پیام آذری
با دانه های سیاهت چه کنم؟
سه شنبه 13 شهریور 1397 - 11:16:45 AM
ایسنا

پیام آذری- احمد علی پور  با بیان اینکه حدود5 هزار و 500 هکتار تاکستان انگور سیاه در سردشت وجود دارد که انگور تولیدی از این باغ ها ارگانیک و طبیعی است گفت: سردشت با تولید 35 هزار تن انگور در سال،9درصد تولید انگور استان را به خود اختصاص داده است و یکی از قطب های تولید انگور سیاه در سطح کشور به شمار می رود.

مدیر جهادکشاورزی سردشت با بیان اینکه زمان برداشت انگور سیاه سردشت با توجه به تفاوت اقلیمی این شهرستان متفاوت است افزود: این محصول ارگانیک از 15 مرداد تا 15 مهر برداشت می شود.

علی پور با بیان اینکه با وجود کم ابی و شرایط اقلیمی در کشور کشت محصولات پر آب بر صرفه اقتصادی ندارد اظهار کرد: انگور سیاه ارگانیک سردشت به صورت دیم آبیاری می شود و از بابت کمبود آب مشکلی در این خصوص وجود ندارد.

وی با بیان اینکه باغات و تاکستانهای سردشت در شیب نزدیک به 70درجه ایجاد شدند یادآورشد: برای رشد و بزرگتر شدن هسته انگورهای سایر مناطق هورمون تزریق میکنند اما انگور سیاه سردشت کاملا طبیعی و بی هیچ کود و سم و هورمونی رشد می کند که به جرات می توان گفت یکی از بهترین و باکیفیت ترین محصولات باغی دنیاست.

وی فعالیت دلالان را از عمده مشکلات کشاورزان منطقه دانست و یادآورشد: کشاورز با زحمت چند ماهه محصول باکیفیتی تولید می کند اما بدلیل نبود سیاست گذاری صحیح و مدون در قیمت گذاری ،دلالان با خرید یک سوم قیمت محصولات و فروش در استانهای دیگر و تهران با چندین برابر قیمت، سود سالانه کشاورز را به جیب می زنند.

مدیر جهادکشاورزی سردشت با اشاره به اینکه شیره انگور یا دوشاب، مویز، روغن گیری از هسته از مهم ترین محصولاتی است که به صورت سنتی در روستاها و منازل از این محصول به دست می آید، ضمن تاسف از نبود صنایع تبدیلی صنعتی و مدرن در این شهرستان گفت: برخی شرکتها و کارخانجات غیر بومی با خرید محصول با حداقل قیمت اقدام به فروش به کشورهای دیگر می کنند در حالی که با احداث کارخانه در این منطقه می توان این سود را نصیب کشاورز کرد.

علی پور با اشاره به فواید این میوه بهشتی تصریح کرد: انگور سیاه تسکین دهنده فشارهای عصبی، افزایش دهنده شیر مادران، پاک کننده معده و روده از مواد زائد و همچنین از بین برنده چین و چروک پوست است.

وی با اشاره به برگزاری دومین جشنواره سراسری انگور سیاه که 18 شهریور ماه در محل چشمه ملی و جوشان آب معدنی گراوان اظهار کرد: هدف از برگزاری این جشنواره توانمندسازی کشاورزان، بازاریابی، شناساندن جاذبه های گردشگری طبیعی و معنوی شهرستان و همچنین معرفی و ارائه بسته های قابل سرمایه گذاری این محصول استراتژیک در جهت جذب سرمایه گذاران است.

علی پور تاکید کرد: بایستی با سیاست گذاری های موفق در جهت تعادل بین عرضه و تقاضای انگور سیاه سردشت گام برداشت و با فروش تازه خوری این محصول و برپایی نمایشگاه در جهت تقویت ارزش افزوده آن اقدام کرد.

مدیر جهادکشاورزی سردشت گفت: سعی بر این است جشنوارە انگور سیاە سردشت بە تقویم شهرستانی تبدیل و هرسالە در جاذبەای شاخص از شهرستان برگزار شود.

وی  افزود: با توجه به برگزاری نخستین جشنوارە در سال گذشتە، پیش بینی می شود امسال بیش از 5 هزار شرکت کننده و میهمان از اقصی نقاط کشور حضور داشتە باشند که تمهیدات لازم در این خصوص اندیشیده شده است.


http://www.Azari-Online.ir/fa/News/83855/با-دانه-های-سیاهت-چه-کنم؟
بستن   چاپ