پیام آذری

آخرين مطالب

هر آنچه که باید در خصوص «روغن کنجد» بدانید مقالات

هر آنچه که باید در خصوص «روغن کنجد» بدانید
  بزرگنمايي:

آذری آنلاین - روغن کنجد ارزش غذایی بالایی دارد و از اسیدهای چرب «لینولییک اسید»(امگا 6) و «لینولنیک اسید» (امگا 3) تشکیل شده و از آن جایی که بدن قادر به تولید آن‌ها نیست، این اسیدهای چرب باید از طریق رژیم غذایی به بدن برسند. 
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، ترکیب اسیدهای چرب روغن کنجد به گونه‌ای است که می‌توان از آن برای سرخ کردن، پخت و پز و سالاد هم استفاده کرد. همچنین از بارزترین خواص درمانی روغن کنجد در پیشگیری و درمان سرطان‌های سینه، پروستات و سرطان‌های دستگاه گوارش، سکته‌های قلبی و بسته شدن عروق(تصلب شرایین) است.
مدیر گروه تحقیقات صنایع غذایی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌شرقی در گفت‌و‌گو با ایسنا می‌گوید: روغن کنجد در بین روغن‌های خوراکی به ملکه‌ی روغن‌ها مشهور است. دانه کنجد بیشترین میزان روغن را در بین دانه‌های روغنی دیگر دارا بوده؛ اما با وجود این، تولید آن بسیار کمتر از دانه‌های دیگر نظیر سویا، آفتابگردان و گلرنگ است.
«محرمعلی برخورداری» با اشاره به میزان اسید چرب اشباع روغن کنجد، اظهار می‌کند: روغن کنجد به گروه اسیدهای اولئیک – لینولئیک متعلق است و بیش از 85 درصد مجموع اسیدهای چرب آن غیراشباع است و اسید اولئیک و اسید لینولئیک بیش از 80 درصد کل اسیدهای چرب روغن کنجد را تشکیل می‌دهند . 
وی ادامه می‌دهد: مصرف روغن کنجد برای افرادی که از کم خونی و سرگیجه رنج می‌برند مفید است و ویتامین E موجود در روغن کنجد به رشد مو سرعت می‌بخشد.
وی می‌افزاید: مصرف مرتب روغن کنجد اضطراب را کاهش داده، گردش خون و سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند و مانع اختلالات عصبی می‌شود.
برخورداری در خصوص درصد اسید اولئیک روغن کنجد، اظهار می‌کند: درصد اسید اولئیک روغن کنجد حدود 45 درصد و اسید لینولئیک آن حدود 40 درصد از مجموع کل اسیدهای چرب آن است.
جلوگیری روغن کنجد از بیماری آلزایمر
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌شرقی در گفت‌وگو با ایسنا، می‌گوید: روغن کنجد به عنوان یک روغن با قیمت و کیفیت بالا شناخته می‌شود. این روغن بیشترین مقاومت و ماندگاری را در بین روغن‌های خوراکی با درصد بالای چربی غیراشباع دارد.
سلیمانی خاطرنشان می‌کند: شهرت روغن کنجد به خاطر مقاومت در برابر اکسید شدن آن است. یکی از دلایل این مقاومت بیش از حد به خاطر وجود توکوفرول در این روغن است و میزان آن در روغن کنجد 1200 میلی گرم بر کیلوگرم است . 
وی با اشاره به بیشتر بودن مواد غیرقابل صابونی در روغن کنجد، ادامه می‌دهد: روغن کنجد در مقایسه با سایر روغن‌های گیاهی، مواد غیرقابل صابونی(حدود 2 درصد) بیشتری دارد. مواد غیرقابل صابونی شامل استرول‌ها، تری ترپن‌ها و تری ترپن الکل‌ها، توکوفرول‌ها و لیگنان‌های کنجد است.
کارشناس صنایع غذایی و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی اظهار می‌کند: ویتامین E موجود در روغن کنجد از بیماری آلزایمر جلوگیری می‌کند.
وی می‌افزاید: مصرف روغن کنجد، نشاط آور است، هوشیاری ایجاد می‌کند و دردهای مزمن و گرفتگی عضلات را کاهش می‌دهد. 
سلیمانی با بیان این‌که روغن کنجد در افزایش جذب کلسترول خوب تاثیرگذار است، تاکید می‌کند: روغن کنجد کاهش دهنده‌ی سطح کلسترول بد خون (LDL) و افزایش جذب کلسترول خوب (HDL) است. 
انتهای پیام


