اروپایی و توسعه‌یافته است اگر بخواهیم شاهد مهاجرت معکوس به روستاها باشیم تسهیلات حمایت و توسعه اشتغال پایدار روستایی و عشایری بهترین فرصت است چراکه وقتی روستائیان ببینند اشتغال و معیشتشان تأمین می‌شود لزومی به ادامه زندگی شهری نمی‌بینند.
حال وقت آن رسیده تا دولتمردان با سیاست‌های اتخاذی زمینه و شرایط را برای اشتغال ٣ میلیون و ٣٢٢ هزار جوان بیکار در کشور و 145 هزار جوان بیکار در آذربایجان شرقی فراهم سازند. این کمترین انتظاری است که یک جوان از دولت می‌تواند داشته باشد.

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/68828/جوانان-همچنان-دنبال-شغل-هستند-وجود145هزار-بیکار-در-آذربایجان‌شرقی
بستن   چاپ