پیام آذری

آخرين مطالب

چگونه با فرد معتاد در خانواده رفتار کنیم؟ مقالات

چگونه با فرد معتاد در خانواده رفتار کنیم؟
  بزرگنمايي:

پیام آذری - به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،قاسم گرجی کارشناس آموزش همگانی فرماندهی انتظامی مازندران می گوید: اعضای خانواده‌ها به محض اینکه فهمیدند یکی از اعضای خانواده شان، عزیز و یا نزدیک‌ترین فرد به خودشان به مواد مخدر معتاد شده واکنش‌های متفاوتی را از خود نشان می‌دهند.
بسیاری این اتفاق را رد کرده و با انکار قضیه سعی می‌کنند تعادل روانی خود و اعضای خانواده خود را حفظ کنند، این افراد جرات درمیان گذاشتن این اتفاق را با فرد مصرف کننده (فرزند، همسر و یا برادر و .
..) به خود نمی‌دهند، آنان با این رفتار خود در واقع به فرد مصرف کننده اجازه می‌دهند به رفتار نادرست خود دامن زده و به مصرف خود ادامه دهد.
اینگونه بسیاری از اعضای خانواده‌ها در جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم هر روز بیشتر و بیشتر در باتلاق اعتیاد گرفتار می‌شوند.
بسیاری دیگر نیز با شنیدن گرایش به اعتیاد به مواد مخدر عزیزی از خانواده خود، هیجانی شده و با وجود تفکر ایده آلیستی، خود را در قبال سلامت فرد مصرف کننده، خانواده و همچنین اعضای خانواده خود مسئول می‌دانند.
چنین افرادی بدون فوت وقت خواهان ترک مواد مخدر از سوی شخص مصرف کننده می‌باشند، آنان شاید با فرد تازه معتاد شده با تندی برخورد کرده و در پی هیجانی شدنشان جو منزل را متشنج کنند.
این افراد معمولا هیجان خود را به فرد مصرف کننده انتقال داده و باعث عصبی شدن و حتی پرخاشگری وی می‌شوند. گاهی اعضای موثر خانواده باعث ایجاد تنش در خانواده و یا ایجاد تعارض در فرد مصرف کننده می‌شوند، همه این حالات هیجانی نه تنها هیچ کمکی به فرد مصرف کننده نمی‌کند، بلکه با ایجاد تنش و احساس گناه و عذاب وجدان در واقع در نهایت باعث گرایش بیشتر فرد به مصرف مواد به مخدر می‌شوند.
بسیاری نیز بجای اینکه در پی حل مسئله برآیند مستقیما به خشونت روی آورده و با تهدید، تحریک و حتی کتک کاری فرد مصرف کننده از وی می‌خواهند که دست از مصرف مواد مخدر از هر نوع که باشد بردارد، در صورتی که این رفتار یکی از بزرگترین اشتباهات اطرافیان می‌تواند باشد در این صورت هرچند اطرافیان بر این باورند بخاطر علاقه شدید به عزیز خود به وی کمک می‌کنند، اما عملا باعث گرایش بیشتر فرد به مصرف مواد مخدر می‌شوند.
خشونت علیه فرد مصرف کننده بر اعتماد به نفس وی تاثیر منفی داشته، عزت نفس او را زیر سوال برده و به فرد می‌قبولاند که فرد بی ارزش و بدرد نخوری می‌باشد. در این صورت احتمال گرایش فرد به مصرف مواد مخدر بیشتر خواهد شد.
طرد فرد نیز می‌تواند بر گرایش وی به مصرف مواد کمک کند، بسیاری نیز به محض اطلاع از مصرف یکی از اعضای خانواده، با وی قهر کرده و یا وی را طرد می‌کنند، سپری کردن مراحلی از تنهایی در زندگی و همچنین احساس گناه ناشی از طرد شدگی نیر بر گرایش به مصرف مواد مخدر در فرد می‌افزاید.
با فرد معتاد چگونه باید رفتار کرد؟ خانواده‌ها در صورت اطلاع از اعتیاد هریک از عزیزان و یا اعضای خود به مواد مخدر، حفظ خونسردی و دوری از هرگونه تنش و استرس را باید مد نظر قرار دهند، این تفکر را باید در ذهن داشت که استرس و اضطراب به نفع فرد مصرف کننده و دیگر اعضای خانواده نبوده و سبب گرایش بیشتر فرد به مصرف مواد مخدر می‌گردد.
پذیرش فرد مصرف کننده به عنوان یکی از اعضای خانواده و به عنوان فرد تاثیر گذار و حتی محبوب خانواده می‌تواند اولین گامی باشد که خانواده‌های باید بردارند.
پذیرش فرد مصرف کننده و احترام به وی به عنوان یک انسان بیمار باید مورد توجه اعضای خانواده قرار گیرد، اینگونه فرد مصرف کننده دیدگاه منفی نسبت به اعضای خانواده نگرفته و خود را از آن‌ها جدا نخواهد دانست.
پس از پذیرش فرد و احترام به عزت نفس وی، صحبت کردن در مورد اعتیاد به مواد مخدر و تاثیرات مخرب موادمخدر، اهمیت سلامتی اش بر سرنوشت تک تک اعضای خانواده و همچنین محبوبیت وی در خانواده می‌توان زمینه‌های کاهش مصرف و یا هدایت فرد به سمت ترک مواد مخدر را مهیا کرد.
البته خانواده‌ها قبل از هرچیز باید بدانند که ترک مواد مخدر هرچند ساده به نظر می‌رسد، اما مثل ترک اعتیاد فرد به نوعی غذا و یا نوشیدنی ساده نیست، بلکه اعتیاد به مواد مخدر هرچند در ظاهر فرایند ساده‌ای است که بدون تاثیر عوامل محیطی در فرد بوجود می‌آید، اما با نگاهی علمی می‌توان گفت این فرآیند آسیبی است که در به وجود آمدن آن چندین عامل از جمله خانواده، محیط، خاطرات تلخ گذشته، حوادث تکان دهنده زندگی و یا وجود نوعی اختلال روانی در فرد می‌توانند موثر باشند.
بنابراین خانواده‌ها در برخورد با فرد مصرف کننده به ویژه مصرف کنندگان نوجوان ضمن اینکه از خشونت استفاده نمی‌کنند، لازم است پس از پذیرش اینگونه افراد به عنوان یک بیماری که باید درمان شود، برای ترک آن‌ها از یک روانشناس خبره و یا یک روانپزشک ماهر که در زمینه ترک مواد دوره‌های لازم را طی کرده است، استفاده کنند.
استفاده از شیوه "حل مسئله" می‌تواند در کمک به فرد مصرف کننده تاثیر بسزایی داشته باشد، وقتی شما فرد معتاد را به عنوان یک شخص عادی مورد پذیرش قرار دادید و به با وی درمورد بیماری اش صحبت کرده و از تاثیرات مخرب مواد مصرفی اش بر سلامتی وی با او صحبت می‌کنید، احتمال بازگشت وی را افزایش خواهید داد.
انتهای پیام/س