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

تهدید شوری خاک برای کشاورزی پایدار

نخبگانی در قامت نامزد انتخاباتی

آنچه باید در مورد آنفلوآنزا بدانیم

کوه‌های روبه تعالی

پایه گذار فرهنگ نوین ایران را بیشتر بشناسید

چند قدم تا آبادی در روستای زلزله زده «ورنکش»

اولین شهر «تئاتر کودک ایران» در حسرت پلاتو

لزوم مشارکت همگانی برای کنترل قیمت‌ها

بازگشت به دنیای واقعی

می خواهم دیده شوم!

این زباله را دور نریزید،  ارزش دارد

صمیمیت و همدلی شیعه و سنی در سایه وحدت اسلامی

هم‌آوایی غم و امید در روستای زلزله‌زده ورنکش

پزشکانی که با جان بیمار بازی می‌‎کنند

40 سال مبارزه با استکبار نتیجه روشن آموزه‌های انقلابی

40 سال سرآمدی ایران در استکبارستیزی

امام جمعه تبریز: نشر آرمان‌های شهدا موجب ماندگاری یاد آنان است

«اصلی و کرم»، عاشقانه‌ای از دیار آذربایجان

بیم و امید انقراض شتر دوکوهانه ایران در منطقه مغان

همت انقلابی در مسیر توسعه روستایی

انتشار رمان «جعبه سیاه نویسنده»

اعجاز برای نوع‌دوستی در اسلام

طلوع و غروب ستارخان به روایت ادبیات

امروز هم دیر است

ترشی، اشتهای افراد چاق را زیاد می‌کند

برق منطقه‌ای آذربایجان در ابتدای راه تولید انرژی‌های تجدیدپذیر

مردم برای درمان بیماری‌ها گرایش زیادی به استفاده از طب مکمل دارند

رونمایی از ششمین ترجمه بانوی مترجم تبریزی در نمایشگاه کتاب

پاییز زیبایی‌های مهاباد را دوچندان کرد

باغ کمال، یادگار زمانی که تبریز، شهر عرفان بود

«ربع رشیدی» در مسیر جهانی شدن

ریشه پیاده‌روی اربعین چیست؟

سهم ناچیز سیب در سبد صادرات‌

گمگشته‌های دنیای شیرین کودکان

اینجا خدمت به زائران بر زیارت حسین(ع) ارجح است

گام بلند دولت برای توسعه مراکز درمانی

سیب اهر روی دست باغداران مانده است

حال ناخوش حمام‌های تاریخی تبریز

کاندیداهای احتمالی و شو های تکراری که به راه انداخته اند

واکاوی نقش «صابر» در انقلاب مشروطه ایران

امسال دریاچه ارومیه میزبان 60 هزار فلامینگو است

مرگ خاموش در پای درختان گردو

تاریخ در "نیم‌رخ یکانات"

روزگار تنهایی سالمندان آذربایجان‌شرقی

ندای «ندا» برای رفتار درست با ناشنوایان

فرودگاهی که پرواز ندارد

شمیم لاله‌ها در بهار تعلیم و تربیت

اعتیاد؛ خطری خزنده

محراب مسجد جامع ارومیه تو را می‌خواند

من فرزند زمزم و صفایم...