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/331450/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شیوه صحیح آفتاب‌گرفتن بدون آسیب به پوست

پاکسازی کبد چرب و چربی سوز ترین دمنوش لاغری ها کدام هستند؟

آپنه خواب به قدرت حافظه آسیب می رساند

جدیدترین کمپین برند آمبرلا با نام سفر خوشبو

شیوع «تب طوطی» در اروپا؛ تایید مرگ 5 بیمار تاکنون

نوشابه‌های رژیمی احتمال ابتلا به بیماری قلبی را تا 20 درصد افزایش می‌دهد

کمبود آهن عاملی برای ابتلا به کرونای طولانی

دانشمندان برای اولین بار به کمک سلول‌های بنیادی «اندام‌های کوچک» ساختند

روند افزایشی مسمومیت با شوینده‌ها طی سال‌های اخیر

سازمان نظام پزشکی : 80 درصد افراد دچار اختلالات ستون فقرات هستند

خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه

مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟

ابتلا به نقرس با مصرف این نوشابه‌ها

حل مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه

تعداد داروخانه‌های شهرستان خوی به 2 برابر افزایش یافت

تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه

در ارومیه چه خبر است؟ از قمه کشی رعب آور تا کورس های شبانه (فیلم)

دستگیری 4 نفر از اراذل و اوباش درگیری شب گذشته ارومیه

شناسایی و دستگیری عوامل نزاع و درگیری در ارومیه

اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله

پرداخت 15 میلیارد تومان تسهیلات به مشاغل خانگی در مراغه

بیش از 260 کیلومتر پروژه آزادراهی و بزرگراهی در آذربایجان شرقی در حال احداث است

زنان باردار از این مشکل بهداشتی بی‌خبرند

پایان کار طراح افسانه‌ای فرمول یک در ردبول

اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله

آذربایجان‌شرقی منتظر خبرهای خوب در حوزه راه است

تصرف و برداشت غیر مجاز بستر رودخانه تا گرانفروشی توسط ماسه شویی‌ها در اهر

ساعت و ترکیب احتمالی تراکتور - ذوب‌آهن در جام حذفی (امروز جمعه 7 اردیبهشت)

افتتاح 8404 واحد نهضت مسکن ملی در آذربایجان‌شرقی

رقابت 52 هزار نفر برای ورود به دانشگاه در آذربایجان‌غربی

آغاز واکسیناسیون حجاج در آذربایجان شرقی

گردهمایی مددکاران ترویجی شهرستانهای ارومیه، نقده و اشنویه

افتتاح هشت هزار و 404 واحد مسکونی در آذربایجان شرقی

4 کشته و مصدوم در تصادف محور مرگنلر-چایپاره

وزیر راه از قطعه ششم آزادراه تبریز- ارومیه بازدید کرد

دستور رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی به دادستانها و فرمانده نیروی انتظامی

هشت هزار و 404 واحد نهضت ملی مسکن در آذربایجان شرقی افتتاح شد

بوکان در سکوی نخست المپیاد آماده آذربایجان غربی

تخصیص اعتبار فوری برای آزادراه‌های آذربایجان شرقی

دستگیری عوامل نزاع و درگیری در پل قویون ارومیه

ارتباط میکروپلاستیک‌ها با حمله قلبی

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

میزان ماندگاری تزریق مزوژل جالپرو چقدر است؟

درمان تومورهای مغزی با فناوری شتاب‌دهنده ذرات «سرن»

زیبایی‌های غیرمتعارف؛ از «نصف کردن زبان» تا «گوش الاغی»

جدیدترین آمار مبتلایان و قربانیان کرونا در جهان

ابداع یک فناوری جدید برای درمان ناباروری

هشدار؛ این دارو تقلبی است

قطعی‌ترین درمان ریزش مو در زنان چیست؟